LION – ŽENEVA – ANESI – PERUŽ 28.04.2023.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA (Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:

-Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Lion – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama (65,33 evra);
- Autobuski transferi i razgledanje gradova prema programu putovanja;
- 3 noćenja u smeštajnom objektu sa 4* na bazi usluge noćenje sa doručkom
- Usluge vodiča Big Blue-a
- Troškove organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi, za hotele sa 4* - 2,50 evra;
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
- Fakultativni obilasci muzeja i posete koje nisu predviđene programom

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, kao i obilazaka predviđenih na turi, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom , promenom radnog vremena lokaliteta i slično).

Hoteli:     
Mercure Lyon Centre Chateau Perrache 4* ili sličan
LINK HOTELA

Mercure Lion Centre Chateau Perrache je hotel sa 4 zvezdice, u zaštićenoj zgradi u stilu Art Nouveau, u Lionskom Preskilu. Sa besplatnim bežičnim internetom u celom objektu, nudi restoran sa terasom, lounge bar, recepcijU koja radi 24 sata i skladište za prtljag. Stanica metroa Perache, tramvajska i autobuska stanica nalaze se na 200 metara. Place Bellecour je udaljen 15 minuta hoda od Mercure Lion Centre Chateau Perrache, dok je Musee des Confluences udaljen 2 km ili 3 tramvajske stanice. Aerodrom Lion-Sent Egziperi udaljen je 37 km. Standardne sobe imaju kupatilo (kada ili tuš), sobne papuče, fen za kosu, nespresso aparat za kafu, mini bar (uz doplatu), sef, telefon i SAT TV. Sve sobe su zvučno izolovane. Doručak na bazi švedskog stola sa lokalnim proizvodima je dostupan svakog dana.


BIG BLUE GROUP zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

Važna napomene:

• Putnici su dužni da prilikom potpisivanja Ugovora o putovanja zaposlenima u turističkoj agenciji daju tačne podatke iz pasoša sa kojim će putovati na uplaćeno putovanje. Po potvrdi rezervacije i uplati akontacije, izdaje se avio karta. Na redovnim linijama prilikom izdavanja avio karata ne postoji mogućnost refundacije avio karte, kao ni promene imena, prezimena kao ni datuma putovanja. Ovo pravilo je ustanovljeno od strane avio kompanije. Svaka promena će biti dodatno naplaćena od putnika, a prema uslovima i cenama koje propisuje  avio kompanije.


• Državljani Republike Srbije mogu bez ikakvih ograničenja ući i tranzitirati kroz Republiku Francusku i Švajcarsku.


• U trenutku objave ovog programa, važe pravila ulaska u Republiku Francusku objavljena na sajtu Ministarstva Inostranih poslova Srbije, gde se o budućim promenama uslova putovanja u Francusku putnici obavezni da se informišu neposredno pre početka putovanja prateći

link: www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

• U trenutku objave ovog programa, važe pravila ulaska u Republiku Švajcarsku objavljena na sajtu Ministarstva Inostranih poslova Srbije, gde se o budućim promenama uslova putovanja u Švajcarsku putnici obavezni da se informišu neposredno pre početka putovanja prateći link: https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/svajcarska


• Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Francusku i Švajcarsku. Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još minimum 3 meseca po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.


• Svi strani državljani koji koriste usluge naše agencije su u obavezi da se raspitaju o viznom režimu Republike Francuske i Švajcarske, o uslovima putovanja u vezi sa zdravstvenim, carinskim ili graničnim formalnostima koji važe za državu čiji pasoš poseduju, kao i da u pasošu sa kojima izlaze iz Republike Srbije imaju ulazni pečat na teritoriji Republike Srbije.


• Putno zdravstveno osiguranje je obavezno za zemlje EU. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici.


• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.


• Minimalni broj za realizaciju ovog putovanja je 20.


• Organizator putovanja može da raskine ugovor o organizovanju putovanja i da pre otpočinjanja putovanja isplati putniku ukupno uplaćena sredstva za turističko putovanje kada je: broj lica prijavljenih za turisičko putovanje manji od minimalnog broja predviđenog ugovor i organizator obavesti putnika o raskidu u roku koji je određen ugovorom, koji ne može biti krači od 20 dana pre otpočinjenja turističkog putovajna u slučaju putovanja koja traju duže od 6 dana; 7 dana pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju između 2 i 6 dana; 48 sati pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju kraće od 2 dana.


• Rezervacija se vrši na upit. Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije. U slučaju da rezervacija ne bude potvrđena putnik će o tome biti obavešten i biće mu ponuđene alternative od strane Organizatora putovanja. Ukoliko ponuđene alternative putniku ne budu odgovarale Organizator putovanja ima pravo da raskine ugovor o putovanju sa putnikom. Putnike je upoznat sa ovom činjenicom i saglasio se sa istom prilikom potpisivanja ugovora o putovanju sa Organizatorom putovanja.


• Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.


• Organizator putovanja je dužan da obavesti putnike o tačnom vremenu leta, po dobijanju informacija od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Obaveza putnika je da dostavi tačan broj mobilnog telefona, kako bismo bili u mogućnosti da ga obavestimo pozivom ili putem SMS poruke o tačnom vremenu leta, odnosno sastanku putnika. Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu, 24 sata pre poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati Organizatora putovanja. O satnici povratnog transfera putnike obaveštava predstavnik Organizatora putovanja.

• Za avio aranžmane ugovoreno vreme početka putovanja je sastanak putnika na aerodrom, koji je najmanje 2 časa i 30 minuta ranije u odnosu na prvo objavljeno vreme poletanja od strane avio kompanije. U slučaju pomeranja navedenog vremena poletanja aviona Organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio saobraćaja. Vreme leta može zavisiti od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji u letnjoj sezoni mogu biti otežani.


• Vaučeri se dobijaju na aerodromu dva sata pre leta. Po preuzimanju vaučera potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Zbog eventualnih gužvi na aerodromu za navedeno je  potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme.


• Predviđeno trajanja leta do Liona je 2 sat i 10 minuta.


• Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredsta na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja - već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.


• Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.


• U slučaju da do smeštajnog objekta ne može doći transfer, autobus ili mini ven će putnike iskrcati na najbližem mogućem mestu. Postoji mogućnost organizovanja individualnih transfera na zahtev uz doplatu.


•  U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 15:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 10:00 h. U slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu. Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta.


• Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije. Svi opisi objekata iz ponude Big Blue-a su pravljeni u trenutku objavljivanja programa putovanja za sezonu proleće / leto 2023. godine i informativnog su karaktera, te se pojedini načini pružanja usluge ne mogu garantovati i ne mogu biti kasnije predmet reklamacije, jer se mere sprovode u cilju zaštite i bezbednosti gostiju i zaposlenih.


• Specijalne zahteve (pogled, francuski ležaj, lokacija sobe i slično) Organizator putovanja proslediti lokalnoj turističkoj agencije ili smeštajnom objektu ali nije u mogućnosti da garantuje njihovo dobijanje. Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično). Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.


• Raspodelu soba u hotelu ili apartmanskom smeštaju vrši recepcija ili predstavnik smeštajnog objekta po dolasku u smeštajni objekat. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.


• Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.


• U hotelima kategorije 3*, 4* ili 5* obaveza je pridržavanja hotelskih pravila i propisa koji, između ostalog, nalažu formalan način oblačenja za vreme obroka. Obavezan je "dress code" za vreme obroka u restoranima svih hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima, šorcu, kratkim pantalonama, bez obuće). Organizator putovanja ne može biti odgovoran, ukoliko putnik prekrši zabranu pušenja u smeštajnim jedinicama i smeštajnom objektu.

• Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane vodiča Organizatora putovanja na sledeće načine: lično, putem sms poruke ili putem oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka. Broj telefona predstavnika Organizatora putovanja će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.


• Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP.


• BIG BLUE GROUP ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


USLOVI PLAĆANJA:
 

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cene su podložne promeni. Garantovana je cena, samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski,
- kreditnim karticama Intesa banke do 6 mesečnih rata,
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata,
- kreditnim karticama OTP banke moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata,
- čekovima građana do 6 mesečnih rata,
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina),
- preko računa,
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/ predračuna ugovara direktno sa bankom),
- administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP DOO). Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu i slično promeni cenu aranžmana. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom trzištu i slično promeni cenu aranžmana

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012287, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs

PROGRAM PUTOVANJA br.1 od 15.03.2023.

CENOVNIK br.1 od 15.03.2023.

Big Blue Group doo Beograd - Stari grad, Kolarčeva 3.
Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021.
Kategorija licence A 

MERCURE LYON CENTRE CHATEAU PERRACHE-
 
 

Hoteli: 
Mercure Lyon Centre Chateau Perrache 4* ili sličan
LINK HOTELA

Mercure Lion Centre Chateau Perrache je hotel sa 4 zvezdice, u zaštićenoj zgradi u stilu Art Nouveau, u Lionskom Preskilu. Sa besplatnim bežičnim internetom u celom objektu, nudi restoran sa terasom, lounge bar, recepcijU koja radi 24 sata i skladište za prtljag. Stanica metroa Perache, tramvajska i autobuska stanica nalaze se na 200 metara. Place Bellecour je udaljen 15 minuta hoda od Mercure Lion Centre Chateau Perrache, dok je Musee des Confluences udaljen 2 km ili 3 tramvajske stanice. Aerodrom Lion-Sent Egziperi udaljen je 37 km. Standardne sobe imaju kupatilo (kada ili tuš), sobne papuče, fen za kosu, nespresso aparat za kafu, mini bar (uz doplatu), sef, telefon i SAT TV. Sve sobe su zvučno izolovane. Doručak na bazi švedskog stola sa lokalnim proizvodima je dostupan svakog dana.


BIG BLUE GROUP zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.


   
 

Mercure Lion Centre Chateau Perrache je hotel sa 4 zvezdice, u zaštićenoj zgradi u stilu Art Nouveau, u Lionskom Preskilu 


 
 
 

Hoteli: 
Mercure Lyon Centre Chateau Perrache 4* ili sličan
LINK HOTELA

Mercure Lion Centre Chateau Perrache je hotel sa 4 zvezdice, u zaštićenoj zgradi u stilu Art Nouveau, u Lionskom Preskilu. Sa besplatnim bežičnim internetom u celom objektu, nudi restoran sa terasom, lounge bar, recepcijU koja radi 24 sata i skladište za prtljag. Stanica metroa Perache, tramvajska i autobuska stanica nalaze se na 200 metara. Place Bellecour je udaljen 15 minuta hoda od Mercure Lion Centre Chateau Perrache, dok je Musee des Confluences udaljen 2 km ili 3 tramvajske stanice. Aerodrom Lion-Sent Egziperi udaljen je 37 km. Standardne sobe imaju kupatilo (kada ili tuš), sobne papuče, fen za kosu, nespresso aparat za kafu, mini bar (uz doplatu), sef, telefon i SAT TV. Sve sobe su zvučno izolovane. Doručak na bazi švedskog stola sa lokalnim proizvodima je dostupan svakog dana.


BIG BLUE GROUP zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.


   
 

Mercure Lion Centre Chateau Perrache je hotel sa 4 zvezdice, u zaštićenoj zgradi u stilu Art Nouveau, u Lionskom Preskilu 


 

FRANCUSKA I ŠVAJCARSKA
LION – ŽENEVA – ANESI – PERUŽ

Polazak 28. april 2023. 4 dana / 3 noći

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Lion– biser istočne Francuske na ušću reke Saone u reku Ronu. Renesansni stari grad Lion se od 1989. godine nalazi na Listi svetske baštine UNESCO-a. Jedan od svetskih gradova koji uvek budi želju za narednom posetom. Razloga je mnogo, da li zbog fantastične gastronomije, izuzetno kvalitetnog vina, romantičnih kafea, trgova i ulica, bogate istorije ili pak svoje jednostavnosti ali savršenosti, Lion je grad u koji se svi ushićeno vraćamo. Lion je, rodni grad pisca Malog princa - Antoana de Sent Egziperija  i mesto u kome je nastala filmska umetnost.

Ženeva opija otmenošću, glamurom i luksuzom. „Prestonica mira“, 2019.godine zauzela jedno od 10 najboljih mesta za život, je evropsko sedište Ujedinjenih nacija. Ženevsko jezero, sa kristalno čistom vodom i čuvenim gejzirom Jet d’Eau u samom centru, predstavlja atrakciju jer usred Alpa dočarava mediteransku atmosferu.U centru grada se nalazi bajkovit Stari grad, isprepleten uskim ulicama, izuzetno lepo uređenim trgovima koje okružuju kafići i restorani dok katedrala Svetog Petra, koja već 9 vekova sebično čuva brojne tajne, događaje i ljubavi, upotpunjuje istorijsku priču Ženeve, zajedno sa nekoliko desetina muzeja.

Anesi je biser francuskih Alpa! Jedan je od najšarmantnijih gradova Francuske. Nalazi se u oblasti Savoi, isprepleten kanalima podseća na Veneciju. Kuće pastelnih boja spajaju brojni mostovi  - najposećeniji u ovom gradu je most lzaljubljenih. Grad je bio domaćin Tour de France-a.

Nebrojeno kaldrmisanih uličica magičnog srednjovekovnog gradića Peruž nas čarobnim štapićem vraća u prošlost. Ovde otvaramo kovčeg sa blagom svaki put kada pređemo vrata jedne od zanatskih tezgi. Iza svakog ćoška se krije nova bajka sa pregršt interesantnih izloga, kućica, kafea. Brojni gurmanski specijaliteti, slatki i slani, vekovima čuvaju tajnu spravljenja poslastica koje obogati vino pravljeno u vinarijama na okolnim brdima.
 

Dan 1
BEOGRAD
1. DAN BEOGRAD – LION (28.04.2023.) Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue-a u 04:15 sati. Poletanje za Lion u 06:15 sati (let Air Serbia JU284). Dolazak u Lion 08:25 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje grada koji je bio industrijski centar proizvodnje svile tokom renesansnog perioda: Place Bellecour, najveći pešački trg u Evropi, u čijem se centru nalazi spomenik kralju Luisu XIV; Place des Terreaux sa Bartoldijevom fontanom; Murs Peints - murali koji krase brojna zdanja u Lionu; Palais de Justice – sudnica; Vieux Lyon - stari grad koji leži na keju reke Saone, krase ga renesansne vile sa krovovima od terakote; Perrache (smešten na samom ušću reke Saone u Ronu, železnička stanica iz sredine XIX veka); Musée des Confluences (muzej nauke i antropologije); Berges du Rhone (uređeni parkovi, kej, brojne staze za šetnju duž reke Rone); Teatro Galo-Romano (izgrađen oko XV veka pre nove ere, najstarije postojeće pozorište u Rimskoj Galiji i među najvećim te vrste na svetu); Parc des Hauteurs (park na brdu Fourviere gde su smešteni bazilika Fourviere i groblje Loiasse); Fourvière (dizajn bazilike se zasniva na romaničkoj i vizantijskoj arhitekturi, dva negotička modela koji su bili neobičan izbor u to vreme, posvećena Devici Mariji, za koju se smatra da je spasila grad od bubonske kuge 1643., epidemije kolere 1932. i od invazije 1870). Transfer do hotela. Slobodno popodne. Noćenje.
Dan 2
ZENEVA
2. DAN LION – ŽENEVA (oko 150 km) (29.04.2023.) Doručak. Polazak autobusa ka Ženevi. Ušuškana u kotlini Alpa i planinama Jura, sa pogledom na najviši vrh Evrope (Mon Blan 4.810 m), okružuje najveće evropsko alpsko jezero Ženevsko (Lac Leman), na mestu gde Rona ističe iz jezera. Grad je sedište svetskog Crvenog krsta i Ujedinjenih nacija za Evropu, globalni centar bankarstva i diplomatije. Francuski je uticaj široko rasprostranjen od jezika do gastronomije i boemske četvrti Karouge (Karuž). Po dolasku panoramsko razgledanje: predsedništva međunarodnog Crvenog krsta i Ujedinjenih nacija; Plaça Naciones Unidas Ginebra (trg sa stolicom koja simboliše žrtve stradale od nagaznih mina); most Mont-Blanc; engleska bašta sa jednim od prepoznatljivih simbola grada, cvetni sat; veštački gejzir visine preko 100m. Na centralnom trgu starog grada Place du Bourg-de-Four nalazi se i katedrala Svetog Petra, ženevski univerzitet i zid Reformatora. Slobodno vreme u Ženevi. Povratak u Lion u poslepodnevnim časovima. Noćenje.
Dan 3
LION
3. DAN LION – ANESI – PERUŽ – LION (oko 330 km) (30.04.2023.) Doručak. Polazak autobusa za Anesi. Bajkovit gradić udaljen oko 140 km od Liona sigurno priređuje dan za pamćenje. Deo je prefekture i najveći grad Haute - Departman Savoie u regionu Auvergne – Rhone - Alpes u jugoistočnoj Francuskoj. Leži na severnom delu jezera Anasi. Najkraća francuska reka Le Thiou (Tia) 3,6 km povezuje grad brojnim interesantnim mostovima. Jezero čuvaju okolne planine Mont Vejer, Mont Semnoz, La Turnet i Parmelan. Palais de l'Isle je zamak iz XII veka na reci. Uglavnom je služio kao zatvor i sudnica. 1900. godine je postala istorijski spomenik, a danas se u njoj nalazi lokalni istorijski muzej. Dvorac Anneci je bio dom grofova od Ženeve iz XV veka. Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka Peružu, udaljen oko 130 km. Selo u istočnoj Francuskoj u regionu Auvern-Rona-Alpi, bilo je naseljeno zanatlijama, uglavnom zemljoradnicima i tkaljama platna. Kaldrmisane ulice, francuski kafei, restorani i vinarije upotpunjuju sliku srednjovekovne Francuske kroz lice ovog sela. Povratak u Lion. Noćenje.
Dan 4
BEOGRAD
4. DAN LION – BEOGRAD (01.05.2023.) Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 21:05 sati (let Air Serbia JU285). Sletanje u Beograd u 23:00 sati. Kraj programa.