ANDALIZIJSKA TURA NOVA GODINA 28.12.2019.

Cena aranžmana po osobi u evrima / (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:  usluge avio prevoza na relaciji Beograd-Cirih-Malaga-Frankfurt-Beograd, smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Malagi, Kordobi i Sevilji, u dvokrevetnim sobama na bazi 7 noćenja sa doručkom, večera u hotelu u Sevilji 31.12.2019., autobuski transferi i razgledanja prema programu, obilazak Malage, Antekere, Sevilje,Kordobe, Ronde, ulaznice za Meskitu u Kordobi, Katedralu u Sevilji, ulaznica za Alhambru u Granadi, usluge vodiča Big Blue  i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.Konačan iznos avio taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjana putovanja

U cenu aranžmana nije uračunato: fakultativni izleti i posete koji nisu naznačeni programom, napojnica za vozača na turi (10€ po putniku) , međunarodno putno osiguranje.

Spisak hotela :

Malaga: Sol Guadalmar 4 *  (od 28.12. do 30.12.2019.)

 www.melia.com/es/hoteles/espana/malaga/tryp-malaga-guadalmar-hotel/index.html

Hotel pripada poznatom hotelskom lancu Melia , okružen je atraktivnim vrtovima i nalazi se u istoimenoj četvrti Malage, na samoj obali, sa izlazom na dve plaže. Od aerodroma je udaljen 4 km o od centra grada 10 km. Do centra se može stići gradskim prevozom.  Ispred ulaza u hotel nalazi se linija gradskog autobusa ,kojim se za 35 minuta vožnje stiže do centra. Sadržaj: 2 otvorena bazena za odrasle i decu (u upotrebi od sredine maja do oktobra),1 zatvoren, klimatizovan, bazen (u upotrebi od novembra do maja),teniski teren, 2 restorana, dva bara, fitnes centar sa saunom i hidromasažnom kadom (korišćenje uz doplatu), besplatan WI FI , internet kutak u holu (uz doplatu). Sobe: standardne sa terasom, klima uređaj, kupatilo sa fenom za kosu, SAT TV, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Malaga: hotel : Hilton Garden Inn Malaga 4 *( od 2.01. do 4.01.2020.)   http://hiltongardeninn3.hilton.com

Moderan hotel nalazi se u blizini aerodroma ( 5 km), na periferiji Malage i na velikom bulevaru koji vodi do centra Malage. Svi značajni kulturno-istorijski spemenici nalaze se na 7 km udaljenosti od hotela. Na 500 metara od hotela nalazi se metro stanica Puerta Blanca i linija metroa kojom se, nakon 5 stanica, stiže blizu železničke stanice. Od železničke stanice do pešačke zone starog grada i katedrale stiže se za 20 minuta hoda. Od sadržaja hotel ima veliki kongresni centar, restoran sa mediteranskom kuhinjom, bar, otvoren bazen (u upotrebi od maja do kraja septembra), teretanu . Standardne sobe imaju kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu, SAT TV, telefon, klima uređaj, mali frižider, servis za kafu i čaj, radni sto. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Kordoba: Ayre Cordoba 4*

 www.ayrehotel.com

Ovaj 4 * hotel pripada lancu hotela Ayre i nalazi se na 10 m voznje od centra grada, u ekskluzivnom, rezidencijalnom delu Kordobe. U blizini hotela nalazi se stanica gradskog prevoza, kao i taxi stanica. Hotel je smeštem na velikom imanju, okružen brojnim vrtovima. U okviru hotela nalazi se bazen na otvorenom ( otvoren samo u letnjem period), terasa za sunčanje, teniski tereni, 2 restorana, kafe bar, internet kutak. Sobe: 122 sobe standardno opremljenje sa pogledom na vrt, kupatilo sa fenom, SAT TV, minibar, besplatan WI FI , sef. Usluga : doručak se služi po principu samoposluživanja

Sevilja: M.A. Sevilla Congresos 4 *

https://www.hotelsevillacongresos.com/

Hotel je u potpunosti renoviran 2014.godine a nalazi se na 50 m od Kongresnog centra Sevilje . Smešten je u poslovnom delu  Sevilje, na oko 7 km  od starog dela grada.  Na 350 m od hotela nalazi se stanica gradskog autobusa kojim se za 30 minuta stiže do pešačke zone starog grada. U okviru hotela je restoran, bar, kongresne sale, spoljašnji bazen(u upotrebi samo leti), vrt. Sve sobe imaju kompletno uređeno kupatilo sa fenom za kosu, WI FI, klima uređaj, SAT TV, telefon, minibar, sef. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Big Blue doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

 

VAŽNE NAPOMENE:

-Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarskoj protivvrednosti  po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

-Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje

-Krajnji rok za prijavu :25.oktobra 2019. Ili do popune mesta.

-Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

-Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

-Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

-Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanjaorganizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera

-Na letu Swiss Airlines-a i Lufthansa dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.

--Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue doo.

Opšti uslovi putovanja :

 OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN:

Andaluzijska tura Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura :

- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,

- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,

- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,

- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,

- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,

- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,

- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja,

 NAČINI PLAĆANJA:

-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.-  gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.

- kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata

- preko računa.

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Big Blue doo

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 20 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP je 5 dana pre početka putovanja.

BIG BLUE GROUP DOO ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

 

 

 

ANDALUZIJSKA TURA - NOVA GODINA Španija/Kosta Del Sol/Malaga

Nova godina

 

 

Španija

ANDALUZIJSKA TURA

MALAGA -GRANADA–ANTEKERA-KORDOBA- SEVILJA –RONDA-MALAGA

(8 dana / 7 noćenja) – avionom i autobusom

Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelepim gradovima i živopisnim belim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Lepotom je inspirisala mnoge velike pisce, pesnike i slikare. Zavičaj je velikih slikara, Pabla Pikasa i Velaskeza. Ovo je jedinstveno mesto gde se susreću istok i zapad u egzotičnoj mešavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i ciganske kulture.

 

VERZIJA PROGRAMA U PDF-U

Dan 1
BEOGRAD
(28.12.2019.) BEOGRAD– CIRIH – MALAGA Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue u 07.15 sati. Poletanje za Cirih u 09.25 (let LX1413). Dolazak u Cirih u 11.20 sati. Nastavak putovanja za Malagu sa istog aerodroma u 13.05 (let LX2114). Dolazak u Malagu u 15.50 sati. Panoramsko razgledanje Malage. Ovaj španski lučki grad, smešten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion... Nakon razgledanja Malage transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za odmor i šetnju. Noćenje
Dan 2
MALAGA
( 29.12.2019.) MALAGA-GRANADA-MALAGA (oko 210 km) Doručak. Poludnevni izlet za Granadu .Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera Nevada, do Granade, najposećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Odlazak u kraću šetnju istorijskim centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade. Odlazak do Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX veku kao otmena palata mavarskih kalifa. Šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti, parkove Heneralife. Nakon obilaska Alhambre i kraće pauze za odmor povratak u Malagu. Noćenje.
Dan 3
KORDOBA
(30.12.2019.) MALAGA-ANTEKERA-KORDOBA (oko 180km) Doručak. Vožnja prema zaleđu Malage do belog andaluzijskog gradića Antekera. Gradom dominira mavarska tvrđava, izgrađena na ruševinama rimskog utvrđenja. U blizini grada nalaze se dolmeni (Cueva de Menga, Viera i El Romeral), koji se ubrajaju među najvažnije spomenike megalitičke arhitekture u Evropi . Kraći obilazak istorijskog dela grada u kome se nalaze Crkva Santa Maria la Mayor , Mavarska tvrđava,kao i crkve iz XVI veka. Nastavak vožnje do Kordobe, grada koji se nalazi u srcu ruralnog dela Andaluzije, na obali reke Gvadalkivir. Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Po dolasku u Kordobu transfer do hotela. Smeštaj. Odlazak gradskim prevozom do starog grada u kraću šetnju. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smeštena usred Jervejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV veku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Individualni povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
SEVILJA
(31.12.2019.) KORDOBA – RONDA– SEVILJA (oko 290 km ) Doručak. Odlazak u razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg veka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X veka a ono najlepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno belim lukova od cigle, kamena, jaspisa i granita. Nakon obilaska Meskite polazak autobusom prema Rondi. Ronda se uzdiže na 750 m nadmorske visine i njen pejzaž se može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smešten na vrhu dve ogromne krečnjačke stene između kojih je provalija visine od oko 120 m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak Ronde, grada koji je poznat i kao mesto rođena koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najlepših kružnih arena u Španiji, izgrađena 1785. godine. Nakon šetnje gradom vožnja do Sevilje, četvrtog najvećeg grada Španije. Po dolasku u Sevilju smeštaj u hotel. Večera u hotelu. Individualni doček Nove godine .Noćenje.
Dan 5
SEVILJA
(01.01.2020.) SEVILJA Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada, šetnju. Noćenje
Dan 6
MALAGA
02.01.2020.) SEVILJA-MARBELJA-MALAGA (oko 320 km) Doručak. Odlazak u obilazak Sevilje. Odlazak do starog dela grada i šetnja do kvarta Santa Kruz. Obilazak treće po veličini Katedrale na svetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smeštenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže peške strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Panoramsko razgledanje grada: Ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja. Trg Španije–polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vreme Svetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Vožnja prema Kosta del Sol i Marbelji, najpoznatijem letovalištu ove regije. Panoramski obilazak grada i kraće zadržavanje radi odmora. Nastavak putovanja prema Malagi. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 7
MALAGA
(03.01.2020.) MALAGA Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, šetnju i kupovinu. Noćenje.
Dan 8
BEOGRAD
04.01.2020.) MALAGA-FRANKFURT-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma u Malagi. Poletanje za Frankfurt u 13.30 (let LH1149). Dolazak u Frankfurt u 16.30 sati. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Beograd u 21.50 (let LH1410). Dolazak u Beograd u 23.35 sati.