PEKING I ŠANGAJ 29. DECEMBAR 2019.

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi, u evrima

(Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.)

 

 

U cenu aranžmana je uračunato:

Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji PekingŠangaj (brzi vozdruga klasa), smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 4* u Pekingu i Šangaju, na bazi 7 noćenja, ishrana prema programu (doručak u hotelu na bazi švedskog stola, ručak ili večera po programu u lokalnom restoranukineska hrana, meni od više različitih jela), transferi i sva razgledanja prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:

Avio-takse u iznosu od od 306,31 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 240.00 YQ, i refundabilnih  EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 14.16YR, EUR 0.22RS, EUR 17.00G4, EUR 0.90PZ, EUR 11.85CN) - (avio-takse u trenutku pravljenja programa – konačan iznos avio taksa podložan je promeni do dana polaska na putovanje). Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, fakultativni izleti, međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

 

 

 

 

 

OPISI HOTELA:

Hotel u Pekingu: Grand MetroPark Hotel Beijing 4*

http://www.hkctshotels.com/hotels/BeijingCTSGrandMetropark/index.html#   ili sličan 

Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji u razvijenoj trgovačkoj oblasti kod mosta Sanjuan i tržnog centra Yansha Centre. Hotel ima 427 soba koje su klimatizovane i uređene u modernom i elegantnom stilu, opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Hotel sadrži bazen i teretanu.

Hotel  u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* http://www.baolongmercure.com   ili sličan

Hotel se nalazi na severoistoku Šangaja, na oko 9 km od šoping zone Nanđing. Metro linija 3 se nalazi na oko 15 minuta pešice od hotela.  Hotel ima ukupno 372 sobe koje su klimatizovane i opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara.

 

 

 

KORISNE INFORMACIJE:

Vize: Za državljane RS nije potrebna viza za Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Službeno ime: Narodna Republika Kina

Glavni grad: Peking

Službeni jezik: mandarisnki kineski

Vremenska zona: +8

Novčana jedinica: juan (CNY) 1USD = 6.88064 CNY     1EUR = 7.76951 CNY

Pozivni broj: + 86

Klima: je izrazito kontinentalna. Zime su suve i hladne sa veoma retkim snežnim padavinama. Prosečne temperature se kreću od – 70C  do +40C.

Piće: obavezno korišćenje flaširane vode

Napojnice: Obavezne napojnice od 5 evra po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i vozača.

 

 

 

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

   gotovinski

   čekovima građana do 6 mesečnih rata.

   platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

   kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

   kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.

   preko računa.

   kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

   administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP DOO).   

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 27. oktobar 2019. ili do popune mesta.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.

BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

 

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

                                                                              

                                                                                  Cenovnik br.3 važi od 01.10.2019. godine

 

 

 

 

SMESTAJ PEKING I SANGAJ-
 
 

Hotel u Pekingu: Lake View Hotel, 4* http://www.lakesviewhotel.com ili sličan

Hotel Lake View nalazi se na 5 km od centra grada. Za 10 minuta vožnje stiže se do Hrama neba, a stanica metroa Đenguomen nalazi se na 5 minuta vožnje. Sobe su uređene u modernom stilu i sadrže prozore od poda do plafona sa pogledom na grad ili na jezero. Svaka soba sadrži klima uređaj, sef, kablovsku tv, besplatan bežični internet, sofu i mini bar.Hotel ima zatvoreni bazen i fitness centar.

Hotel u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* ili sličan http://www.baolongmercure.com

Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet.

 


 
 
 

Hotel u Pekingu: Lake View Hotel, 4* http://www.lakesviewhotel.com ili sličan

Hotel Lake View nalazi se na 5 km od centra grada. Za 10 minuta vožnje stiže se do Hrama neba, a stanica metroa Đenguomen nalazi se na 5 minuta vožnje. Sobe su uređene u modernom stilu i sadrže prozore od poda do plafona sa pogledom na grad ili na jezero. Svaka soba sadrži klima uređaj, sef, kablovsku tv, besplatan bežični internet, sofu i mini bar.Hotel ima zatvoreni bazen i fitness centar.

Hotel u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* ili sličan http://www.baolongmercure.com

Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet.

 


 

First minute

Nova godina u Kini

Peking i Šangaj

10 dana / 7 noćenja, avionom i vozom

Polazak: 29. decembar 2019. / Povratak: 07. januar 2020.

FIRST MINUT POPUST OD 80 PO OSOBI ZA UPLATE DO 20. OKTOBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

 

PROGRAM U PDF FORMATU 

 

 

Peking deluje kao da je prestonica Kine od početka sveta. Pozicioniran izvan kolevke Kineske civilizacije izdigao se kao kulturna i politička sila zemlje tek u 13. veku kada su Mongoli okupirali Kinu. U srcu Pekinga nalazi se Zabranjeni grad, ogromni kompleks palata nekadašnjih careva, a danas jedan od najvećih muzeja na svetu. Sa ove tačke, preostale atraktivne lokacije megapolisa sa 14,5 miliona stanovnika, ako se izuzme Kineski zid, udaljene su najviše dva do tri kilometra. Ipak, najbolji način da spoznate grad, njegovu prošlost i sadašnjost, jeste da sledite korake careva i prošetate se kroz Zabranjen grad, da se popnete na Veliki zid, granicu koja Kinu odvaja od varvarskih hordi, odvojite ceo jedan dan i obiđite Letnju palatu, da obilazeći sporim korakom proniknete u kosmičku harmoniju Nebeskog hrama

Šangaj, neobičan i poseban. Moderan grad u kome su vešto uklopljena arhitektonska dela prošlih epoha s ovovremenskim. Moć kapitala učino ga je megapolisom 21. veka. Danas je veliko gradilištei dom 20 miliona stanovnika, metropola koja se i bukvalno menja pred očima onih koji u njemu žive ali ionih koji ga iz dana u dan posećuju. Nekada je bio samo malo ribarsko selo, zatim značajan trgovinski centar za pamuk, svilu i čaj. Opsedali su ga kolonizatori, u njemu je osnovana KP Kine, u 20.veku bio je „zmajeva glava u delti Jangce“. Na početku 21. veka izrastao je u magnet za novac i mesto za ostvarenje snova. Smele i nekonvencionalne arhitektonske forme, najluksuzniji hoteli, restorani, kafe, butici, kancelarije najuspešnijih firmi sveta...Ultramoderan i čist grad koji je na bogatsvu prošlosti postao bolji grad za još bolji život…

 

Dan 1
BEOGRAD
BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" kod šaltera Big Blue u 09:40 časova. Poletanje za Dohu u 11:40 časova (Let QR 232). Obrok u avionu. Sletanje u u 18:45 časova- lokalno vreme. Čekanje na vezu.
Dan 2
PEKING
DOHA – PEKING Poletanje za Peking u 01:55 časova (Let QR 892). Obrok u avionu. Sletanje u 14:45 časova - lokalno vreme. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.
Dan 3
PEKING
PEKING – BADALING – PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Ručak. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji – fabrici bisera. Povratak u hotel. Fakultativni doček Nove godine. Noćenje.
Dan 4
PEKING
PEKING Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Obilazak čuvene Letnje palate, u blizini Pekinga. Ručak. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima modern arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Poseta galeriji – fabrici žada. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 5
PEKING
PEKING Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Noćenje.
Dan 6
SANGAJ
PEKING – ŠANGAJ Doručak. Transfer na železničku stanicu. Polazak voza za Šangaj u 08:00 časova. Dolazak u 12:55 časova. Po dolasku razgledanje Šangaja koji od svih kineskih gradova najviše liči na evropski. Čuvena bašta Ju i poslovni centar Bund, samo su deo onoga što se može videti u ovom gradu. Ručak. Poseta galeriji – prodavnici kašmira. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno veče za šetnju centrom grada koji noću, okupan iluminacijama, izgleda kao futuristički megapolis. Uveče fakultativni doček Nove godine. Noćenje.
Dan 7
SANGAJ
ŠANGAJ – SUDŽOU – ŠANGAJ Doručak. Odlazak autobusom za Sudžou (oko sat ipo vožnje). Razgledanje grada koga nazivaju i Venecijom Kine zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme dinastije Song. Pored kanala, oduvek je bio poznat po veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Kraće zadržavanje u fabrici svile. U toku dana ručak. Povratak u Šangaj. Noćenje.
Dan 8
SANGAJ
ŠANGAJ Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ovog fascinatnog kineskog grada. Noćenje.
Dan 9
DOHA
ŠANGAJ – DOHA Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju do 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Poletanje za Dohu u 23:15 časova (Let QR 871). Obrok u avionu.
Dan 10
BEOGRAD
DOHA – BEOGRAD Sletanje u Dohu u 05:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 06:50 časova (Let QR 231). Obrok u avionu. Sletanje u 10:40 časova.