DIWALI INDIA

FIRST MINUT CENA ARANŽMANA: 1499 EUR

FIRST MINUTE: ZA UPLATE DO 1. juna  ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDE

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:

- Povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji : Beograd – Delhi  – Beograd (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom)
- Avio karta od Varanasija do Delhija sa svim taksama u ekonomskoj klasi
- Sve transfere prema planu i programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
- Noćni voz od Delhija do Udaipura (spavaća kola, u najboljoj mogućoj raspoloživoj klasi)
- Noćni voz od Agre do Varanasija (spavaća kola, u najboljoj mogućoj raspoloživoj klasi)
- Smeštaj u hotelu sa 2/3* na bazi 11 noćenja prema planu i programu putovanja (1/2 i 1/3 sobe)
- Razgledanje istorijskog centra Starog Delhija (ulaznica u Jama Masid)
- Razgledanje Udaipura sa kompleksom Kraljevske palate (ulaznica u City palace)
- Razgledanje istorijskog centra Jaipura (transfer rikšom i ulaznica Jantar Mantar i Hawa Mahal)
- Ulaznica u Taj Mahal i prevoz do Taj Mahala unutar kompleksa
- Večernja vožna brodom na predstavu Arti u Varanasiju
- Troškove organizacije putovanja
- Licenciranog vodiča sve vreme putovanja i lokalnog vodiča na izletima prema planu i programu

U cenu putovanja nisu uračunati:
- Viza za Indiju (Viza se vadi elektronskim putem i košta $60)
- Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
- Doplata za avion od Delhija do Udaipura – 150 eur
- Individualni troškovi
- Fakultativni izleti i obilasci
- Ulaznice u kulturno-istorijske spomenike i sakralne objekte koje nisu uračunate u troškove putovanja
- Doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (možete uplatiti u agenciji)

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: Uplata akontacije od najmanje 15%  od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, do  60 dana pred put uplata još 35% , do 45 dana pred put još 20% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• - administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa BIG BLUE GROUP).

Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.


SMEŠTAJ:     

Hotel u Delhiju -  Saar inn    3*                                                                                                 
Hotel 3-star Saar Inn u Delhiju se nalazi u delu grada koji se zove New delhi ,u Karol Bagh distriktu. Na svega 20-ak minuta hoda se nalazi  Laxminarayan Temple and 2 km od prelepog šoping i biznis centra Connaught Place i na 10-ak minuta vožnje od Main Bazara. Na izlasku iz hotela se nalazi metro stanica Delhijskog metroa. Hotel poseduje salu za konferenciju i restoran. U okviru hotela nalazi se 17 soba opremljenih klima uređajima, Tv-om i Wi-Fi-jem. Svaka soba ima svoje kupatilo u okviru jedinice.

Hotel u Udaipuru –  Mewar Vilas

Ovaj hotel se nalazi u Udaipuru na 300 m od Bagore ki Haveli, i ima predivan pogled na planinski venac koji okružuje Udaipur. U okviru hotela se nalazi restoran, terasa i recepcija koja radi 24/7. Sve sobe poseduju klima uređaje, LCD televizore, kuvalo za vodu. Sobe su sa privatnim kupatilom. U blizini hotela se nalaze sve glavne  znamenitosti Udajpura i do većine se dolazi uz laganu šetnju.

Hotel u Pushkaru – Inn Seventh Haven 3*

Lociran u Pushkaru na 100 m od jezera, Inn Seventh Heaven je hotel napravljen u predivnoj britanskoj haveli koja je zadržala nekadašnji sjaj. U okviru hotela se nalazi i fantastični restoran na krovnoj terasi koji ima fantastičan pogled na grad. Hotel takođe poseduje salon za masažu, jogu i meditaciju. Neke sobe imaju prostor za odmor i relaksaciju. Sve su opremljene sopstvenim kupatilima, sređene u tipičnom radžastanskom stilu. U hotelu je besplatan Wi-Fi.

Hotel u Jaipuru - Pearl Palace  3*

“Pearl Palace” 3* je lociran u Gopalbari delu grada u blizini centra i odlična je startna pozicija za turiste koji žele da idu u obilazak gradskog jezgra. Pearl Palace je dizajniran tako da ostavi nezaboravan utisak indijske kulture i tradicije. Raspolaze sa sobama u kojima ima Wi-Fi, fen za kosu i TV. U okviru hotela se nalazi gift shop i pošta. Na krovu se nalazi fantastičan restoran koji je na otvorenom i na usluzi gostima hotela. 

Hotel u Varanasiju - City Inn Hotel
Hotel City Inn je smešten u šestospratnoj zgradi na samo 1km od glavne železničke stanice u Varanasiju i na 4km od poznatog Vishwanath Temple. U sklopu hotela se nalazi restoran i fitnes centar.  Sobe su opremljene sa klima uređajem i sefom,kuvalom za vodu i Tv-om.U okviru kupatila se nalaze toalet  koji poseduje fen za kosu. Kraj recepcije se nalazi salon za masažu i sauna.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Razgledanje  New Delhija                                                                                                                                          CENA: 20 EUR

Razgledanje New Delhija u trajanju od 4h privatnim prevozom sa lokalnim vodičem. Prva tačka u razgledanju je  Humayun's tomb raskošni mauzolej sagrađen u čast cara Humayuna, biser Mogulske arhitekture iz 16. veka u sred veličanstvenog parka. Zatim idemo do hrama „Lotus Temple“ koji je arhitektonsko remek delo koje podseća na Sidnejsku Operu. Građevina je urađena od belog betona i mermera nalik lotosovom cvetu, okružena sa 9 jezera i čini najposećeniju turističku atrakciju Delhija. Ovaj hram još nazivaju i „Hram svih religija“ jer su tu svi dobrodošli na molitvu i meditaciju. Zatim idemo do lokaliteta Qutub Minar, koji  je najveći minaret u Indiji i datira iz 12. veka. Minaret je visok 70m i prekriven je natpisima iz Kurana. Kratak predah od Delhijevske vreve pronaćićemo u „Lodi Garden“-u koji je omiljena bašta lokalnog stanovništva. U njoj se nalaze mauzoleji i džamije dinastije Lodi koja je vladala Indijom u 16. veku.  Pored ovih spomenika kulture tu je preko 100 vrsta drveća i 50 vrsta leptira kao i brojne vrste ptica i veverica. U okviru Lodi bašte se nalazi i Nacionalni Bonsai park. Obilazimo još i  Laxshmi Narajan Temple, najlepši hiduistički hram u Delhiju. Slobodno vreme  za bazar do polaska na železničku stanicu u kasnim popodnevnim časovima. Noćni voz za Udaipur. Spavaća kola najbolje raspoložive klase (moguća doplata za avion). Noćna vožnja.


Princess Garden i Monsun Palace                                                                                                        CENA: 20 EUR   

Jutarnji polazak na izlet počinjemo od Sahelion Ki Bari, egzotičnom baštom nastalom pre 400 godina. Tadašnji maharadža Rana Sangram Singh je ovu baštu napravio svojoj ćerci, budućoj princezi kako bi ovde mogla da se sastaje sa svojim prijateljicama. U vrtu se nalaze egzotične vrste biljaka i unikatne fontane. Prema legendi princeza je volela kišu pa su fontane tako dizajnirane da proizvode zvuk jake kiše. Nakon posete ovoj unikatnoj bašti odlazak do Monsunske palate koja se nalazi na brdu iznad Udaipura. Palata je sagrađena u 19 . veku i napravljena je od belog mermera u stilu radžastanske arhitekture. Naziv monsunska palata dolazi iz ideje da se napravi palata iz koje bi se posmatrali monsunski oblaci nad gradom.

Jodpur                                                                                                                                                        CENA: 40 EUR   

Rani jutarnji polazak za Jodhpur privatnim prevozom. Putovanje u trajanju od 4h sa usputnim stajanjem i pauzom. Po dolasku u Jodpur prvo razgledamo tvrđavu Mehrangarh, najimpresivniju i najbolje očuvanu radžiputsku tvrđavu. U okviru nje se nalazi izuzetan muzej oružja, nosiljki za slonove, kraljevskih kolevki, odeće i svih stvari koje se tiču kraljevske porodice. Uz priču kustosa se bolje upoznajemo sa istorijom radžputskih maharadža i istorijom samog Jodhpura. Posle Mehrangarh tvrđave odlazimo i u Jaswan Thandu - kraljevski mauzolej kao i Umaid Bhawan Palatu, raskošnu palatu maharadže koji i danas živi u jednom njenom delu dok je drugi pretvoren u luksuzan hotel imuzej. Po obilasku obaveznog dela programa idemo na izlet iznenađenja u trajanju od 1:30h. Povratak u hotel. Noćenje.

Amber Fort i selo slonova                                                                                                                                          CENA: 25 EUR

Odlazak rikšom do Amber tvrđave koja se nalazi izvan gradskih zidina, na uzvišenju. Amber tvrđava važi za jednu od najlepše očuvanih tvrđava u Indiji, a sam naziv “ Ćilibarska tvrđava“ dolazi od žućkaste  boje same tvrđave. Tvrđava je sagrađena u 16 veku. U okviru tvrđave nalaze se živopisne plutajuće bašte i veštačka jezera odakle se kreće stepenicama do samog vrha brda.  U okviru tvrđave nalaze se prekrasne prostorije i paviljoni, odaje u mozaicima od stakla i vrtovi. Nakon obilaska Ambera vozimo se u selo slonova gde ćemo videti i interesantno naselje u kojem se gaje slonovi. Slonovi u Jaipuru učestvuju na uličnim paradama i festivalu slonova koji se odrzava svake godine u martu. 

VAŽNE NAPOMENE:
Za ulazak u Indiju nije potrebno posedovati polisu zdravstvenog osiguranja, niti dokaz o vakcinaciji, izuzev ako državljani R. Srbije u Indiju dolaze iz zemalja Afrike i Latinske Amerike koje ulaze u tzv. endemičnu zonu žute groznice, kada je potrebno posedovanje tzv. „žutog kartona" odnosno potvrde o vakcinaciji protiv žute groznice.

OSTALE NAPOMENE:
•  Aranžman je rađen na bazi od minumum 10 putnika
• Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP DOO licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021.
• Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje, pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
•  Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.
•  Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
• Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
• Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
• Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
• Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju. U slučaju da putnik ne dobije vizu, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.
• Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
• Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
• Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
• U prevoznim sredstvima I kao I u smeštajnim objektima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Putnici će biti pismeno obavešteni (mailom) par dana pred kupovinu avio karte.
• Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrdjuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obicno kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaze putovanje, duzan je da plati troskove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gore pomenuta obaveza je istaknuta u zakonu kod člana 71. ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane).
• Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija i satnica od strane avio kompanije.
• Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.
• Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere na destinaciji i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
• Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
• Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
•  Oko odlaska na fakultativne izlete putnici su u obavezi da se izjasne pre polaska na putovanje . Minimalan broj prijavljenih za  organizovanje fakultativnih izleta je 10 osoba.
•  Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta - čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja
• U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđeni ulasci u javne institucij,sakralne objekte  i spomenike kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
• Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati pešaka, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
• Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
• Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja ne može odgovarati u slučuaju nestanka ličnih stvari , kradje i nepredviđene okolnosti.
•  Kategorizacija smeštaja je odrežena prema lokalnoj kategorizacii zemlje u kojoj se smeštaj nalazi,a koja se obično dosta razlikuje od kartgorizacije smeštaja na koju su putnici navikli u Evropi.
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka najčešće do 9- 10h. Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredsta na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja-već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom.  Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
 Putnici koji putuju sami imaju mogućnost da uz doplatu budu u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 10 dana pre puta.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Molimo sve putnike da prilikom polaska na putovanje provere informacije o uslovima putovanja na portalima Ministarstva zdravlja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Organizator putovanja BIG BLUE GROUP zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo  preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Prilikom uvođenja eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja, ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group doo.

OTKAZ PUTOVANJA :

Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove, 
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0008716, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs

BIG BLUE GROUP doo
Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021.
Katerorija licence A

Program putovanja broj 1 od  05.maja 2022. godine
Cenovnik broj 1 od 05. maja 2022. godine 

SMESTAJ INDIJADIW Indija/Delhi
SMESTAJ INDIJADIW-
 
 

SMEŠTAJ:

Hotel u Delhiju - Saar inn 3*

Hotel 3-star Saar Inn u Delhiju se nalazi u delu grada koji se zove New delhi ,u Karol Bagh distriktu. Na svega 20-ak minuta hoda se nalazi Laxminarayan Temple and 2 km od prelepog šoping i biznis centra Connaught Place i na 10-ak minuta vožnje od Main Bazara. Na izlasku iz hotela se nalazi metro stanica Delhijskog metroa. Hotel poseduje salu za konferenciju i restoran. U okviru hotela nalazi se 17 soba opremljenih klima uređajima, Tv-om i Wi-Fi-jem. Svaka soba ima svoje kupatilo u okviru jedinice.

Hotel u Udaipuru – Mewar Vilas

Ovaj hotel se nalazi u Udaipuru na 300 m od Bagore ki Haveli, i ima predivan pogled na planinski venac koji okružuje Udaipur. U okviru hotela se nalazi restoran, terasa i recepcija koja radi 24/7. Sve sobe poseduju klima uređaje, LCD televizore, kuvalo za vodu. Sobe su sa privatnim kupatilom. U blizini hotela se nalaze sve glavne znamenitosti Udajpura i do većine se dolazi uz laganu šetnju.

Hotel u Pushkaru – Inn Seventh Haven 3*

Lociran u Pushkaru na 100 m od jezera, Inn Seventh Heaven je hotel napravljen u predivnoj britanskoj haveli koja je zadržala nekadašnji sjaj. U okviru hotela se nalazi i fantastični restoran na krovnoj terasi koji ima fantastičan pogled na grad. Hotel takođe poseduje salon za masažu, jogu i meditaciju. Neke sobe imaju prostor za odmor i relaksaciju. Sve su opremljene sopstvenim kupatilima, sređene u tipičnom radžastanskom stilu. U hotelu je besplatan Wi-Fi.

Hotel u Jaipuru - Pearl Palace 3*

“Pearl Palace” 3* je lociran u Gopalbari delu grada u blizini centra i odlična je startna pozicija za turiste koji žele da idu u obilazak gradskog jezgra. Pearl Palace je dizajniran tako da ostavi nezaboravan utisak indijske kulture i tradicije. Raspolaze sa sobama u kojima ima Wi-Fi, fen za kosu i TV. U okviru hotela se nalazi gift shop i pošta. Na krovu se nalazi fantastičan restoran koji je na otvorenom i na usluzi gostima hotela.

Hotel u Varanasiju - City Inn Hotel
Hotel City Inn je smešten u šestospratnoj zgradi na samo 1km od glavne železničke stanice u Varanasiju i na 4km od poznatog Vishwanath Temple. U sklopu hotela se nalazi restoran i fitnes centar. Sobe su opremljene sa klima uređajem i sefom,kuvalom za vodu i Tv-om.U okviru kupatila se nalaze toalet koji poseduje fen za kosu. Kraj recepcije se nalazi salon za masažu i sauna. 


   
 

Spisak hotela na turi po Indiji


 
 
 

SMEŠTAJ:

Hotel u Delhiju - Saar inn 3*

Hotel 3-star Saar Inn u Delhiju se nalazi u delu grada koji se zove New delhi ,u Karol Bagh distriktu. Na svega 20-ak minuta hoda se nalazi Laxminarayan Temple and 2 km od prelepog šoping i biznis centra Connaught Place i na 10-ak minuta vožnje od Main Bazara. Na izlasku iz hotela se nalazi metro stanica Delhijskog metroa. Hotel poseduje salu za konferenciju i restoran. U okviru hotela nalazi se 17 soba opremljenih klima uređajima, Tv-om i Wi-Fi-jem. Svaka soba ima svoje kupatilo u okviru jedinice.

Hotel u Udaipuru – Mewar Vilas

Ovaj hotel se nalazi u Udaipuru na 300 m od Bagore ki Haveli, i ima predivan pogled na planinski venac koji okružuje Udaipur. U okviru hotela se nalazi restoran, terasa i recepcija koja radi 24/7. Sve sobe poseduju klima uređaje, LCD televizore, kuvalo za vodu. Sobe su sa privatnim kupatilom. U blizini hotela se nalaze sve glavne znamenitosti Udajpura i do većine se dolazi uz laganu šetnju.

Hotel u Pushkaru – Inn Seventh Haven 3*

Lociran u Pushkaru na 100 m od jezera, Inn Seventh Heaven je hotel napravljen u predivnoj britanskoj haveli koja je zadržala nekadašnji sjaj. U okviru hotela se nalazi i fantastični restoran na krovnoj terasi koji ima fantastičan pogled na grad. Hotel takođe poseduje salon za masažu, jogu i meditaciju. Neke sobe imaju prostor za odmor i relaksaciju. Sve su opremljene sopstvenim kupatilima, sređene u tipičnom radžastanskom stilu. U hotelu je besplatan Wi-Fi.

Hotel u Jaipuru - Pearl Palace 3*

“Pearl Palace” 3* je lociran u Gopalbari delu grada u blizini centra i odlična je startna pozicija za turiste koji žele da idu u obilazak gradskog jezgra. Pearl Palace je dizajniran tako da ostavi nezaboravan utisak indijske kulture i tradicije. Raspolaze sa sobama u kojima ima Wi-Fi, fen za kosu i TV. U okviru hotela se nalazi gift shop i pošta. Na krovu se nalazi fantastičan restoran koji je na otvorenom i na usluzi gostima hotela.

Hotel u Varanasiju - City Inn Hotel
Hotel City Inn je smešten u šestospratnoj zgradi na samo 1km od glavne železničke stanice u Varanasiju i na 4km od poznatog Vishwanath Temple. U sklopu hotela se nalazi restoran i fitnes centar. Sobe su opremljene sa klima uređajem i sefom,kuvalom za vodu i Tv-om.U okviru kupatila se nalaze toalet koji poseduje fen za kosu. Kraj recepcije se nalazi salon za masažu i sauna. 


   
 

Spisak hotela na turi po Indiji


 

India Diwali 
Delhi, Udaipur, Jodpur , Pushkar, Jaipur, Agra, Varanasi
Termin putovanja: 15.10. - 29.10.2022.
15 dana

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Indija je fascinantna zemlja u kojoj se prepliću hiljade godina tradicije ispričanih na njenih stotinu dijalekata, hinduizam i islam, vrhunski stilovi u arhitekturi, bogatstvo gastronomije i visoki dometi u umetnosti. Indiju uokviruju moćni  Himalaji na severu, Arapsko more i Pakistan na zapadu, i Bengalski zaliv i Bangladeš na istoku. Južni vrh Indije zapljuskuju talasi Indijskog okeana koji ga odvajaju od Šri Lanke. Indija poseduje zadivljujuću raznolikost geografskih karakteristika; od večno smrznutih glečera, gustih kišnih šuma, plodnih dolina, pustinja do srebrnih plaža posutih palmama. India je više od destinacije , Indija je iskustvo.. Biti u Indiji za vreme velikog praznika kao što je Diwali predstavlja, samo po sebi, atrakciju. Zaljubite se u haos i  boje Indije. Zaljubite se u magiju i misteriju koje se prepliću kroz svakodnevnicu običnog čoveka. Ni reči, ni slike ne mogu dočarati kompleksnost kulture, raznolikost prirode i bogatstvo tradicije u Indiji.


Ako želiš da osetiš njenu magiju, budeš dotaknut daškom spiritualnosti, na kratko budeš deo njenih unikatnih festivala i proslava -  moraš jednostavno krenuti sa Big Blue u Indiju.
 

Dan 1
BEOGRAD
(15.10.2022): BEOGRAD – NEW DELHI Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u dogovoreno vreme. Let do Delhija sa presedanjem u Istanbulu.
Dan 2
DELHI
(16.10.2022): DELHI U ranim jutarnjim časovima dolazak u prestonicu Indije – New Delhi. Još pri izlasku sa aerodroma “Indira Gandi“ počinjemo da osećamo jake mirise u vazduhu, očaravaju nas boje šarenih sarija koje indijke nose, a prag tolerancije na buku nam raste do neverovatnih visina. Delhi je po broju stanovnika među najnaseljenijim gradovima sveta, ali je istovremeno u samom vrhu “Zelenih prestonica“ sa preko 30 % ukupne površine pod zelenilom. Zadiviće vas visoki drvoredi palmi i velelepne bašte kraj kojih ćemo proći na putu do hotela koji se nalazi u epicentru turističkog života New Delhija, u Paharganju. Smeštamo se u hotel. Kratak predah uz doručak i čaj pre polaska u razgledanje. U razgledanje idemo privatnim prevozom i obilazimo Old Delhi, stari deo grada, koji je sačinjen od spleta malenih ulica i bazara. Tu se nalazi Jama Masid koja je najveća džamija u Indiji, njeno dvorište može primiti do 40 000 vernika. U blizini Jama Masid se nalazi i najlepša tvrđava Delhija Red Fort, sagrađena još u 17.veku od istog cara koji je sagradio i Taj Mahal, Šaha Jahana. Odavde je Mogulska dinastija vladala sve do dolaska britanica, a usput ćete saznati zašto je neverovatan splet uskih ulica koje čine Chadni Chowk najupečatljivija tačka Delhija. Zatim idemo do Raj Gatha i Ghandi Smirithi, grobnog mesta velikog indijskog vođe Mahatme Gandija, a u povratku odlazimo do Parlamenta i India Gate gde ćemo imati kratku pauzu za slikanje. Povratak u hotel. Noćenje
Dan 3
DELHI
(17.10.2022): DELHI U prepodnevnim časovima odlazimo na fakultativni obilazak bisera Novog Delhija: Humayun's tomb raskošni mauzolej sagrađen u čast cara Humayuna, biser Mogulske arhitekture iz 16. veka u sred veličanstvenog parka. Zatim idemo do hrama “Lotus Temple“ koji je arhitektonsko remek delo koje podseća na Sidnejsku Operu. Građevina je urađena od belog betona i mermera nalik lotosovom cvetu, okružena sa 9 jezera i čini najposećeniju turističku atrakciju Delhija. Ovaj hram još nazivaju i „Hram svih religija“ jer su tu svi dobrodošli na molitvu i meditaciju. Zatim idemo do lokaliteta Qutub Minar, koji je najveći minaret u Indiji i datira iz 12. veka. Minaret je visok 70m i prekriven je natpisima iz Kurana. Kratak predah od Delhijevske vreve pronaćićemo u „Lodi Garden“-u koji je omiljena bašta lokalnog stanovništva. U njoj se nalaze mauzoleji i džamije dinastije Lodi koja je vladala Indijom u 16.veku. Pored ovih spomenika kulture tu je preko 100 vrsta drveća i 50 vrsta leptira kao i brojne vrste ptica i veverica. U okviru Lodi bašte se nalazi i Nacionalni Bonsai park. Obilazimo još i Laxshmi Narajan Temple, najlepši hinduistički hram u Delhiju. Slobodno vreme za bazar do polaska na železničku stanicu u kasnim popodnevnim časovima. Noćni voz za Udaipur. Spavaća kola najbolje raspoložive klase (moguća doplata za avion). Noćna vožnja.
Dan 4
UDAIPUR
(18.10.2022.): UDAIPUR „Venecija Istoka“ kako još zovu Udaipur je jedan od najlepših gradova podkontinenta. Ovo je bio ponosan glavni grad nekadašnjeg carstva Mewar. Sa pravom se Udaipur naziva i „biser Radžastana“. Udaipur je nadaleko poznat po svojim romantičnim jezerima i prelepim palatama koje čuvaju slavnu prošlost. Poslužio je mnogim režiserima kao scenografija za brojne filmove. Smeštaj u hotel. Šetnja po Udaipuru i razgledanje kompleksa maharadžine tvrđave - City Palace, monumentalnog zdanja koje datira još iz 16. veka. Unutar plate nalazi se čak 11 palata koje su gradili razni vladari. Tu je tako palata Dvorište, Palata Paunova, Kraljičina palata, Kristalna palata, a većina danas ima ulogu galerija. Unutar palate nalazi se i Kraljevski muzej u kojem predmeti, nameštaj, oružje i stvari. Po razgledanju palate odlazak brodom do najlepše palate zamka „Lake Garden Palace“ koja se nalazi na ostrvu u sredini Pichola jezera. Jag Mandir se smatra najromantičnijim mestom u Udajpuru na kojem možete gledati zalazak sunca. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 5
UDAIPUR
(19.10.2022.): UDAIPUR Dan rezervisan za fakultativni obilazak Princes Garden i Monson Palace. Sahelion Ki Bari, Princes Garden, je bašta koju je napravio maharadža svojoj ćerki, ražiputskoj princezi, kako bi mogla tu da provodi vreme sa prijateljicama. Egzotična bašta je upotpunjena specifičnim skulpturama i fontanama, a svaki od njih nosi svoju priču. Nakon princezinih vrtova odlazimo do Monsunske palate koja se nalazi na brdu iznad Udaipura odakle se pruža predivan pogled na grad i jezero. Povratak u Udaipur i slobodno vreme koje možete provesti u nekom romantičnom restoranu uz jezero. Noćenje.
Dan 6
PUSHKAR
(20.10.2022): UDAIPUR- PUSHKAR U jutarnjim satima polazimo za Pushkar privatnim prevozom. Vožnja u trajanju od 5h. Pushkar je jedan od 7 svetih gradova i jedini grad u kojem se nalazi hram vrhovnog božanstva Brahme. Ovo je mali grad usred pustinje u čijem središtu se nalazi sveto jezero u kojem se hodočasnici kupaju. Pushkar je takođe poznat i kao grad kroz koji ljudi hodaju bosi, mesto gde možete kupiti izuzetno povoljne suvenire ali i pojesti najukusnije zalogaje, iako je u pitanju isključivo veganska kuhinja. Smeštaj u hotel i obilazak znamenitosti grada. Noćenje.
Dan 7
PUSHKAR
(21.10.2022.): PUSHKAR Slobodan dan u Pushkaru možete iskoristii za obilazak šarmantnih dućana sa rukotvorinama, dragim kamenjem, starim knjigama ili možete otići na safari kamilama u pustinju. Svake godine u novembru se u Pushkaru odžava najveći “Festival Kamila“ u Indiji koji traje nekoliko dana i kamile se dovode iz čitave Indije kako bi se takmičile u raznim disciplinama. Noćenje.
Dan 8
PUSHKAR
(22.10.2022.): PUSHKAR Slobodan dan u Pushkaru ili fakultativni izlet u prelepi grad Jodpur. Rani jutarnji polazak za Jodhpur privatnim prevozom. Jodhpur je drugi po veličini grad u Rajastanu i nekada je bio prestonica velikog carstva Mewar koje je vladalo Rajastanom. Ušuškan u Thar pustinju ovaj grad nalikuje gradovima Maroka. Zbog plavih kuća u starom jezgru grada zovu ga još i „Plavi Grad“. Gradom dominira Merhangar tvrđava na 125m visokoj steni, a u gradu su još brojni muzeji. U Jodpuru obilazimo: Mehrangarh tvrđavu, Jaswan Thandu – kraljevski mauzolej kao i Umaid Bhawan Palatu, maharažinu palatu. Za kraj odlazak do Mandore garden-a , prekrasne bašte i ostataka nekadašnje prestonice. Povratak u Pushkar u kasnim večernjim satima. Noćenje.
Dan 9
JAIPUR
(23.10.2022.): PUSHKAR-JAIPUR Polazak u jutarnjim satima za Jaipur. Jaipur je najveći grad Radžastana, ima oko 6 miliona stanovnika i izuzetno bogatu istoriju. Jaipur još nazivaju i „Pink city“ zbog boje kojom je ofarban uži centar grada. Vožnja do Jaipura privatnim prevozom u trajnju od 2h. Nakon dolaska, smeštaj u hotel i slobodno vreme do fakultativnog izleta do Amber Fort-a, koja se nalazi nedaleko od grada. Do tvrđave ćemo otići poput pravih indijaca – rikšom. Amber tvrđava ili tvrđava od ćilibara je velelepna građevina i nekadašnja maharadžina palata. Do tvrđave Amber je maharadža dolazio na slonu nekada, i ta atrakcija je i danas dostupna turistima, ali mi ćemo je preskočiti jer idemo kasnije u „Selo slonova“ gde ćemo videti slonove koji tu žive i učestvuju u mnogobrojnim festivalima. U Jaipuru se svakog marta održava i poznati Festival Slonova, gde ofarbani i iscrtani slonovi predvode paradu. U povratku zastajemo radi slikanja ispred impresivnog zdanja Jal Mahal -palate na vodi. Odlazak na bazar. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 10
JAIPUR
(24.10.2022.): JAIPUR DIWALI U jutarnjim časovima odlazak na razgledanje užeg jezgra grada. Razgledanje Jaipura krećemo od interesantne observatorije maharadže Savaii Jai Singa II koji je izgradio pet astronomskih opservatorija u periodu zmeđu 1724. i 1730. godine u Indiji. Opservatorije ili "Jantar Mantars" kako su obično poznate, uključuju više zgrada jedinstvenog oblika, od kojih svaka ima specijalizovanu funkciju za astronomska merenja. Ove interesantne građevine sa svojim upečatljivim kombinacijama geometrijskih oblika u velikim razmerama već vekovima zaokupljuju pažnju arhitekata, umetnika i istoričara umetnosti širom sveta. Nakon observatorije odlazimo do najfotogeničnijeg simbola grada Palate vetrova – “Hawa Mahal”. Hawa Mahal je deo kraljevske palate odakle su princeze i dvorske dame odlazile da, kroz filigranski ukrašene prozore od crvenog peščara, posmatraju život na ulici Jaipura. Unutar palate su nepregledni hodnici koji su osvetljeni šarenim prozorima i koji vode do vrha palate. Za kraj odlazimo do Kraljevske palate ispred koje ćemo čuti priču o maharadžama iz Jaipura. Sledi slobodno vreme na bazaru. Imaćemo prilike da vidimo Jaipur u njegovom najboljem svetlu - čistog i sređenog uoči jednog od najvećih indijskih praznika – Diwali-a. Tokom festivala, vernici se mole Ganeshi, božanstvu sa glavom slona koji donosi sreću i Laxmi, boginji svetlosti, bogatstva i sreće. Kako se krava smatra reinkarnacijom boginje Laxmi, te se tokom festivala kravama daje posebno voće i hrana kako bi se pridobila njena naklonost. Čiste se kuće i iscrtavaju ulazi u kuću. Prave se slike uz pomoć boja za holi i latica. Svuda se pale malene sveće i porodice se okupljaju jer je ovo najveći porodični praznik. Jaipur će za vas zasijati posebnim sjajem u noći Diwali-a. Noćenje.
Dan 11
AGRA
(25.10.2022.): AGRA – NOĆNI VOZ Ujutru krećemo u Agru. Na putu za Agru obilazimo pustinjski bunar Chad Baori, čija arhitektura sve ostavlja bez daha. Zadivljujuće zdanje datira iz 9. veka, a zbog svog interesantnog izgleda poslužilo je Holivudskim rediteljima za snimanje filma „Batman the dark knight“. Po dolasku u Agru, sledi obilazak svetski poznatog bisera Indije - Taj Mahal-a. Taj Mahal je u 17. veku sagradio mogulski vladar Šah Jahan svojoj voljenoj ženi Mumtaz i do dana današnjeg je ostao najveći spomenik ljubavi. Izgrađen je u potpunoj simetriji, od belog mermera u stilu "pietra dura" gde su dragim kamenjem formirani mozaici, koji prekrivaju unutrašnjost hrama. Odlazak na ručak i osveženje pre ukrcavanja na noćni voz za Varanasi. Noćna vožnja vozom u najboljoj dostupnoj klasi.
Dan 12
VARANASI
(26.10.2022.): VARANASI Dolazak u Varanasi u jutarnjim satima. Varanasi je jedan od najstarijih gradova sveta i za hinduiste ima posebno religijsko značenje. On je jedan od sedam svetih gradova Indije i mesto gde, prema verovanju, duša pokojnika doživljava „mokšu“ čime se prekida reinkarnacija i nastupa večni mir. Kroz Varanasi protiče reka Gang. Ovaj grad je spoj svega nespoivog i izgleda kao scenografija za neki nadrealni film naročito u vreme izalaska i zalaska sunca. Obićićemo hramove na gatovima gde žive sveti ljudi koji su se odrekli svega materjalnog i žive uz Gang, a sve što poseduju je parče tkanine na kojoj meditiraju. Uveče odlazimo brodićem na Gang gde se održava ritual Arti, predstava koja simboliše slavu vatri. Mladi sveštenici u belim odorama sa svećnjacima, recituju molitve okruženi stotinama ljudi u čamcima. Povratak u hotel . Noćenje.
Dan 13
VARANASI
(27.10.2022.): VARANASI Ranojutarnja vožnja brodom po Gangu. Jutrenje na Gangu izgleda magično: žene koje peru svoje sarije u Gangu, prostiru ih preko gatova i tako prave šareni mozaik neverovatnih boja; izmaglica nad rekom čini da vanvremenski hramovi i kuće uz Gang izgedaju još čarobnije; sveti ljudi izlaze iz svojih šatora, čitav svet dolazi da se umije i okupa u svetoj reci za početak dana. Iako se zna da je Gang u ovom delu čak milion puta zagađeniji od dozvoljenog, to Indijce ne sprečava da operu zube i popiju vodu jer voda iz Ganga čisti dušu i telo. Kasnije odlazimo u razgledanje Varanasija, do Univerziteta i Budine Stupe. Za ljubitelje Tibetanske kulture ovo će biti važna tačka na putovanju. Slobodno vreme za bazar. Noćenje.
Dan 14
DELHI
(28.10.2022.):VARANASI - DELHI Doručak. Let za Delhi u prepodnevnim časovima i transfer od aerodorma do hotela u Delhiju. Slobodno vreme za bazar i kupovinu suvenira. Noćenje.
Dan 15
BEOGRAD
(29.10.2022) DELHI- BEOGRAD Transfer do aerodroma u ranim jutarnjim časovima. Let sa internacionalnog aerodroma za Beograd sa jednim presedanjem. Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Istražite svet sa Big Blue Explore! Čekamo vas na sledećem putovanju.