KAPADOKIJA AVIO BUS 2021

3 DRAGULJA TURSKE

KAPADOKIJA – ANKARA – ISTANBUL

7 dana (5 noćenja) avionom i autobusom

Termin putovanja: 04.januar 2021. 10.januar 2021.

 

Kapadokija - „zemlja lepih konja“ i nestvarne prirode. Istoimena regija u kojoj se zapanjujuća prirodna lepota meša sa istorijskim znamenitostima, predstavlja jedan od najlepših pejzaža sveta. Čudesne stene neobičnog oblika, oduševiće Vas već na prvi pogled. U Kapadokiji su živele drevne civilizacije: helenska, rimska, hrišćanska i islamska. Hiljadama godina unazad vulkanski pepeo se delovanjem vode i vetra oblikovao u stenovite formacije tzv. vilinske dimjake. U ovim stenama ljudi su gradili kuće, manastire pa i čitave podzemne gradove. Sam pogled na ove neobične strukture ostavlja utisak nečeg magijskog i mističnog.

Ankara - kucajuće srce i drugi po veličini grad u Turskoj. Vekovima čvorište mnogih velikih civilizacija, sa istorijom koja datira još iz kamenog doba, dok danas Ankara je poznata po svojim sjajnim muzejima, parkovima, medu, groždju Kalecik Karasi i mnogim drugim kulturno-istorijskim dobrima.

Istanbul ili Carigrad - grad koji spaja dva kontinenta, Evropu i Aziju. Impozantna istočnjačka arhitektura, brojni muzeji i raznlikost na svakom koraku su samo neki od razloga zašto ga treba posetiti i uživati u njegovim čarima. Danas je Istanbul jedan od najinteresantnijih gradova sveta. Aja Sofija ili Plava džamija, Topkapi palata i Sulejmanova džamija, Dolmabahče palata su samo neki od svedoka slavne prošlosti Vizantije i moćnog Otomanskom carstva... 

 

VERZIJA PROGRAMA U PDF-U 

 

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:

Prevoz direktnim čarter letom avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd - Kajzeri, avio-takse u iznosu od 17,48€ (konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48h pre započinjanja putovanja), prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem u hotelima 4* na bazi 2 polupansiona u Kapadokiji (doručak i večera - švedski sto), 1 polupansion u Ankari (doručak i večera - švedski sto) i 2 noćenja sa doručkom u Istanbulu (doručak-švedski sto), razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

Fakultativni izleti, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Plava Džamija+Hipodrom+Topkapi palata – 30€ (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča. U obizalak nije uključena poseta hamamu u Topkapi palati)

- Krstarenje Bosforom – 20€ (cena obuhvata vožnju brodom i usluge vodiča)

- Tursko veče u Kapadokiji – 30€

- Kolevka Hrišćanstva - Kapadokija – 40€

- Let balonom iznad Kapadokije* od 80-200€ po osobi (cena podložna promeni).

*Napomena za izlet Let balonom iznad Kapadokije: U zavisnosti od vremenskih uslova, organizuje se let balonom iznad Kapadokije koje organizuju lokalne agencije (www.royalballon.com ili slične). Let se organizuje u ranim jutarnjim satima. Sve informacije o balonu i tačnu cenu izleta putnici će dobiti tokom putovanja.

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 50 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatoram obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata

- kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata

- preko računa.

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

 

OPIS HOTELA:

Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim iste kategorije:

Istanbul: Klas hotel 4* www.klashotel.com.tr, Grand Yavuz 4* www.grandyavuzhotel.com ili sličan;

Ankara: Tzob hotel 4* www.tzobotel.com.tr, New Park Hotel 4* www.npankara.com ili sličan;

Kapadokija: By Cappadocia 4* www.bycappadociahotel.com, Tourist 4* www.touristhotel.com.tr ili sličan;

Smeštaj je u dvokrevetnim sobama sa mogućnošću dodavanja pomoćnog ležaja. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel poseduje recepciju, bar i restoran, dok sve sobe poseduju: TV, mini-bar, klimu, kupatilo.

Ime hotela biće poznato deset dana pred polazak na putovanje.

Big Blue Group d.o.o zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A40, po polisi br. IN-0000003, počev od 01.10.2020. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs

 

Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 50 učesnika. Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

 

Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg. Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Prva sedišta su službena i ne izdaju se putnicima bez preke potrebe.

 

Za realizaciju programa je potrebno minimum 120 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

 

Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja

(satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - "tax free", pa Vas molimo da to imate u vidu.

 

Cenovnik br.2 važi od 13.11.2020.godine

 

Dan 1
BEOGRAD
(04.01.2021.) BEOGRAD – KAJZERI – KAPADOKIJA Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ‘’Nikola Tesla” kod šaltera Big Blue Travel-a dva sata pre poletanja. Poletanje za Kajzeri (tačno vreme poletanja znaće se 2 dana pred put). Direktan čarter let za Kajzeri kompanijom Air Serbia. Dolazak na aerodrom u Kajzeriju. Transfer do hotela u Kapadokiji. Smeštaj. Večera. U večernjim satima fakultativni odlazak na tursko veče sa bogatim muzičkim i scenskim programom. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 2
KAPADOKIJA
(05.01.2021.) KAPADOKIJA Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni obilazak “Kolevke Hrišćanstva”. U vreme velikih progona, tokom II i III veka, u stenama Kapadokije utočište su pronašli Hrišćani bežeci iz Palestine, a pre njih prva naselja nastala su 2000 godiha p.n.e. Obilazak doline mašte, pejzaža sa najnestvarnijim pogledom. Obilazak doline Zelve, jedne od najlepših tačaka u Kapadokiji. Smeštena je u uskoj dolini i u njoj se nalaze neke od najboljih primeraka kuća i crkava u stenama. Prestavljala je sigurno mesto za skrivanje hrišćana od rimskih i arapskih osvajača. Obilazak impozantne Pašabag doline koja se takođe naziva Monaška dolina. Obilazak sela Čavušin - poseta radionici keramike. Polazak za Avanos, sela smeštenog na obali Crvene reke. Reka je dobila ime po crvenoj glini. Poseta otvorenom muzeju Goreme, smeštenog u istoimenoj dolini. Pauza na jednom od najlepših vidikovca. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 3
ANKARA
(06.01.2021.) KAPADOKIJA – JEZERO TUZ – ANKARA Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Ankaru. Usputna pauza na slanom jezeru Tuz (Tuz na turskom znači so), koje se nalazi u centru anadolijske visoravni. Jezero ima oko 34% salaniteta, što je dvostruko veći salanitet od čuvenog Mrtvog mora, dok ukupna godišnja prerada soli jezera Tuz podmiruje potrošnju za oko 70% stanovništva Turske. Pauza za čuveno slikanje ’’hoda na vodi’’ i nastavak puta. Po dolasku u Ankaru smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 4
ISTANBUL
(07.01.2021.) ANKARA - ISTANBUL Doručak. Napuštanje hotela i obilazak glavnog grada Republike Turske: Antikabir-mauzolej Kemala Ataturka, Genčlik park, Etnografski muzej, Muzej anadolijskih civilizacija, tvrdjava... Polazak za Istanbul. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 5
ISTANBUL
(08.01.2021.) ISTANBUL Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro, Ataturk bulevar, Valensov akvadukt, džamija Mehmed Paše Sokolovića, Pera Palace hotel u kome su odsedali gosti Orijent ekspresa, Tarlabalaši bulevar, Trg Taksim, panorama crkve Agia Triada, Divan Palace hotel, prolaz kroz Bešiktaš, Dolmabahče palata, prelazak preko mosta Bosfor i odlazak na vidikovac Čamlidža sa koga se pruža najlepši pogled na grad. Povratak uz obalu Bosfora preko Galata mosta, panorama Aja Sofije i Topkapi palate, prolaz pored Egipatske pijace začina. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme ili fakultativno krstarenje Bosforom u trajanju od dva sata: Zlatni rog - najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Dolmabahče palata - poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj džamija, Bosfor most, Rumenli hisar, Jedi kule (sedam kula). Nakon krstarenja odlazak u gradski kvart Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.
Dan 6
ISTANBUL
(09.01.2021.) ISTANBUL... Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak mesta gde se nalazio antički Hipodrom - Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, potom obilazak Sultan Ahmetove džamije (Plava džamija), Topkapi palate - nekadašnje rezidencije otomanskih sultana. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Beograd u popodnevnim satima. Noćna vožnja teritorijom Turske, Bugarske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
Dan 7
BEOGRAD
(10.01.2021.) ...BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.