Egipat je pustinjska zemlja na severoistoku afričkog kontineta. Takođe  je i  mesto postanka i trajanja jedne od najstarijih i najmoćnijih civilizacija sveta. Ono čime se  ova zemlja danas ponosi su prestonica Kairo, zatim čudesni Nil, piramide i sfinge, nepregledna pustinja, Luksor, letovališta Hurgada i Šarm el Šeik...
Glavni i najveći grad je Kairo. Smešten je na obalama Nila. Mostovima je povezan sa ostrvima Gezira i Roda... Na nasipu zapadno od Nila a na vrhu platoa Giza su tri veličanstvene piramide: - Keopsova, Kefrenova i Mikerinova okružene stotinama  grobnica kraljeva i predstavnika više klase.
Egipat je i zemlja divnih, gostoprimiljivih i simpatičnih ljudi, bez kojih utisak o zemlji faraona ne bi bio toliko očaravajući.
U Egiptu možete da krstarite morem i Nilom, ali i nepreglednom pustinjom. Društvo će vam praviti beduini, koji će vam omogućiti i da uzjašete kamilu, da sa njima u nekoj od oaza popijete čaj i da uživate u specijalitetima na večeri koja se po tradiciji služi uz zalazak sunca.
Ovo je i zemlja dobrog odmora. Najpoznatija i najlepša letovališta Egipta su Hurgada Šarm el Šejk, nekada nezaobilazna pozicija bogatih Egipćana, danas je  turistička destinacija s  međunarodnim rejtingom. I još nešto: letovališta Egipta nemaju sezonu. Ovo je jedna od retkih zemalja na planeti gde je kupanje u moru praktično moguće tokom cele godine. 


EGIPAT

LAST MINUTE PONUDE

POLASCI: 19. • 22. • 25.07. – 6, 9, 10 ili 13 noći

HURGADA

POLASCI: 19.07. - 10.10.20. - 6, 9, 10 ili 13 noći

PROTOKOLI ZA SIGURNO PUTOVANJE