MOSKVA I SANKT PETERBURG 13.09.2019.

Cena aranžmana po osobi u evrima / (Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.)

 

U cenu aranžmana je uračunato:  avio prevoz  na svim relacijama letovima Aeroflot: Beograd-Moskva, Moskva-Sankt Peterburg –Moskva-Beograd; 6 noćenja sa doručkom u hotelima sa 4*, u dvokrevetnim sobama, transfere  prema programu,turistički program: panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga bez ulazaka u lokalitete; usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča; troškove organizacije aranžmana.

U cenu aranžmana nije uračunato: Avio-takse u zemlji i inostranstvu oko 210 evra  (od kojih YQ takse od EUR 153.00 ne podležu refundaciji i evra  0.98RF ,16.72RS , 0.22RS ,  8.48LG, 14.10RI , 9.42RI, 7.08UH podležu refundaciji) koje se plaćaju u agenciji u dinarima po prodajnom kursu za efektivu ERSTE banke i podležu promeni),dinarski deo  aranžmana u iznosu od 1790,00 dinara po osobi,posluženje u avionu,  fakultativni izleti i posete, međunarodno putno osiguranje.

NAPOMENA: potrebno je prilikom uplate dostaviti kopiju pasoša  !

 

OPIS HOTELA:  Azimut Smolenskaya  4* / Moskva     http://en.azimuthotels.com/Russia/azimut-hotel-smolenskaya-moscow/                

Hotel je smešten u centru grada u  istorijskoj zgradi sa kararteristikama sovjetske arhitekture. Nalazi se u blizini zgrade Ministarstva inostranih poslova i na ulazu u ulicu Arbat. Do Crvenog trga  i Baljšoj teatra udaljen je 2 metro stanice. Sobe su raspoređene na 23 sprata i imaju divan pogled na centar Moskve. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, mini bar, SAT TV, sef,radni sto, klima uređaj, besplatan Wi Fi, pribor za kafu i čaj. Od dodatnih sadržaja gostima je na raspolaganju restoran, lobi bar, fitness centar, poslovni centar. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

Azimut  Saint Petersburg 4*  / Sankt Peterburg    https://en.azimuthotels.com/Russia/azimut-hotel-saint-petersburg/                                              

Hotel se nalazi u admiralitetskoj četvrti, u širem centru grada, pored reke Fontanke. Od hotela se može doći pešice do Marinskog pozorišta i Isakijevske crkve, oko 2 km.  Smešten je u najvišoj zgradi istorijskog dela Sankt Peterburga. Na 10 minuta hoda od hotela nalazi se stanica metro linije ,, Tehnološki institut”kojom se nakon dve stanice stiže do Nevskog prospekta (udaljenost od Nevskog prospekta 4 km).  Od sadržaja hotel ima: panoramski restoran, kafe bar, spa centar, bazen, kongresne sale. Moderne i elegantno uređene sobe sadrže kupatilo sa tuš kabinom, fenom za kosu, mini bar, SAT TV, sef, radni sto,  besplatan Wi Fi. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

 

 

Big Blue doo zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije. Konačan izbor hotela na turi biće objavljen na site-u agencij www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

 

 

Fakultativni program: Moskva & Sankt Peterburg

 

Fakultativni program: *)  Prijavljivanje i placanje izleta  Puškin (Carsko selo) , Ermitaž i Kremlj i Oružanu palatu obavezno je prilikom uplate aranžmana, na licu mesta nije moguće!                               

 

Moskva : Kremlj (teritorija i 2 Saborne crkve), Oružana palata 75 evra *

Sergijev pasad  (bivši Zagorsk) 40 evra

Muzej kosmonautike  30 evra

Krstarenje rekom Moskvom 35 evra

Moskovski metro 10 evra

St.Peterburg :  Ermitaž      40 evra

Puškin (Carsko selo) 55 evra *

Peterhof -Donji i gornji park  45 evra

Krstarenje Nevom 30 evra

U sve cene uračunato je:   vodič, autobus, ulaznice

  Za broj prijavljenih putnika ispod 15, fakultativni programi ce se realizovati javnim prevozom, metroom.

Minimum broj putnika potrebnih za realizaciju fakultativnih izleta je 15.

 

 

VAŽNE NAPOMENE:

-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje  (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20).

- Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

 NAČINI PLAĆANJA:
- gotovinski

 – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Aneks br. 1 Polisa broj 300059124,  sa trajanjem osiguranja od 25.01.2018., Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 20 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP je 5 dana pre početka putovanja.

BIG BLUE GROUP DOO ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

 

Cenovnik br. 3  važi  od  27.7.2019.

 

 

 

 

RANI BUKING
Moskva i Sankt Peterburg
7 dana (6 noći) avionom
Polazak: 13.septembar 2019.
RANI BUKING: ZA UPLATE DO 6. JULA POPUST 50€ PO OSOBI. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.


VERZIJA PROGRAMA U PDF-U

MOSKVA - je glavni i najveći grad Rusije sa nepunih 12 miliona stanovnika. Nalazi se na obalama reke Moskve. U središtu grada se nalazi Kremlj koji je do 1703. godine bio političko središte Ruskog Carstva, od 1918. godine Sovjetskog Saveza a od 1991. Godine Ruske Federacije. Neposredno uz Kremlj se nalazi Crveni Trg sa dve najpoznatije moskovske građevine: Crkva Sv. Vasilija Blaženog i mauzolej Lenjina.
SANKT PETERBURG- je osnovao Petar Veliki 1703. godine, na močvarnom zemljištu na ušću Neve u Baltičko more. Od 18. do 20. Veka ovaj grad je bio prestonica Ruskog Carstva, značajan evropski kulturni centar i najvažnija ruska luka na Baltiku. Danas je to drugi po veličini grad Ruske Federacije sa oko 5 miliona stanovnika. Centralno gradsko jezgro je i danas pod zaštitom UNESKO.
 

Dan 1
BEOGRAD
BEOGRAD – MOSKVA Sastanak grupe na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Big Blue u 11:20 časova. Poletanje aviona za Moskvu u 13:25 časova (Let SU2091). Obrok u avionu. Sletanje u Moskvu u 17:10 časova. Panoramsko razgledanje grada autobusom; Vrapčeva brda, Moskovski Univerzitet, Park Pobede, Hram Hrista Spasitelja, Crveni trg, Novodevičji manastir, Tverska ulica, Boljšoj Teatar... Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 2
MOSKVA
MOSKVA Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog obilaska teritorije Kremlja: crkve Sv.Uspenja, Sv.Blagoveštenja i Sv.Arhangela(sa ulaskom u jednu od crkava) – grad u gradu, utvrdjenje sa karakterističnim zidovima od crvene opeke, visokim kulama, palatama i starim crkvama koji predstavlja znak velike sile Moskve. Izlet podrazumeva i obilazak Oružane palate, istorijsko-kulturnog muzeja moskovskog Kremlja, Carske riznice sa eksponatima starih ruskih juvelira…Nakon obilaska Kremlja slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. Povratak u hotel metroom Ili fakultativna poseta muzeju Kosmonautike. Jedan od najposećenijh muzeja u Moskvi, poseduje veliki broj originalnih predmeta, opreme i skafandera koje su između ostalih kosmonauta , u svojim ekspedicijama, nosili i koristili Jurij Gagarin i Aleksej Leonov . Muzej poseduje i svemirske satelite, rakete, “munrover” robotsko vozilo, kao i maketu svemirske stanice Mir u prirodnoj veličini koja je otvorena za obilazak. Slobodno vreme ili popodne fakulatativni obilazak moskovskog metroa, nekih od najlepših metro stanica, bogato dekorisanih skulpturama, mozaicima, mermernim stubovima Noćenje.
Dan 3
MOSKVA
MOSKVA Doručak. Fakultativni program: Sergijev Posad (bivši Zagorsk, 70 km od Moskve), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha Fakultativni program: Večernja Moskva sa reke - vožnja ekskluzivnim brodom-restoranom “Radisson”. Veličanstven pogled sa reke na noćnu Moskvu, koja važi za jedan od najosvetljenijih gradova na svetu. Noćenje.
Dan 4
St Petersburg
MOSKVA-SANKT PETERBURG Doručak. Odjavljivanje iz soba do 10.časova.Slobodno prepodne. Transfer do aerodroma i prijavljivanje za let za Sankt Peterburg (let SU26) u 18:20 časova. Sletanje u Sankt Peterburg u 19:45 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 5
St Petersburg
SANKT PETERBURG Doručak. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Nevski prospekt, Dvorski trg sa Zimskim dvorcem, Kazanjska Saborna crkva, Isakijevska crkva, zgrada Admiraliteta, fascinantni mostovi na Nevi, kao i mnogi spomenici koje su projektovali najpoznatije arhitekte tog vremena. U produžetku razgledanja gratis izlet- poseta Petropavlovskoj tvrđavi gde se nalaze grobovi ruskih careva počev od Petra I. Tvrđava je jedna od najatraktivnijih znamenitosti Sankt Peterburga. Predstavlja bedeme jednog od najranijih utvrđenja, izgrađenog u cilju zaštite i ojačavanja novoosnovanog grada 1703.godine. Petropavlovska katedrala bila je gradska crkva, a do1917. grobnica ruskih careva. Katedrala ima vrlo složen dekor i izuzetne lustere. Tvrđava je nekada služila i kao baza za gradski garnizon i kao zatvor za političke neprijatelje ili zatvorenike visokog ranga. Povratak u hotel metroom ili mogućnost fakultativne posete muzeju Ermitaž-Zimskom dvorcu. Zimski dvorac je bio dom ruskih careva od 1760. godine a izgrađen je na obalama reke Neve i oslikava klasičan stil barokne arhitekture. Takođe je popularan i kao glavna zgrada muzeja Ermitaž. . Danas je riznica sa više od tri miliona eksponata predstavljenih u 320 sala koje otkrivaju tajnu italijanske renesanse, kao i remek dela Leonarda Da Vinčija, Ticijana, Rembranta...Gotovo da nema muzeja na svetu koji bi mogao da se takmiči sa veličinom i bogatstvom eksponata Ermitaža čuvenom kako po postavci tako i po svojoj unutrašnjoj dekoraciji i arhitektonskim detaljima. Noćenje.
Dan 6
St Petersburg
SANKT PETERBURG Doručak. Fakultativni program: Izlet u Peterhof - Ruski Versaj, letnju carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u XVIII veku po nalogu samog cara prema uzoru na Versaj. Obilazak obuhvata šetnju kroz veličanstven park, razgledanje čuvenih fontana sa 250 pozlaćenih skulptura i izlazak na obalu Finskog zaliva sa kojeg se pruža veličanstven pogled na zaliv, Kronštat i Sankt Peterburg. Popodne mogućnost organizovanja Fakultativnog programa: Puškin-Carsko Selo, letnja rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 7
BEOGRAD
SANKT PETERBURG –MOSKVA-BEOGRAD Doručak. Slobodno prepodne. Transfer na aerodrom za let za Moskvu (SU23) u 17:35 časova. Dolazak u Moskvu u 19:00 časova. Nastavak leta za Beograd (SU2092) u 20:15 časova. Dolazak u Beograd u 22:20 časova.