MADRID I BARSELONA - NOVA GODINA 29.12.

Cena aranžmana po osobi u evrima / (Plaćanje u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke

Srbije na dan uplate)

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:  

Prevoz letom Air Serbia na relaciji Beograd-Madrid-Barselona-Beograd, avio-takse  od 112 evra(Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja),koje se plaćaju u dinarima po srednjem kursu Narodne Banke na dan uplate, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom i hotel-železnička stanica-hotel, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4 * u Madridu i Barseloni na bazi 6 noćenja sa doručkom, prevoz savremenim, brzim, vozom na relaciji Madrid –Barselona (sedišta B klase), panoramsko razgledanje Madrida i Barselone, troškovi organizovanja putovanja, usluge vodiča Big Blue

U cenu aranžmana nije uračunato: posluženje u avionu, fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje,boravišna taksa u hotelima u Barseloni koja se primenjuje od 01.11.2014. i plaća se direktno na recepciji hotela i to 0.75 evra po noći po osobi u hotelima sa 2* i 3* ; 1.25 evra  po noći po osobi u hotelima sa 4* ; 2.50 evra po noći po osobi u hotelima sa 5*

Napomena: Sadržaj panoramskog razgledanja, raspored fakultativnih izleta kao i obilazaka lokaliteta predviđenih programom, podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom , promenom radnog vremena lokaliteta i slično).

Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Fakultativni izleti ( ukoliko bude vremena za organizaciju istih) nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Ulazak u sobe prvog dana boravka moguć je posle 15 h a izlazak poslednjeg dana do 11 h.

 

Spisak hotela:

Hotel : Novotel Madrid Centre 4 * http://www.novotelmadridcenter.com/

Potpuno renoviran hotel najveći je na svetu hotel iz lanca Novotel. Nalazi se u centralnoj zoni Madrida, u elitnoj četvrti Salamanka, na 5 minuta hoda od parka Retiro,3 km od samog centra grada, do koga se za desetak minuta stiže metroom.U neposrednoj blizini hotela nalaze se brojne prodavnice, barovi, restorani, šoping centar, park Retiro. Od sadržaja ima: 23 kongresne sale, 790 soba, restoran, Gourmetbar koji postoji u Novotel hotelima i nudi lokalnu i internacionalnu kuhinju, fitnes centar. Standardne sobe su sređene u moderno-elegantnom stili i imaju pisaći sto, klima uređaj, wi-fi, SAT TV, sef, minibar, telefon, kompletno opremljeno kupatilo sa fenom za kosu i tuš kabinom. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

Hotel Evenia Rosello Barcelona 4* www.eveniarossellobarcelona.com

Hotel Evenia Rossella se nalazi na 5 minuta hoda od elagentnog bulevara Paseo de Grasija i Avenida Diagonal , gde se nalaze brojni restorani i prodavnice. U blizini hotela nalazi se i poznata Gaudijeva građevina ”La Pedrera” Od sadržaja ima: restoran, bar, teretanu, kongresnu salu, besplatan WI FI . Savremeni restoran L'Illa del Rosselló služi mediteranska jela. Gosti takođe mogu da uživaju u tapas jelima na terasi koja je smeštena u malom vrtu pod nazivom Plaseta Hoan Brosa. Stanica metroa Dijagonal je udaljena 400 metara i vodi direktno do centra Barselone. Aerodrom u Barseloni je udaljen 12 km. Ovaj moderan hotel raspolaže sa 94 sobe. Sve sobe imaju kupatilo sa fenom za kosu, satelitsku TV, telefon,mini-bar i besplatan WI-FI, klima uređaj. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

Big Blue doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

 

Fakultativni izleti: opis svakog izleta pojedinačno dat je u opisu programa putovanja. Minimum putnika za realizaciju fakultativnih izleta po datim cenama je  20. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika izlet se može realizovati ali po većoj ceni.

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

-Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarskoj protivvrednosti  po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

-Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ovo putovanje već važeći biometrijski pasoš. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu. Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje

-Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

-Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta po danima, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima  ili štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

-Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

-Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanjaorganizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera

-Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20 kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8 kg.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju Opšte uslove putovanja agencije Big Blue doo.

NAČINI PLAĆANJA:

-  avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.-  gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.

- kreditnim karticama banke Societe Generale moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata

- preko računa.

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

-administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa Big Blue doo

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP je 5 dana pre početka putovanja.

BIG BLUE GROUP DOO ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

 

 

 

Nova godina

 

 

Španija

MADRID i BARSELONA

 (7 dana / 6 noćenja) – avionom i vozom

P

Španija je od svih evropskih zemalja najbliža pojmu “turistički raj“. Zemlja mora, sunca, vrhunskog vina, flamenka, izvanredne hrane… Glavni grad tako posebne zemlje i sam mora biti nešto posebno. Madrid možda nema Ajfelov toranj, Big Ben ili Koloseum, ali ima najveću zapadnoevropsku kraljevsku palatu “Palacio Real“, jedan od najboljih svetskih muzeja ”Prado” i stadion najtrofejnijeg svetskog fudbalskog kluba! Madrid je od onih gradova u kojima se naglašeno sudaraju tradicionalno i moderno, evropska metropola sa najviše sunčanih dana u godini.

riča o Barseloni je zapravo priča o izuzetnim ljudima koji su u njoj živeli i stvarali. Zadivljujuća i raskošna arhitektura delo je nenadmašnih arhitekata koji su pripadali stilu Art Nuvo. Među njima, svakako, najistaknutiji i najznačajniji je Antonio Gaudi. Njegova dela su danas simbol Barselone. Smatra se jednim od najkontroverznijih a pre svega revolucionarnih arhitekata sa stilom koji karakterišu meke i valovite linije, odnosno elementi koji podsećaju na žive organizme kao i nadaleko poznati mozaici kojima su obloženi delovi fasada, nameštaja. Barselona mnogo duguje Gaudiju jer je zahvaljujući njegovoj arhitekturi grad postao turistička atrakcija. Obilazak Barselone ne može se zamisliti bez upoznavanja sa njegovim remek delima.

 

VERZIJA PROGRAMA U PDF-U 

 

Dan 1
BEOGRAD
( 29.12.2019.) BEOGRAD – MADRID Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue u 04:00 časova. Let za Madrid kompanijom Air Serbia (JU570)u 06:00 časova . Sletanje na aerodrom u Madridu u 09:15 časova. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada Španije autobusom: Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’; Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka; Kalje Major nekada glavna gradska ulica; Trg Puerta del Sol ili Kapija Sunca, zvanični centar grada i mesto na kome je bila jedna od nekadašnjih pet kapija grada iz XV veka;Trg Cibelije; Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III . Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne za individualni oblilazak grada.Noćenje.
Dan 2
MADRID
(30.12.2019.) MADRID-TOLEDO-MADRID( oko 140 km) Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet za Toledo. Vožnja do Toleda, srcem Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče reka Taho. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri veka, od XIII do XV, sa elementima baroka, neoklasicizma i mudehar stila. Razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna; El Grekovi apostolati i "Skidanje tunike sa Hrista"... Poseta Crkvi Sv. Tome sa El Grekovim remek delom "Sahrana Grofa od Orgaza"(Cena izleta od 69 €; cena za dete 2-12 god. 45 €). Uveče fakultativna poseta čuvenom spektaklu španskog flamenka. (Cena izleta: oko 40 €) Noćenje.
Dan 3
MADRID
(31.12.2019.) MADRID Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu. Individualni doček Nove godine. Noćenje.
Dan 4
BARSELONA
(01.01.2020.) MADRID-BARSELONA Doručak. Transfer do železničke stanice. Putovanje za Barselonu brzim vozom Ave u prepodnevnim časovima. Nakon tri časa vožnje dolazak u Barselonu. Sa železničke stanice odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom. Vožnja pored la Pedrere, Avenidom Dijagonal, do brda Monžuik, gdje je smešten Olimpijski sportski kompleks, nova Barselona, Trg Katalonije, šetalište Ramblas, luka De la Paz, Barseloneta, Olimpijska luka, Španski trg, Kalatravin toranj, vožnja pored Katedrale Sveta porodica, Gaudijevog najvećeg nedovršenog projekta. Kratka foto pauza (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Noćenje.
Dan 5
BARSELONA
(02.01.2020.) BARSELONA Slobodan dan za individualni obilazak grada, šoping ili fakultativni izlet Figeras. Vožnja do grada Figeras (oko150 km severno od Barselone) i poseta ekscentričnom Teatru- muzeju Salvadora Dalija i njegove žene Gale, koji je smešten je u njegovoj porodičnoj palati. Izložbu koja je kompilacija umetnikovih radova iz raznih perioda, postavio je sam maestro.(Cena izleta od 60 € ). Povratak u Barselonu. Noćenje
Dan 6
BARSELONA
(03.01.2020.) BARSELONA Doručak. Slobodan dan ili fakultativni izlet Tri brda (obilazak brda Tibidabo, poseta parka Guelj i etno sela Pueblo Espanjol). Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža prelep pogled na čitav grad. Panorama modernistike crkve neogotskog stila Sagrat Kor. Odlazak do jednog od najlepših parkova Barselone i obilazak jednog od najznačajnijih dela Antonija Gaudija, parka Guelj, koji je svojom jedinsvenošću i lepotom zaslužio da postane deo svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Park je nastao kao ideja grofa Eusebija de Guelja. Grof je prvobitno sa porodicom živeo u jednoj kući, dok je drugu kasnije prodao Gaudiju. Imanja je postalo javni park 1922. godine, kada su čuveni mozaici i tipične Gaudijeve kolonade postale dostupne svima. Odlazak do etno-sela ,,Pueblo espanjol’’ i poseta muzeju na otvorenom. Selo je nastalalo 30-ih godina XX veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture sela u Španiji. (Cena izleta oko 60€ ). Slobodno popodne. Noćenje.
Dan 7
BEOGRAD
(04.01.2020.) BARSELONA -BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma za let za Beograd. Let JU581 u 10:10 časova . Sletanje u Beograd u 12:40 časova.