Call Centar 011 - 41 41 411

Cena

Cena od - do: 798 €-798 €

Kategorija hotela

4*

1

Hotelski sadržaj

PRAG Hoteli Rezultati pretrage


Spoj moderne prestonice, širokih ulica i malih kaldrmisanih sokaka je ono po čemu je ovaj grad karakterističan. Prag vas može ostaviti bez daha raznovrsnom arhitekturom, brojnim dvorcima i katedralama.

Kroz istoriju grad su nazivali gospodarem Češke i majkom svih gradova. Karlo IV nazvao ga je zlatni grad, a od XIX veka zovu ga i gradom stotine tornjeva iako ih u gradu ima preko pet stotina. Unesko je uvrstio istorijsko jezgro Praga u spisak svetske baštine. Veliki deo grada je popločan i pravi je raj čak i za one koji ne vole da pešače. Osnovan je u IX veku dolaskom Slovena u Češku, a dostigao je svoj vrhunac u vreme vladavine Karla IV.

Kroz Prag protiče Vltava, i to u dužini od skoro 30 kilometara. Čak osamnaest mostova koji se pružaju preko reke daju poseban šarm ovom gradu. Krstarenje Vltavom i posmatranje grada iz te perspektive je uživanje koje ne treba propustiti.

Prag se sastoji od Starog grada, Novog grada i Malog grada, a svaki od njih je celina za sebe. Stari grad nastao je u XIII veku na desnoj obali Vltave i predstavlja najstariji i istorijski najvredniji deo grada. Ovde se nalazi Kuća kamenog zvona u kojoj je svetski poznat Dvoržakov koncertni hol, Gradska većnica sa Astronomskom kulom i spomenik češkom nacionalnom heroju Janu Husu. Najstariji most u gradu je Karlov most sagrađen 1357. godine.
U okviru Malog grada, kao posebna znamenitost, izdvaja se Praški zamak. To je jedan od najvećih dvorskih kompleksa na svetu.
Novi grad je najmlađi deo Praga i glavni komercijalni centar.
Rezultata je pronađeno 1 strana(e).
Prikaži po 
MUCHA HOTEL NOCENJE SA DORUCKOM -

Hotel se nalazi 200 metara od metro stanice, od obale Vltave udaljen je svega 400 metara 

Od 399 €

Datum prijave Noć Soba Smeštaj Cena
28.04.2018 4 STANDARDNA SOBA DVOKREVETNA SOBA Od 399 € Rezervacija