Call Centar 011 - 41 41 411

Kefalonija izleti

Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije BigBlue, Carpe Diem. Lokalni partner organizator, Carpe Diem, zadržava pravo promene programa i cene izleta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Ne izletima je prisutan lokalni vodič, uz pratioca na srpskom. Big Blue Group d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost vezano za organizaciju i sprovođenje fakultativnih izleta.

KRSTARENJE DO FISKARDANaš brod “Romantika” isplovljava iz luke Agia Effimia, do koje možete doći svojim vozilom ili organizovanim autobusom. Brod nudi dve mogućnosti, klimatizovan prostor ili otvorenu palubu. Takođe, brod sadrži i snek bar i usluge pratioca na engleskom jeziku. Krstarenje je usmereno ka severnom delu Kefalonije i gradiću Fiskardo, koji je jedini ostao netaknut tokom razornog zemljotresa 1953. godine. Naše prvo stajalište jeste na ostrvu Itaka, na prelepoj plaži Polis. Na ovoj plaži imaćemo slobodno vreme za kupanje i uživanje u njenim čarima. Sledeće stajalište jeste ribarski gradić Fiskardo, gde možete ručati u jednom od mnogobrojnih, autentičnih restorana. Fiskardo karakterišu kuće pastelnih boja, koja su mešavina grčke i venecijanske arhitekture. Pored toga, ovaj gradić je atraktivan mnogim poznatim ličnostima, posebno iz Holivuda, te nemojte biti iznenađeni ukoliko primetite velike, luksuzne jahte u luci. Poslednje stajalište predstavlja pauzu za kupanje u kristalnoj čistoj vodi na plaži do koje je moguće doći samo brodom. Na kraju, brod “Romantika” isplovljava sa istočne obale Kefalonije i vraća se u luku Agia Effimia.RELAX KRSTARENJE


Brod isplovljava iz Argostolija ili Liksurija (u zavisnosti od toga gde ste smešteni). Do luke možete doći sopstvenim vozilom ili organizovanim autobusom. Brod nudi više mogućnosti: klimatizovan proctor, pokrivenu ili otvorenu palubu. Takođe, brod sadrži i snek bar, a dostupna je i usluga pratioca na engleskom jeziku. Krstarenje je usmereno ka južnom delu Kefalonije, posebno prema netaknutim plažama ovog dela ostrva. Naše prvo stajalište je na Belim Liticama (White Rocks), po kojima je predivna, bela plaža i dobila ime. Slobodno vreme za kupanje u kristalnoj čistoj i tirkiznoj vodi, na mestu do kojeg je moguće doći samo brodom. Krstarenje nas dalje vodi do samog juga Kefalonije i ostrva Vardiani. Ostrvo je potpuno nenaseljeno, ali poseduje neke od najlepših plaža u zalivu. Slobodno vreme za kupanje i uživanje u čarima Jonskog mora. Ovom prilikom organizovan je i ručak, tradicionalni grčki roštilj, (uračunato u cenu), sa zabavom. Nakon toga, povratak u luku u popodnevnim časovima.
OBILAZAK OSTRVA


Iako je ovo autobuska tura, imatećete prilično vremena da posetite sva mesta i uživate u prelopj istoriji. Obilazak počinje iz Argostojila ili Liskurija. Prva pauza je u ostrvskom gradu. Na vrhu se se nalazi tvrđava Jorgosa, sa koje se pruža neverovatan pogled na ostrvo. Nakon toga, vozimo se duž Kefalonijskog zaliva, gde se mogu videti delfini. Sledeće stajalište je jedna od najlepših plaža Kefalonije, Mirtos. Vaše slike će biti jedinstvene, jer se boje mora prelivaju pod nebom i suncem. Sledeća pauza je u priobalskom naselju Agia Efimiji, gde možete ručati u nekom od mnogih restorana na obali mora. Nakon toga, sledi vožnja istočnom obalom, gde možete doživeti Kefaloniju “ispod površine”, tj. provozati se brodićem do prelepih pećina i razgledati bogatstvo pećinskog nakita i stalaktita, naročito u Drogarti, pećini koja ima akustiku koja se može porediti sa najvećim koncertnim dvoranama. Na kraju ture, posetićete najveći i najpoznatiji manastir i crkvu svetog Gerasimosa. Manastir se nalazi u dolini vinarije Rabola. Prilikom posmatranja posmatranja proizvodnje, postoji mogućnost degustacije vina u lokalnoj vinariji.
MIRTOS - ASOS


Izlet je namenjen putnicima smeštenim na Paliki strani i u regiji oko Liksurija (hoteli Ionian Sea, Apollonion Asterias Resort i Cephalonia Palace). Polazak autobusta je u prepodnevnim časovima, a prvo stajalište je jedna od, smatra se, najlepših plaža sveta, čuveni Mirtos. Kombinacija sitnog šljunka i belog peska, neverovatni prirodni ambijent i boja mora koja varira od modro plave do tirkizne učiniće vaš boravak na ovoj plaži nezaboravnim. Nije bilo potrebno poslaviti je, ali su to ipak učini Nikolas Kejdž i Penelpo Kruz u čuvenom filmu “Mandolina kapetana Korelija”, koji je sniman upravo na Kefaloniji. Drugo stajalište je šarmantni Asos. Mnoštvo kućica pastelnih boja čije fasade krasi cveće, tradicionalne taverne i moderni restorani tik uz obalu, bistro more i prirodni hlad prerastaju u uspomene kojih se mnogi najradije sete nakon boravka na najvećem ostrvu Jonskog arhipelaga.
Napominjeno da ovaj izlet nije uz pratnju vodiča. Na Mirtosu se boravi oko dva sata, a u Asosu sat i po.