Call Centar 011 - 41 41 411

KUBA TURA I ODMOR 26. APRIL 2019.

Detalji

Za posetioce iz Evrope, gotovo sve sa čime se sreću na Kubi je izuzetno. Bogata prošlost u kojoj su jedni pored drugih našli mesto španski konkvistadori, karipski gusari, crni robovi, belosvetski trgovci, američki magnati i mafijaši, domaći diktatori i revolucionari. Čudesni gradovi u čijim se zdanjima često sreću uspele kombinacije različitih stilova, među kojima se naročito ističe Havana – istovremeno velegradski dinamična i starinski romantična - sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Ljudi, mladi kao i stariji, beli ili crni, uvek nasmejani, prijateljski raspoloženi i iznenađujuće dobro informisani i obrazovani, svoju visprenost i snalažljivost iskazuju na najneobičnije načine prilagođavajući se ekonomskim i društvenim prilikama kubanske svakodnevnice koja je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju. 

Prevoz

Avionski prevoz na relaciji Beograd-Moskva-Havana-Moskva-Beograd 

Cena
Od 2.090,00 €
Uključuje

Prevoz i usluge prema programu

 

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi, u evrima.

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu AIK banke na dan uplate)

Hoteli 4*

Usluga

26.04.2019

–08.05.2019.

1/2

Doplata za 1/1

 

(Smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama)

 

Havana: Memories Miramar  

Trinidad:Brisas Trinidad del Mar

Sienfuegos: La Union

Varadero:Grand Memories

 

HAVANA: 2 noćenja sa doručkom i 2 ručka na razgledanjima

TRINIDAD: 2 noćenja, »sve uključeno«

SIENFUEGOS: 1 noćenje, polupansion

VARADERO: 6 noćenja, »sve uključeno«

HAVANA: 1 noćenje, doručak

 

2090

 

 

360

 

 

Napomena: Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

 

U cenu aranžmana je uračunato: Avionski prevoz na relaciji Beograd-Moskva-Havana-Moskva-Beograd; smeštaj u Havani: 3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* i dva razgledanja Havane sa dva ručka prema programu; smeštaj u Trinidadu: 2 noćenja u hotelu 4* na bazi “sve uključeno”; smeštaj u Sienfuegosu: 1 noćenje u hotelu 4* na bazi polupansiona; smeštaj u Varaderu: 5 noćenja u hotelu 4* na bazi “sve uključeno”; autobuski transferi, obilasci, razgledanja i ulaznice prema programu, usluga našeg licenciranog vodiča koji sa grupom ide iz Beograda kao i usluga lokalnog vodiča na destinaciji,  troškovi organizovanja putovanja.

 

U cenu aranžmana nije uračunato: Avio-takse 373 evra (a sastoje se od sledećih taksi: Yq 303,84 eur, Lg 4.48 eur, Xt 64,68 eur (rf 0.98 eur + rs 16,72 eur + rs 0.22 eur + ri 12,58 eur + ri 12,58 eur + cu 21.60 eur), takse su podložne promeni, u konačnom iznosu plaćaju se u agenciji (u dinarima) sedam dana pred put), fakultativni izleti i posete, napojnice za lokalne vodiče i vozače, dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara po rezervaciji, kao ni medjunarodno putno osiguranje.            

 

 

HOTELI

 

HAVANA: MEMORIES MIRAMAR LA HABANA 4* ili sličan                                                                                    http://www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspxml

Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada. Smešten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane. Ispunjava sve uslove za ugodan boravak.Gostima su na raspolaganju dva restorana: “Vuelta del Mundo” internacionalne kuhinje i “El Patio” u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za decu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš, i pristup internetu. U večernjim časovima se u lobi baru organizuje muzički program. U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.

TRINIDAD: BRISAS TRINIDAD DEL MAR 4* ili sličan

Hotel se nalazi na plaži Ankon, nedaleko od centra Trinidada. Gostim su na raspolaganju otvoreni bazen, dečji bazen, bar na plaži i bar kod bazena, dva restorana, sauna, fitnes centar, vodeni sportovi, teniski teren. Sobe su klimatizovane, imaju satelitsku tv, fen (Kontikijeva ocena 3+*).

SIENFUEGOS: LA UNION 4* ili sličan http://www.hotellaunion-cuba.com/hotel_details.asp

La Union je boutique hotel u centru Siefuegosa. Kao jedan od najstarih hotela,  predstavlja lep primer  kolonijalnog zdanja neoklasičnog stila. Raspolaže sa otvorenim bazenom, barom, restoranom, terasom sa pogledom, a 38 prostranih i klasično opremljenih soba su klimatizovane, imaju balkon, satelitsku tv, fen i sef.

VARADERO: VARADERO: GRAND MEMORIES VARADERO 5* (ocena agencije 4+*)

http://www.memoriesresorts.com/en/resort/grand-memories.aspx

Hotel se nalazi u Varaderu, 2 km od ekološkog rezervata Varaikakos i 4 km od Delfinarijuma. Gostima su na raspolaganju dva otvorena bazena sa barom, teretana, sauna, dečji klub, teren za tenis, stoni tenis, bilijar, 7 restorana…wifi je dostupan u lobiju uz doplatu. Sobe imaju TV, sef, balkon, fen, peglu, mini bar i klima uredjaj. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.

 

 

 

FAKULTATIVNI IZLETI IZ VARADERA: Cene zavise od broja putnika i date su okvirno.

GUAMA I ZALIV SVINJA

Vožnja kroz plantaže šećerne trske i citrusa do ranča gde se upoznaje sa florom i faunom Kube. Poseta etno parku Guama; vožnja čamcima kroz slatkovodnu lagunu do Ostrva blaga gde je čuvena kubanska umetnica Rita Longa napravila kopiju taino sela sa figurama u prirodnoj veličini koje prikazuju način života Indijanaca pre dolaska Evropljana. Povratak na kopno. Ručak (piće nije uključeno). Obilazak dela farme krokodila i nastavak putovanja do Zaliva svinja gde je 1961. godine došlo do neuspelog iskrcavanja kontrarevolucionara. Odmor i kupanje na Karipskom moru. Povratak u hotel u popodnevnim časovima.

Cena: 51 pezosa

KATAMARAN

Celodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gde se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima. Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak (uključen u cenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gde se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog sveta kubanske obale.

Cena: 109 pezos

JEEP SAFARI (ECO TOUR)

Celodnevna nezaboravna avantura. Vožnja džipom seoskim putevima kroz kubansku savanu; prolazak kroz polja šećerne trske. Pauza kod Saturnove pećine i mogućnost kupanja u prohladnoj slatkoj vodi. Vožnja broda rekom Kanimar. Ručak na seoskom ranču. Pauza za jahanje konja ili bikova, i vožnju biciklom po jezeru… Prolazak kroz Matanzas, glavni grad istoimene provincije. Povratak u hotel u popodnevnim časovima  

Cena: 81 pezosa

 

CAYO LARGO

Predivan celodnevni izlet na karipsku stranu Kube, na ostrvo Cayo Largo poznato po belim peščanim plažama. Let avionom traje pola sata. Po sletanju odlazak do luke a zatim čamcima do ostrva na kome žive iguane i gde gosti imaju priliku da ih vide izbliza i hrane. Nastavak brodom do koralnog grebena i uživanje u bogatstvu podvodne flore i faune karipskog mora. Slede ručak i vreme za odmor i kupanje na čuvenoj plaži Sirena. Povratak na aerodrom i let za Varadero.

Cena: 249 pezosa 

SPORTSKI RIBOLOV

Cena: 395 pezosa (za četiri osobe)

 

KORISNE INFORMACIJE:

 

Rok za prijavljivanje i uplatu akontacije je 20.mart 2019.

Vize: Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 36 92 441.

Fakultativni izleti: Plaćanje fakultativnih izleta na Kubi je isključivo u konvertibilnim pezosima.

Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.

Klima: Toplo, prosečne temperature su između 21 i 31®C, mogući kratkotrajni tropski pljuskovi. Vreme visoke turističke sezone.

Struja: 220 volti.

Novac: Konvertibilni kubanski pezos (cuc). U trenutku objavljivanja programu po zvaničnom kursu €1 je približno 1,13 cuc.

Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming

-Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…

-Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

-Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

-Sadržaj panoramskog razgledanja i i redosled obilazaka lokaliteta predviđenih programom podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

-Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, obično deset dana pred put, a najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

- Osiguranje od otkaza putovanja nije uračunato u cenu, ali se preporučuje.

 

 

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK banke na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

 

NAČINI PLAĆANJA:

 

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak se plaća najkasnije 30 dana pre polaska:
-gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)
.

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
 -kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.

- Travel & Smile karticom Piraeus Banke na 6 ili 9 jednakih mesečnih rata.
- preko računa
.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 20.03.2019. ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.

BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

 

Cenovnik br.2  važi od 01.02.2019. godine

 

Izaberi

Öner