Češme I Turska 2020 I Egejsko more I Letovanje

ČEŠME

 

NOVO – Češme i Alačati (direktan let za Izmir)

Češme

Direktnim letom za Izmir i kratkim transferom od aerodroma stiže se u Češme. Poluostrvo se nalazi se na zapadnoj obali Egejskog mora, nasuprot grčkog ostrva Hios. Grad Češme, nalazi se na samom rubu, najzapadnija je tačka poluostrva i udaljen je 90 km od Izmira. More  je  čisto i prozračno. Idealno je ne samo za kupanje već i za ronjenje. Jaka vazdušna strujanja u blizini grada privlači ljubitelje jedrenja.

Ovo svetski poznato letovalište, verovatno je i najatraktivniji deo Egejske obale. Dugačka gradska gradska plaža Ilidža idealna je za one koji borave u centru grada, kao i za porodice sa decom, zbog postepenog ulaska u vodu. Ukoliko neko poželi surfovanje, svakako bi trebalo da poseti plažu Pirlaka, jer tamo postoje svi uslovi za bavljenje ovim sportom.  Nalazi se na zapadu grada i dugačka je oko 750 metara. Prekrivena je svetlim peskom zarad čega postaje jasno što  u prevodu njeno ime glasi Dijamant. I  plaža Altinkum se nalazi u blizini i smatra se za jednu od najlepših u  oblasti. Njeno ime u prevodu znači Zlatna. Duge peščane plaže, tirkizno plavo more, prirodni termalni izvori, luksuzne vile i rizort hoteli duž obale dugačke 30 km. Zbog svega gore pomenutog, Češme je postalo zaista elitno međunarodno letovalište.

Alačati

Pravi biser poluostrva Češme, Alačati je malo mondensko mesto koje privlači ljude iz svih krajeva sveta. Ovaj autentični gradić čine kamene kuće čiji su prozori i vrata pastelnih boja, uske ulice u kojima su kafići, restorani, butici. Danas je veliki broj tih kuća adaptiran u butik hotele u koje dolaze gosti koji vole život u skladu sa prirodom, hedonisti, boemi, obožavaoci dobrog domaćeg vina i organske hrane, ljubitelji jedrenja i surferi, fotografi, slikari, pesnici...

PREPORUČUJEMO