Call Centar 011 - 41 41 411

Cena

Cena od - do: 25 €-298 €

Kategorija hotela

3STARS

7

4STARS

1

STUDIO

1

Hotelski sadržaj

SPOLJAŠNJI BAZEN 9

 

 

 

 

 

 

 

LEFKADA 2019 SOPS. PREVOZ, Rezultati pretrageLefkada je četvrto grčko ostrvo po veličini u vodama Jonskog mora. Leži severozapadno od poluostrva Peloponez i severno od ostrva Kefalonije, dok je od kontinentalnog dela Grčke odvojeno uskim kanalom. S obzirom na to da je preko kanala napravljen most, ovo je jedino jonsko ostrvo do kog se može stići kopnenim putem. Administrativni centar ostrva i najveće mesto je istoimeni grad Lefkada. Pretpostavlja se da je ostrvo dobilo ime po visokim i strmim planinama belih litica na zapadu ostrva (grč. lefko – belo). Jedna od legendi kaže da je sa ovih belih stena skočila čuvena antička pesnikinja Sapfo zbog nesrećne ljubavi prema ribaru Faonu. Na lepote istočne obale Lefkade ukazivao je i Homer u svojoj „Odiseji”. Osim istoimenog glavnog grada, veoma posećena turistička mesta sa izuzetno lepim plažama su i naselje Nidri, gradić Vasiliki i ostrvce Maganisi, koje adminstrativno pripada Lefkadi.
Plaže Lefkade-na oko 117 km obale smestile su se plaže, neke su uređene, neke su divlje, za neke kažu da su najlepše na Mediteranu. Idući od glavnog grada zapadnom obalom, prva vredna pomena je plaža Agios Joanis, dugačka, peščana, sa tirkizno plavom bojom vode. Odmah za njom je i plaža Milos, koja se nalazi između malog ribarskog mesta Agios Nikitas i Katizma. Plaže Kalamici i Kavalikefta, vrlo su urbane i popularne, a južno od njih nalazi se i plaža Megali Petra, do koje se dolazi obalom. Ponos ostrva: Jalos, Egremni Porto Kaciki. Jalos je najsevernija od tri plaže koje se nalaze u jugozapadnom delu (pored plaža Egremni i Porto Kaciki), a sa dužinom od 4 km ujedno je i najduža na ostrvu. Egremni je plaža za izdržljive turiste, avanturiste i atlete koji se ne boje izazova u vidu stepenica. Porto Kaciki, ima savršen položaj u zalivu u jugozapadnom delu ostrva. Sa masivnom liticom u pozadini i tirkiznom, kristalno čistom bojom mora, odaje utisak divljeg, jedinstvenog, neponovljivog. Jedna od lepših plaža na južnoj obali – Agiofili, plaža nije previše turistički eksploatisana pa samim tim ni urbana, zato treba poneti sve što je neophodno za boravak.
Rezultata je pronađeno 1 strana(e).
Prikaži po 
CHRISTINA STUDIOS NAJAM  -

Christina stidios je kompleks od tri zgrade smešten u mestu Ligia, 3,5km od glavnog grada ostrva Lefkas i oko 5 km od mesta Nidri. 

10%Popust

Od 22 €

KASTRO MAISTRO HOTEL NOCENJE SA DORUCKOM -
PREPORUČUJEMO

Hotel se nalazi u regiji Agios Ioannis, 1,5 km od Lefkasa.  

10%Popust

Od 22 €

PORTO GALINI NOCENJE SA DORUCKOM -
LUKSUZNI HOTEL Porto Galini je moderan hotelski kompleks smešten u mediteranskom vrtu 

Od 41 €

PORTO LYGIA HOTEL NOCENJE SA DORUCKOM -
PREPORUČUJEMO Hotel Porto Ligia se nalazi u letovalištu Ligia, između glavnog grada ostrva, Lefkasa
5%Popust

Od 28 €

RED TOWER HOTEL NOCENJE SA DORUCKOM -

Hotel se nalazi na blagom uzvišenju u mestu Nikiania, na 3 km od mesta Nidri i 14 km od grada Lefkasa. 

10%Popust

Od 21 €

VASSILIKI BAY HOTEL NOCENJE SA DORUCKOM -
DVOJE DECE GRATIS Hotel se nalazi u centru mesta Vasiliki.

Od 21 €

VILLAGIO MAISTRO HOTEL NOCENJE SA DORUCKOM -
PREPORUČUJEMO Hotelski kompleks je smešte oko 1,5 km od glavnog grada ostrva Lefkada. 
40%Popust

Od 13 €

NIDRI BAY STUDIOS NAJAM  -

Nidri Bay Studios se nalaze na jugoistoku ostrva, samo 100 m od centra mesta Nidri 

Od 99 €

PONTI BEACH HOTEL POLUPANSION -
EKONOMIČAN HOTEL Hotel se nalazi na uzvišenju iznad mesta Vasiliki na južnoj obali Lefkade.

Od 149 €