PEKING I ŠANGAJ 07. MAJ 2020.

                                         Cena aranžmana po osobi u evrima

                      (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:

Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking–Šangaj (brzi voz–druga klasa), smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 4* u Pekingu i Šangaju, na bazi 7 noćenja, ishrana prema programu (doručak u hotelu na bazi švedskog stola, ručak ili večera po programu u lokalnom restoranu kineska hrana, meni od više različitih jela), razgledanja i transferi prema programu, troškovi organizovanja putovanja, usluge lokalnog vodiča na destinaciji kao i usluge licenciranog vodiča koji putuje sa grupom iz Beograda, avio takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 306,31 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: obavezne napojnice za lokalne vodiče i vozače koji su u ovom delu sveta obavezni i koje se plaćaju na destinaciji (4 evra po danu boravka), fakultativni izleti (ukoliko postoje), međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

 

KORISNE INFORMACIJE:

Vize: Za državljane RS nije potrebna viza za Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Zbog izdavanja voznih karata potrebno je prilikom prijave dostaviti kopiju pasoša.

Službeno ime: Narodna Republika Kina

Glavni grad: Peking

Službeni jezik: mandarisnki kineski

Vremenska zona: +8

Novčana jedinica: juan (CNY) 1USD = 7.07029 CNY   1EUR = 7.86222 CNY

Pozivni broj: + 86

Klima: je izrazito kontinentalna. Proleće kao i jesen, najlepše doba za posetu ovih gradova. Prosečne dnevne temperature se kreću od 10°C do 25°C.

Piće: obavezno korišćenje flaširane vode

Napojnice: Obavezne napojnice od 4€ po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i vozača.

 

USLO VI PLA ĆA NJA :

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano).

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate.

Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NA ČI NI PLA ĆA NJA :

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

      gotovinski

     čekovima građana do 6 mesečnih rata.

     platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

     kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

     kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.

     preko računa.

      kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

      administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP DOO).

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je do 20.03.2020 ili do popune mesta. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

Cenovnik br.3 važi od 31.12.2019. godine

 

 

 

 

 

 

SMESTAJ PEKING I SANGAJ-
 
 

Hotel u Pekingu: Lake View Hotel, 4* http://www.lakesviewhotel.com ili sličan

Hotel Lake View nalazi se na 5 km od centra grada. Za 10 minuta vožnje stiže se do Hrama neba, a stanica metroa Đenguomen nalazi se na 5 minuta vožnje. Sobe su uređene u modernom stilu i sadrže prozore od poda do plafona sa pogledom na grad ili na jezero. Svaka soba sadrži klima uređaj, sef, kablovsku tv, besplatan bežični internet, sofu i mini bar.Hotel ima zatvoreni bazen i fitness centar.

Hotel u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* ili sličan http://www.baolongmercure.com

Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet.

 


 
 
 

Hotel u Pekingu: Lake View Hotel, 4* http://www.lakesviewhotel.com ili sličan

Hotel Lake View nalazi se na 5 km od centra grada. Za 10 minuta vožnje stiže se do Hrama neba, a stanica metroa Đenguomen nalazi se na 5 minuta vožnje. Sobe su uređene u modernom stilu i sadrže prozore od poda do plafona sa pogledom na grad ili na jezero. Svaka soba sadrži klima uređaj, sef, kablovsku tv, besplatan bežični internet, sofu i mini bar.Hotel ima zatvoreni bazen i fitness centar.

Hotel u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* ili sličan http://www.baolongmercure.com

Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet.

 


 

Peking i Šangaj

10 dana / 7 noćenja, avionom i vozom Polazak: 07. maj 2020. / Povratak: 16. maj 2020.

 

Peking deluje kao da je prestonica Kine od početka sveta. Pozicioniran izvan kolevke Kineske civilizacije izdigao se kao kulturna i politička sila zemlje tek u 13. veku kada su Mongoli okupirali Kinu. U srcu Pekinga nalazi

se Zabranjeni grad, ogromni kompleks palata nekadašnjih careva, a danas jedan od najvećih muzeja na svetu. Sa ove tačke, preostale atraktivne lokacije megapolisa sa 14,5 miliona stanovnika, ako se izuzme Kineski zid, udaljene su najviše dva do tri kilometra. Ipak, najbolji način da spoznate grad, njegovu prošlost i sadašnjost, jeste da sledite korake careva i prošetate se kroz Zabranjen grad, da se popnete na Veliki zid, granicu koja Kinu odvaja od varvarskih hordi, odvojite ceo jedan dan i obiđite Letnju palatu, da obilazeći sporim korakom proniknete u kosmičku harmoniju Nebeskog hrama

Šangaj, neobičan i poseban. Moderan grad u kome su vešto uklopljena arhitektonska dela prošlih epoha s ovovremenskim. Moć kapitala učino ga je megapolisom 21. veka. Danas je veliko gradilištei dom 20 miliona stanovnika, metropola koja se i bukvalno menja pred očima onih koji u njemu žive ali ionih koji ga iz dana u dan posećuju. Nekada je bio samo malo ribarsko selo, zatim značajan trgovinski centar za pamuk, svilu i čaj.

Opsedali su ga kolonizatori, u njemu je osnovana KP Kine, u 20.veku bio je „zmajeva glava u delti Jangce“. Na početku 21. veka izrastao je u magnet za novac i mesto za ostvarenje snova. Smele i nekonvencionalne arhitektonske forme, najluksuzniji hoteli, restorani, kafe, butici, kancelarije najuspešnijih firmi sveta...Ultramoderan i čist grad koji je na bogatsvu prošlosti postao bolji grad za još bolji život…

 

 VERZIJA PROGRAMA U PDF-U 

 

Dan 1
BEOGRAD
(07.05.2020.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Big Blue u 10:05 časova. Poletanje za Dohu u 12:05 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u u 17:55 časova- lokalno vreme. Čekanje na vezu.
Dan 2
PEKING
(08.05.2020.) DOHA – PEKING Poletanje za Peking u 01:55 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Sletanje u 14:55 časova- lokalno vreme. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 3
PEKING
(09.05.2020.) PEKING – BADALING – PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Ručak. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji – fabrici bisera. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 4
PEKING
(10.05.2020.) PEKING Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Obilazak čuvene Letnje palate, u blizini Pekinga. Ručak. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima modern arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Poseta galeriji – fabrici žada. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 5
PEKING
(11.05.2020.) PEKING Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Noćenje.
Dan 6
SANGAJ
(12.05.2020.) PEKING – ŠANGAJ Doručak. Transfer na železničku stanicu. Polazak voza za Šangaj u 08:00 časova. Dolazak u 12:55 časova. Po dolasku razgledanje Šangaja koji od svih kineskih gradova najviše liči na evropski. Čuvena bašta Ju i poslovni centar Bund, samo su deo onoga što se može videti u ovom gradu. Ručak. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno veče za šetnju centrom grada koji noću, okupan iluminacijama, izgleda kao futuristički megapolis. Noćenje.
Dan 7
SANGAJ
(13.05.2020.) ŠANGAJ – SUDŽOU – ŠANGAJ Doručak. Odlazak autobusom za Sudžou (oko sat ipo vožnje). Razgledanje grada koga nazivaju i Venecijom Kine zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme dinastije Song. Pored kanala, oduvek je bio poznat po veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Kraće zadržavanje u fabrici svile. U toku dana ručak. Povratak u Šangaj. Noćenje.
Dan 8
SANGAJ
(14.05.2020.) ŠANGAJ Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ovog fascinatnog kineskog grada. Noćenje.
Dan 9
SANGAJ
(15.05.2020.) ŠANGAJ Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju do 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma.
Dan 10
BEOGRAD
(16.05.2020.) ŠANGAJ – DOHA – BEOGRAD Poletanje za Dohu u 00:20 časova (Let QR 871). Obrok u avionu. Sletanje u Dohu u 06:00 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:45 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 11:05 časova