MILANO JESEN 2019

Italija

MILANO

Sa fakultativnim izletima IZLOŽBA-SVET LEONARDA DA VINČIJA i BERGAMO

4 dana (2 noćenja) - autobusom

Termin putovanja: 08.11. - 11.11.2019.

 

Milano - priča se da je Milano Italija u malom. Najveći je grad severa ove prelepe zemlje, centar regije Lombardija. Grad istorije s bogatim arhitektonskim nasleđem. Neverovatan zamak Sforcesko u čijem je okruženju 3.500 statua, nestvarni Duomo, čuvene gotske katedrale, milanska Skala gde dela Mocarta ili Rosinija sasvim drugačije zvuče nego na nekim drugim mestima... Ali i još mnogo starih građevina koje čine dušu ovog grada. Milano je i centar glamura, modna prestonica Evrope i mesto gde se rađaju modni trendovi. Zato je i šetnja ulicom Montenapoleone, ulicom butika, doživljaj koji ne tamni u sećanjima...

 

 VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-U

HOTEL 3* MILANO Italija/Milano
HOTEL 3* MILANO-
 
 Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim iste kategorije:

Verona (okolina): Hotel Borghetti 3* www.hotelborghetti.com; Hotel San Vito 3* www.gransanvitohotel.it ili sličan

Milano (okolina): Hotel Studios 3* www.hotelstudiosmilan.com; Hotel Le Moran 3* www.hotellemoranmilan.com; Hotel B&B Milano Sesto 3* - www.hotelbb.it ili sličan


Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje kupatilo, svaki hotel poseduje restoran, bar, recepciju

Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
Big Blue Group d.o.o zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

 


 
 
 Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim iste kategorije:

Verona (okolina): Hotel Borghetti 3* www.hotelborghetti.com; Hotel San Vito 3* www.gransanvitohotel.it ili sličan

Milano (okolina): Hotel Studios 3* www.hotelstudiosmilan.com; Hotel Le Moran 3* www.hotellemoranmilan.com; Hotel B&B Milano Sesto 3* - www.hotelbb.it ili sličan


Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje kupatilo, svaki hotel poseduje restoran, bar, recepciju

Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
Big Blue Group d.o.o zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

 


 

Cena aranžmana po osobi u evrima

(Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.)


 

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Milanu (doručak - kontinentalni švedski sto), razgledanje prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

Dinarski deo aranžmana 1790,00 RSD po rezervaciji, fakultativni izleti i ulaznice, turistička komunalna taksa u Milanu 4-5€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela-cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela), medjunarodno putno osiguranje, individualni troškovi.


FAKULTATIVNI IZLETI:

- Svet Leonarda da Vinčija - 20€ (uključuje transfer i ulaznicu)

- Bergamo - 15€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera.

 

OPIS HOTELA:

Smeštaj naših gostiju je u navedenim hotelima ili sličiom iste kategorije:

Milano: Hotel B&B Milano Sesto 3* www.hotelbb.it ili Hotel NH Milano 2 3* www.nh-hotels.com ili Hotel Rafael 3* www.rafaelhotel.it ili Hotel Sporting Cologno 3* www.hotelsportingcologno.com ili sličan.

Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran.

Ime hotela biće poznato deset dana pred polazak na putovanje.

Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.

Big Blue d.o.o. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:

Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata

- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata

- preko računa

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)

- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP)

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

Za realizaciju programa je potrebno minimum 40 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Prva sedišta su službena i ne izdaju se putnicima bez preke potrebe.

BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

 

Cenovnik br.2 važi od 27.07.2019.godine

Dan 1
BEOGRAD
BEOGRAD… Sastanak putnika na parkingu u 16:30h (tačno vreme i mesto polaska biće potvrdjeno dva dana pred put). Polazak autobusa u 17:00h. Noćna vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. BEOGRAD… Sastanak putnika na parkingu u 16:30h (tačno vreme i mesto polaska biće potvrdjeno dva dana pred put). Polazak autobusa u 17:00h. Noćna vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. BEOGRAD… Sastanak putnika na parkingu u 16:30h (tačno vreme i mesto polaska biće potvrdjeno dva dana pred put). Polazak autobusa u 17:00h. Noćna vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
Dan 2
MILANO
MILANO Dolazak u Milano u jutarnjim satima. Po dolasku razgledanje grada mode: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagradjene u gotskom stilu a koja se nalazi na istoimenom trgu. Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu koja zauzima površinu od 12000m² i krasi je čak 3400 statua. Trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII veka i napravljena je isprva kao Gradska većnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvodjenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrođo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posetom utvrdjenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sada muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelandjelovo delo - Pijeta Rondanini. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
Dan 3
MILANO
MILANO – IZLOŽBA SVET LEONARDA DA VINČIJA – BERGAMO – MILANO Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili fakultativni polazak na izložbu ‘’Svet Leonarda da Vinčija’’, posvećenu životu velikog umetnika i pronalazača - Leonadra da Vinčija. Izložbu koju ne bi trebalo propustiti, gde se mogu videti njegova otkrića, razni modeli njegovih mašina i digitalizovane slike njegovih radova... Pored umetničkih radova prikazani su i više od 200 interaktivnih 3D rekonstrukcija. Podmornica, Vremenska mašina, Mehanički orao, digitalna restauracija Poslednje večere i rekonstrukcija muzičkih instrumenata samo su neke od najnovijih inovativnih dodataka izložbi. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme u popodnevnim satima polazak na izlet za Bergamo. Po dolasku šetnja centrom grada: glavna ulica Via Colleoni, Basilice Santa Maria Maggiore, katedrala, Piazza Vecchia, Piazza del Duomo… Kraće slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje.
Dan 4
BEOGRAD
MILANO – TRST – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Beograd sa uputnom pauzom za kafu u Trstu. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima.