Call Centar 011 - 41 41 411

IRSKA TURA 29.04.2019.

Detalji

Republika Irska, Eire na irskom, zemlja je na krajnjem zapadu Evrope i ujedno i južni  deo trećeg najvećeg ostrva u Evropi. Ovo je zemlje u kojoj se istorija i religija prepliću do neraskidivosti i ulaze u poru svakog stanovnika.Irska je zemlja u kojoj samo 11 posto stanovnika govori maternji jezik, gelski, zemlja koja, po poreklu, ima brojniju dijasporu nego domicilno stanovništvo. Rat za nezavisnost početkom XX veka je doveo do formiranja  slobodne države Irske 1922. god., kada je ostrvo podeljeno  na Republiku Irsku i Severnu Irsku, koja pripada Ujedinjenom Kraljevstvu.
Irska je ostrvo sa nestvarno lepom obalom, brojnim jezerima, planinama i obilnom kišom koja je čini tako zelenom da je poznata i kao „smaragdno ostrvo. Među njenim glavnim atrakcijama su uređena sela, srednjovekovni gradovi,ulični festivali, tradicionalna muzika i ples, napušteni dvorci i ,,divlji atlantski put “ koji se prostire zapadnom ivicom ostrva i predstavlja najduži obalski put na svetu. Irska je dugo bila jedna od najsiromašnijih evropskih zemalja dok je danas moderna, tehnološki napredna ekonomija. 

Prevoz

Prevoz avionom na relaciji Beograd-Frankfurt-Dablin-Cirih-Beograd 

Cena
Od 1.049,00 €
Uključuje

Prevoz i usluge prema programu

                  Cena aranžmana po osobi u evrima / (Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu  AIK banke na dan uplate)

Hotel

Usluga

29.04. - 04.05.2019.

1 / 2

(Cena ranog bukinga)

 

1 / 2

(Redovna cena)

Doplata za 1/1

Hoteli po programu 4*

Noćenje sa doručkom

979 €

1049 €

300 €

 

Napomena : rezervacija trokrevetne sobe isključivo na upit !

 

U cenu aranžmana je uračunato:

Prevoz avionom na relaciji Beograd-Frankfurt-Dablin-Cirih-Beograd, smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Dablinu, Limeriku i Golveju u dvokrevetnim sobama na bazi 5 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, ulaznice: za Triniti koledž i Ginis prodavnicu u Dablinu, Kašel stenu,Hore opatiju,Zamak Kralja Džona u Limeriku, ulaznice za litice Mohera,opatiju Klonmaknois; usluge vodiča Big Blue  i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

 

U cenu aranžmana nije uračunato:

Avio-takse 155 evra( od toga evra 76.00 YQ  ne podležu refundaciji  i  takse  evra :   4.48LG,0.98RF ,16.72RS,0.22 RS,9.56 DE,33.34 RA,13.70UP  podležu refundaciji) plaćaju se u agenciji, po prodajnom kursu za efektivu Aik banke, na dan uplate), dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, eventualni fakultativni izleti i posete, viza  za Republiku Irsku (60 evra), usluga viziranja (10 evra), napojnica za vozača na turi, međunarodno putno osiguranje     

 VIZA : Informacije o proceduri i potrebnoj dokumentaciji možete naći na sajtu www.bigblue.rs ili na telefon 011/4141411

Krajnji rok za  predaju dokumentacije za vizu: 16. Mart 2019.

 

 

 

                                                                                                    

OPIS HOTELA:

 

Dublin : Ashling hotel 4 * http://www.ashlinghotel.ie/  (smeštaj 29.04. na 01.05.2019.)

Moderan hotel sa 4*  nalazi se na obali reke Lifi , na oko 3 km od katedrale sv. Patrika i centra grada i na 5 minuta od Narodnom muzeja i Zoo vrta. U blizini hotela nalazi se stanica tramvaja kojim se za 5 minuta vožnje stiže do centra. Sadržaj: nagrađivani Česterfild restoran i Iveagar bar, kongresne sale. Smeštaj : klasične sobe su moderno opremljene i imaju TV, sef, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pribor za kafu i čaj.Usluga : doručak se služi po principu samoposluživanja.

Ballsbridge hotel 4 *  www.ballsbridgehotel.com/      (smeštaj 3.05. na 4.05.2019. poslednje noćenje na turi)

Hotel se nalayi u Distriktu 4 na 2,6 km od centra Dablina, tj na 20 minuta hoda od Triniti koledža i Katedrale. Na oko 100 m od hotel nalazi se stanica gradskog prevoza kojim se stiže do centra . U blizini hotela nalazi se Dart železnička stanica i Aviva stadion. Sadržaj : restoran, kongresne sale, pab. Smeštaj : klasične sobe su moderno opremljene i imaju TV,  kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pribor za kafu i čaj.Usluga : doručak se služi po principu samoposluživanja.

Limerik : Castletroy Park hotel 4 *  http://www.castletroypark.ie/

Hotel se nalazi u blizini Univerziteta i Tehnološkog parka u Limeriku i na oko 5 km od centra grada. U blizini hotela nalazi se stanica gradskog autobusa koja vodi do centra. Sadržaj: Akva centar  sa saunom, bazenom, džakuzijem, parnim kupatilom, 2 restorana, bar, terasa WI FI, kongresne sale. Smeštaj : sobe su moderno opremljene i imaju SAT TV, radni sto, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, pribor za kafu i čaj.Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

Golvej : Clayton  hotel 4 * https://www.claytonhotelgalway.ie/

Hotel se nalazi u rezidencijalnoj zoni Golveja,u blizini Tehnološkog parka , na 5 km od centra grada.  U neposrednoj blizini hotela je stanica gradskog autobusa kojim se za 30 min stiže do Katedrale. Sadržaj: restoran, bar, bazen , saunu, fitnes centar. Smeštaj : sobe su opremljene u klasičnom stilu i imaju SAT TV, radni sto, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, , pribor za kafu i čaj. Usluga: doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

Big Blue Group zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

-Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu za efektivu Aik banke  na dan plaćanja.

-Za državljane Republike Srbije potrebna je viza za ovo putovanje. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

Krajnji rok za prijavu  : 11.mart 2019.

-Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

-Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

-Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

-Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.

-Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue Group.

 

Korisne informacije o Irskoj :

Vremenska razlika - 1 sat
Klima:Prosečne dnevne temperature u aprilu su cca 15 C . Posle kiše ili noću temperatura padne do cca 4 C.  Uvek postoji mogućnost povremenih pljuskova.  Preporučujemo da pre polaska  proverite vremensku prognozu.

Odeća i obuća :Preporučujemo sportsku i praktičnu odeću (najbolje slojevitu), toplu odeću, pogodnu za vetar ili vlažno vreme (vetrovka, kišobran, kape…), odeću dugih rukava, te udobnu sportsku obuću.

Električni napon: 220 V, 50 Hz trofazna – potreban je adapter. Ponekad se može pozajmiti na recepciji. Preporučujemo da ipak kupite pre polaska u specijalizovanim trgovinama.Obično se adapter može kupiti i u duty-free šopu na aerodromima.

Novac: Evro . Gotovo na svim mestima je moguće plaćanje kreditnim karticama. Hrana: Prosečan obrok košta cca 20–25 evra (u zavisnosti od kvaliteta restorana) . 

Banke i trgovine : Banke su otvorene radnim danom od 10:00 h –12:30h  i od 13:30 h–16:00 h, a trgovine od 09:00 h–17:30 h od ponedjeljka do subote. Četvrtkom i petkom neke trgovine ostaju otvorene i kasnije. U vreme praznika radno vreme se menja.

Kupovina: Na mnogim mestima u Irskoj moći ćete pronaći originalne suvenire i ručne radove. Poznati su vuneni džemperi sa ostrva Aran, tkanine od tvida u Donegalu, dimljeni lososi, whisky, pivo , čipka, keltski nakit...U Dublinu je glavna šoping zona Grafton street gde ćete pronaći trgovine koje nude gotovo sve: odeću, proizvode od kristala, vune . Pešačka zona ,,Temple Bar” je puna malih trgovina, pabova, restorana, pozorišta, uličnih svirača itd. Pab:  Institucija koja je preuzeta iz britanske tradicije. Pab (Pub) - skraćeno od public house, znači mesto sastajanja. Najstariji pub u Irskoj star je cca 800 godina. U Dublinu je poznata četvrt pabova:TEMPLE BAR. Zabranjen je ulaz u pab mlađima od 18.godina.   
Pušenje :zabranjeno je pušenje na svim javnim mestima i u pabovima.
Gastronomija: Irska tradicija je prilično pod uticajem britanske: obilan doručak, lagani ručak i najvažniji obrok – večera. 
Pića: pivo Guinness- pravi nacionalni simbol, Irish coffee , Whisky - Jameson.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

 

NAČINI PLAĆANJA:
-avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama Komercijalne banke , mogu
će je plaćati do 12 mesečnih rata

- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

 

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2018 od 10.01.2018. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059124, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 20 putnika.  Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.


Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

 

 

 

Cenovnik br. 1  važi  od 10.12.2019.

 

Izaberi

Öner