KRSTARENJE NILOM NOVA GODINA 27.12.2023

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Napomena: Jednokrevetne i dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem za tri odrasle osobe su na upit.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom na navedenim relacijama, avio-takse u iznosu od evra 71 evra (EUR    12.00-YR    ,EUR 0.98-RF ,EUR 19.38-RS ,EUR 0.22-RS,EUR    4.48-LG , EUR 1.86-EQ , EUR 3.01-J,EUR 0.45-O2 , EUR    0.93-O9 , EUR 23.17-QH , EUR 3.70-S4 )(avio-takse u trenutku pravljenja programa i podložne su promeni a plaćaju se u konačnom iznosu sedam dana pre početka putovanja), transfer luskuznim turističkim autobusom na navedenim relacijama, transfer od Asuana do Kaira brzim vozom i smeštaj u spavaćim kolima na bazi polupansiona (doručak i večera), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona(doručak i večera ) u hotelu u Kairu, smeštaj u dvokrevetnim kabinama na brodu sa 5* lokalne kategorizacije na bazi punog pansiona; smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona(doručak i večera) u hotelu u Abidosu,  gala novogodišnja večera za vreme krstarenja, posete, obilasci i transferi prema programu klimatizovanim autobusom, lokalni vodiči /egiptolozi na svim lokalitetima, vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda); troškovi organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: napojnice za lokalne vodiče i vozače  kao i hotelsko osoblje koji su u ovom delu sveta obavezni (oko 30 usd ukupno), viza za Egipat u iznosu od 25 usd, koja se plaća po sletanju na aerodromu (po želji, vizu za Egipat možete obezbediti i u Ambasadi Egipta u Beogradu za 13usd), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje u slučaju Covida 19.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE:

VALUTA: Egipatska funta: 1 USD = 15.70 EGP  1 evro = 17.76 EGP
KLIMA: Toplo vreme sa prosečnim jutarnjim temperaturama izmedju 16 i 19°C, i dnevnim izmedju 31 do 35°C.
VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za Egipat, koju se dobija po sletanju na aerodromu u Hurgadi i iznosi 25usd. Po želji, možete obezbediti vizu i u Ambasadi Egipta u Beogradu, za 13usd.
Putnici iz ostalih zemalja iz regiona su dužni da se informišu kod diplomatskih predstavništava zemalja u svojim zemljama.
Covid 19: Za ulazak u Egipat ukinute su sve posebne mere ulaska za strane državljane. Više nije potreban negativan PCR ili antigenski test, kao ni potvrda o vakcinaciji.
Svi putnici su dužni da popune online deklaraciju ministarstva zdravlja Egipta 48h pred planirano putovanje na sledećoj adresi www.visitegypt.gov.eg nakon čega će dobiti jedinstveni QR kod koji im je potreban prilikom ulaska u Egipat.

SMEŠTAJ:
Hotel u Kairu: Oazis Kairo 4* ili sličan
https://oasis.cairo-hotels-eg.com/en/ 
0,6 km od piramida u Gizi, The Oasis Hotel Piramids Cairo nudi smeštaj sa 298 soba. Hotel se nalazi na otprilike 15 minuta vožnje od misteriozne skulpture Velike sfinge u Gizi i nudi gostima hidromasažnu kadu i parnu kupelj.
Sobe za nepušače imaju balkon i terasu, a neke od njih gledaju na šumu. Opremljeni su radnim stolom, a takođe imaju i mini bar-frižider.
U restoranu se služi kontinentalni doručak. Bar pored bazena je mesto za opuštanje uz osvežavajuća pića.
Gosti mogu da vežbaju u fitnes studiju ili da se opuste pored otvorenog bazena. Aktivnosti hotela uključuju košarku i odbojku. Poslovni centar sa fotokopir aparatom, prostori za bankete i sastanke na raspolaganju su poslovnim putnicima.
Planirani Veliki egipatski muzej udaljen je 3,1 km. Udoban hotel se nalazi u okrugu Giza.

Brod: M/S Blue Shadows 5* ili sličan

Blue Shadov Nile Cruise je potpuno novo iskustvo luksuznog krstarenja Nilom sa 5 zvezdica. Brod se sastoji od 54 delux kabine i 3 apartmana. Sve sibe i apartmani su moderno dizajnirani sa svim sadržajima međunarodnih luksuznih hotela. Na brodu MS Blue Shadow Nile Cruise, gosti mogu da uživaju u tradicionalnim plesnim i muzičkim nastupima, da se opuste i osveže u spa bazenu,da se sunčaju na palubi za sunčanje ili da uživaju u udobnosti svojih luksuznih kabina. Krstarenje ovim brodom nudi putovanje za pamćenje uz izuzetnu trpezu, prelepo okruženje i obiman program zabave na brodu, kao i lak pristup znamenitostima i pejzažima Nila i Egipta.

Hotel u Abidosu: Life Hotel 4* ili sličan

https://www.houseoflife.info/
House Of Life Abidos je hotel od 4* u Abidosu. Među sadržajima ovog objekta su restoran, frizerski salon i zatvoreni bazen. Smeštaj nudi recepciju koja radi non-stop, prevoz do aerodroma, zajednički salon i besplatan WiFi. Odmaralište će gostima pružiti klimatizovane sobe opremljene stolom, čajnikom, frižiderom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom, terasom i sopstvenim kupatilom sa tušem. Sobe za goste imaju garderober. U objektu se može uživati u kontinentalnom, američkom ili vegetarijanskom doručku.  Najbliži aerodrom je međunarodni aerodrom Sohag, udaljen 27 km od smeštaja.

VAŽNE NAPOMENE: 

Putnici su u obavezi da dostave tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
Vremena letova su podložna promenama. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.
Usled promena cene goriva na tržištu nafte moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važiće za sve prijavljene putnike.

OPŠTE NAPOMENE:
-Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje, već važeći  pasoš (važnost pasoša mora biti najmanje 90 dana po povratku sa putovanja). Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje
-Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
-Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
- Na letu Air Serbia  dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg,
-Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).
-Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group doo.
- Big Blue Group doo ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

NAČINI PLAĆANJA: 

Uplata akontacije od najmanje 25% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 45 dana pred put ukupno 50%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put.
* gotovinski
* čekovima građana do 6 mesečnih rata. 
* platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
* kreditnim karticama Intesa banke do 6 mesečnih rata.
* kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.
* kreditnim karticama  masterata OTP banke moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata,
* preko računa. 
* kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
* administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000005, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

Program putovanja br. 2 od 01.11.2023.

Big Blue Group doo Beograd – Stari grad, Kolarčeva 3.
Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A
 

Egipat
 

KRSTARENJE NILOM NOVA GODINA 27.12.2023.

Kairo, Sohag , Luksor, Edfu, Asuan i Aleksandrija


11 dana (8 noćenja) - avionom, autobusom i brodom

Polazak: 27. decembar 2023. / Povratak: 06. januar 2024.

FIRST MINUTE POPUST OD 100 € PO OSOBI ZA UPLATE DO 10. NOVEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u

 

Krstarenje Nilom je jedinstveno iskustvo  gde se prepliću istorija i priroda. Obilaze se veliki gradovi u dolini Nila i ostaci nekadašnjih prestonica.  Luksor je grad u Gornjem (južnom) Egiptu. Kao mesto na kome se nalazio drevni egipatski grad Teba, Luksor se često naziva "najvećim svetskim muzejem pod otvorenim nebom", a ruševine kompleksa hramova u Karnaku i Luksoru se nalaze unutar savremenog grada. Odmah nasuprot, preko reke Nil, nalaze se spomenici, hramovi i grobnice, koji uključuju Dolinu Kraljeva i Dolinu Kraljica. Milioni turista iz svih krajeva sveta svake godine dolaze da posete te spomenike, a njihovo prisutstvo je ekonomski temelj ovog grada. Zbog toga Luksor predstavlja omiljenu bazu za putovanja Gornjim Egiptom, te je omiljeno turističko odredište, sam po sebi, i kao početna i završna stanica krstarenja Nilom. Aswan - Grad koji se nalazi na kataraktu pored velike Asuanske brane nosi simbol trgovačke prestonice u doba Srednjeg veka, a za vreme drevnih Egipćana je bio glavni grad Nubijskog dela Egipta. Mnogi pisci su napisali svoja dela u hotelu Katarakt koje se nalazi pored Kičerinovg ostrva na Nilu. Ovde se nalazi i kamenolom odakle je vađena građa za mnoge arhitektonske džinove-spomenike koji i danas prkose zubu vremena na lokalitetima širom Egipta. KomOmbo duguje svoje ime egipatskom nazivu Nubt ('Grad zlata') kojim se ističe njegova značajna uloga u trgovini tim dragocenim metalom. Hram Kom Ombo kultna je građevina koja je bila posvećena dvama božanstvima Sobeku s krokodilskom glavom i Horusu sa sokolovom glavom. Danas ovde živi oko 60.000 seljaka koji su većinom Nubijci koji su ovde naseljeni kada je pravljena Asuanska brana. Edfu Mesto koje nosi ime hrama koji takođe potiče iz Ptolomejskog doba i posvećen je božanstvu Horusa. Veliki broj kočija i seljaka-trgovaca čine ovo mesto interesantnim za turiste koji ovde dolaze brodovima.
 
 
 

Dan 1
BEOGRAD
(27.12.2023.) BEOGRAD – KAIRO Čekiranje putnika na aerodromu „Nikola Tesla" u 20:20 časova. Poletanje za Kairo u 23:20 časova (JU 876).
Dan 2
KAIRO
(28.12.2023.) KAIRO Sletanje u Kairo u 03:15 časova. Po sletanju polazak do hotela radi osveženja i doručka u hotelu (u hotelske sobe se ulazi posle razgledanja ). Obilazak kreće od lokaliteta Sakara. Lokalitet Sakara sa jednom od najstarijih piramida, koja je posvećena Zoseru, u stvari je velika nekropola drevne egipatske prestonice Memfisa, koji se nalazi na listi UNESCO svetske baštine. Obilazak Tijeve masabe. Nakon Sakare obilazak Memfisa. Sledi odlazak do platoa Gize na kojem se nalaze Keopsova, Kefrenova i Mikerinova piramida, kao i poseta dolinskom hramu kralja Kefrena sa Velikom Sfingom. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 3
KAIRO
(29.12.2023.) KAIRO - SOHAG Doručak. Polazak prema Tel El Amaran-u privatnim turističkim autobusom. Prva stanica su grobnice u El Miniju - Bani Hasana (obilazak 3 grobnice na ovoj lokaciji). Ručak. Nakon završetka razgledanja nastavak vožnje do grada na Nilu - Sohaga. Prijavljivanje u hotel. Noćenje.
Dan 4
Sohag
(30.12.2023.) SOHAG – LUXOR Doručak. Nakon doručka obilazak lokaliteta u Abidosu , zatim obilazak Dendare i nastavak putovanja prema Luksoru. Po dolasku u Luksor transfer do broda i ukrcaj. Ručak na brodu. Uveče obilazak hramova u Luksoru . Večera. Noćenje
Dan 5
LUKSOR
(31.12.2023.) LUXOR -EDEFU Doručak. Poseta zapadnoj obali Nila u Luksoru i obilazak Doline kraljeva, hrama kraljice Hatšepsut i Memnonovih kolosa. Zatim obilazak hramova u Karnaku. Povratak na brod. Ručak. Lagana vožnja Nilom do Edefu. Gala večera na brodu povodom Novogodišnje večeri. Noćenje.
Dan 6
EDFU
(01.01.2024.) EDEFU - KOM OMBU – ASUAN Doručak. Odlazak do hrama boga Horusa u Edfuu. Povratak na brod. Ručak. Nastavak plovidbe ka Kom Ombu. Pristajanje u Kom Ombou i poseta Horusovom i Sobekovom hramu iz Ptolomejskog perioda. Povratak na brod. Nastavak plovidbe ka Asuanu. Večera. Noćenje.
Dan 7
ASUAN
(02.01.2024.) ASUAN Dolazak u Asuan. Ručak. U popodnevnim časovima (ukoliko vremenske prilike dozvole) plovidba felukama po Nilu oko ade Elefantine i Botaničke bašte. Poseta nedovršenom obelisku. Za kraj obilazak velike asuanske brane i poseta hramu Fili. Večera. Noćenje na brodu.
Dan 8
ASUAN
(03.01.2024.) ASUAN -KAIRO Doručak. Kraj krstarenja. Rani jutarnji polazak u obilazak Abu Simbela. Nakon Abu Simbela odlazak na čaj u čuvenom “Old Katarakt” hotelu. Ovaj luksuzni hotel sa 5 zvezdica, iz doba britanske kolonijalne vlasti, ugostio je mnoge čuvene ličnosti, među kojima je i Agata Kristi, koja je delove svog poznatog romana „Smrt na Nilu“ smestila upravo u ovaj hotel. U 17 :00 časova transfer do železničke stanice i ukrcavanje u luksuzni voz za Kairo. Smeštaj u spavaćim kolima. Večera. Noćena vožnja
Dan 9
KAIRO
(04.01.2024.) KAIRO Doručak u vozu. Po dolasku u Kairo poseta Egipatskom Muzeju u Kairu, u kojem se nalazi Tutankamonovo blago. Sledi obilazak koptske četvrti u kojoj se nalazi poznata Koptska crkva. Ručak. Za kraj dana ostavljen je živopisni bazar Han el Halili. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 10
ALEKSANDRIA
(05.01.2024.) KAIRO - ALEKSANRIJA Doručak. Sobe se napuštaju do podnevnih časova. Polazak za Aleksandriju u ranim jutarnjim satima klimatizovanim autobusom (200km od Kaira, oko 3h). Razgledanje grada -vrtovi Montaze, odlazak u Muzej zlata, panoramski obilazak tvrđave Kait Bey na mestu gde je nekada bio svetionik Faros. Poseta katakombama i zatim transfer do Aleksandrijske biblioteke. Nakon razgledanja odlazak na ručak u jednom od najboljih ribljih restorana u okolini. Nakon ručka slobodno vreme na stanici Ramal. Polazak za Kairo u 19h. Po dolasku u Kairo nastavak transfera direktno do međunarodnog aerodroma u Kairu. Čekanje na let.
Dan 11
BEOGRAD
(06.01.2024.) KAIRO – BEOGRAD Let za Beograd je u 03:55 časova (JU 877). Sletanje u Beograd je u 5:55 časova.