BARSELONA-VALENSIJA-MADRID 18.04.20

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na relaciji Beograd-Madrid-Beograd, avio-takse u trenutku pravljenja programa oko 116 evra na dan objavljivanja programa (Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.), smeštaj u hotelima sa 4* zvezdice u Barseloni, Valensiji i Madridu, u dvokrevetnim sobama na bazi 8 noćenja sa doručkom, autobuski transferi i razgledanja prema programu, obilazak Barselone, Siđesa, Taragone,Valensije, Kuenke i Madrida, usluge vodiča Big Blue i lokalnih vodiča, troškovi organizovanja putovanja.

Cena putovanja ne obuhvata:  fakultativne izleti i posete koji nisu obuhvaćeni programom, napojnica za vozača na turi (10€ po putniku), posluženje u avionu, boravišna taksa u hotelu u Barseloni koja se primenjuje od 01.11.2014. i plaća se direktno na recepciji hotela i to 1.25 evra po noći po osobi u hotelima sa 4*, međunarodno putno osiguranje.

Napomena:

Prijava i naplata izleta Toledo i Aranhues neophodna je u agenciji , pre polaska na put.

Za realizaciju fakulatativnih izleta potrebno je minimum 20 putnika.

Sadržaj panoramskog razgledanja, raspored fakultativnih izleta kao i obilazaka lokaliteta predviđenih programom, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom , promenom radnog vremena lokaliteta i slično). Fakultativni izleti  nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Ulazak u sobe prvog dana boravka moguć je posle 15 h a izlazak poslednjeg dana do 11 h.

 

Smeštaj:

Barselona: Hotel Hcc Regente Barcelona 4 *www.hcchotels.com/en/hcc-regente/

Hotel nalazi se u centru Barselone, na pešačkoj udaljenosti od Ramble  i značajnih kulturno-istorijskih znamenitosti Barselone. Hotel je smešten u staroj zgradi sagrađenoj u stili Art-dekoa, kojoj je nedavnim renoviranjem vraćen stari sjaj. Hotel od sadžaja ima: mali bazen  i bar na krovu zgrade sa predivnim pogledom na grad, restoran, bar. Sobe imaju klima uređaj, wi fi, kompletno opremljeno kupatilo, fen za kosu, mini bar, sef, telefon, TV. Doručak se služi u hotelskom restoranu, po principu samoposluživanja.

Valensija: Silken Puerta  Valencia 4 *www.hoteles-silken.com/es/hotel-puerta-valencia/

Hotel se nalazi  se u širem centru Valensije, na 2 km od starog dela grada i u blizini kalatravinog Grada umetnosti i nauke. Stanica gradskog prevoza nalazi se na 100 m od hotela. U blizini hotela nalaze prodavnice i restorani.Od sadrzaja hotel ima: restoran, bar, kongresne sale, 24 časa recepcija, soba za prtjag. Sobe su prostrane i elegantno uređene.  Svaka soba sadrži sef, TV, radio, pisaći sto i potpuno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel City House Florida Norte  4 *     http://en.hotelfloridanorte.com

Hotel  Florida Norte se nalazi u blizini Kraljevske palate u centru Madrida, preko puta stanice metroa Principe Pío. U blizini hotela nalazi se tržni centar, prodavnice i restorani. Stanica metroa nalazi se prekoputa hotela. Od hotela Florida Norte do Ulice Gran Via i Španskog trga može se stići pešice za samo 10 minuta. Park Kampo del Moro je udaljen 200 metara. Gostima su na raspolaganju restoran, bar, kongresne sale, 24 časa recepcija, soba za prtjag, prodavnica suvenira. Sobe su klimatizovane, jednostavno i praktično uređene. Svaka soba sadrži sef, TV, radio, pisaći sto i potpuno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Big Blue Group d.o.o. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan hotela na turi biće poznat 2 dana pre polaska na put.

 

  • OPŠTE NAPOMENE:
  • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarskoj protivvrednosti  po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
  • Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

·         Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

·         Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

·         Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

  • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
  • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
  • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.
  • Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue group doo.

 

·         Opšti uslovi putovanja : OTKAZ UGOVARA OD STRANE PUTNIKA ZA ARANZMAN: Barselona-Valensija-Madrid

Za putovanja iz ponude “ Evropska putovanja“- kružna tura :

- Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre opočetka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškova,

- 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,

- 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,

- 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,

- 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,

- 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,

- 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja,

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

-  avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

-  gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.

- kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.

- preko računa.

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa

bankom).

-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Big Blue gropu doo

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068030 od 01.01.2020, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 20 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP je 5 dana pre početka putovanja.

BIG BLUE GROUP DOO ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

Cenovnik br. 1 važi  od 4.02.2020.

 

 

BARSELONA-VALENSIJA-MADRID

BARSELONA –SIĐES-TARAGONA-VALENSIJA–KUENKA- MADRID

 (9 dana / 8 noćenja) – avionom i autobusom

Španija je izuzetno raznolika zemlja i prepuna iznenađenja! Ona nije samo turistička destinacija u kojoj se treba boriti za “mesto pod suncem” na nekoj od prepunih plaža, piti sangriju, gledati borbu bikova i flamenko. Ona nudi mnogo više. U njoj se kriju brojni kulturno-istorijski spomenici, neprocenljiva ostavština Rimljana i Mavara, brojni srednjovekovni gradovi i zamkovi, područja neverovatne prirodne lepote i velika raznolikost. Raznolikost Španije ogleda se u činjenici da se od severa do juga ne razlikuju samo klima i krajolik, već i ljudi, neki običaji i jezik kojim govore. 

 

VERZIJA PROGRAMA U PDF-U 

 

Dan 1
BEOGRAD
(18.april) BEOGRAD–BARSELONA Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue u 04:30 časova. Direktan let za Barselonu kompanijom Air Serbia u 06.45 časova). Sletanje na aerodrom u Barseloni u 09:25 časova.Po sletanju na aerodrom u Barseloni odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Panoramska vožnja: Katedrala Sveta porodica , La Pedrera, Avenida Dijagonal, brdo Monžuik, gdje je smešten Olimpijski sportski kompleks, nova Barselona,Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la Paz, Barseloneta, Olimpijska luka, Španski trg, Kalatravin toranj. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne ili fakultativni obilazak jednog od najvećih akvarijuma u Europi. Akvarijum Barselone je najznačajniji zabavni i edukativni centar posvećen podvodnom svetu Mediterana. Noćenje.
Dan 2
BARSELONA
(19.april) BARSELONA Doručak. Slobodan dan ili popodne fakultativna pešačka tura “Ciudad Vieja”-stari grad, Gotska četvrt ,šetalište Born … Okupljanje izletničke grupe ispred hotela Olivia Plaza na Katalonskom trgu i polazak na pešačko upoznavanje najstarijeg i najmističnijeg dela Barselone. Izlet obuhvata šetnju kroz tri celine samog srca Barselone, do slavnog kafea “4 gatos”, katedrale ,,Catedral de la Santa Cruz y Santa Eulalia”, crkve Santa Maria del Pi, Kraljevskog trga, crkve Santa Maria del Mar, Pikasovog muzeja, zelene oaze Parka Citadela sa Trijumfalnom kapijom, do Zamka tri zmaja, Gaudijeve fontane ,, Gran Cascada” i Parlamenta Katalonije. Nastavak šetnje preko tzv. Kolumbovog pasaža, do novog španskog mola a nadomak Kolumbovog spomenika i šetališta Las Ramblas, gde se izlet završava(Cena izleta bez ulazaka u lokalitete: 20 € ,vreme trajanja izleta 1 sat). Individualan povratak u hotel. Noćenje
Dan 3
VALENSIJA
(20.april) BARSELONA-SIĐES-TARAGONA-VALENSIJA (oko 360 km) Doručak. Vožnja do slikovitog gradića Siđes, oko 35 km od Barselone, na Kosta Doradi, poznatom po više od 300 sunčanih dana u godini. Minijaturna “Ibica” poznata je i po filmskom festivalu i karnevalima, plažama i istorijskim znamenitostima. Od XIX veka, kada je tu živeo katalonski slikar Rusinol, postaje kosmopolitski kulturni i umetnički centar koji privlači veliki broj posetilaca. Kratka šetnja i slobodno vreme za odmor. Nastavak vožnje do, obližnjeg, istorijskog grada Taragone, izgrađenog u III veku p.n.e. Zbog svog istoriskog i kulturnog značaja grad se nalazi na listi Unesko kulturne baštine. Nekadašnja “Tarraca” je bio prvi rimski grad izvan granica Italije, prestonica Hispanije. Kraća šetnja starim delom grada, šetnja pored amfiteatra Circo Romano, katedrale izgrađene na mestu Jupiterovog hrama. Šetnja se nastavlja kroz pešačku zonu Rambla Nova, iznad koje se nalazi vidikovac nazvan “Balkon Mediterana”, sa predivnim pogledom na grad. Nastavak vožnje prema Valensiji. Po dolasku u Valensiju smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 4
VALENSIJA
(21.april) VALENSIJA Doručak. Odlazak na obilazak grada autobusom i pešice: Grad umetnosti i nauke, kompleks savremene arhitekture koji je projektovao čuveni arhitekta Santiago Kalatrava. Vožnja uz kompleks parkova ,,Jardines del Turia’’ podignutih u napuštenom koritu reke Turije i stari most - Ponte das Flores.. Odlazak do starog grada u koji se ulazi kroz kapiju Torres de Serranos iz doba epskog junaka El Sida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, Katedrala Santa Maria de Valencia, nastala preuređenjem mavarske džamije a gde se može videti, navodni, putir svetog Grala, prekrasna palata Lonha de la Seda iz XIV veka (nekada Berza svile ). Šetnja do Plasa de l' Ajuntament - barokne gradske većnice iz XVIII veka, pijaca… Povratak u hotel. Slobodno popodne. Preporučujemo individualni, fakultativni obilazak “ Grada umetnosti i nauke“, gde su smešteni Muzej nauke, Palata umetnosti, Okeanografski muzej. Kompleks od pet velikih građevina čudnih oblika, smeštenih u koritu isušene reke, delo je poznatog arhitekte Kalatrave, rođenog u Valensiji. Namena ovog kompleksa je promocija kulture i obrazovanje mlađih generacija. Noćenje.
Dan 5
MADRID
(22.april) VALENSIJA-KUENKA-MADRID (oko 370 km) Doručak. Vožnja prema zaleđu i regiji Kastilja, do atraktivnog grada Kuenka. Kuenka je grad smešten na stenovitom uzvišenju, okruženom rekama Hukar i Uekar. Stari deo grada je poznat po gotsko-normanskoj katedrali iz XIII veka, uskim ulicama od kojih su mnoge u formi stepenica. Na obodu starog dela grada, nagnute nad rečno korito, nalaze se "viseće kuće" sa čijih terasa se pruža zadivljujući pogled na grad i okolnu prirodu. Obilazak Kuenke, grada uklještenog između korita dveju reka. Atraktivan položaj grada kao i izuzetno očuvano staro jezgro grada Unesko je uvrstio na listu svetske kulturne baštine. Šetnja uskim i strmim ulicama. Panorama jedinstvene katedrale sagrađene u gotsko–normanskom stilu, panorama ”Visećih kuca”, Crkve Angustias i Trga Sv. Migela. Slobodno vreme za individualni obilazak grada, fotografisanje.. Nastavak putovanja za Madrid. Po dolasku u Madrid smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
MADRID
(23.april) MADRID Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Španije autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica; Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka;Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III. Transfer do hotela. Slobodno popodne za individualni oblilazak grada ili fakultativni izlet za Aranhues. Grad Aranhues nalazi se 48 km južno od Madrida, a poznat je po svojim vrtovima i raskošno uređenom kraljevskom dvorcu. Obilazak Kraljevske palate koju su katolički vladari (Izabela i Fernando I) u XVI veku pretvorili u Kraljevsku rezidenciju. Kasnije su je njihovi naslednici dograđivali. Građena je u stilu italijanske renesanse a njen jedinstveno dizajniran krajolik sa francuskim parkovima, fontanama, šumama i elegantnom arhitekturom upisan je na Uneskovu listu svetske kulturne baštine. Nakon obilaska povratak u Madrid u kasnim popodnevnim satima. (Cena izleta Aranhues: 45 €) Noćenje
Dan 7
MADRID
(24.april)MADRID Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, šetnju i kupovinu. Noćenje.
Dan 8
MADRID
(25.april) MADRID-TOLEDO-MADRID( oko 140 km) Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Toledo. Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče reka Taho. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri veka, od XIII do XV, sa elementima baroka, neoklasicizma i mudehar stila. Razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna; El Grekovi apostolati i "Skidanje tunike sa Hrista"... Poseta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom "Sahrana Grofa od Orgaza"(Cena izleta od 69 €; cena za dete 2-12 god. 45 €). Noćenje.
Dan 9
BEOGRAD
(26.april)MADRID-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd( JU571) u 10:00 časova. Dolazak u Beograd u 12:55 časova.