Call Centar 011 - 41 41 411

Egipat

Egipat Landing page


Trolist savršenstva za letovanje iz snova

Savremeni turizam na Mediteranu i Bliskom istoku je neodvojiv od trolista: idealna klima, savršeni hoteli sa plažama i uzvišeni ostaci starih civilizacija. Egipat ima sve to i kao ukras božanstvena letovališta Hurgadu i Šarm el Šeik
A vi agenciju Big Blue koja uvek daruje zadovoljstvo više od drugih


Egipat je i pustinjska zemlja ali i mesto postanka i trajanja jedne od najstarijih i najmoćnijih civilizacija sveta. Ono čime se pred gostima namenrnicima ova zemlja ponosi su prestonica Kairo, zatim čudesni Nil, piramide i sfinge, nepregledna pustinja, Luksor, letovališta Hurgada i Šarm el Šeik. Egipat je i zemlja u kojoj leto traje 12 meseci ali i divnih, gostoprimiljivih i simpatičnih ljudi, bez kojih utisak o zemlji faraona ne bi bio toliko očaravajući.
Kairo ima jedinstvenu atmosferu, koja je jednako uzbudljiva, koliko i opuštajuća. Srce Egipta i „majka sveta“, ovo je megalopolis sa preko 15 miliona stanovnika i grad u kojem se prošlost i sadašnjost ljube na svakom koraku. Smešten je na obalama Nila. Mostovima je povezan sa ostrvima Gezira i Roda... Na nasipu zapadno od Nila, koji gleda ka Kairu, a na vrhu platoa Giza su tri veličanstvene piramide - Keopsova, Kefrenova i Mikerinova - okružene stotinama grobnica kraljeva i predstavnika više klase. Pre nego što im krenete u susret, trebalo bi da znate i to da su stari Egipćani gradili piramide kao grobnice koje će čuvati tela njihovih pokojnih kraljeva jer su verovali u reinkarnaciju i besmrtnost. Kairo je jednako neponovljiv i kroz doživljaj Nacionalnog muzeja sa Tutankamonovim blagom, a nije daleko ni drevna prestonica Memfis sa kolosalnom statuom Ramzesa II.
Tu je i čudesni Nil, reka koja donosi život. Reka sa koje je Kairo očaravajuće lep i gotovo nestvaran sa svojim minaretima i crkvenim tornjevima u daljini...U Egiptu možete da krstarite morem i Nilom, ali i nepreglednom pustinjom. Društvo će vam praviti beduini, koji će vam omogućiti i da uzjašete kamilu, da sa njima u nekoj od oaza popijete čaj i da uživate u specijalitetima na večeri koja se po tradiciji služi uz zalazak sunca...I još nešto. Boravak u pustinji je prilika da i spoznate koliko je zapravo magičan odlazak sunca na počinak u peščanom beskraju. Ovo je samo jedna od slika za album nezaborava sa letovanje u zemlji faranona. Zašto? Zato jer je vo je i zemlja dobrog odmora. Najpoznatija i najlepša letovališta Egipta su Hurgada Šarm el Šejk, turističke destinacije s međunarodnim rejtingom. Uostalom, savremeni turizam i leto na Mediteranu i Bliskom istoku su neodvojivi od trolista: idealna klima, savršeni hoteli sa plažama i uzvišeni ostaci starih civilizacija. Egipat ima sve to. A vi agenciju Big Blue koja u ovoj zemlji turizma ima jednu od liderskih uloga s ponudom koju odlikuje ne smao kvalitet već i dobra cena.