ODMOR U KANKUNU 06. MART 2020.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Beograd-Istanbul-Kankun-Istanbul-Beograd, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u Kankunu u hotelu 5* lokalne kategorizacije na bazi “sve uključeno“, što podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana, transfere, usluge licenciranog vodiča koji ide sa grupom iz Beograda, kao i usluge lokalnog vodiča na destinaciji, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 355,85 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), kao ni međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

 

SMEŠTAJ (lokalna kategorizacija)

 

Kankun: Hotel Grand Park Royal Cancun 5* ili sličan http://www.parkroyal.mx/es/park-royal-grand/cancun

 

U okviru hotela se nalaze 4 restorana, odlično opremljen fitnes centar, spa i joga centar, dva spoljašnja bazena, centralno je lociran ima dobar prilaz celom Kankunu i ima prelepu plažu. 311 soba su moderno opremljene, sa pogledom/delimičnim pogledom  na okean. All inclusive plan podrazumeva: obroke u 4 restorana, piće i sokovi za decu u 4 laundža, užine koje se služe na 3 štanda, pice, pecivo, sladoled i još mnogo toga. Isplanirane su dnevne aktivnosti za decu i odrasle, izemdju ostalog odbojka na bazenu i plaži, animacija, bingo...

 

 

FAKULTATIVNI  IZLETI: Cene zavise od broja putnika i date su okvirno. Minimum za realizaciju izleta je 10 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i plaćanje se vrše na licu mesta.

 

Čičen Iza (celodnevni izlet, oko 8 sati):  U cenu je uključen privatni transfer za grupu, zasebnim autobusom, u pratnji našeg licenciranog vodiča, ulaznice za lokalitet, ručak (buffet menu) u lokalnom restoranu.. Cena izleta: 145 evra

Koba i Tulum (celodnevni izlet): U cenu je uključen privatni transfer za našu grupu, zasebnim autobusom, u pratnji našeg licenciranog vodiča, ulaznice za lokalitet, ručak (buffet menu) u lokalnom restoranu. Cena izleta: 125 evra

 

 

KORISNE INFORMACIJE:

 

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE DO 31.DECEMBAR 2019. ILI DO POPUNE MESTA

 

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim  partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

 

Vize:

Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za  Meksiko, za koju putnici apliciraju lično, direktno u ambasadi i koja je za naše državljane besplatna. Ukoliko stranka ima validnu američku vizu, nije potrebna meksička.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza (telefon 2098-184).

Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

 

VALUTA: Meksiko – meksički peso 1USD = 18,99 MXN; 1EUR = 21,40 MXN;

 

KLIMA: Kankun – toplo, pravo vreme za kupanje. Ovo je period visoke turističke sezone.

 

Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming

 

VAŽNE NAPOMENE:

 

-Meksiko je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…

-Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

-Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

-U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika agencija može da otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja.

-Sadržaj panoramskog razgledanja i i redosled obilazaka lokaliteta predviđenih programom podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

-Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 10 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.

-Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

-Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, obično deset dana pred put, a najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

- Osiguranje od otkaza putovanja se preporučuje.

- Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

-Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

 

 

 

USLOVI PLAĆANJA:

 

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

 

NAČINI PLAĆANJA:

 

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

 

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata 

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)

 - kreditnim karticama Intesa banke mogude je pladati do 6 jednakih mesečnih rata

- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata

- preko računa 

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)

- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP) 

 

 

 

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 31.12.2019. ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.  BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa n monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

 

                                                                                                             Cenovnik br. 2 važi od 01.12.2019.

 

FIRST MINUTE

Meksiko

ODMOR U KANKUNU

12 dana/9 noćenja, avionom

 

Polazak: 06.mart 2020. / Povratak: 17.mart 2020.

 

FIRST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 15.DECEMBRA POPUST JE 100€ PO OSOBI. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

 

Meksiko – zemlja u kojoj se prepliću prošlost i sadašnjost, domovina Maja i Asteka u kojoj su neizbrisiv trag ostavili španski konkistadori; zemlja dragocenog arheološkog blaga, drevnih hramova, piramida i šarmantnih kolonijalnih gradova sa velikim trgovima, magične mešavine boja, ukusne hrane i pesme, toplog sunca, tekile i marijačija.

Kankun je u poslednjih 30 godina izrastao od malog sela u džungli u jedno od najpoznatijih svetskih letovališta. Predstavlja biser Kariba sa svojim dugim peščanim plažama i tirkiznoplavom bojom mora. Ima bezbroj restorana, kafića, barova, noćnih klubova, koji su stecište mnogobrojnih turista iz celog sveta.

 

VERZIJA PROGRAMA U PDF-U

 

Dan 1
BEOGRAD
(06.03.2020.) BEOGRAD –ISTANBUL - KANKUN Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera Big Blue u 07.00. Poletanje za Istanbul u 09:00 (let TK 1082). Sletanje u 12:45 časova. Nastavak putovanja za Kankun u 21:40 časova (let TK 181) (tehničko sletanje u Meksiko Sitiju). Obroci u avionu.
Dan 2
KANKUN
(07.03.2020.) KANKUN Dolazak u 08.40. Transfer do hotela. Smeštaj. Usluga na bazi “sve uključeno”. Noćenje.
Dan 3
KANKUN
(08-10.03.2020.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodani dani za odmor i kupanje.
Dan 6
KANKUN
(11.03.2020.) KANKUN Slobodan dan za odmor i kupanje i odmor ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Čičen Izu. Čičen Ica je fascinantni centar civilizacije Maja na Jukatanu, bila je poznata kao Meka za majanske hodočasnike. Za razliku od ostalih majanskih gradova Čičen Ica je bila otkrivena ubrzo posle španskog osvajanja. Obilaze se piramida Kastiljo, Hram jaguara, Platforma jagura, Hram 1000 stubova, Hram Čak Mola, sveto jezero, opservatorija i dr. Posle podne odlazak za Kankun (oko tri i po sata vožnje). Noćenje.
Dan 7
KANKUN
(12-13.03.2020.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodani dani za odmor i kupanje.
Dan 9
KANKUN
(14.03.2020.) KANKUN Slobodan dan za odmor i kupanje i odmor ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za i Kobu i Tulum. Tulum je vrlo posećen lokalitet na Jukatanu, a glavna atrakcija njegova lokacija. Nalazi se na strmoj obali, okrenutoj ka izlasku sunca, sa spektakularnim pogledom na Karibe. Sam naziv znači „zid". Predstavljao je glavnu sponu veoma razvijene trgovačke mreže, kako morske tako i kopnene. Koba je aheološko nalazište duboko u džungli, između više plitkih jezera. Bila je poznata kao ceremonijalni centar, koji je doživeo svoj vrhunac za vreme klasičnog i postklasičnog perioda.
Dan 10
KANKUN
(15.03.2020.) KANKUN Boravak u hotelu na bazi “sve uključeno“. Slobodan dan za odmor i kupanje.
Dan 11
ISTANBUL
(16.03.2020.) KANKUN-ISTANBUL Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 10.10 (let TK 181), (tehničko sletanje u Meksiko Sitiju). Obroci u avionu
Dan 12
BEOGRAD
(17.03.2020.) ISTANBUL-BEOGRAD Sletanje u Istanbul u 06.15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 19:50 časova (let TK 1083), mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Istanbula u organizaciji Turkish Airlines-a. Sletanje u Beograd u 19:30 časova.