AZURNA OBALA I PROVANSA 17.04.2023.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate).

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije WizzAir na relaciji Beograd – Nica – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama;
- Autobuski transferi i razgledanje gradova prema programu putovanja;
- 3 noćenja u smeštajnom objektu sa 3* (Hotel Escale Oceania Aix-En-Provence 3* ili sličan)  na bazi usluge noćenja sa doručkom u Eks an Provansu;
- 2 noćenja u smeštajnom objektu sa 4* (Best Western Montfleuri 4* ili sličan) na bazi usluge noćenja sa doručkom u San Maksimu;
- 2 noćenja u smeštajnom objektu sa 4* (NH Nice 4* ili sličan)  na bazi usluge noćenja sa doručkom u Nici;
- Usluge vodiča Big Blue-a ;
- Prtljag – dva komada prtljaga: ručni prtljag i torba sa točkićima. Ručni prtljag do 10 kilograma, koji može biti sa točkićima ili bez, 40 x 30 x 20 cm. Prtljag mora da stane ispod sedišta ili ispred vas. Prtljag može biti torba za laptop, ženska tašna ili mali ranac. Torba sa točkićima do 10 kilograma, 55  x 40 x 23 koja mora da stane u odeljak iznad glave. U dozvoljene dimenzije ne ulaze ručke na torbi / točkići; međutim točkići mogu maksimalno da uvećaju veličinu torbe za 5cm.
- Troškove organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 2.5 € za hotele sa 5*; 2 € za hotele sa 4*; 0.75 € za hotele sa 3*. Boravišne takes se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili odjave iz smeštajnog objekta.
- Dodatni prtljag je moguće platiti na aerodromu i tom prilikom će se primenjivati trenutno važeće cene kompanije WizzAir i aerodroma “Nikola Tesla”. Čekirani prtljag u sezoni maksimalno do 20kg: 95 evra (po letu, po putniku i po torbi); čekirani prtljag u sezoni maksimalno do 32kg: 120 evra (po letu, po putniku i po torbi).
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
- Fakultativni obilasci muzeja i posete koje nisu predviđene programom

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, kao i obilazaka predviđenih na turi, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom , promenom radnog vremena lokaliteta i slično).

Hoteli:     

Escale Oceania Aix-en-Provence 3* ili sličan

https://www.oceaniahotels.com/en/hotel/hotel-escale-oceania-aix-en-provence
Hotel se nalazi 2 km od centra Eks and Provansa. U sklopu hotela se nalazi lepo uređena bašta sa otvorenim bazenom, restoran, bar, fitness centar i rececija. Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno. Standardne sobe (oko 17 m2) imaju: klimu, SAT TV, kupatilo (fen za kosu), telefon. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se poslužuje po principu samoposluživanja.

Best Western Montfleuri 4* ili sličan  https://www.bestwestern.com
Hotel se nalazi u neposrednoj blizini centra grada Sainte-Makime u kome se nalazi nekoliko umetničkih galerija, restorani i barovi. Na svega 50 metara od hotela je morska obala, a iz samog hotela se pruža divan pogled na zaliv San Trope i Mediteran. Lepo uređeno setalište, marina brojne prodavnice sastavni su deo ovog mondenskog grada. Poznato letovalište Saint Trope od hotela je udaljeno 16km. Lepo uređeno dvorište puno mediteranskog rastinja krasi otvoren bazen. U sklopu hotela se nalaze recepcija, lobi bar i restoran. Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno. Standardne sobe (15 m2)  imaju klima uređaj, kupatilo (fen za kosu), SAT TV, mini bar, sef, telefon.  Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se poslužuje po principu samoposluživanja.

NH Nice 4* ili sličan
https://www.nh-hotels.com/
Hotel pripada poznatom lancu NH hotela. Nlazi se na svega 10 minuta hoda od starog grada i luke. U sklopu ovog gradskog hotela se pored recepcije nalazi i bar, restoran, otvoren bazen na krovu hotela (moguće korišćenje tokom letnjih meseci), fitnes centar, spa centar koji se može koristiti uz doplatu.  Bežični pristup internetu dostupan je u cijelom objektu i ne naplaćuje seStandardne dvokrevetne sobe (oko 25m2) imaju: kupatilo (fen za kosu, kada ili tuš kabina), apartan za čaj/kafu, mini bar (uz doplatu), klima uređaj, sef, TV, telefon. Sve sobe imaju zvučnu izolaciju. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se poslužuje po principu samoposluživanja.

BIG BLUE GROUP zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

VAŽNE NAPOMENE: 

• Putnici su dužni da prilikom potpisivanja Ugovora o putovanja zaposlenima u turističkoj agenciji daju tačne podatke iz pasoša sa kojim će putovati na uplaćeno putovanje. Po potvrdi rezervacije i uplati akontacije, izdaje se avio karta. Na redovnim linijama prilikom izdavanja avio karata ne postoji mogućnost refundacije avio karte, kao ni promene imena, prezimena kao ni datuma putovanja. Ovo pravilo je ustanovljeno od strane avio kompanije. Svaka promena će biti dodatno naplaćena od putnika, a prema uslovima i cenama koje propisuje  avio kompanije.


• Državljani Republike Srbije mogu bez ikakvih ograničenja ući i tranzitirati kroz Republiku Francusku.

• Isto važi i za Kneževinu Monako

• U trenutku objave ovog programa, važe pravila ulaska u Republiku Francusku objavljena na sajtu Ministarstva Inostranih poslova Srbije, gde se o budućim promenama uslova putovanja u Grčku putnici obavezni da se informišu neposredno pre početka putovanja prateći link: www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Framcusku. Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još minimum 3 meseca po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

• Svi strani državljani koji koriste usluge naše agencije su u obavezi da se raspitaju o viznom režimu Republike Francuske, o uslovima putovanja u vezi sa zdravstvenim, carinskim ili graničnim formalnostima koji važe za državu čiji pasoš poseduju, kao i da u pasošu sa kojima izlaze iz Republike Srbije imaju ulazni pečat na teritoriji Republike Srbije.


• Putno zdravstveno osiguranje je obavezno za zemlje EU. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Minimalni broj za realizaciju ovog putovanja je 40.

• Organizator putovanja može da raskine ugovor o organizovanju putovanja i da pre otpočinjanja putovanja isplati putniku ukupno uplaćena sredstva za turističko putovanje kada je: broj lica prijavljenih za turisičko putovanje manji od minimalnog broja predviđenog ugovor i organizator obavesti putnika o raskidu u roku koji je određen ugovorom, koji ne može biti krači od 20 dana pre otpočinjenja turističkog putovajna u slučaju putovanja koja traju duže od 6 dana; 7 dana pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju između 2 i 6 dana; 48 sati pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju kraće od 2 dana.

• Rezervacija se vrši na upit. Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije. U slučaju da rezervacija ne bude potvrđena putnik će o tome biti obavešten i biće mu ponuđene alternative od strane Organizatora putovanja. Ukoliko ponuđene alternative putniku ne budu odgovarale Organizator putovanja ima pravo da raskine ugovor o putovanju sa putnikom. Putnike je upoznat sa ovom činjenicom i saglasio se sa istom prilikom potpisivanja ugovora o putovanju sa Organizatorom putovanja.

• Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.

• Popusti za decu su navedeni u tabeli i primenjuju se isključivo u pratnji dve odrasle osobe u istoj sobi.

• Organizator putovanja je dužan da obavesti putnike o tačnom vremenu leta, po dobijanju informacija od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Obaveza putnika je da dostavi tačan broj mobilnog telefona, kako bismo bili u mogućnosti da ga obavestimo pozivom ili putem SMS poruke o tačnom vremenu leta, odnosno sastanku putnika. Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu, 24 sata pre poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati Organizatora putovanja. O satnici povratnog transfera putnike obaveštava predstavnik Organizatora putovanja.

• Za avio aranžmane ugovoreno vreme početka putovanja je sastanak putnika na aerodrom, koji je najmanje 2 časa i 30 minuta ranije u odnosu na prvo objavljeno vreme poletanja od strane avio kompanije. U slučaju pomeranja navedenog vremena poletanja aviona Organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio saobraćaja. Vreme leta može zavisiti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani.

• Vaučeri se dobijaju na aerodromu dva sata pre leta. Po preuzimanju vaučera potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Zbog eventualnih gužvi na aerodromu, u toku letnje sezone, za navedeno je  potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme.

• Predviđeno trajanja leta do ostrva Nice je 2 sat i 5 minuta.

• Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredsta na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja - već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.

• Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.


• U slučaju da do smeštajnog objekta ne može doći transfer, autobus ili mini ven će putnike iskrcati na najbližem mogućem mestu. Postoji mogućnost organizovanja individualnih transfera na zahtev uz doplatu.

•  U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 10:00 h. U slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta.

• Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije. Svi opisi objekata iz ponude BigBlue-a su pravljeni u trenutku objavljivanja programa putovanja za sezonu proleće / leto 2023. godine i informativnog su karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se mere sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih.

• Specijalne zahteve (pogled, francuski ležaj, lokacija sobe i slično) Organizator putovanja proslediti lokalnoj turističkoj agencije ili smeštajnom objektu ali nije u mogućnosti da garantuje njihovo dobijanje. Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično). Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.

• Raspodelu soba u hotelu ili apartmanskom smeštaju vrši recepcija ili predstavnik smeštajnog objekta po dolasku u smeštajni objekat. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.

• Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.

• U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je "dress code" za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće). Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.

• Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane vodiča Organizatora putovanja na sledeće načine: lično, putem sms poruke ili putem oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka. Broj telefona predstavnika Organizatora putovanja će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP doo.

• Big Blue Group doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cene su podložne promeni. Garantovana je cena, samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski,
- kreditnim karticama Intesa banke do 6 mesečnih rata,
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata,
- kreditnim karticama OTP banke moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata,
- čekovima građana do 6 mesečnih rata,
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina),
- preko računa,
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/ predračuna ugovara direktno sa bankom),
- administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP DOO). Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu i slično promeni cenu aranžmana. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom trzištu i slično promeni cenu aranžmana

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012287, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs

PROGRAM PUTOVANJA br.1 od 08.02.2023.
CENOVNIK br.1 od 08.02.2023.

Big Blue Group doo Beograd - Stari grad, Kolarčeva 3.
Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A 

AZURNA OBALA I PROVANSA Francuska/Nica
AZURNA OBALA I PROVANSA -
 
 

Escale Oceania Aix-en-Provence 3* ili sličan
https://www.oceaniahotels.com/en/hotel/hotel-escale-oceania-aix-en-provence
Hotel se nalazi 2 km od centra Eks and Provansa. U sklopu hotela se nalazi lepo uređena bašta sa otvorenim bazenom, restoran, bar, fitness centar i rececija. Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno. Standardne sobe (oko 17 m2) imaju: klimu, SAT TV, kupatilo (fen za kosu), telefon. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se poslužuje po principu samoposluživanja.

Best Western Montfleuri 4* ili sličan https://www.bestwestern.com
Hotel se nalazi u neposrednoj blizini centra grada Sainte-Makime u kome se nalazi nekoliko umetničkih galerija, restorani i barovi. Na svega 50 metara od hotela je morska obala, a iz samog hotela se pruža divan pogled na zaliv San Trope i Mediteran. Lepo uređeno setalište, marina brojne prodavnice sastavni su deo ovog mondenskog grada. Poznato letovalište Saint Trope od hotela je udaljeno 16km. Lepo uređeno dvorište puno mediteranskog rastinja krasi otvoren bazen. U sklopu hotela se nalaze recepcija, lobi bar i restoran. Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno. Standardne sobe (15 m2) imaju klima uređaj, kupatilo (fen za kosu), SAT TV, mini bar, sef, telefon. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se poslužuje po principu samoposluživanja.

NH Nice 4* ili sličan
https://www.nh-hotels.com/
Hotel pripada poznatom lancu NH hotela. Nlazi se na svega 10 minuta hoda od starog grada i luke. U sklopu ovog gradskog hotela se pored recepcije nalazi i bar, restoran, otvoren bazen na krovu hotela (moguće korišćenje tokom letnjih meseci), fitnes centar, spa centar koji se može koristiti uz doplatu. Bežični pristup internetu dostupan je u cijelom objektu i ne naplaćuje seStandardne dvokrevetne sobe (oko 25m2) imaju: kupatilo (fen za kosu, kada ili tuš kabina), apartan za čaj/kafu, mini bar (uz doplatu), klima uređaj, sef, TV, telefon. Sve sobe imaju zvučnu izolaciju. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se poslužuje po principu samoposluživanja.

BIG BLUE GROUP zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put. 


 
 
 

Escale Oceania Aix-en-Provence 3* ili sličan
https://www.oceaniahotels.com/en/hotel/hotel-escale-oceania-aix-en-provence
Hotel se nalazi 2 km od centra Eks and Provansa. U sklopu hotela se nalazi lepo uređena bašta sa otvorenim bazenom, restoran, bar, fitness centar i rececija. Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno. Standardne sobe (oko 17 m2) imaju: klimu, SAT TV, kupatilo (fen za kosu), telefon. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se poslužuje po principu samoposluživanja.

Best Western Montfleuri 4* ili sličan https://www.bestwestern.com
Hotel se nalazi u neposrednoj blizini centra grada Sainte-Makime u kome se nalazi nekoliko umetničkih galerija, restorani i barovi. Na svega 50 metara od hotela je morska obala, a iz samog hotela se pruža divan pogled na zaliv San Trope i Mediteran. Lepo uređeno setalište, marina brojne prodavnice sastavni su deo ovog mondenskog grada. Poznato letovalište Saint Trope od hotela je udaljeno 16km. Lepo uređeno dvorište puno mediteranskog rastinja krasi otvoren bazen. U sklopu hotela se nalaze recepcija, lobi bar i restoran. Bežični internet je dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno. Standardne sobe (15 m2) imaju klima uređaj, kupatilo (fen za kosu), SAT TV, mini bar, sef, telefon. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se poslužuje po principu samoposluživanja.

NH Nice 4* ili sličan
https://www.nh-hotels.com/
Hotel pripada poznatom lancu NH hotela. Nlazi se na svega 10 minuta hoda od starog grada i luke. U sklopu ovog gradskog hotela se pored recepcije nalazi i bar, restoran, otvoren bazen na krovu hotela (moguće korišćenje tokom letnjih meseci), fitnes centar, spa centar koji se može koristiti uz doplatu. Bežični pristup internetu dostupan je u cijelom objektu i ne naplaćuje seStandardne dvokrevetne sobe (oko 25m2) imaju: kupatilo (fen za kosu, kada ili tuš kabina), apartan za čaj/kafu, mini bar (uz doplatu), klima uređaj, sef, TV, telefon. Sve sobe imaju zvučnu izolaciju. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se poslužuje po principu samoposluživanja.

BIG BLUE GROUP zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put. 


 

AZURNA OBALA I PROVANSA

NICA – EKS AN PROVANS – GORDES – AVINJON – MARSEJ – BORM LE MIMOZA – PORT GRIMAUND – SEN MAKSIM – SEN TROPE – GRAS – KAN – MONAKO – NICA

Polazak 17. april 2023.  8 dana / 7 noći 


VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

Francuska rivijera, sinonim za eleganciju i opušten život svetskog džet-seta, često je spominjana po svojoj lepoti i glamuroznosti. Nalazi se na jugu Francuske, na 30 km od Italije i odlikuje je posebna mikroklima, umereno mediteranska, sa više od 300 sunčanih dana godišnje. Nica, glavni grad Azurne obale prostire se celom dužinom predivnog zaliva Anđela i pravi je turistički i privredni centar Azurne obale.


Provansa – regija u zaleđu Azurne obale proteže se od Primorskih Alpa na istoku do doline Rone na zapadu.Plodna dolina Provanse je najnaseljenija i sa brojnim ambijentalno privlačnim naseljima, značajnim kulturno-istorijskim spomenicima, nastalim u doba Rimskog carstva i Srednjeg veka, turistički je najprivlačniji deo pokrajine. Idilični prizori u kojima dominiraju polja lavande, vinogorje, čempresi, masline koje okružuju seoske kuće ili voćnjaci stare plemićke vile, samo su deo lepote koju pruža Provansa. Osim privlačne prirode značaj ovoj regiji daju i gradovi i kulturno-istorijski spomenici nastali još u doba Rimskog carstva, mesta u kojima su se rodili ili stvarali slikari Sezan i Van Gog, kao i grad Avinjon koji je od 1309. do 1417.godine bio sedište rimskog Pape.
 

Dan 1
BEOGRAD
BEOGRAD – NICA – EKS AN PROVANS (17.04.2023) Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Big Blue-a u 16.10 sati. Poletanje za Nicu u 18.40 sati (let W6 4025). Dolazak na aerodrom u Nici u 20.45 sati. Nastavak putovanja autobusom (oko 180 km) prema Provansi i vožnja kroz živopisne predele. Dolazak u grad Eks an Provans u kasnim večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 2
EKS AN PROVANS
EKS AN PROVANS – GORDES – AVINJON – EKS AN PROVANS (18.04.2023) Doručak. Grad Eks an Provans nekadašnji glavni grad Provanse i rodno mesto slavnog slikara Sezana. Obilazak starog dela grada koji odiše atmosferom prohujalih vekova i u kome se, po dolasku, prvo uočava velika fontana sa figurama tri žene koje simbolišu pravdu, kulturu i poljoprivredu; šetalište Mirabo iz XVII veka sa drvoredom topola,Trg Albertas, gradska skupština, katedrala Sv. Spasitelja. Polazak autobusom prema Avinjonu. Vožnja nesvakidašnjim predelima Provanse do grada Gordes (oko 80 km). Mali grad Gordes, često nazivan i selom, jer broji tek oko 2000 stanovnika, mnogi smatraju najlepšim mestom Provanse. Okružen je poljima lavande i smešten na stenovitom vrhu, sa svojim dvorcem-tvrđavom i mnoštvom kućica naslonjenih jedna na drugu. Jedno je od najfotografisanijih mesta u Provansi, poznato još od vremena Kelta, čije neke od građevina potiču još iz XI veka. Pauza za šetnju uskim kaldrmisanim ulicama koje kriju brojne tipične francuske kafee i restorane. Nastavak putovanja za Avinjon (oko 40 km). Po dolasku obilazak Avinjona – glavnog grada Provanse i nakada papskog grada. Obilazak starog jezgra grada; Papska palata čija je gradnja započela 1335.godine u jednostavnom arhitektonskom stilu završena je u gotskom stilu, kada je i nastao niz tornjeva i zidova koji se izdižu 50 m iznad grada. Panorama starog avinjonskog mosta iznad reke Rone, sagrađenog u XIII veku, koji je imao 22 luka i od kojih su ostala sačuvana samo četiri; ulica Republika; katedrala “Notr Dame des Doms”. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Eks an Provans (oko 90 km) u popodnevnim časovima. Transfer do hotela. Noćenje.
Dan 3
EKS AN PROVANS
EKS AN PROVANS – MARSEJ – EKS AN PROVANS (19.04.2023.) Doručak. Polazak autobusom prema Marseju (oko 35 km). Vožnja do drugog po veličini grada u Francuskoj. Marsej je i najveća trgovačka luka u zemlji i druga po veličini u Evropi, posle Roterdama. Ovaj grad se daleko razlikuje od mondenskog Kana i Nice. U njemu se oseća atmosfera velegrada ali i neodoljivi šarm Mediterana. Kao lučki grad prihvatio je brojne emigrante tako da se danas diči mešavinom kultura koje se savršeno uklapaju u deo francuske istorije. Panoramski obilazak grada: Canebiere- ulica u kojoj je 1934. ubijen kralj Aleksandar I Karađorđević, sada glavna gradska arterija koja se proteže od stare luke do kvarta Reformes; Stara luka; Opera – jedna od najpoznatijih građevina Marseja, sagrađena krajem XVIII veka; najviše gradsko brdo La Garde sa Bazilikom Notre Dame de la Garde, odakle se pruža predivan pogled na grad i okolinu; četvrt La Piniera, karakteristična po gusto isprepletanim ulicama i mnoštvu muzeja; Palata i park Longchamp; Place Bargemon; Muzej evropskih i mediteranskih civilizacija. Slobodno vreme za šetnju. Povratak u Eks an Provans u popodnevnim časovima. Transfer do hotela. Noćenje.
Dan 4
EKS AN PROVANS
EKS AN PROVANS – BORM LE MIMOZA – PORT GRIMAUND – SAN MAKSIM (20.04.2023.) Doručak. Vožnja duž živopisne Azurne obale do mesta Borm le Mimoza (oko 120 km). Borm le Mimoza se nalazi u srcu Azurne obale. Po mnogima najlepše „cvetno selo“ Francuske predstavlja kombinaciju prirodne lepote i impresivne srednjovekovne arhitekture. Na ovom prostoru zabeleženo je preko 700 mediteranskih biljnih vrsta uključujući i 90 vrsta mimoze. Selo je izgrađeno u brdu, autentično je po mnogim malim trgovima i uličicama u kojima su nižu umetničke galerije, prodavnice i restorani. Mnogi francuski predsednici su posećivali ovo selo, u čijoj blizini se nalazi letnja rezidencija francuskih predsednika – Fort de Bregancon, iz koje se pruža prekrasan pogled na Sredozemno more. Slobodno vreme za šetnju po selu Brom le Mimoza. Polazak autobusa za Port Grimaund (oko 30 km). Port Grimaund je mesto gde voli da se odkuplja „krem“ društvo, nazivaju ga Venecijom na moru, jer je izgrađen kompletno na vodi. Poznati arhitekta 20. veka, Fransoa Spoeri je zaslužan za današnji izgled ovog neshvakidašnjeg grada čija se lepota može videti najbolje sa vode, jer je apsolutno cela obala u privatnom vlasništvu. Smatra se jednim od najšarmantnijih gradova duž obale francuske rivijere zbog mnoštvo koloritnih fasada, romantičnih pešačkih mostova i slikovitnih ulica. Slobodno vreme za šetnju. Polazak autobusa za Sant Maksim (oko 15 km). Transfer do hotela. Noćenje.
Dan 5
SAN MAKSIM
SAN MAKSIM – SAN TROPE – SAN MAKSIM (21.04.2023.) Doručak. Polazak autobusa za San Trope (oko 16 km). Nekada skromno ribarsko selo, San Trope, postao je mondensko mesto za poznate ličnosti 1950-ih sa pojavom Brižit Bardot na sceni. Nalazi se u istoimenom zalivu i poznat je prvenstveno po prelepim plažama sa bistrim i plavim morem i po hedonističkom načinu života. Slobodan dan za individualne aktitvnosti i šoping ili obilazak znamenitosti ove “džet set” destinacije: luka La Vieux koja broji 700 vezova za jedrilice, ribarske i turističke brodove, ali i luksuzne jahte; stari deo grada La Ponche; Trg Place des Lices; katedrala Notre Dame; muzej Le Musee de l’Annonciade se smatra prvim muzejom moderne umetnosti u Francuskoj i slavi avangardnu umetnost od 1892. do 1950. godine. Izand grada nalazi se Citadela koja je izgrađena početkom 1600-ih, a danas predstavlja muzej koji govori o dugoj istoriji pomorskih aktivnosti. Povratak u San Maksim u popodnevnim časovima. Transfer do hotela. Noćenje.
Dan 6
SAN MAKSIM
SAN MAKSIM – GRAS – KAN – NICA (22.04.2023.) Doručak. Napuštanje San Maksima i vožnja prema Grasu (oko 90 km). Gras se smatra svetskom prestonicom parfema. Nalazi se na brdu, severno od Kana, sa koga se pruža prekrasni pogled na more. Stari grad je živopisan i mnogi ga nazivaju gradom istorije i umetnosti. Uske, kaldrmisane ulice sa mnoštvom barova i restorana doprinose jedinstvenoj atmosferi koja krasi ovaj grad. U cetru grada se pored gradske većnice i rimokatoličke katedrale (koju krase neka od Rubensonovih dela) nalaze i tri muzeja na svega 50 metara jedan od drugog: umetnosti, parfema i provanske mode. Slobodno vreme za šetnju. Nastavak putovanja prema Kanu (oko 20 km). Sve do 19. veka Kan je bio ribarsko selo. U 19. veku francuski i strani bogataši sagradili su na ovom mestu vikendice, tako da je ovo i danas mesto sastajanja bogatih. Obilazak mondenskog mesta poznatog po čuvenom filmskom festivalu i prelepom šetalištu: Kroazeta, Filmska palata, Srpska ulica, hotel Karlton, stari Kan. Slobodno vreme za šetnju. Polazak autobusa za Nicu (oko 35 km). Transfer do hotela. Slobodno veče za šetnju i šoping. Noćenje.
Dan 7
NICA
NICA – MONAKO - NICA (23.04.2023.) Doručak. Panoramski obilazak Nice; poznato englesko šetalište – šest kilometara duga promenada; Trg Masena, palata“ Lascaris“, panorama Katedrale sv. Nikole – ruska crkva sagrađena 1912. godine po porudžbini ruskog cara Nikolaja II, čuvena cvetna pijaca „Cours Saleya“ i ulice u centru grada. Nastavak putovanja ka Monaku (oko 21 km). Monako je osnovan u vreme starih Grka koji su na francuskoj obali u 4 veku pne osnovali nekoliko svojih kolonija. Tokom 60-tih godina 20.veka kneživnom je počeo svoju vladavinu princ Renijer koji je od grčkog multimilionera i brodovlasnika Aristotela Onazisa nacionalizuje imovinu i tokom njegove vladavine kneževina postaje mondensko mesto na kojem se svake godine okuplja svetski džet-set. Slavi Monaka doprinela je i princeza Grej Keli, čuvena holivudska glumica koja se udala za princa Renijera. Danas je Monako pre svega poznat kao krajnje luksuzna i prestižna destinacija. Obilazak grada: dvorac Grimaldijevih, Okeanografski muzej, crkva sv. Nikole u kojoj su krunisani vladari Monaka i u čijoj kriptni počivaju. Slobodno vreme za šetnju i šoping. Povratak u Nicu u popodnevnim časovima. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 8
BEOGRAD
NICA – BEOGRAD (24.04.2023.) Doručak. Slobodno vreme za individualni obilazak grada.Transfer na aerodrom. Let za Beograd (W6 4026) u 21.20 sati. Dolazak u Beograd u 23:10 sati.