Call Centar 011 - 41 41 411

Cena

Cena od - do: -

Kategorija hotela

Hotelski sadržaj

SAMOS Hoteli Rezultati pretrage
Samos, je grčko ostrvo smešteno u istočnom delu Egejskog mora, južno od Iosa, severno od Patmosa i obale Male Azije (Turske) od koje je udaljen 1.6 km. Površina ostrva je 477.395 km², dužina 43 km i širina 13 km. Klima je tipična mediteranska, sa blagim, kišnim zimama i toplim, suvim letima.

Samos je ostrvo bujne vegetacije, beskrajnih vinograda i dva planinska masiva sa stazama za hiking. Mesto je rođenja oca matematike Pitagore, boginje braka i žena Here i dom je najvećem hramu u Grčkoj (prema Herodotu) posvećenom upravo njoj.
Glavni grad ostrva je Samos (Vathy), smešten u severoistočnom delu. Aerodrom je udaljen 12 km od glavnog grada, a od mesta Pythagorio 3 km. Glavna luka je u gradu Samos, te u gradovima Karlovassi i Pythagorio. Trajekti iz Pireja i Kiklada uglavnom pristaju u lukama Samos i Karlovassi. Ostrvo je povezano i brodovima koji dnevno isplovljavaju do obale Turske.
Poznata letovališta su: Kokkari, Pythagorion, Karlovassi, Heraion.. Neke od poznatih plaža su: Tsadamos, u blizini mesta Kokkari, jedina je zvanična nudistička plaža na ostrvu; Lemonakia – peščano šljunkovita plaža u blizini mesta Kokkari; Chryssi Ammos (‚‚zlatni pesak‚‚)- 300 m duga peščana plaža; Psili Ammos – duga peščana plaža između mesta Klima i Mykali, gde se prema pričama meštana, u zoru mogu čuti petlovi sa turske obale; Gagou plaža – prelepa , šljunkovita plaža duga 300 m u oblasti glavnog grada; Mykali – manja, mirnija, šljunkovita plaža udaljena 8 km od Samosa; Kokkari – šljunkovita plaža 10 km severozapadno od Samosa, organizovana je (ležaljke i suncobrani, bar); Potokaki – duga, šljunkovita plaža, nagrađena plavom zastavicom. Udaljena je 14 km zapadno od Samosa i 3 km od mesta Pythagorio. Organizovana plaža, vrlo je popularna tokom letnjih meseci. Do nje se lako stiže autom ili javnim autobusom koji redovno saobraća iz centra grada; Heraion – mesto nazvano po Herinom hramu, leži 17 km jugozapadno od Samosa. Istoimena plaža je zaštićena od vetrova zbog blizine zaliva Pythagorio.

Intenzivan noćni život možete naći u gradu Samos, u mestu Kokkari i Pythagorion. Na raspolaganju su vam brojne taverne, moderni barovi, grčka domaća muzika, restorani..
Rezultata je pronađeno 0 strana(e).
Prikaži po