EXPLORE HOLI

FIRST MINUT CENA ARANŽMANA  1890 EUR
REGULARNA CENA 1950 EUR

Cena aranžmana po osobi u evrima *

FIRST MINUTE CENA VAŽI DO 15. DECEMBRA  ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU.

U jedinstvenu cenu putovanja je  uračunato:
povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji : Beograd – Delhi  – Beograd (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom) ; avionske takse koje u ovom trenutku ukupno iznose (460 EUR);Sve transfere prema planu i programu putovanja u klimatizovanim vozilima (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto);smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 13 noćenja prema planu i programu putovanja (sobe 1/2 ); noćni voz od Delhija do Varanasija (spavaća kola 2AC ILI 3AC ) ;noćni voz od  Varanasija do Agre (spavaća kola 2AC ILI 3AC );razgledanje istorijskog centra Jaipura i transfer rikšom (prema planu i programu);razgledanje istorijskog centra Starog Delhija, razgledanje Udaipura sa kompleksom Kraljevske palate (osnovna ulaznica u City palace) ;razgledanje Jodhpura prema planu i programu,ulaznica u Taj Mahal i prevoz do Taj Mahala unutar kompleksa, večernja vožnja brodom po Gangu (Arti),Troškove organizacije putovanja;Licenciranog vodiča sve vreme putovanja i lokalnog vodiča na izletima gde je napomenut prema planu i programu

U cenu putovanja nije uračunato:

- Viza za Indiju (Viza se vadi elektronskim putem i košta $60); mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit;mogućnost smeštaja u sobe 1/3 – na upit; individualni troškovi; fakultativni izleti i obilasci;ulaznice u kulturno-istorijske spomenike i sakralne objekte koje nisu uračunate u jedinstvenu cenu putovanja; doplatu za kameru ili foto aparat unutar kulturno istorijaskih objekata ,doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti);Doplata za hotele od 4* (300 eur po osobi za sve vreme boravka), međunarodno putno zdravstveno osiguranje (možete uplatiti u agenciji)

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano).
Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 70%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)
• preko računa.
•administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa BIG BLUE GROUP).

Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.


SMEŠTAJ:     

Hotel New Delhi -  Saar inn    3*  (ili sličan)                                                                                               
Hotel 3-star Saar Inn u Delhiju se nalazi u delu grada koji se zove New Delhi u Karol Bagh distriktu. Na svega 20-ak minuta hoda od hotela nalazi se Laxminarayan Temple kao i prelepi šoping i biznis centra Connaught Place. Na izlasku iz hotela se nalazi metro stanica Delhijskog metroa. Hotel poseduje salu za konferenciju i restoran. U okviru hotela nalazi se 17 soba opremljenih klima uređajem, TV-om i Wi-Fi-jem. Svaka soba ima svoje kupatilo u okviru jedinice.

Hotel u Varanasiju  - Costa River or City Inn 3* (ili sličan) 

Costa River hotel u  Varanasiju je na odlučnoj lokaciji. Hotel nudi 3 vrste soba, uključujući executive sobe, superior sobe i suite sobe. Sadržaji koje pružaju hotelske sobe su bežični internet, klima uređaj, minibar, aparat za kafu, veš, višekanalni TV, sef, fen za kosu, peškir i toaletni pribor, papuče za kupatilo i usluge toplog tuša. Hotel je opremljen restoranom koji služi jela raznih internacionalnih  kuhinja. Hotel svojim gostima nudi klima uređaj, alarm, privatni bar, minibar, dnevne novine, privatni parking i bazen.

Hotel u Agri - Agra  Maple Grand 3* (ili sličan) 

Maple Grand se nalazi u Agri. U okviru hotela se nalazi prekrasan vrt. Ovaj hotel sa 3 zvezdice nudi recepciju koja radi 24 sata i poslovni centar. Objekat je udaljen 1,3 km od Tadž Mahala i 1,9 km od Mehtab Baga.
Sve sobe u hotelu imaju TV sa ravnim ekranom. Sobe u hotelu Maple Grand imaju sopstveno kupatilo i besplatan bežični internet. Sobe za goste imaju radni sto. U okviru objekta postoji restoran koji služi indijsku i azijsku kuhinju.                                                                                           
Hotel Udaipur  –  Mewar Vilas 3*(ili sličan)                                                                                               
Ovaj hotel se nalazi u Udaipuru na 300 m od Bagore ki Haveli  i ima predivan pogled na planinski venac koji okružuje Udaipur. U okviru hotela se nalazi restoran, terasa i recepcija koja radi 24/7. Sve sobe poseduju klima uređaje, LCD televizore, kuvalo za vodu. Sobe su sa privatnim kupatilom. U blizini hotela se nalaze sve glavne  znamenitosti Udajpura i do većine se dolazi uz laganu šetnju.

Hotel Pushkar – Sajjan Bagh A-Heritage Resort 3*(ili sličan)                                                                                               

Odmaralište Sajjan Bagh A-Heritage se nalazi u dolini ruža u Puškaru, 200 m od stajališta lokalnog autobusa i 400 m od Svetog jezera. Nudi otvoreni bazen, besplatan parking na licu mesta i besplatan WiFi. Klimatizovane sobe za goste imaju radni sto i flat-screen LED sa kablovskim kanalima. Privatno kupatilo ima tuš. Dostupna je usluga pranja veša. Restoran na licu mesta služi razna internacionalna jela za doručak.

Hotel Jodhpur -  Trulyy Rudransh Inn 3*(ili sličan)                                                                                               

Uz besplatan WiFi, restoran i terasu, Trulii Rudransh Inn nudi smeštaj u Jodphuru, na 4,3 km od tvrđave Mehrangarh. Gosti mogu uživati u restoranu na licu mesta. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i opremljena TV-om. Sobe imaju sopstveno kupatilo opremljeno tušem. U okviru objekta recepcija radi  24/

Hotel  Jaipur - Pearl Palace  3*(ili sličan)                                                                                               

“Pearl Palace” 3* je lociran u Gopalbari delu grada u blizini centra i odlična je startna pozicija za turiste koji žele da idu u obilazak gradskog jezgra. Pearl Palace je dizajniran tako da ostavi nezaboravan utisak indijske kulture i tradicije. Raspolaze sa sobama u kojima ima Wi-Fi, fen za kosu i TV. U okviru hotela se nalazi gift shop i pošta. Na krovu se nalazi fantastičan restoran koji je na otvorenom i na usluzi gostima hotela. 

FAKULTATIVNI IZLETI:
 

Razgledanje  New Delhi                                    CENA: 30 EUR
Razgledanje New Delhi-ja u trajanju od 4h privatnim prevozom sa lokalnim vodičem. Obilazak počinjemo od  „Humayun's tomb“ raskošnog mauzoleja sagrađenog u čast cara Humayuna, koji je biser Mogulske arhitekture iz 16. veka,a koji se nalazi u sred veličanstvene bašte. Zatim sledi poseta “Lotus Temple“, hrama koji je arhitektonsko remek delo koje podseća na Sidnejsku Operu. Lotus temple je građevina urađena od belog betona i mermera nalik lotosovom cvetu, okružena sa devet jezera i predstavlja najposećeniju turističku atrakciju Delhija. Ovaj hram još nazivaju i „Hram svih religija“ jer su tu svi dobrodošli na molitvu i meditaciju.

Zatim se odlazi do lokaliteta Qutub Minar, koji je najveći minaret u Indiji i datira iz 12. veka. Minaret je visok 70m i prekriven je natpisima iz Kurana. Kratak predah od Delhijske vreve ćete pronaći u „Lodhi Garden“ koji je omiljena bašta lokalnog stanovništva. U njoj se nalaze mauzoleji i džamije dinastije Lodi koja je vladala Indijom u 16. veku.


Pored spomenika kulture, bašta broji preko 100 vrsta drveća i 50 vrsta leptira kao i brojne vrste ptica i veverica. U okviru Lodi bašte se nalazi i Nacionalni bonsai park. Sledi obilazak i Laxminarayan Temple, najlepšeg hinduističkog hrama u Delhiju.


Razgledanje Varanasija                                     CENA: 30 EUR

Fakultativn i izlet jutarnje vožnje po Gangu i odlazak u obilazak najvažnijih znamenitosti Varanasija. Ranojutarnja vožnja brodom po Gangu. Jutrenje na Gangu izgleda magično: žene koje peru svoje sarije u Gangu, prostiru ih preko gatova  i tako  prave šareni mozaik neverovatnih boja; izmaglica nad rekom čini da vanvremenski hramovi i kuće uz Gang izgedaju još čarobnije; sveti ljudi izlaze iz svojih šatora, čitav svet dolazi da se umije i okupa u svetoj reci za početak dana. Kasnije odlazak u razgledanje Varanasija, do Univerziteta i Budine Stupe. Samo nekoliko kilometara udaljeno od Varanasija, nalazi se uspavano selo Singpur. Dok je Varanasi hinduistički verski centar, Singpurski Sarnath je budistički centar religije. Poseta ovom selu, koje je poznato po svojim budističkim spomenicima, jedna je od najboljih stvari u Varanasiju Sarnath se takođe naziva park jelena, koji je mesto gde je Gautama Buda prvi put došao i učio o konceptu Darme.Tu je car Ašoka podigao brojne stupe i spomenike za širenje budizma. Obilazak Sarnatha obično traje pola dana i počinje rano ujutru. Tokom jutra, možete uživati u lepoti Chaukhandi Stupe, koja je jedna od glavnih stupa koje je Ašoka izgradio nakon što je prešao u budizam.Još jedna glavna atrakcija je Dhammek Stupa, napravljena od mešavine kamena i cigle. Stupa je prečnika 28 metara i visine 43,6 metara. Nakon posete Sarnathu odlazak do Banaras Hindu univerziteta. Ovaj Univerzitet je centralni deo identiteta Varanasija od njegovog nastanka 1916. Ovaj državni univerzitet je dom za više od 25.000 studenata, što ga čini jednim od najvećih rezidencijalnih univerziteta u Aziji. Kampus Univerziteta koji se prostire  na 1.300 hektara krasi i bujns egzotična bašta. Unutar se nalazi zanimljiv  muzej, Bharat Kala Bhavan. Kulturna institucija poseduje spektakularnu kolekciju minijaturnih slika, zajedno sa preko 100.000 drugih artefakata od arheološkog i umetničkog značaja.

Princess Gardens i Monsoon Palace                                       CENA: 20 EUR   

Izlet započinje obilaskom Sahelion Ki Bari, egzotičnom baštom nastalom pre 400 godina. Tadašnji maharadža Rana Sangram Singh je ovu baštu napravio svojoj ćerci, budućoj princezi kako bi ovde mogla da se sastaje sa svojim prijateljicama. U vrtu se nalaze egzotične vrste biljaka i unikatne fontane. Prema legendi princeza je volela kišu pa su fontane tako dizajnirane da proizvode zvuk jake kiše. Nakon posete ovoj unikatnoj bašti odlazak do Monsunske palate koja se nalazi na brdu iznad Udaipura. Palata je sagrađena u 19 . veku i napravljena je od belog mermera u stilu radžastanske arhitekture. Naziv monsunska palata dolazi iz ideje da se napravi palata iz koje bi se posmatrali monsunski oblaci nad gradom.

Amber Fort i selo slonova u Jaipuru                                     CENA: 30 EUR

Odlazak rikšom do Amber tvrđave koja se nalazi izvan gradskih zidina, na uzvišenju. Amber tvrđava važi za jednu od najlepše očuvanih tvrđava u Indiji, a sam naziv “ Ćilibarska tvrđava“ dolazi od žućkaste  boje same tvrđave. Tvrđava je sagrađena u 16 veku. U okviru tvrđave nalaze se živopisne plutajuće bašte i veštačka jezera odakle se kreće stepenicama do samog vrha brda gde se nalaze maharažini paviljoni i palate. Najveći utisk ostavljaju odaje u mozaicima od stakla i maharadžine privatne odaje. Nakon obilaska Ambera vožnja do sela slonova gde se nalazi interesantno naselje u kojem se može videti život Jaipurskih slonovi. Slonovi u Jaipuru učestvuju na uličnim paradama a posebnu ulogu imaju za vreme „ Festivala slonova“ koji se održava svake godine u martu. 

USLOVI ULASKA U INDIJU:

Za ulazak u Indiju ne zahtevaju posedovanje polise zdravstvenog osiguranja, niti dokaz o vakcinaciji, izuzev ako državljani R. Srbije u Indiju dolaze iz zemalja Afrike i Latinske Amerike koje ulaze u tzv. endemičnu zonu žute groznice, kada je potrebno posedovanje tzv. „žutog kartona" odnosno potvrde o vakcinaciji protiv žute groznice. Državljanima Republike Srbije je potrebna viza za Indiju i ona se vadi on-line i košta 60$.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE 30.Januara 2023. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon  011 / 41 41 411

OSTALE NAPOMENE:

• Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP DOO licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora.


• Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.


• Sadržaj fakultativnih izleta(ukoliko ih ima) podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično), i oni nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera


• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.


• Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike


• Na letu Turkish Airlines-a dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.


• Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.


• Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.


• Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.


• Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.


• Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.


• Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.


• Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju. U slučaju da putnik ne dobije vizu, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.


• Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.


• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.


• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.


• Nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Putnici će biti pismeno obavešteni (mailom) par dana pred kupovinu avio karte.


• Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija i satnica od strane avio kompanije.


• Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.


• Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere na destinaciji i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.


• Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.


• Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.


• Oko odlaska na fakultativne izlete putnici su u obavezi da se izjasne pre polaska na putovanje . Minimalan broj prijavljenih za organizovanje fakultativnih izleta je 10 osoba.


• Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja


• U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđeni ulasci u javne institucije, sakralne objekte i spomenike kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.


• Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom


• Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja ne može odgovarati u slučaju nestanka ličnih stvari , krađe i nepredviđenih okolnosti.


• Kategorizacija smeštaja je određena prema lokalnoj kategorizaciii zemlje u kojoj se smeštaj nalazi, a koja se obično dosta razlikuje od kategorizacije smeštaja na koju su putnici navikli u Evropi.


• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka, najčešće do 9-10h. Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredstva na koje organizator ne može da utiče, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.


• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.


• Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.


• Putnici koji putuju sami imaju mogućnost da uz doplatu budu u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.


Molimo sve putnike da prilikom polaska na putovanje provere informacije o uslovima putovanja na portalima Ministarstva zdravlja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.
 

- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group doo.

OTKAZ PUTOVANJA :

Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove,
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012287, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs.


BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa n monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

BIG BLUE GROUP DOO
Kolarčeva 3, 11000 Beograd ;  Tel. 011 / 41 41 411; Tel/fax: 41 444 12
Matični broj: 20179961 ; http: www.bigblue.rs ;  e-mail: info@bigblue.rs
Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021
Katerorija licence A

Program putovanja broj 2 od  28.novembra 2022. godine
Cenovnik broj 1 od 16. novembra 2022. godine
 

SMESTAJ INDIJADIW Indija/Delhi
SMESTAJ INDIJADIW-
 
 

SMEŠTAJ:

Hotel New Delhi - Saar inn 3* (ili sličan)
Hotel 3-star Saar Inn u Delhiju se nalazi u delu grada koji se zove New Delhi u Karol Bagh distriktu. Na svega 20-ak minuta hoda od hotela nalazi se Laxminarayan Temple kao i prelepi šoping i biznis centra Connaught Place. Na izlasku iz hotela se nalazi metro stanica Delhijskog metroa. Hotel poseduje salu za konferenciju i restoran. U okviru hotela nalazi se 17 soba opremljenih klima uređajem, TV-om i Wi-Fi-jem. Svaka soba ima svoje kupatilo u okviru jedinice.

Hotel u Varanasiju - Costa River or City Inn 3* (ili sličan)

Costa River hotel u Varanasiju je na odlučnoj lokaciji. Hotel nudi 3 vrste soba, uključujući executive sobe, superior sobe i suite sobe. Sadržaji koje pružaju hotelske sobe su bežični internet, klima uređaj, minibar, aparat za kafu, veš, višekanalni TV, sef, fen za kosu, peškir i toaletni pribor, papuče za kupatilo i usluge toplog tuša. Hotel je opremljen restoranom koji služi jela raznih internacionalnih kuhinja. Hotel svojim gostima nudi klima uređaj, alarm, privatni bar, minibar, dnevne novine, privatni parking i bazen.

Hotel u Agri - Agra Maple Grand 3* (ili sličan)

Maple Grand se nalazi u Agri. U okviru hotela se nalazi prekrasan vrt. Ovaj hotel sa 3 zvezdice nudi recepciju koja radi 24 sata i poslovni centar. Objekat je udaljen 1,3 km od Tadž Mahala i 1,9 km od Mehtab Baga.
Sve sobe u hotelu imaju TV sa ravnim ekranom. Sobe u hotelu Maple Grand imaju sopstveno kupatilo i besplatan bežični internet. Sobe za goste imaju radni sto. U okviru objekta postoji restoran koji služi indijsku i azijsku kuhinju.
Hotel Udaipur – Mewar Vilas 3*(ili sličan)
Ovaj hotel se nalazi u Udaipuru na 300 m od Bagore ki Haveli i ima predivan pogled na planinski venac koji okružuje Udaipur. U okviru hotela se nalazi restoran, terasa i recepcija koja radi 24/7. Sve sobe poseduju klima uređaje, LCD televizore, kuvalo za vodu. Sobe su sa privatnim kupatilom. U blizini hotela se nalaze sve glavne znamenitosti Udajpura i do većine se dolazi uz laganu šetnju.

Hotel Pushkar – Sajjan Bagh A-Heritage Resort 3*(ili sličan)

Odmaralište Sajjan Bagh A-Heritage se nalazi u dolini ruža u Puškaru, 200 m od stajališta lokalnog autobusa i 400 m od Svetog jezera. Nudi otvoreni bazen, besplatan parking na licu mesta i besplatan WiFi. Klimatizovane sobe za goste imaju radni sto i flat-screen LED sa kablovskim kanalima. Privatno kupatilo ima tuš. Dostupna je usluga pranja veša. Restoran na licu mesta služi razna internacionalna jela za doručak.

Hotel Jodhpur - Trulyy Rudransh Inn 3*(ili sličan)

Uz besplatan WiFi, restoran i terasu, Trulii Rudransh Inn nudi smeštaj u Jodphuru, na 4,3 km od tvrđave Mehrangarh. Gosti mogu uživati u restoranu na licu mesta. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i opremljena TV-om. Sobe imaju sopstveno kupatilo opremljeno tušem. U okviru objekta recepcija radi 24/

Hotel Jaipur - Pearl Palace 3*(ili sličan)

“Pearl Palace” 3* je lociran u Gopalbari delu grada u blizini centra i odlična je startna pozicija za turiste koji žele da idu u obilazak gradskog jezgra. Pearl Palace je dizajniran tako da ostavi nezaboravan utisak indijske kulture i tradicije. Raspolaze sa sobama u kojima ima Wi-Fi, fen za kosu i TV. U okviru hotela se nalazi gift shop i pošta. Na krovu se nalazi fantastičan restoran koji je na otvorenom i na usluzi gostima hotela. 


   
 

Spisak hotela na turi po Indiji


 
 
 

SMEŠTAJ:

Hotel New Delhi - Saar inn 3* (ili sličan)
Hotel 3-star Saar Inn u Delhiju se nalazi u delu grada koji se zove New Delhi u Karol Bagh distriktu. Na svega 20-ak minuta hoda od hotela nalazi se Laxminarayan Temple kao i prelepi šoping i biznis centra Connaught Place. Na izlasku iz hotela se nalazi metro stanica Delhijskog metroa. Hotel poseduje salu za konferenciju i restoran. U okviru hotela nalazi se 17 soba opremljenih klima uređajem, TV-om i Wi-Fi-jem. Svaka soba ima svoje kupatilo u okviru jedinice.

Hotel u Varanasiju - Costa River or City Inn 3* (ili sličan)

Costa River hotel u Varanasiju je na odlučnoj lokaciji. Hotel nudi 3 vrste soba, uključujući executive sobe, superior sobe i suite sobe. Sadržaji koje pružaju hotelske sobe su bežični internet, klima uređaj, minibar, aparat za kafu, veš, višekanalni TV, sef, fen za kosu, peškir i toaletni pribor, papuče za kupatilo i usluge toplog tuša. Hotel je opremljen restoranom koji služi jela raznih internacionalnih kuhinja. Hotel svojim gostima nudi klima uređaj, alarm, privatni bar, minibar, dnevne novine, privatni parking i bazen.

Hotel u Agri - Agra Maple Grand 3* (ili sličan)

Maple Grand se nalazi u Agri. U okviru hotela se nalazi prekrasan vrt. Ovaj hotel sa 3 zvezdice nudi recepciju koja radi 24 sata i poslovni centar. Objekat je udaljen 1,3 km od Tadž Mahala i 1,9 km od Mehtab Baga.
Sve sobe u hotelu imaju TV sa ravnim ekranom. Sobe u hotelu Maple Grand imaju sopstveno kupatilo i besplatan bežični internet. Sobe za goste imaju radni sto. U okviru objekta postoji restoran koji služi indijsku i azijsku kuhinju.
Hotel Udaipur – Mewar Vilas 3*(ili sličan)
Ovaj hotel se nalazi u Udaipuru na 300 m od Bagore ki Haveli i ima predivan pogled na planinski venac koji okružuje Udaipur. U okviru hotela se nalazi restoran, terasa i recepcija koja radi 24/7. Sve sobe poseduju klima uređaje, LCD televizore, kuvalo za vodu. Sobe su sa privatnim kupatilom. U blizini hotela se nalaze sve glavne znamenitosti Udajpura i do većine se dolazi uz laganu šetnju.

Hotel Pushkar – Sajjan Bagh A-Heritage Resort 3*(ili sličan)

Odmaralište Sajjan Bagh A-Heritage se nalazi u dolini ruža u Puškaru, 200 m od stajališta lokalnog autobusa i 400 m od Svetog jezera. Nudi otvoreni bazen, besplatan parking na licu mesta i besplatan WiFi. Klimatizovane sobe za goste imaju radni sto i flat-screen LED sa kablovskim kanalima. Privatno kupatilo ima tuš. Dostupna je usluga pranja veša. Restoran na licu mesta služi razna internacionalna jela za doručak.

Hotel Jodhpur - Trulyy Rudransh Inn 3*(ili sličan)

Uz besplatan WiFi, restoran i terasu, Trulii Rudransh Inn nudi smeštaj u Jodphuru, na 4,3 km od tvrđave Mehrangarh. Gosti mogu uživati u restoranu na licu mesta. Svaka soba u ovom hotelu je klimatizovana i opremljena TV-om. Sobe imaju sopstveno kupatilo opremljeno tušem. U okviru objekta recepcija radi 24/

Hotel Jaipur - Pearl Palace 3*(ili sličan)

“Pearl Palace” 3* je lociran u Gopalbari delu grada u blizini centra i odlična je startna pozicija za turiste koji žele da idu u obilazak gradskog jezgra. Pearl Palace je dizajniran tako da ostavi nezaboravan utisak indijske kulture i tradicije. Raspolaze sa sobama u kojima ima Wi-Fi, fen za kosu i TV. U okviru hotela se nalazi gift shop i pošta. Na krovu se nalazi fantastičan restoran koji je na otvorenom i na usluzi gostima hotela. 


   
 

Spisak hotela na turi po Indiji


 

Radžastanska tura sa Varanasijem za praznik Holi
Delhi, Varanasi, Agra, Pushkar, Udaipur, Jodhpur,  Jaipur

Polazak: 27. februar 2023. / Povratak: 15. mart 2023.

17 dana (15 noćenja) – avionom

FIRST MINUT POPUST  ZA UPLATE DO 15. DECEMBRA  ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Indija je fascinantna zemlja u kojoj se prepliću hiljade godina tradicije ispričanih na njenih stotinu dijalekata, hinduizam i islam, vrhunski stilovi u arhitekturi, bogatstvo gastronomije i visoki dometi u umetnosti. Indiju uokviruju moćni  Himalaji na severu, Arapsko more i Pakistan na zapadu, i Bengalski zaliv i Bangladeš na istoku. Južni vrh Indije zapljuskuju talasi Indijskog okeana koji ga odvajaju od Šri Lanke. Indija poseduje zadivljujuću raznolikost geografskih karakteristika; od večno smrznutih glečera, gustih kišnih šuma, plodnih dolina, pustinja do srebrnih plaža posutih palmama. India je više od destinacije , Indija je iskustvo. Biti u Indiji za vreme velikog praznika kakav je Holi predstavlja, samo po sebi, atrakciju. Zaljubite se u haos i  boje Indije. Zaljubite se u magiju i misteriju koje se prepliću kroz svakodnevnicu običnog čoveka. Ni reči, ni slike ne mogu dočarati kompleksnost kulture, raznolikost prirode i bogatstvo tradicije u Indiji.

Ako želite da osetite njenu magiju, budete dotaknuti daškom spiritualnosti, na kratko budete deo njenih jedinstvenih festivala i proslava - jednostavno morate krenuti sa Big Blue u Indiju.

 

Dan 1
BEOGRAD
(27.02.2023): BEOGRAD – DELHI Sastanak putnika sa predstavnikom naše agencije kod šaltera Big Blue na aerodromu “Nikola Tesla” u 6:00 časova. Poletanje za Istanbul u 8:45 časova (let TK 1082). Dolazak 12:40 časova po lokalnom vremenu. Čekanje na vezu. Poletanje za Delhi u 20:50 časova (let TK 717).
Dan 2
DELHI
(28.02.2023): DELHI Dolazak u Delhi u 5:15 časova ujutru. Još pri izlasku sa“Indira Gandi“ aerodroma počinjemo da osećamo jake mirise u vazduhu, očaravaju nas boje šarenih sarija koje Indijke nose, a prag tolerancije na buku nam raste do neverovatnih visina. Delhi je po broju stanovnika među najnaseljenijim gradovima sveta, ali je istovremeno u samom vrhu “Zelenih prestonica“ sa preko 30 % ukupne površine pod zelenilom. Zadiviće vas visoki drvoredi palmi i velelepne bašte kraj kojih ćemo proći na putu do hotela koji se nalazi u epicentru turističkog života New Delhi-ja, u Paharganju. Smeštaj u hotel. Kratak predah uz doručak i čaj pre polaska u razgledanje. U razgledanje idemo privatnim prevozom i obilazimo Old Delhi, stari deo grada sačinjen od spleta malih ulica i bazara. Tu se nalazi Jama Masjid koja je najveća džamija u Indiji, čije dvorište može da primi do 40.000 vernika. U blizini Jama Masjid se nalazi i najlepša tvrđava Delhija - Red Fort, sagrađena još u 17. veku za vreme vladavine cara Shah Jahana, koji je sagradio i Taj Mahal. Odavde je Mogulska dinastija vladala sve do dolaska Britanaca, a usput ćete saznati zašto je neverovatan splet uskih ulica koje čine Chandni Chowk najupečatljivija tačka Delhija. Zatim put vodi do Raj Ghata i Gandhi Smriti , grobnog mesta velikog indijskog vođe Mahatme Gandhi-ja, a u povratku odlazimo do Parlamenta i India Gate -a. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
VARANASI
(01.03.2023): DELHI - VARANASI U prepodnevnim časovima slobodno vreme ili fakultativni obilazak Novog Delhi-ja. Grad Delhi je podeljen na dva dela Stari Delhi (najstariji deo grada sa autentičnom arhitekturom i infrastrukturom) i Novi Delhi (novi i planski projektovan deo grada koji su izgradili Britanci). Prvo obilazimo: Humayun's tomb raskošni mauzolej sagrađen u čast cara Humayuna, biser Mogulske arhitekture iz 16. veka, koji se nalazi u veličanstvenom parku. Zatim sledi poseta “Lotus Temple“, hrama koji je arhitektonsko remek delo koje podseća na Sidnejsku Operu. Lotus temple je građevina urađena od belog betona i mermera nalik lotosovom cvetu, okružena sa devet jezera i predstavlja najposećeniju turističku atrakciju Delhija. Ovaj hram još nazivaju i „Hram svih religija“ jer su tu svi dobrodošli na molitvu i meditaciju. Zatim se odlazi do lokaliteta Qutub Minar, koji je najveći minaret u Indiji i datira iz 12. veka. Minaret je visok 70m i prekriven je natpisima iz Kurana. Kratak predah od Delhijske vreve ćete pronaći u „Lodhi Garden“ koji je omiljena bašta lokalnog stanovništva. U njoj se nalaze mauzoleji i džamije dinastije Lodi koja je vladala Indijom u 16. veku. Pored spomenika kulture, bašta broji preko 100 vrsta drveća i 50 vrsta leptira kao i brojne vrste ptica i veverica. U okviru Lodi bašte se nalazi i Nacionalni bonsai park. Sledi obilazak i Laxminarayan Temple, najlepšeg hinduističkog hrama u Delhiju. Slobodno vreme za bazar do popodenvnog voza za Varanasi. Transfer do železničke stanice New Delhi .Noćni voz 2AC ili 3 AC klase. Noćenje u vozu.
Dan 4
VARANASI
(2.03.2023): VARANASI Dolazak u Varanasi u jutarnjim satima. Varanasi je jedan od najstarijih gradova sveta i za hinduiste ima posebno religijsko značenje. On je jedan od sedam svetih gradova Indije i mesto gde, prema verovanju, duša pokojnika doživljava „mokšu“ čime se prekida reinkarnacija i nastupa večni mir. Kroz Varanasi protiče reka Gang. Ovaj grad je spoj svega nespoivog i izgleda kao scenografija za neki nadrealni film naročito u vreme izalaska i zalaska sunca. Obićićemo hramove na gatovima gde žive sveti ljudi koji su se odrekli svega materjalnog i žive uz Gang, a sve što poseduju je parče tkanine na kojoj meditiraju. Uveče odlazimo brodićem na Gang gde se održava ritual Arti, predstava koja simboliše slavu vatri. Mladi sveštenici u belim odorama sa svećnjacima, recituju molitve okruženi stotinama ljudi u čamcima. Povratak u hotel . Noćenje.
Dan 5
VARANASI
(3.03.2023): VARANASI Fakultativn i izlet jutarnje vožnje po Gangu i odlazak u obilazak najvažnijih znamenitosti Varanasija. Ranojutarnja vožnja brodom po Gangu. Jutrenje na Gangu izgleda magično: žene koje peru svoje sarije u Gangu, prostiru ih preko gatova i tako prave šareni mozaik neverovatnih boja; izmaglica nad rekom čini da vanvremenski hramovi i kuće uz Gang izgedaju još čarobnije; sveti ljudi izlaze iz svojih šatora, čitav svet dolazi da se umije i okupa u svetoj reci za početak dana. Iako se zna da je Gang u ovom delu čak milion puta zagađeniji od dozvoljenog, to Indijce ne sprečava da operu zube i popiju vodu jer voda iz Ganga čisti dušu i telo. Kasnije odlazak u razgledanje Varanasija, Univerziteta i Budine Stupe. Za ljubitelje Tibetanske kulture ovo će biti važna tačka na putovanju. Slobodno vreme za bazar. Transfer do želeuničke stanice. Noćni voz za Agru (2AC ili 3AC). Noćenje u vozu.
Dan 6
AGRA
(4.03.2023): AGRA Jutarnji dolazak za Agru. Po dolasku u Agru check in u hotel i odlazak u razgledanje u pratnji lokalnog vodiča. Prvo obilazak svetski poznatog bisera Indije - Taj Mahal-a u pratnji lokalnog vodiča. Taj Mahal je u 17. veku sagradio mogulski vladar Shah Jahan svojoj voljenoj ženi Mumtaz i do dana današnjeg je ostao najveći spomenik ljubavi. Izgrađen je u potpunoj simetriji, od belog mermera u stilu "pietra dura" gde su dragim kamenjem formirani mozaici, koji prekrivaju unutrašnjost hrama. U popodenvnim časovima obilazak Agra Forta -a jedne od najvećih vojnih tvrđava Mogulskog carstva. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 7
PUSHKAR
(5.03.2023): AGRA -PUSHKAR U ranim jutarnjim satima polazak za Pushkar(vožnja u trajanju od 6h). Dolazak u Pushkar u popodnevnim satima. Pushkar je jedan od 7 svetih gradova i jedini grad u kojem se nalazi hram vrhovnog božanstva Brahme. Ovo je mali grad usred pustinje u čijem središtu se nalazi sveto jezero u kojem se hodočasnici kupaju. Pushkar je takođe poznat i kao grad kroz koji ljudi hodaju bosi, mesto gde možete kupiti izuzetno povoljne suvenire ali i pojesti najukusnije zalogaje, iako je u pitanju isključivo veganska kuhinja. Smeštaj u hotel i obilazak znamenitosti grada. Noćenje.
Dan 8
PUSHKAR
(6.03.2023): PUSHKAR Slobodan dan u Pushkaru možete iskoristii za obilazak šarmantnih dućana sa rukotvorinama, dragim kamenjem, starim knjigama ili možete otići na safari kamilama u pustinju. Svake godine u novembru se u Pushkaru odžava najveći “Festival Kamila“ u Indiji koji traje nekoliko dana i kamile se dovode iz čitave Indije kako bi se takmičile u raznim disciplinama. Noćenje.
Dan 9
UDAIPUR
(7.03.2023): PUSHKAR -UDAIPUR U jutarnjim satima polazak za Udaipur privatnim prevozom. Vožnja u trajanju od 5h. Dolazak u Udaipur u popodnevnim časovima. Udaipur je jedan od najlepših gradova podkontinenta, a zbog svoje romantične arhitekture i jezera koja ga okružuju zovu ga još i „ Venecija Istoka“. Ovo je bio ponosan glavni grad nekadašnjeg carstva Mewar. Udaipur, zbog svog autentičnog izgleda oaze na obodu Radžastanske pustinje kao i filigranski ukrašenih palata, poslužio je mnogim režiserima kao scenografija za brojne filmove. Po dolasku u Udaipur smeštaj u hotel. Upoznavanje sa gradom . Noćenje.
Dan 10
UDAIPUR
(8.03.2023): UDAIPUR Doručak. Happy Holi! Ovo je najveći praznik u Indiji , festival boja i označava početak proleća i kraj zime. Praznik označava trijumf dobra nad zlom. Boja i živost festivala predstavljaju različite aspekte života. Svi su tog dana ofarbani različitim bojama od policajaca na ulici do sveštenika u crkvi jer je Holi takođe dan kada su svi jednaki i poništavaju se se sve kaste. Nakon doručka odlazak u razgledanje Udaipura u pratnji lokalnog vodiča i poseta kompleksa maharadžine tvrđave - City Palace, monumentalnog zdanja koje datira još iz 16. veka. Unutar plate nalazi se čak 11 palata koje su gradili razni vladari. Biseri City Palace su: palata Dvorište, Palata Paunova, Kraljičina palata, Kristalna palata, a većina ovih palata danas ima ulogu galerija. Unutar palate nalazi se i Kraljevski muzej u kojem su predmeti, nameštaj, oružje i stvari koji su pripadali slavnim maharadžama. Po razgledanju ovog monumentalnog zdanja odlazak brodom do najlepše palate zamka „Lake Garden Palace“ (Jag Mandir) koja se nalazi na ostrvu u sredini Pichola jezera. Jag Mandir se smatra najromantičnijim mestom u Udajpuru na kojem možete gledati zalazak sunca. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 11
UDAIPUR
(09.03.2023): UDAIPUR Slobodan dan u Udaipuru ili odlazak u fakultativni obilazak Princess Garden i Monsoon Palace. Sahelion Ki Bari, Princess Garden, je bašta koju je napravio maharadža svojoj ćerki, Ražiputskoj princezi, kako bi mogla tu da provodi vreme sa prijateljicama. Egzotična bašta je upotpunjena specifičnim skulpturama i fontanama, a svaki od njih nosi svoju priču. Nakon princezinih vrtova odlazak do Monsunske palate (Monsoon Palace) koja se nalazi na brdu iznad Udaipura odakle se pruža predivan pogled na grad i jezero. Povratak u Udaipur i slobodno vreme koje možete provesti u nekom romantičnom restoranu uz jezero. Noćenje.
Dan 12
JODHPUR
(10.03.2023): JODHPUR Polazak za Jodphur u jutarnjim časovima. Na putu za Jodhpur svraćanje u Ranktapur kako bi se obišli džainistički hramovi. Obilazak :Surya Temple, Chaumukha Temple, Amba Temple and the Parshwanath Temple. Dolazak u Jodpur u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel i odlazak u šetnju gradom. Noćenje.
Dan 13
JODHPUR
(11.03.2023): JODHPUR Razgledanje prelepog grada Jodhpura. Jodhpur je drugi po veličini grad u Rajastanu i u prošlosti je i sam bio prestonica velikog carstva Mewar koje je vladalo Rajastanom. Ušuškan u Thar pustinju ovaj grad nalikuje gradovima Maroka. Zbog plavih kuća u starom jezgru grada zovu ga još i „Plavi Grad“. Gradom dominira Mehrangarh tvrđava na 125m visokoj steni, a u gradu su još brojni muzeji. U Jodpuru obilazak: Mehrangarh tvrđave, Jaswan Thande – kraljevskog mauzoleja kao i Umaid Bhawan Palate, maharažine palate. Na kraju odlazak do Mandore garden-a , prekrasne bašte i ostataka nekadašnje prestonice. Slobodno vreme nakon razgledanja. Noćenje.
Dan 14
JAIPUR
(12.03.2023): JAIPUR Polazak u jutarnjim satima za Jaipur. Vožnja privatnim prevozom u trajanju od 6 sati. Jaipur je najveći grad Rajastana, ima oko 6 miliona stanovnika i izuzetno bogatu istoriju. Jaipur još nazivaju i „Pink city“ zbog boje kojom je ofarban uži centar grada. Nakon dolaska, smeštaj u hotel i slobodno vreme do fakultativnog izleta do Amber Fort-a, koja se nalazi nedaleko od grada. Odlazak do tvrđave vožnja rikšom- poput pravih indijaca. Amber tvrđava ili tvrđava od ćilibara je velelepna građevina, nekadašnja maharadžina palata. Do tvrđave Amber je maharadža dolazio na slonu nekada, i ta atrakcija je i danas dostupna turistima. Nakon obilaska Amber tvrđave sledi obilazak „Sela slonova“ gde gde se može posmatrati život jaipurskih slonova koji učestvuju u mnogobrojnim festivalima. Jaipur je jedinstven po tome što se svakog marta ovde održava i poznati „Festival Slonova“(Elephant Festival) , gde ofarbani i iscrtani slonovi predvode festivalsku paradu. U povratku sa izleta kratak predah ,radi slikanja kraj impresivnog zdanja Jal Mahal -palate na vodi. Odlazak na bazar. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 15
JAIPUR
(13.03.2023): JAIPUR U jutarnjim časovima odlazak na razgledanje užeg jezgra grada. Polazna tačka u razgledanju Jaipura je interesantna observatorija maharadže Savaii Jai Singa II koji je izgradio pet astronomskih opservatorija u periodu zmeđu 1724. i 1730. godine u Indiji. Opservatorije ili "Jantar Mantar" kako su obično poznate, uključuju više zgrada jedinstvenog oblika, od kojih svaka ima specijalizovanu funkciju za astronomska merenja. Ove interesantne građevine sa svojim upečatljivim kombinacijama geometrijskih oblika u velikim razmerama već vekovima zaokupljuju pažnju arhitekata, umetnika i istoričara umetnosti širom sveta. Nakon observatorije odlazak do veličanstvenog zdanja Palate vetrova – “Hawa Mahal”. Hawa Mahal je deo kraljevske palate odakle su princeze i dvorske dame odlazile da, kroz filigranski ukrašene prozore od crvenog peščara, posmatraju život na ulici Jaipura. Unutar palate su nepregledni hodnici koji su osvetljeni šarenim prozorima i koji vode do vrha palate. Za kraj odlazimo do Kraljevske palate ispred koje ćemo čuti priču o maharadžama iz Jaipura. Sledi slobodno vreme na bazaru. Noćenje.
Dan 16
DELHI
(14.03.2023.):JAIPUR-DELHI Polazak za Delhi u podnevnim časovima . Vožnja u trajanju od 5h do Delhija. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme za bazar i kupovinu suvenira. Noćenje.
Dan 17
BEOGRAD
(15.03.2023) DELHI- BEOGRAD Transfer do aerodroma u ranim jutarnjim časovima. Let sa internacionalnog aerodroma Indira Gandi u 6:15 časova(TK717) za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 11:40 h ,čekanje za let za Beograd (TK11803) 19:50. Dolazak u Beograd u 19:30 časova. Istražite svet sa Big Blue Explore! Čekamo vas na sledećem putovanju.