Turska je zemlja sunca, mora, planina i jezera. Od aprila do kraja oktobra tursko primorje ima idealnu klimu koja omogućava uživanje na  peščanim plažama i u bajkovitim pejzažima mediteranskih gradića kao što su Alanja, Side, Antalija, Lara, Kemer ili Belek u Antalijskoj regiji, odnosno Bodrum, Kušadasi, Marmaris ili Fetije na obali Egeja.
Turska se prostire se na dva kontinenta. Istanbul, najveći turski grad i jedan od najatrakitvninih megalopisa sveta, takođe. Evropska i azijska strana podeljene su Bosforom, Mramornim morem i Dardanelima. Oko 8.300 km turske obale zapljuskuju četiri mora: Sredozemno, Egejsko, Mramorno i Crno…. Svojim vrednim spomeničkim kompleksima omogućava  posetiocima da dožive duh vremena antičke kulture, da se dive arhitekturi Rimljana, Vizantije, krstaša, Seldžuka i Osmanlija.  Didim, Milet, Prijena, Side, Perge, likijske grobnice u okolini Marmarisa, u Fetijama i u blizini Kemera, potpuno očuvani antički amfiteatar Aspendos u kome se i danas održavaju predstave, gradske zidine i tvrđave u Bodrumu i Alanji, ljubiteljima istorije nude uživanje u autentičnom ambijentu prošlih vremena. Posebno mesto zauzima grad Efes, jedan od najvećih i najznačajnijih antičkih lokaliteta na svetu.
Osim obale, turskom pejzažu poseban pečat daju prirodni lokaliteti izuzetne lepote, od kojih neke možete posetiti bez obzira na kom se delu obale nalazili. Izdvajaju se Pamukale, kanjon Saklikent, delta reke Dalijan, Duden i Kursunlu vodopadi u okolini Antalije.