Call Center
011 / 41-41 411
Pon.–pet. 9 –21h, Sub.10 –15h
info@bigblue.rs
ZAKINTOS - IZLETI
 

Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije Big Blue. Lokalni partner organizator zadržava pravo promene programa i cene izleta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Ne izletima je prisutan vodič na srpskom jeziku. Agencija Big Blue group ne snosi odgovornost vezano za organizaciju i sprovođenje fakultativnih izleta.

Navagio (Shipwreck) - krstarenje poludnevni izlet.

Izlet krstarenje uključuje foto stop kod najpopularnije plaže jonskog mora, plaže „Navagio“ ili još poznata kao „Shipwreck“. Uživanje na magičnom krstarenju podrazumeva uživanje tokom vožnje kroz čarobna plavetnila jonskog mora, sve do najatraktivnije plaže za koju možemo slobodno reći da je proslavila ostrvo u celom svetu, Navagio (Shipwreck). Ova čuvena plaža tirkiznog mora, belog peska i brodske olupine na njoj, čini prizor kakav će svakog ko je poseti ostaviti bez daha. Brod će se na kratko zaustaviti kada će putnici imati priliku da načine fotografije za pamćenje. Uverićete se da nije slučajno ponela epitet jedne od najlepših grčkih plaža i ujedno postala jedna od najfotografisanijih plaža sveta. Na toj lepoj plovidbi, gosti će uživati u pauzu za kupanje u nekoj od uvala čarobnog jonskog tirkiznog mora.

Šta poneti:

Odeću za plažu, fotoaparat, kremu za sunčanje, šešir.

Polazak / Približno trajanje izleta

Polazak u jutarnjim časovima.

Trajanje izleta oko 6 h

 

Karetta – Karetta krstarenje.

Tročasovno krstarenje malim brodom / opuštanje, kupanje, kao i potraga za zaštićenom vrstom, kornjačama Karetta Karetta.

Tročasovno krstarenje malim brodom južnim delom ostrva, u prirodnom rezervatu - uvali Laganas, a u cilju da bi se videla retka vrsta kornjače “Karetta Karetta”, koja je našla stanište baš na Zakintosu.
Ovo veoma zabavno krstarenje predstavlja vožnju brodićem u trajanju od 3 sata, a uključuje i dve pauze za kupanje. Smisao krstarenja jeste da vešti kapetan potraži kornjače Karreta Karetta kako bi turisti videli istu u njenom prirodnom okruženju, kristalno bistrom jonskom moru. Momenat kada kornjača izranja na površinu je zabavno takmičenje ko će lepši snimak da napravi i fotografije za pamćenje. Na ovom relaksirajućem izletu kapetan će iznenaditi svoje putnike sa pauzama za kupanje u nekoj od lepih uvala, nadomak Keri pećina, kao i na Maratonisi ostrvu gde ova retka vrsta kornjače leže svoja jaja.

Šta poneti:

Odeću za plažu, fotoaparat, kremu za sunčanje, šešir.

Polazak / Približno trajanje izleta

Polazak nadomak hotela / oko 09h ili oko 13:00h.

Trajanje izleta oko 4h


Obilazak ostrva autobusom - krstarenje poludnevni izlet / relaksirajuća i arheološka tura.

Poludnevni obilazak ostrva autobusom.

Tura koja otkriva lice ovog jonskog bisera, život meštana, turističke atrakcije, kulturnu zaostavštinu na ostrvu. Na ovom izletu gosti će imati prilike da posete čuvenu crkvu Svetog Dionizija, zaštitnika ostrva Zakintos, a čije mošti leže u samoj crkvi. Nakon toga sledi odlazak na tačku odakle se pruža divan pogled na glavni grad Zakintos, brdo Bohali koje se nalazi iznad grada. Zatim vožnja ka unutrašnjosti ostrva, kroz lepe predele bogate mediteranskim biljem, cvećem, stablima maslina i brojnim vinogradima. I kad smo već tu, nadomak vinograda, posetićemo čuvenu vinariju i probati sva ta vina, ili koliko nam noge koje nas nose dozvoljavaju.. Zatim sledi poseta zapadnoj strani ostrva i čuvenom “balkonu” iznad plaže Navagio (Shipwreck) odakle se, kako kažu meštani, prave najbolje fotografije  koje odlaze u svet. Ubrzo nakon mesta koje oduzima dah, idemo u Manastir Anafonitria koji potiče iz 15. veka, gde je Sv. Dionizije ovde živeo kao monah i dao oproštaj za ubice njegovog brata. I na kraju ovog bogatog sadržajima izleta, pružićemo priliku našim gostima da posete lokalnu proizvodnju kvalitetnog maslinovog ulja, gde će svi gosti imati priliku da probaju nadaleko čuveno maslinovo ulje.

Šta poneti:

Laganu i udobnu odeću, fotoaparat.

Polazak / Približno trajanje izleta

Polazak nadomak hotela oko 09h 

Trajanje izleta oko 7h

Realizacija izleta zavisi od broja prijavljenih putnika. Za svaki izlet posebno, minimalan broj putnika određuje lokalni partner agecnije Big Blue Group. O tim i ostalim detaljima putnici će biti obavešteni na destinaciji, tokom info sastanka koji održava vodič/predstavnik agencije Big Blue Group.