EXPLORE JUZNI VIJETNAM

CENA ARANŽMANA: 1590 EUR
FIRST MINUTE: ZA UPLATE DO 20. SEPTEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIDJENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji: Beograd – Ho Chi Minh – Beograd (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom)
- Avio kartu u ekonomskoj klasi sa svim taksama na relaciji Ho Chi Minh – Phu Quoc – Ho Chi Minh
- Sve transfere prema planu i programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
- Smeštaj u Ho Chi Minh u hotelu sa  3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
- Smeštaj u Phu Quoc ostrvu u hotelu 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe)
- Ulasci u građevine napomenuti u planu i programu
- Troškove organizacije putovanja
- Licenciranog vodiča iz Srbije sve vreme putovanja i lokalni vodiči u svim gradovima prema planu i programu

U cenu putovanja nisu uračunati:
- Viza za Vijetnam (vadi se e-viza on line i košta 25 USD)
- Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
- Mogućnost doplate za hotele 4* sve vreme trajanja ture (doplata bi iznosila 120 eur po osobi)
- Individualni troškovi
- Fakultativni izleti i obilasci
- Doplata za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od avio kompanije sa kojom se leti)
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (možete uplatiti u agenciji)

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.


NAČINI PLAĆANJA: Uplata akontacije od najmanje 15%  od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put uplata još 35% , 45 dana pred put još 20% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:


• gotovinski

• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama mastercard OTP banke Srbije moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
•administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa BIG BLUE GROUP).
Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

SMEŠTAJ:     

Hotel Ho Chi Minh - „ Sunrise Central Hotel“  3* (ili sličan)
Ovaj hotel je lociran u centru Ho Chi Mina , na 900m od Antique Street i Ben Thanh Market. Hotel nudi besplatan Wi-Fi u lobiju hotela. Lepo uređene, klimatizovane sobe za goste imaju TV sa ravnim ekranom, besplatnu vodu za piće i lični sef. Neke sobe imaju prozore sa kojih se pruža pogled na grad. Privatna kupatila imaju kadu ili tuš. Opera, Gradska većnica i pošta udaljeni su 7 minuta vožnje. Hotel Sunrise Central je udaljen 20 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Tan Son Nhat. Osoblje na recepciji koja radi non-stop može vam pomoći u raznim uslugama, uključujući skladištenje prtljaga, menjačnicu i organizovanje obilazaka. Transferi sa aerodroma i poslovni objekti dostupni su na zahtev.

Hotel  Phu Quoc – „ La Mer Phu Quoc Resort “ 3* (Ili sličan)
„La Mer Phu Quoc Resort „ je kao stvoren za odmor u ovom tropskom raju.  Ovaj objekat je udaljen 2 min hoda od plaže. Odmaralište Lamer se nalazi na samo 3 minuta hoda od javne plaže u oblasti Ba Keo, u tropskim vrtovima i nudi jednostavno nameštene bungalove sa besplatnim bežičnim internetom. Svi bungalovi su uređeni na otvorenom i imaju popločan pod i drveni nameštaj. Takođe nude klima-uređaj, mini bar i frižider. Na raspolaganju su posteljina sa mrežama protiv komaraca i terasa sa pogledom na baštu. Privatno kupatilo ima tuš kabinu. Na raspolaganju je i besplatna ostava za prtljag. Udaljen je 5 minuta vožnje do centra grada . Međunarodni aerodrom Phu Quoc udaljen je 10 minuta vožnje. Restoran La Mer svakodnevno služi doručak na bazi švedskog stola, kao i niz azijskih i evropskih jela za ručak i večeru.

FAKULTATIVNI IZLETI:
Mekong Delta                                                                                                                                              CENA: 60 EUR
Celodnevni izlet u Deltu Mekonga počinje dvosatnom vožnjom privatnim prevozom kroz Ben Tre provinciju. Po prelasku, trećeg po veličini, mosta na reci Mekong „Rach Mieubridge“ dolazite do prelepog vidikovca koji gleda u pravcu  Južnog Mora. Tu ćete imati prilike da vidite 4 ostrvca Ben Tre-a: Long (Zmaj), Lan (Jednorog), Quy (Kornjača), Phung (Feniks) i čujete priču od lokalnog vodiča o ovom interesantnom području. Po dolasku u  Hung Vuong Pier, ukrcavanje na motorni brod kojim ćete se provozati pritokom moćne reke Mekong. Prva stanica je tradicionalna fabrika za izradu cigli, gde ćete videti kako se cigle prave i peku u vlažnim uslovima nadomak reke. Sledi poseta radionici  za preradu kokosa koja se nalazi kraj reke. Vijetnamci od kokosa prave prekrasne slatkiše i bombone koje ćete ovde moći da probate. Brodom zatim idemo do lokalnog sela kako bi izbliza videli tradicionalnu kuću i osvežili se lokalnim voćem. Slobodno vreme za samostalno istraživanje krajolika u šetnji. Ručak je u lokalnom restoranu. Posle ručka, odlazak čamcem na veslanje, uz prelepi vodeni palmini potok pre nego što se sretnemo sa motornim čamcem i vratimo vas do pristaništa. Povratak u Ho Ši Min u večernjim satima.
Uračunato: prevoz kombijem, vožnju brodom, ručak, lokalnog vodiča

Južni Phu Quoc i 4 ostrva:                                                                                                                              CENA: 40 EUR
Izlet počinje u 8h odlaskom na najatraktivniju plažu Bai Sao, idealno mesto za bekstvo od užurbanog  života. Kristalno  beli puderasti pesak plaže ,  tirkizno more , pozadina džungle i toliko palmi učiniće da se osećate kao da ste u tropskom raju. Zatim odlazak u luku An Thoi Harbor  i ukrcaj na privatni brzi gliser. Sledi obilazak 4 prekrasna ostrva na samom jugu Vijetnama :
+ Buom Island (ili  Fingernail Island): koje je idealno za snorkeling i plivanje
+ Gam Ghì Island: na ovom ostrvu ljubitelji korala mogu uživati u fantastičnom sknorkelingu
+ Mây Rút Island ostrvo sa bujenom vegetaciom i mnoštvom plami
+ White sand lagoon – ovaa laguna  je ostavljena za kraj jer odiše mirom , plaže su dobre za kupanje , a samo ostrvo je egzotično sa puno zelenila
16:00 Povratak nazad u hotel . 
Uračunato: prevoz kombijem, vožnju brodom,obilazak ostrva , pratnju vodiča

Izlet „Severni Phu Quoc “ :                                                                                                                              CENA: 30 EUR
Upoznavanje sa severnim delom ostrva počinje u 8:30, privatnim prevozom. Prva tačka na izletu je Cua Can River. Cua Can reka  je duga, mirna  i izuzetno slikovita reka  koja teče kroz prašumu na severu Phu Choc ostrva . Za ljubitelje prirode, ovo je pogodna destinacija za kombinovanje istraživanja  reka i planina, a za ljubitelje kajaka moguće je iznajmljivanje boroda i plovidba po reci. Sledeća stanica je pčelarsko domaćinstvo ,gde se upoznajete sa proizvodnjom meda u ovim tropskim krajevima. Uključena je i degustacija. Zatim sledi šetnja kroz Nacionalni park čija gusta šuma krije mnoštvo interesantnih ptica i životninja. Zatim sledi odlazak do Rach Vem sela koje se nalazi na prekrasnoj plaži koja se zove- Starfish Beach i gde se u plićaku na beličastom pesku nalazi mnoštvo morskih zvezda i sve deluje kao neki kadar za film. Za kraj izleta odlazak do Gành Dau plaže koja je najlepša u ovom delu ostrva i odakle ćete imate pogled na susednu Kambodžu
Uračunato: prevoz kombijem,obilazak ostrva , pratnju vodiča

ULAZAK U VIJETNAM:

Vijetnam je 22.05. ukinuo sve mere ulaska koje su postojale za vreme pandemije COVID- 19. Zemlja je otvorena i za nevakcinisane putnike. Putnicima koji poseduju Srpski pasoš potrebna je viza za Vijetnam i ona se trenutno vadi preko sajta (https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tui košta 25$. 

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE 1. OKTOBAR 2022. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

OSTALE NAPOMENE:

• Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP DOO licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
•Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
• Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.
• Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
• Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
• Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
• Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
• Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju. U slučaju da putnik ne dobije vizu, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.
• Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
• Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
• Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
• U prevoznim sredstvima, kao i u smeštajnim objektima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Putnici će biti pismeno obavešteni (mailom) par dana pred kupovinu avio karte.
• Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrđuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obično kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gorepomenuta obaveza je istaknuta u člana 71. Zakona - ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane).
• Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija i satnica od strane avio kompanije.
• Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.
• Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere na destinaciji i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
• Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
• Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
• Oko odlaska na fakultativne izlete putnici su u obavezi da se izjasne pre polaska na putovanje . Minimalan broj prijavljenih za organizovanje fakultativnih izleta je 10 osoba.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja
• U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđeni ulasci u javne institucije, sakralne objekte i spomenike kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
• Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati peške, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
• Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
• Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja ne može odgovarati u slučaju nestanka ličnih stvari , krađe i nepredviđenih okolnosti.
• Kategorizacija smeštaja je određena prema lokalnoj kategorizaciii zemlje u kojoj se smeštaj nalazi, a koja se obično dosta razlikuje od kategorizacije smeštaja na koju su putnici navikli u Evropi.
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka, najčešće do 9-10h. Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredstva na koje organizator ne može da utiče, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
• Putnici koji putuju sami imaju mogućnost da uz doplatu budu u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 10 dana pre puta.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Molimo sve putnike da prilikom polaska na putovanje provere informacije o uslovima putovanja na portalima Ministarstva zdravlja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Organizator putovanja BIG BLUE GROUP zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Uvođenje eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group doo.

OTKAZ PUTOVANJA :

Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove,
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0008716, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs

BIG BLUE GROUP DOO
Kolarčeva 3, 11000 Beograd ;  Tel. 011 / 41 41 411; Tel/fax: 41 444 12
Matični broj: 20179961 ; http: www.bigblue.rs ;  e-mail: info@bigblue.rs
Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021
Katerorija licence A

Program putovanja broj 1 od  17.augusta 2022. godine
Cenovnik broj 1 od 17. augusta 2022. godine
 

EXPLORE SMESTAJ JUZNI VIJETNAM-
 
 

Hotel Ho Chi Minh - „ Sunrise Central Hotel“ 3* (ili sličan)
Ovaj hotel je lociran u centru Ho Chi Mina , na 900m od Antique Street i Ben Thanh Market. Hotel nudi besplatan Wi-Fi u lobiju hotela. Lepo uređene, klimatizovane sobe za goste imaju TV sa ravnim ekranom, besplatnu vodu za piće i lični sef. Neke sobe imaju prozore sa kojih se pruža pogled na grad. Privatna kupatila imaju kadu ili tuš. Opera, Gradska većnica i pošta udaljeni su 7 minuta vožnje. Hotel Sunrise Central je udaljen 20 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Tan Son Nhat. Osoblje na recepciji koja radi non-stop može vam pomoći u raznim uslugama, uključujući skladištenje prtljaga, menjačnicu i organizovanje obilazaka. Transferi sa aerodroma i poslovni objekti dostupni su na zahtev.

Hotel Phu Quoc – „ La Mer Phu Quoc Resort “ 3* (Ili sličan)
„La Mer Phu Quoc Resort „ je kao stvoren za odmor u ovom tropskom raju. Ovaj objekat je udaljen 2 min hoda od plaže. Odmaralište Lamer se nalazi na samo 3 minuta hoda od javne plaže u oblasti Ba Keo, u tropskim vrtovima i nudi jednostavno nameštene bungalove sa besplatnim bežičnim internetom. Svi bungalovi su uređeni na otvorenom i imaju popločan pod i drveni nameštaj. Takođe nude klima-uređaj, mini bar i frižider. Na raspolaganju su posteljina sa mrežama protiv komaraca i terasa sa pogledom na baštu. Privatno kupatilo ima tuš kabinu. Na raspolaganju je i besplatna ostava za prtljag. Udaljen je 5 minuta vožnje do centra grada . Međunarodni aerodrom Phu Quoc udaljen je 10 minuta vožnje. Restoran La Mer svakodnevno služi doručak na bazi švedskog stola, kao i niz azijskih i evropskih jela za ručak i večeru. 


 
 
 

Hotel Ho Chi Minh - „ Sunrise Central Hotel“ 3* (ili sličan)
Ovaj hotel je lociran u centru Ho Chi Mina , na 900m od Antique Street i Ben Thanh Market. Hotel nudi besplatan Wi-Fi u lobiju hotela. Lepo uređene, klimatizovane sobe za goste imaju TV sa ravnim ekranom, besplatnu vodu za piće i lični sef. Neke sobe imaju prozore sa kojih se pruža pogled na grad. Privatna kupatila imaju kadu ili tuš. Opera, Gradska većnica i pošta udaljeni su 7 minuta vožnje. Hotel Sunrise Central je udaljen 20 minuta vožnje od međunarodnog aerodroma Tan Son Nhat. Osoblje na recepciji koja radi non-stop može vam pomoći u raznim uslugama, uključujući skladištenje prtljaga, menjačnicu i organizovanje obilazaka. Transferi sa aerodroma i poslovni objekti dostupni su na zahtev.

Hotel Phu Quoc – „ La Mer Phu Quoc Resort “ 3* (Ili sličan)
„La Mer Phu Quoc Resort „ je kao stvoren za odmor u ovom tropskom raju. Ovaj objekat je udaljen 2 min hoda od plaže. Odmaralište Lamer se nalazi na samo 3 minuta hoda od javne plaže u oblasti Ba Keo, u tropskim vrtovima i nudi jednostavno nameštene bungalove sa besplatnim bežičnim internetom. Svi bungalovi su uređeni na otvorenom i imaju popločan pod i drveni nameštaj. Takođe nude klima-uređaj, mini bar i frižider. Na raspolaganju su posteljina sa mrežama protiv komaraca i terasa sa pogledom na baštu. Privatno kupatilo ima tuš kabinu. Na raspolaganju je i besplatna ostava za prtljag. Udaljen je 5 minuta vožnje do centra grada . Međunarodni aerodrom Phu Quoc udaljen je 10 minuta vožnje. Restoran La Mer svakodnevno služi doručak na bazi švedskog stola, kao i niz azijskih i evropskih jela za ručak i večeru. 


 

JUŽNI VIJETNAM
Ho Chi Minh  i Phu Quoc
Termin putovanja: 24.2. - 07.03.2023.
12 dana / 9 noćenja

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Sa svojom 3.000km dugačkom obalom, slikovitim plažama , veličanstvenim pećinama, raskošnim  seoskim krajolicima i  modernim gradovima, Vijetnam je prava riznica prirodnih odlika. Pejzaži Vijetnama su jednako intrigantno raznoliki kao i njegova istorija. Vijetnamska kultura se kroz vekove naginjala pod naletima mnogih vetrova, ali je ostala duboko i hrabro ukorenjena. Ona je miks etnografskog šarenila Severnog Vijetnama, pirinčanih polja i vibrirajućih gradova Južnog Vijetnama. Bogatstvo kulture, prirode ali i  vijetnamske sofisticirane kuhinje samo doprinosi da sva vaša čula na ovom putovanju ostanu budna.
Istražite Vijetnam sa Big Blue Explore. 

Dan 1
BEOGRAD
(24.02.2023): BEOGRAD – HO CHI MINH Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u večernjim satima. Let u 20:20h do Ho Chi Minha sa presedanjem u Istanbulu.
Dan 2
HO CHI MINH CITY
(25.02.2023): HO CHI MINH Popodnevni dolazak u Ho Chi Minh. Ho Chi Minh, iliti nekadašnji Saigon, je vibrirajući grad i prestonica nekadašnjeg južnog Vijetnama, grad koji u stopu prati svetske moderne prestonice ali je u isto vreme riznica bogate vijetnamske tradicije i kulture. To je grad moćne energije i ekonomsko srce Vijetnama, arhitektonskih inovacija ali i bogatog kulturnog nasleđa. Grad smešten na obalama veličanstvene reke Sajgon, oduševiće Vas u neverovatnom izboru egzotične hrane, francuskoj kolonijalnoj arhitekturi i srdačnosti njegovih stanovnika. Organizovanim prevozom odlazak do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 3
HO CHI MINH CITY
(26.02.2023): HO CHI MINH I CU CHI TUNELS Doručak. Nakon doručka, vožnja privatnim prevozom do nezaobilazne atrakcije južnog Vijetnama - Cu Chi Tunnels. Vožnja u trajanju od 1:30h ka severu, kroz prekrasne pejzaže i sela južnog Vijetnama. Cu Chi tuneli su napravljeni 1948. godine sa svim pomoćnim prostorijama u njima: sobama, kuhinjama, oružarnicama, bolnicama…Po dolasku u Cu Chi, pogledaćete dokumentarac koji će detaljno predstaviti istoriju koja se krije iza ovih vrlo intrigantnih tunela koji su od 1988.godine otvoreni za posetioce i kroz koje ćete puzati kao pravi gerilci za vreme rata u Vijetnamu. Nakon obilaska tunela povratak u Ho Chi Minh, sledi panoramsko razgledanje grada: Reunification Palace, Notre Dame Cathedral, Stara glavna gradska pošta. Razgledanje se završava na pijaci Ben Thanh. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 4
HO CHI MINH CITY
(27.02.2023.): HO CHI MINH Doručak. Slobodno vreme u gradu ili polazak na fakultativni izlet do delte Mekonga. Mekong je najduža reka jugoistočne Azije i ima veliki ekonomski značaj za sve zemlje kroz koje prolazi jer je njegov basen najveće lovište ribe na svetu. Za Deltu Mekonga se kaže da je „pirinčana činija“ Vijetnama. Mekong se u devet moćnih rukavaca uliva u Južno more, a čitava ta oblast je pod pirinčanim poljima. Izlet počinje vožnjom privatnim prevozom u trajanju od 2 sata kroz provinciju Ben Tre. Ukrcavanje na brodić na reci Ben Tre – jednoj od pritoka moćnog Mekonga. Vožnja brodićem kroz neverovatne i egzotične predele kojima užurbani brodići plove, ribare ili prodaju cveće i voće. Obilazak fabrike za izradu cigli i radionice slatkiša od kokosa. Organizovani ručak u restoranu na jednom od ostrvaca. Nakon ručka prolazak kroz pirinčana polja i veslanje malim brodovima po Mekongu. Povratak u Ho Chi Minh u večernjim časovima. Noćenje.
Dan 5
PHU QUOC
(28.02.2023.): HO CHI MINH- PHU QUOC Doručak. Let za Phu Cuoc u jutarnjim časovima. Sjajne bele peščane plaže ostrva Phu Quoc donele su mu nadimak „Biserno ostrvo“, a egzotična i bogata flora i fauna kao i kulturno nasleđe zaslužuju isto toliko pažnje kao i njegov slikoviti pesak i plaže pogodne za surf. Ribarstvo i poljoprivreda su primarne industrije ostrva, a više od polovine ostrva je zaštićeno UNESCO-ovim kao nacionalni parkovi i zaštićeni rezervatati. Phu Quoc je poznat po čuvenom ribljem sosu i autohtonoj sorti crnog bibera, i postoji mogućnost obilaska fabrike začina. Da biste osetili duh pravog Vijetnama posetite tradicionalno ribarsko selo kao što je Ham Hin gde se služi, na tradicionalan način pripremljena, sveža morska riba u plutajućim restoranima. Slobodno vreme na ostrvu. Noćenje.
Dan 6
PHU QUOC
(01.03.2023.): PHU QUOC Doručak. Slobodan dan na ostrvu. Noćenje.
Dan 7
PHU QUOC
(02.03.2023.): PHU QUOC Doručak. Slobodan dan na ostrvu ili izlet „Severni Phu Quoc “ . Upoznavanje sa severnim delom ostrva počinje u 8:30, privatnim prevozom. Prva tačka na izletu je Cua Can River. Cua Can reka je duga, mirna i izuzetno slikovita reka koja teče kroz prašumu na severu Phu Choc ostrva . Za ljubitelje prirode, ovo je pogodna destinacija za kombinovanje istraživanja reka i planina, a za ljubitelje kajaka moguće je iznajmljivanje boroda i plovidba po reci. Sledeća stanica je pčelarsko domaćinstvo ,gde se upoznajete sa proizvodnjom meda u ovim tropskim krajevima. Uključena je i degustacija. Zatim sledi šetnja kroz Nacionalni park čija gusta šuma krije mnoštvo interesantnih ptica i životninja. Zatim sledi odlazak do Rach Vem sela koje se nalazi na prekrasnoj plaži koja se zove- Starfish Beach i gde se u plićaku na beličastom pesku nalazi mnoštvo morskih zvezda i sve deluje kao neki kadar za film. Za kraj izleta odlazak do Gành Dau plaže koja je najlepša u ovom delu ostrva i odakle ćete imate pogled na susednu Kambodžu. Povratak sa izleta oko 17h. . Večera . Noćenje.
Dan 8
PHU QUOC
(03.03.2023.): PHU QUOC Doručak. Slobodan dan na ostrvu. Noćenje.
Dan 9
PHU QUOC
(04.03.2023.): PHU QUOC Doručak. Slobodan dan na ostrvu ili fakultativni izlet “ Južni Phu Quoc i 4 ostrva“ Polazak na izlet u 8h ujutru i prva tačka na izletu je najatraktivnija plaža ostrva Bai Sao, idealno mesto za bekstvo od užurbanog života. Kristalno beli puderasti pesak plaže, tirkizno more, pozadina džungle i toliko palmi učiniće da se osećate kao da ste u tropskom raju. Na izletu se obilaze još i 4 egzotična mala ostrva na samom jugu Vijetnama: Buom Island, Gam Ghì Island, Mây Rút Island , White sand lagoon. Povratak u hotel u popodnevnim satima . Večera . Noćenje.
Dan 10
PHU QUOC
(05.03.2023.): PHU QUOC Doručak. Slobodan dan na ostrvu. Noćenje.
Dan 11
HO CHI MINH CITY
(06.03.2023.): PHU QUOC – HO SHI MINH Ranojutarnji let za HoChi Minh. Po sletanju dolazak u Hochi Minh u pratnji lokalnog vodiča i check in u hotel . Slobodno vreme do polaska na aerodorm. Let za Beograd.
Dan 12
BEOGRAD
(07.03.2023.): BEOGRAD Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Istražite svet sa Big Blue Explore! Čekamo vas na sledećem putovanju.