LION BUS TURA 2019

Cene su izražene u evrima, po osobi

(Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.)

 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom u gradovima po programu (doručak - kontinentalni švedski sto), razgledanje prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

Dinarski deo aranžmana 1790,00 RSD po rezervaciji, fakultativni izleti i ulaznice, turistička komunalna taksa: Milano 4-5€, Lion-okolina 1-3€, Verona-okollina 1-2€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela-cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela), međunarodno putno osiguranje, individualni troškovi.

FAKULTATIVNI IZLETI:

·         Lugano - 20€

·         Ženeva - 30€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 prijavljenih putnika po izletu. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera.

 

OPIS HOTELA:

Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim:

Milano: Hotel St John 3* www.ih-hotelsstjohn.com, Hotel NH Milano 2 3* www.nh-hotels.com ili sličan.

Lion (okolina): Residence Appart City Lyon Cité Internationale -3* www.appartcity.com/lyon-cite-internationale.html ili sličan

Verona (okolina): Hotel Best Western Plus Soave 3* www.bestwestern.com/best-western-plus-soave-hotel.html, Hotel Borghetti 3* www.hotelborghetti.com; Hotel Cangrande 3* www.hotelcangrande.it ili sličan.

Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama sa mogućnošću dodavanja pomoćnog ležaja. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran.

Doručak u hotelima u Italiji i Francuskoj je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.

Big Blue Group d.o.o. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.

 

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano).Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:

Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata

- preko računa.

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 25 plativih učesnika.

Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika,

štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

 

Za realizaciju programa je potrebno minimum 40 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.

BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

 

Cenovnik br.2 važi od 29.07.2019.godine

 

 

L I O N

MILANO – TORINO – PADOVA

sa fakultativnim izletima u Lugano i Ženevu

6 dana (5 noćenja) - autobusom

Termin putovanja: 06.11. - 11.11.2019.

 

Lion - grad sa veoma dugom istorijom i jedno je od najvećih područja renesansne arhitekture u Evropi, deo grada je pod zaštitom UNESCO-a. Osnovan od strane Rimljana 43. godine pre nove ere, Lion je bio jedan od najvažnijih gradova rimskog carstva i glavni grad Galije. U srednjem veku bio je važan trgovački grad koji se nalazio na putevima od severozapadne Evrope do Mediterana i Italije. Kasnije je postao čuven kao centar industrije tkanja svile, a zatim i kao glavni tekstilni centar. Danas je to veliko industrijsko i poslovno jezgro.
 

 

 

VERZIJA PROGRAMA U PDF-U 

 

Dan 1
BEOGRAD
BEOGRAD – MILANO Polazak iz Beograda u 06.00h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Vožnja teritorijom Srbije Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Milano. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 2
MILANO
MILANO – LUGANO – MILANO Doručak. Nakon doručka odlazak na razgledanje grada: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagradjene u gotskom stilu a koja se nalazi na istoimenom trgu - katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000m² i krasi je čak 3400 statua, trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII veka i napravljena je isprva kao Gradska većnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvodjenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrodjo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posetom utvrdjenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelandjelovo delo - Pijeta Rondanini. Šetnja jednom od najekskluzivnijih ulica Milana - Via Monte Napoleone, poznatoj po brojnim buticima sa robom vrhunskih dizajnera koji diktiraju svetske modne trendove. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakulatativni izlet do Lugana, grada kojeg nazivaju još i „švajcarski Monte Karlo“. Po dolasku razgledanje grada: crkva Sv. Lovre od andjela sa poznatom freskom „Hristove muke“, vila Viani, trg Briforma, gradska kuća i znamenite velike šahovske ploče, Via Nasa, Vila Favorita... Slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje.
Dan 3
LEON
MILANO – LION Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak za Lion. Vožnja prema Lionu sa kraćim usputnim pauzama. Po dolasku u Lion u ranim popodnevnim satima, obilazak grada: La Place Bellecour - najveći trg u gradu kojim dominira spomenik posvećen francuskom kralju Luju XIV, Fontana Bartoldi (delo vajara Frederika Augusta Bartoldija-autora Kipa Slobode u Njujorku) zgrada Opere, bazilika Notre Dame de Fourviere iz XIX veka... Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 4
LEON
LION – ŽENEVA – LION Doručak. Nakon doručka slobodan dan za istraživanje grada ili fakultativni izlet do Ženeve. Vožnja kroz kompleks na kome se nalaze Palata naroda, Muzej Crvenog krsta i sedišta različitih medjunarodnih organizacija. Šetnja centralnim delom grada, preko mosta Monblan do katedrale, gradske većnice i impresivnog spomenika velikanima Reforme, podignutom 1917. godine povodom četristogodišnjice od pojave ove ideje i pokreta od univerzalnog značaja čiji su prošlost i razvitak u velikoj meri vezani za Ženevu i njene žitelje, obilazak Engleskog vrta iz XIX veka, poznatog po velikom cvetnom satu. Slobodno vreme za šetnju pored slikovitog Ženevskog jezera, uz obilazak čudesne vodene fontane sa vodoskocima do visine od 140m. Povratak u Lion. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 5
VERONA
LION – TORINO – VERONA (okolina) Doručak. Ranije napuštanje hotela i polazak za Torino, glavni grad regije Piemont. Po dolasku razgledanje prestonice Alpa: Mole Antoneliana, kapija Palatine, Duomo di Torino (u kojoj se nalazi kapelica Torinskog platna-pokrova u kojem je prema verovanju pokopan Isus Krist), Palata Madama, zamak Valentino… Slobodno vreme. Nastavak puta ka Veroni (okolina). Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
BEOGRAD
VERONA (okolina) – PADOVA – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Padovu, po dolasku razgledanje grada: Prato dela Vale, bazilika Sv. Antonija, stari grad, Palata Radione, Univerzitet, trg Erbe… U dogovoreno vreme polazak za Beograd. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima.