KOPENHAGEN I STOKHOLM 20.09.2019.

Cena aranžmana po osobi u evrima

(Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.)

 

Napomena: dvokrevetne sa pomoćnim ležajem kao i jednokrevetne sobe idu isključivo na upit !

 

U cenu aranžmana je uračunato:

Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Stokholm-Beograd,transferi autobusom prema programu, prevoz brzim vozom na relaciji Kopenhagen-Stokholm(sedišta B klase), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* i 4* na bazi 5 noćenja sa doručkom, panoramsko razgledanje Kopenhagena i pešačka tura po centru Stokholma ( bez ulazaka u lokalitete), troškovi organizovanja i vođenja putovanja, usluge lokalnih vodiča.

U cenu aranžmana nije uračunato:

Avio-takse oko 111,22 evra (od kojih YQ  68.00 evra  ne podleže refundaciji i evra 0.98RF, 16.72RS ,4.48LG, 14.98YA, 5.84 LJ, 0.22RS podležu refundaciji), (plaća se u agenciji u dinarima po prodajnom kursu ERSTE banke na dan uplate), dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi, međunarodno putno osiguranje (koje je obavezno i uplaćuje se u agenciji), posluženje u avionu, fakultativni izleti i posete koje nisu predviđene programom.

 

Krajnji rok za prijavljivanje i uplatu akontacije (40 %) najkasnije do 15. avgusta ili do popune mesta

 

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša , datum isticanja pasoša i državljanstvo.

 

                                                                                                    

OPIS HOTELA:

Kopenhagen : First hotel Mayfair 4 * www.firsthotels.com/hotels/denmark/copenhagen/first-hotel-mayfair

Nalazi se u centru Kopenhagena, nedaleko od Strogen-pešačke zone i Tivoli parka. Okružen je brojnim restoranima, barovima, prodavnicama i muzejima. Hotel nalazi se u blizini brojnih restorana, prodavnica i barova. Od sadržaja ima: restoran, bar, kongresne sale, teretanu. Standardne sobe su moderno uređene sa kablovskom TV, WI FI, minibarom, sefom, fenom za kosu. Doručak se služi po principu samoposluživanja

Stokholm: Scandic Norra Bantorget 4* ( naše mišljenje 3 *)                                                             

www.scandichotels.com/Hotels/Sweden/Stockholm/Scandic-Norra-Bantorget/

Ovaj hotel iz lanca Scandic hotela nalazi se u samom centru Stokholma(u pešačkoj zoni), u blizini značajnih kulturnoistorijskih znamenitosti, restorana, kafea i butika. Udobne i moderno opremljene sobe imaju od 13 do 20 sqm, sa odvojenim tušom i kadom, fenom za kosu, sefom, minibarom, aparatom za kafu i čaj, WI Fi priključak (besplatno) SAT TV. U okviru hotela nalaze se bar i restoran.Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

 

Big Blue Groupe zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

 

 

 

KORISNE INFORMACIJE:

Lokalno vreme: U Danskoj iŠvedskoj je isa vremenska zpna  kao i u Srbiji.

Novac.  Švedska: Šved. kruna (1€  = 10,366 SEK), Danska: Dan.kruna (1€=7,46 DKK ) (Kursna lista na dan objavljivanja programa). Plaćanje kreditnim karticama rašireno je u svim Skandinavskim zemljama. Visa, Mastercard i Diners češće se prihvataju od American Express-a. Preporučujemo da na put ponesete danske i švedske krune koje su neophodne za prvi dan boravka u zemljama Skandinavije.Ove valute se mogu kupiti i u Srbiji u banci ili u menjačnicama.

 

Klima: Imajući u vidu da se radi o severnoj Evropi, klima je blaža nego što se očekuje zahvaljujući toplom pojasu koji pravi Golfska struja. Prosečna jutarnja i večernja temperatura je oko 1015 C, a dnevna i do 25 C. Iz tog razloga preporučujemo slojevitu garderobu, kišobran, kišnu kabanicu i jaknu kakvu biste nosili kod nas u proleće ili jesen.

 

 

OPŠTE NAPOMENE:

-Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

-Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

- Sadržaj  i vreme panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

-Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

-Molimo putnike da dva dana pre polaska obavezno provere u agenciji tačno vreme poletanja aviona.

-Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

-Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue Group doo.

 

 

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano).Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

- gotovinski

 – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Aneks br. 1 Polisa broj 300059124,  sa trajanjem osiguranja od 25.01.2018., Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 20 putnika. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O. 

 

 

 

Danska-Švedska

KOPENHAGEN I STOKHOLM

 (6 dana / 5 noćenja) – avionom i vozom

 

Skandinavija je naziv koji se upotrebljava za tri zemlje severne Evrope, Norvešku, Švedsku i Dansku. Ove tri zemlje grupisane su pod ovim nazivom zbog  istorijskih, kulturnih i jezičkih karakteristika. Kolektivna oznaka  Skandinavijadanas prvenstveno odražava lingvističke sličnosti, ali i istorijske i socijalne veze između tih zemalja. Zemlje severne Evrope su nešto poput bratstva zbog načina na koji su vekovima, još od doba vikinga, stvarali saveze i vladali jedni nad drugima. Jedna od ovih zemalja se posebno ističe po prirodnim lepotama i  to je Norveška. Po svim standardima Norveška je jedna od najlepših zemalja na planeti a Norvežani  ljudi koji vole prirodu.  Divljina u Norveškoj postala je mnogo više od potrage za odmorom, to je ideja koju oni rado prihvataju, gde oni beže od gužve i realnosti . Ljubav prema prirodi je najevidentnija u nacionalnim parkovima koji su simboli njihove želje da zaštite i očuvaju svoju prirodnu sredinu, svoje predivne pejzaže. Najpoznatiji simboli, na koje su Norvežani posebno ponosni, su  fjordovi, krivudavi morski zalivi smaragdnozelene boje, duboko usečeni u kopno sa rečicama koje se ulivaju u njih. Kao prava umetnička dela prirode našli su se i pod zaštitom Uneska.

 

PREUZMITE PROGRAM U PDF FORMATU 

 

Dan 1
BEOGRAD
BEOGRAD–KOPENHAGEN Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue u 04:30 časova. Poletanje za Kopenhagen u 06:35 časova (Let JU400). Sletanje u Kopenhagen u 08:50 časova.Po dolasku u Kopenhagen odlazak u panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pešačka zona –Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate- danas zimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Transfer do hotela. Popodne slobodno vreme za individualni obilazak ili kupovinu suvenira. Noćenje .
Dan 2
KOPENHAGEN
KOPENHAGEN Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili kupovinu suvenira. Noćenje .
Dan 3
STOKHOLM
KOPENHAGEN-STOKHOLM Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje brzim vozom za Stokholm u prepodnevnim časovima. Dolazak u Stokholm nakon 5 h vožnje. Transfer do hotela. Smeštaj.Noćenje.
Dan 4
STOKHOLM
STOKHOLM Doručak. Odlazak u obilazak grada pešice. Prestonica Švedske podignuta je na 11 ostrva, međusobno spojenih sa 50 mostova, na mestu gde se jezero Melaren dodiruje sa Baltičkim morem. Stokholm je osnovan kao utvrđenje u XIII veku i vremenom se širio na okolna ostrva. Danas je stecište svetske inteligencije i sinonim znanja možda baš zahvaljujući Nobelovoj nagradi, koja se dodeljuje u ovom gradu. Šetnja do: Gamla stan- najstariji deo grada sa Storkirkan crkvom iz XIV veka, veličanstvena Kraljevska palata koja svedoči o Švedskoj dominaciji u srednjem veku, Katedrala itd. Povratak u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
Dan 5
STOKHOLM
STOKHOLM Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili kupovinu suvenira. Noćenje .
Dan 6
BEOGRAD
STOKHOLM- BEOGRAD Doručak. Napuštanje soba do 11:00 časova. Slobodno vreme za fakultativni obilazak grada. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:25 časova (Let JU415) .Sletanje na beogradski aerodrom u 23:00 časova. STOKHOLM- BEOGRAD Doručak. Napuštanje soba do 11:00 časova. Slobodno vreme za fakultativni obilazak grada. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:25 časova (Let JU415) .Sletanje na beogradski aerodrom u 23:00 časova. STOKHOLM- BEOGRAD Doručak. Napuštanje soba do 11:00 časova. Slobodno vreme za fakultativni obilazak grada. Transfer na aerodrom. Poletanje za Beograd u 20:25 časova (Let JU415) .Sletanje na beogradski aerodrom u 23:00 časova.