BANGKOK I PATAJA 30.OKTOBAR

 Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
 

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini, a njihova rezervacija se vrši upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima 4* na turi, ishrana prema programu (doručak u hotelima na bazi švedskog stola, ručak prema planu i programu kada je navedeno u lokalnim restoranima sa izborom jela na meniu), noćno krstarenje sa večerom u Bangkoku, transferi i razgledanja prema programu, licencirani vodič iz Srbije koji kreće sa grupom na putovanje, troškovi organizovanja i vođenja putovanja, aerodromske takse u trenutku pravljenja programa 410 evra (od toga EUR 258,00 YQ  i  EUR  40.20-YR  ne podležu refundaciji, a  takse EUR 4.48-LG EUR 0.98-RF EUR 19.38-RS EUR 0.22-RS EUR 30.10-G4 EUR 0.92-PZ EUR 30.10-QA EUR 5.02-R9 EUR 0.93-E7 EUR 0.93 -E7 EUR 0.40-G8 EUR 0.40-G8 EUR 18.59-TS su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 
U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče, vozače i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 5 evra po danu boravka) koje se plaćaju na destinaciji, viza za Tajland 70 evra, usluga viziranja 10 evra, kao i međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje pokriva lečenje Covid-19.
 
OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:
Valuta: Nacionalna valuta Tajlanda je Thai bath 1 USD = 36.35 THB  1 EUR = 36.47 THB
 
Klima: U ovo doba godine temperature su prijatne. Dnevne temperature u Bangkoku su između 27°C i 32°C (jutarnje i večernje nešto niže), a na Puketu između 30°C i 35°C (jutarnje i večernje nešto niže). Mogući su kratkotrajni pljuskovi.
 
Vize: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Tajland.

 Od 1. novembra 2022. godine viza za ulazak u Kraljevinu Tajland se izdaje u elektronskom formatu, koja se dobija posredstvom naše agencije. Za pribaljanje e-vize potrebno je dostaviti svu dokumentaciju na e-mail adresu info@bigblue.rs.
S tim u vezi, potrebno je da dostavite tražene informacije i dokumentaciju u elektronskom formatu, po sledećem redosledu i na sledeći način:


TURISTIČKA VIZA (jedan ulazak)


Sa turističkom vizom (sa jednim ulaskom) možete da boravite u zemlji do 60 dana, uz mogućnost produžetka boravka u najbližem Imigracionom birou u Tajlandu za dodatnih 30 dana ("visa extension")
 
1. Generalni podaci (šaljete ih u tekstu e-maila):
- broj mobilnog telefona
- bračno stanje
- zanimanje
- naziv firme u kojoj ste zaposleni (ako ste zaposleni) ili fakulteta (za studente)
- ako ste već bili u Tajlandu: mesec i godina poslednje posete
 
2. Skenirane u boji stranice pasoša sa Vašim podacima, uz napomenu da pasoš mora važiti još najmanje 6 meseci od datuma ulaska u Tajland - skenirano na skener uređaju u jpg format (nije prihvatljivo fotografisanje pasoša)
 
3. Skenirane unutrašnje stranice pasoša gde se nalaze pečati sa putovanja u proteklih 12 meseci (skenirano na skener uređaju u jpg format (nije prihvatljivo fotografisanje stranica pasoša). Ukoliko niste nigde putovali u prethodnih godinu dana, skenirajte prvu stranicu pasoša, naspram stranice sa Vašim podacima.
 
4. Skenirana u boji prednja strana lične karte sa Vašim podacima (skenirano na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje lične karte)
5. Skenirana kolor fotografija aplikanta dimenzija  5 x 5 cm (skenirano na skener uređaju u jpg formatu)
 
6. Fotografija aplikanta u jpg formatu, koji pored lica drži prednju stranu pasoša, radi upoređivanja (može biti “selfie”, a može Vas i neko fotografisati)
 
7. Potvrda o zaposlenju na engleskom jeziku sa navedenim primanjima u poslednja tri meseca, adresirana na Royal Thai Embassy Athens ili Izvod iz banke o sredstvima na računu u poslednja tri meseca (u jpg ili pdf formatu).
Studenti samo treba da dostave sken index-a, tj. stranica sa slikom i podacima (u jpg formatu).
 
8. Popunjen Declaration formular (možete preuzeti na našem šalteru prodaje). Popunite i potpišite, bilo direktno u pdf dokumentu uz insertovanje skeniranog potpisa, bilo tako što ćete ga odštampati, popuniti ručno, a zatim skenirati na skener uređaju u .jpg formatu, nije prihvatljivo fotografisanje dokumenta).
 
Svu gore navedenu dokumentaciju dostavljajte u jednom e-mailu.
Napomena: Ambasada / Konzulat zadržavaju diskreciono pravo da podnosiocu zahteva za vizu zatraže i dodatnu dokumentaciju.
Covid-19: Od 01. oktobra 2022. godine putnici više ne moraju da po dolasku u Tajland, pokažu dokumente vezane za COVID-19, kao što su potvrda o vakcinaciji ili rezultat testa na COVID-19.

FAKULTATIVNI IZLETI:
PLUTAJUĆA PIJACA “DAMNOEN SADUAK” I “MEKLONG RAILWAY MARKET ” 
Nakon doručka polazak na izlet do autentične “pijace na vodi” koja se nalazi na 100km od Bangkoka u provinciji Ratčaburi. Plutajuće pijace su tekovina Jugoistočne Azije, iako su ovih dana na mnogim mestima plutajuće pijace postale uglavnom turističke atrakcije, dugi niz decenija bile su deo tajlandskog svakodnevnog života. Od onih koji još uvek postoje, najpoznatiji su Amphava, Taling Chan i Damnoen Saduak. Zahvaljujući svojoj veličini, lokaciji, raznovrsnosti proizvoda i autentičnom izgledu, Damnoen Saduak je najpoznatiji i najpopularniji. Ovo je pijaca sa čamcima “prodavnicama” na kojima se prodaju odeća, rukotvorine, hrana i piće. Po dolasku na pijacu putnici će imati priliku da se provozaju čamcima po kanalima i uživaju u ovom jedinstvenom iskustvu trgovine na vodi. Nakon ove zanimljive atrakcije odlazak na još jednu autentičnu pijacu - “Meklong Railway Market”. Ono što “Mekong Railway market” izdvaja od svih drugih pijaca sveta jeste činjenica da se nalazi na prometnoj železničkoj pruzi te prodavci nekoliko puta dnevno sklanjaju tezge sa pruge kada prolazi voz. Inače se na ovoj pijaci može kupiti sveže voće i povrće kao i autentične rukotvorine. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. (Cena izleta je 60 eur). 

KORALNO OSTRVO 
Transfer od hotela do plaže odakle polazi gliser za ostrvo Ko Larn koje važi za najlepše ostrvo Istočnog Tajlandskog zaliva. Vožnja gliserom po kristalno čistoj plavičastoj vodi. Po dolasku na plažu slobodno vreme za plivanje, ronjenje, sportove na vodi i sunčanje na prekrasnoj plaži sa sitnim belim peskom. U podnevnim satima brodsko osoblje će poslužiti tradicionalni ručak sa morskim plodovima. Povratak u Pataju u popodnevnim časovima. Transfer do hotela. (Cena izleta je 70 eur).

SMEŠTAJ:
BANGKOK: SOLITAIRE BANGKOK  4* ili sličan   
www.solitairebangkok.com 
Hotel “Solitaire Bangkok” 4 zvezdice je sinonim za udobnost, a nalazi se na 10 minuta hoda od stanice Nana Skitrain i na 5 minuta vožnje od stanice metroa Sukhumvit. Hotel nudi besplatan parking. U okviru hotela se nalazi otvoreni bazen i  restoran koji služi doručak na bazi švedskog stola. Gostima je takođe obezbeđen neograničen pristup internetu u holu hotela, recepcija koja radi 24/7 i menjačnica. Sve sobe su prostrane i klimatizovane. U sobama se nalazi TV sa ravnim ekranom i kablovskim kanalima. U okviru svake sobe se nalazi kupatilo sa peškirima i fenom za kosu. Gosti mogu aktivno da vežbati u teretani ili se opustiti u spa scentru.

PATAJA: PATTAYA DISCOVERY BEACH HOTEL- SHA EKTRA PLUS 4* ili sličan               
www.pattayadiscoverybeach.com 
Hotel “Pattaia Discoveri Beach - SHA Ektra Plus” nalazi se na 7 minuta hoda od Central Festivala na severnom delu zaliva Pataja i na 5 minuta vožnje od pešačke zone. Smešten na samoj plaži, hotel Discoveri Beach ima otvoreni bazen i svoj fitnes centar.  Sobe u hotelu Pattaya Discovery imaju balkone sa pogledom na Tajlandski zaliv i prekrasne vrtove koji okružuju hotel. Sobe su opremljene flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima, mini barom i aparatom za čaj/kafu. Privatno kupatilo ima kadu, tuš, papuče i besplatne toaletne potrepštine. U holu hotela moguć pristup besplatnom bežičnom internetu. Hotel ima dečije igralište za najmlađe. Ostali sadržaji uključuju turistički desk i poslovni centar. Kafeterija “D-Beach” nudi međunarodni i azijski doručak, dok restoran D-Beach služi tradicionalnu tajlandsku i evropsku kuhinju, kao i morske plodove za ručak i večeru. Gosti se mogu opustiti u baru pored bazena ili u salonu u lobiju uz piće.

USLOVI PLAĆANJA:  Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
 
NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:
• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP DOO). 
 
OPŠTE NAPOMENE:
• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
 
•Sadržaj fakultativnih izleta(ukoliko ih ima) podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera
 
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja
 
• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 
• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike
 
• Na letu Qattar Airlines-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 
• Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue.
 
U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012287, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs . Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je do 31.08.2023 ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 20 dana pre početka putovanja.  BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa n monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.                           

Cenovnik br.2 važi od 17.05.2023.

BANKGKOK I PATAJA
 

12 dana (9 noćenja) – avionom i autobusom 
Polazak: 30. oktobar 2023. / Povratak: 10. novembar 2023.
 

FIRST MINUT POPUST OD 70 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 15. JUNA  ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u
 

Tajland je kraljevina u jugoistočnoj Aziji. Do 1949. u geografskim atlasima ova zemlja u Tajlandskom zalivu a na obalama Kineskog mora zvala se Sijam. Poznat je po bogatoj istoriji, uzburkanoj prošlosti s usponima i padovima u vreme ozvaničenja budizma (13. i 14. vek) kao zvanične religije i „carstvo“ svih umetnosti. Odlazak u ovu daleku i egzotičnu zemlju jeste i nešto što se može nazvati ostvarenjem lepog sna.

Dan 1
BEOGRAD
(30.10.2023.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue u 09:00 časova. Poletanje za Dohu u 11:45 časova (Let QR232). Obroci u avionu. Sletanje u 18:45 časova. Poletanje za Bangkok u 02:20 časova (Let QR836). Obroci u avionu.
Dan 2
BANGKOK
(31.10.2023.) DOHA – BANGKOK Sletanje u Bangkok u 12:40 časova. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu (u sobe se ulazi između 14:00 i 16:00 časova). Slobodno popodne za odmor. U 18:00 časova transfer od hotela do pristaništa Ikon Siam Pier i ukrcaj na brod “Čao Praja Princes Kruz”. Vožnja brodom u trajanju od 2h za vreme koje će biti poslužena buffet večera sa specijalitetima tajlandske i internacionalne kuhinje. Tokom vožnje brod prolazi kraj najpoznatijih znamenitosti Bangkoka, a putnici će imati priliku da uživaju u njihovom večernjem sjaju i igri svetla. Nakon vožnje brodom transfer do hotela. Noćenje.
Dan 3
BANGKOK
(01.11.2023.) BANGKOK Doručak. Razgledanje jednog od najinteresantnijih i najposećenijih gradova jugoistočne Azije. Nekada je nosio epitet “Venecije istoka” zbog brojnih kanala na kojima se nalazio. Danas Bangkok predstavlja jednu od najmodernijih metropola regiona. Celodnevni obilazak grada uključuje razgledanje Velike kraljevske palate u čijem kompleksu se nalazi Hram smaragdnog Bude, zatim i razgledanje hramova Vat Trimitr sa zlatnom statuom Bude teške 5,5 tona i Vat Po, koji je najveći i jedan od najstarijih hramova u Bangkoku. Noćenje.
Dan 4
BANGKOK
(02.11.2023.) BANGKOK Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet do plutajuće pijace “Damnern Saduak Floating Market” i “Meklong Railway Market-a”. Transfer kroz prekrasne predele Tajlanda do Damnern Saduak u trajanju od 2h. Na pijaci sledi ukrcaj na čamce i vožnja kanalima kraj stotinu čamaca , uživanje u obilju šarenila voća, povrća i suvenira. Nakon ove pijace odlazak do živopisnog “Meklong Railway Market-a” kroz koji frekventno prolazi voz i koji predstavlja jednu od najatraktivnijih pijaca sveta. Povratak u hotel u kasnim popodnevnim satima. Noćenje.
Dan 5
BANGKOK
(03.11.2023.) BANGKOK – PATAJA Doručak. Nakon doručka vožnja do Pataje u trajanju od 2,5h. Dolazak u hotel. Pataja je ’60-ih godina bila ribarsko selo nedaleko od Bangkok-a, a turizam je u njoj zaživeo dolaskom američkih vojnika za vreme rata u Vijetnamu. Do početka ‘80-ih godina Pataja je postala popularno mondensko letovalište i tada se grade veliki hoteli. Danas je Pataja prepoznatljiva po svojim dugačkim plažama, mogućnostima za vodene sportove, ali i noćnom životu. Smeštaj u hotel. Slobodno popodne za plažu. Noćenje.
Dan 6
PATAJA
(04.11.2023.) PATAJA Doručak. Fakultativni, celodnevni izlet na “Koralno ostrvo” – jedno od najatraktivijnih ostrva ističnog Tajlandskog zaliva. Odlazak gliserom do ostrva, slobodno vreme za kupanje i ronjenje. Ručak. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
Dan 7
PATAJA
(05.11.2023.) PATAJA Doručak. Jutarnji polazak u centar Pataje i upoznavanje sa njenim glavnim znamenitostima. Obilazak spektakularnih vidikovaca pre odlaska do “Hrama Istine “, najpoznatije građevine Pataje koja je u celosti izgrađena od drveta. Gradnja hrama je započeta 1981. godine. Ovo arhitektonsko remek-delo ima visinu od 105 metara i površinu preko 3.200 m², a unutar hrama su odaje posvećene religiji i mitologiji različitih zemalja: Tajlanda, Kine, Kambodže i Indije. “Hram Istine” izgleda kao veliki muzej drvene arhitekture i duboreza, a pored hrama nalazi se park u kojem se održavaju razni događaji: nastupi folklornih grupa, lutkarskih pozorišta.. Razgledanje Pataje se završava u obilaskom ”Galerije dragulja“. Tajland kao glavni globalni prodavac dragulja i nakita, zahvaljujući izvanrednim sirovinama i veštinama njegovih majstora umešnim u izradi vrhunskg nakita, doprineo je stvaranju “Galerije dragulja”- najvećeg svetskog centra za nakit i dragulje gde putnici pored prekrasnih radova svetski poznatih majstora mogu pronaći i lepe komade nakita za sebe. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 8
PATAJA
(06.11.2023.) PATAJA Doručak. Slobodan dan za kupanje i odmor na plaži. Noćenje.
Dan 9
PATAJA
(07.11.2023.) PATAJA Doručak. Nakon doručka izlet u “Nong Nuč“ tropsku baštu koja se nalazi na 30 minuta vožnje od Pataje. Na tom prostoru je pedesetih godina postojao voćnjak sa stablima manga, pomorandže i kokosa, a onda je zasađeno cveće i izgrađene su autentične kućice u tajlandskom stilu, vrtovi i restoran. „Nongnooch tropska bašta“ zvanično je otvorena 1980. godine i od tada se sve više razvija i ulepšava. Danas se smatra najvećom i najlepšom botaničkom baštom u jugoistočnoj Aziji, sadrži više od 2,000 vrsta tropskih biljaka i cveća iz celog sveta. Posetioci mogu istražiti različite vrtove, videti tradicionalnu tajlandsku plesnu predstavu kao i predstavu sa slonovima. Organizovan ručak u okviru botaničke bašte. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 10
PATAJA
(08.11.2023.) PATAJA Doručak. Slobodan dan za kupanje i odmor na plaži. Noćenje.
Dan 11
BANGKOK
(09.11.2023.) PATAJA – BANGKOK – DOHA Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodorm. Transfer do aerodroma u Bangkoku u 14:00 časova. Poletanje za Dohu u 20:25 časova (Let QR833). Obroci u avionu. Sletanje u 23:50 časova.
Dan 12
BEOGRAD
(10.11.2023.) DOHA – BEOGRAD Nastavak putovanja za Beogradu 07:10 časova (Let QR231). Sletanje u 10:45 časova.