Call Centar 011 - 41 41 411

Srbija skijanje

Zimovanje Srbija 2017

Kopaonik je najveci skijaški centar u Srbiji i nesumnjivo jedan od najlepših centara u ovom delu Evrope. Kopaonik poseduje i neverovatan prirodni potencijal od oko 200 suncanih i oko 160 dana pod snežnim pokrivacem tokom godine.Vrhunski uredjeni tereni skijaškog centra Kopaonik sa preko 50 km staza za alpsko skijanje i 18 km staza sa nordijsko skijanje, pružaju neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od pocetnika do skijaša vrhunskih sposobnosti, snowboarderima, zaljubljenicima u nocno skijanje, skijaško trcanje i cine boravak na Kopaoniku nezaboravnim. Na ski stazama Karaman greben, Pancicev vrh i Duboka je instaliran sistem za veštacko osnežavanje, sezona skijanja traje duže a skijaši više ne zavise od klimatskih prilika.

Kopaonik je omiljeni zimski centar medju mladjom populacijom zbog dobre zabave i bogatog nocnog života. Porodice sa decom mogu uživati u raznovrsnim sadržajima snowparka uz zimske aktivnosti – sankanje, klizanje. Za najmlade i pocetnike, koji prave svoje prve skijaške korake, postoji obezbeden prostor „ski vrtica“ sa pokretnom trakom koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.


Svako ko je u potrazi za sjajnim provodom koji bi upotpunio aktivan odmor na snegu, na pravom je mestu.

  • Ukupna dužina staza za alpsko skijanje 50km, ukupna dužina staza za nordijsko skijanje 18 km
  • 15 plavih staza, 9 crvenih staza, 7 crnih staza
  • Broj ski liftova i žicara - 24 ukljucujuci deciji ski vrtic (4 nove isklopive cetvorosedežnice, 2 fiksne cetvorosedežnice, 5 dvosedežnica, 3 vucnice „sidro“, 9 ski liftova „tanjir“, deciji ski vrtic).
  • Ukupan kapacitet žicara - 30.000 skijaša/sat, maksimalna visinska razlika -512m
  • Najduža staza – 3,5km , dužina osvetljene staze za nocno skijanje Malo jezero – 450m.
  • Tri staze po FIS standardu za slalom: veleslalom, super veleslalom i spust.

Stara planina (ili Balkan) je deo Karpatsko-balkanskog planinskog luka. Proteže se od Vrške cuke na zapadu do Crnog mora na istoku u ukupnoj dužini od 530 km. Najveci deo planine se nalazi u Bugarskoj, dok Srbiji pripada njen zapadni deo u dužini od 100 km i širini od 30 km. Najviši vrh je Botev (1.276 m/nv) i nalazi se u Bugarskoj, a u Srbiji je najviši Midžor (2.169 m/nv). Pored Midžora, poznati su i vrhovi Crnoglav (764 m), Baba (1787 m), Babin zub (1108 m), Tresak (1000 m), Vetren (1330 m), Orlov kamen (1737 m), Sveti Nikola (1380 m), Tri cuke (1937 m), Tupanar (1727 m) i Srebrna glava (1933 m). Srpski deo Stare planine je oivicen dolinama Belog i Tgovišnog Timoka i Visocice, i granicom izmedu Srbije i Bugarske. Prosecna godišnja temperatura na visini izmedu 1.100 i 1.400 m je oko 5 oC. Prosecna zimska temperatura je izmedu –3 oC i –1 oC, a prosecna letnja oko 15 oC. Stara planina je turisticki destinacija koja je u razvoju, sa najnovijim žicarama, gondolama i hotelima. Veliki planovi o gradnji ovog ski centra kao i infrastrukture obecavaju lepšu buducnost ove lepotice. Naime, ako sve bude išlo po planu, Stara planina ce biti najvece odmaralište i ski centar u Srbiji. Prirodne odlike ove planine cine je sasvim pogodnom za vrlo popularno turisticko mesto. Pored toga, kultura i tradicija obecavaju mnoštvo interesantnih stvari za turiste. Jedan moderan ski centar bi mogao Staroj planini da donese svetsku popularnost. Stara planina je pogodna i za zimovanja i za letovanja, jer pored snežnog bogatstva olicenog u cak pet meseci snežnog pokrivaca iznad 1.700 m godišnje. Podrucje Stare planine pripada opštinama Zajecar, Knjaževac, Pirot i Dimitrovgrad. Stara planina je pod zaštitom Republike Srbije.


Zlatibor jedna od najatraktivnijih planina u Srbiji, koja svake godine privlači sve veći broj posetilaca. Sva godišnja doba su izuzetno popularna, uz blaga i sunčana leta, snežne sunčane zime, prelepa proleća i tople jeseni su zaštitni znak ove planine i razlog su turističkim posetama tokom cele godine. Zlatibor je mesto svih dešavanja, to je lekovita banja, rekreativni centar, skijalište, centar kulturnih dešavanja i okupljanja ljudi sa svih strana. Zlatibor je dobro povezan sa oklnim turističkim destinacijama, a u okolini postoje brojna izletišta: Drvengrad, Šarganska osmica, Visegrad, Tara, Drinska regata, Tornik…Su ovo je više nego dovoljan razlog da se za boravak i odmor izabere upravo Zlatibor.