EGIPAT
 

Egipat je pustinjska zemlja na severoistoku afričkog kontineta. Takođe  je i  mesto postanka i trajanja jedne od najstarijih i najmoćnijih civilizacija sveta. Ono čime se  ova zemlja danas ponosi su prestonica Kairo, zatim čudesni Nil, piramide i sfinge, nepregledna pustinja, Luksor, letovališta Hurgada i Šarm el Šeik...

Glavni i najveći grad je Kairo. Smešten je na obalama Nila. Mostovima je povezan sa ostrvima Gezira i Roda... Na nasipu zapadno od Nila a na vrhu platoa Giza su tri veličanstvene piramide: - Keopsova, Kefrenova i Mikerinova okružene stotinama  grobnica kraljeva i predstavnika više klase.
Egipat je i zemlja divnih, gostoprimiljivih i simpatičnih ljudi, bez kojih utisak o zemlji faraona ne bi bio toliko očaravajući.

U Egiptu možete da krstarite morem i Nilom, ali i nepreglednom pustinjom. Društvo će vam praviti beduini, koji će vam omogućiti i da uzjašete kamilu, da sa njima u nekoj od oaza popijete čaj i da uživate u specijalitetima na večeri koja se po tradiciji služi uz zalazak sunca.

Ovo je i zemlja dobrog odmora. Najpoznatija i najlepša letovališta Egipta su Hurgada Šarm el Šejk, nekada nezaobilazna pozicija bogatih Egipćana, danas je  turistička destinacija s  međunarodnim rejtingom. I još nešto: letovališta Egipta nemaju sezonu. Ovo je jedna od retkih zemalja na planeti gde je kupanje u moru praktično moguće tokom cele godine. 

EGIPAT  ● PROLEĆE I LETO 2024

HURGADA

HURGADA

POLASCI: 15.05. - 01.10.24 - 6, 9, 10 ili 13 noći

Detaljnije

EL GOUNA

EL GOUNA

POLASCI OD 15.05.- 30.09.24. NA 6,9,10 ili 13 NOĆI

Detaljnije