MILANO I JEZERA ITALIJE 2020

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:

Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (3 noćenja u Milanu, 1 noćenje u regiji jezera Garda, doručak-kontinentalni švedski sto), razgledanje prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

Obavezna turistička komunalna taksa u Milanu 3-5€ i u regiji jezera Garda 1-3€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela-cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela), fakultativni izleti i ulaznice, medjunarodno putno osiguranje, individualni troškovi.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Jezero Mađore i Komo - 30€

- Ostrvo Isola Bella - 25€ (uključen prevoz brodićem, ulaznica za palatu i baštu, audioguide dodatno 3€)

- Jezero Garda (Sirmione) - 15€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera.

Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

 

OPIS HOTELA:

Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim iste kategorije:

Milano (okolina): Le Moran 3* www.hotellemoranmilan.com; Studios 3* www.hotelstudiosmilan.com; Milano Re 3* www.milanorehotel.it ili IH Gioia 3* www.ih-hotels.com ili sličan.

Regija jezera Garda: Centro Turistico Gardesano 3* www.hotelgardesano.it; Borghetti 3* www.hotelborghetti.com ili sličan.

Smeštaj u dvokrevetnim sobama, sa mogućnošću dodavanja pomoćnog ležaja. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran. Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.  

Ime hotela biće poznato sedam dana pred polazak na putovanje.

Big Blue Group d.o.o zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.


NAČINI PLAĆANJA:

Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata

- kreditnom karticom masterata OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata

- preko računa.

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068030 od 01.01.2020. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

 

Za realizaciju programa je potrebno minimum 40 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.

BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja

(satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - "tax free", pa Vas molimo da to imate u vidu.

 

Cenovnik br.3 važi od 12.05.2020.godine

 

ITALIJA

MILANO

sa fakultativnim izletima jezera Italije (jezera Mađore, Komo, Garda)

5 dana (4 noćenja) - autobusom

Polazak: 07.10.2020. / Povratak: 11.10.2020.

 

Milano - priča se da je Milano Italija u malom. Najveći je grad severa ove prelepe zemlje, centar regije Lombardija. Grad istorije s bogatim arhitektonskim nasleđem. Neverovatan zamak Sforcesko u čijem je okruženju 3.500 statua, nestvarni Duomo, čuvene gotske katedrale, milanska Skala gde dela Mocarta ili Rosinija sasvim drugačije zvuče nego na nekim drugim mestima... Ali i još mnogo starih građevina koje čine dušu ovog grada. Milano je i centar glamura, modna prestonica Evrope i mesto gde se rađaju modni trendovi. Zato je i šetnja ulicom Montenapoleone, ulicom butika, doživljaj koji ne tamni u sećanjima...

Jezera Italije - prelepa jezera, smeštena u bajkovitim predelima Italije koja svoje posetioce fasciniraju lepotom. Osetite čari italijanskih jezera i uživajte u prelepim prizorima!

VERZIJA PROGRAMA U PDF-u

 

Dan 1
BEOGRAD
BEOGRAD – MILANO Sastanak putnika na parkingu u 05:40h (tačno vreme i mesto polaska biće potvrdjeno dva dana pred put). Polazak autobusa u 06:00h. Vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Milano u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 2
MILANO
MILANO Doručak. Nakon doručka panoramsko razgledanje grada mode: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagradjene u gotskom stilu a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu koja zauzima površinu od 12000m² i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII veka i napravljena je isprva kao Gradska većnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvodjenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posetom utvrdjenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sada muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelandjelovo delo - Pijeta Rondanini. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
MILANO
MILANO – JEZERO MAĐORE – JEZERO KOMO – MILANO Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta jezerima Mađore i Komo. Polazak prema jezeru Mađore. Dolazak u gradić Stresa, poznat po vilama izuzetne arhitekture i vegetacije. Obilazak istorijskog gradskog jezgra. Fakultativni izlet brodićem do jednog od najpoznatijeg Boromejskog ostrva - Isola Bela. Ostrvo je poznato po palati iz XVII veka sa baštama koje se spuštaju oko 37m na preko 10 terasa. Poseta palati sa baštama. Povratak u gradić Stresa. Nastavak putovanja do jezera Komo, najdubljeg u Evropi, oaze mira i tišine koji pruža očaravajući pogled na planine San Salvadore i Bre. Šetnja slikovitim gradom Komo: glavno šetalište, mnogobrojni kafići, slikovita srednjovekovna četvrt, trg Kavur i impozantna katedrala od belog mermera iz XIV veka. Poseta mestu Belađo, koga često nazivaju italijanski Beverli Hils, a nalazi se na poluostrvu koje deli jezero na dva dela. Slobodno vreme. Povratak u Milano u hotel. Noćenje.
Dan 4
MILANO
MILANO – BERGAMO – JEZERO GARDA (regija jezera Garda) Doručak. Napuštanje hotela i polazak prema Bergamu, autečnom biseru Lombardije. Šetnja gradom: glavna ulica Via Koleoni, basilica Santa Maria Mađore, katedrala, Piaca Vekia, Piaca del Duomo… Nastavak puta prema jezeru Garda, najpoznatijeg italijanskog jezera. Smeštaj u hotelu u regiji jezera Garda. Slobodno vreme ili fakultativni izlet i poseta malom mondenskom gradiću Sirmione na obalama jezera Garda. Po dolasku šetnja gradom: tvrđava Scaliger, crkva Santa Maria Mađore, vila Kalutusovih… Slobodno vreme za šetnju i uživanje. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 5
BEOGRAD
JEZERO GARDA (regija jezera Garda) – TRST - BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Beograd sa uputnom pauzom za kafu u Trstu. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima.