PORTUGALSKA TURA 12. OKTOBAR 2019

Cena aranžmana po osobi u evrima

Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. 

 

U cenu aranžmana je uračunato: Prevoz avionom Beograd-Frankfurt-Porto i Lisabon-Minhen-Beč-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, autobuski prevoz na turi, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u Portu i 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje) u Lisabonu, panoramsko razgledanje Lisabona  i Porta, troškovi vođenja i organizacije putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato: Avio-takse 199.62 evra na polasku (koje se sastoje od sledećih taksi: 128.98 YQ, koje se ne refundiraju i taksi: 0.22 RS, 0.98 RF, 9.72 RS, 4.48 LG, 9 DE, 40.33 RA, 3.47 PT, 11.44 YP koje se refundiraju. Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.). Dodatno se plaćaju na licu mesta boravišne takse koje iznose 2 evra po osobi po noći u Lisabonu i u Portu u iznosu od 2 evra po osobi po noći. Dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po osobi. U cenu takođe nisu uključeni fakultativni izleti i posete, napojnice za vozače i lokalne vodiče, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja.

 

VAŽNE NAPOMENE:

-   Putnici su u obavezi da  daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

-  Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.

 

Hoteli:

 

Porto: Black Tulip 3+* Av. da República,2038, 4430-195 Vila Nova de Gaia, Porto – sličan

www.hotelblacktulip.pt/en/             

Hotel (bivši Gaia Hotel) se nalazi u delu grada Vila Nova de Gaia, u trgovačkoj ulici Avenida da Republica, metro stanica je 100m od hotela, a do istorijskog centra i vinskih podruma se stiže za desetak minuta vožnje. U neposrednoj blizini je šoping mol Corte Ingles. Hotel ima lep panoramski restoran, a sobe su klimatizovane sa kupatilom, satelitskom televizijom, sefom i mini-barom.

Lisabon: Vip Zurique 3* Rua Ivone Silva, 18, Lisbon ili sličan

www.hotelzuriquevipexecutive.com

Moderan hotel sa tri zvedice udaljen od najbliže metro stanice samo 100 metara. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Hotel ima, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.

.*Agencija Big Blue zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije

• Popust za dete od 2 do 12 godina (u sobi sa dve odrasle osobe) je 50 evra (dete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dve odrasle osobe).  • Jednokrevetne sobe su na upit. • Nisu na raspolaganju trokrevetne sobe

 

 

Fakultativni izleti: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i plaćanje se vrše u agenciji, prilikom otvaranja rezervacije ili najkasnije 30 dana pred put.

 

-Gimaraeš i Braga: (celodnevni izlet, oko 8 sati):  U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča, ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra

-Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 8 sati):  U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra

-Obidoš, Batalja, Nazare (celodnevni izlet, oko 8 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za manastir Batalja. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 60 evra

-Fado veče: U cenu je uključena večera i piće, uz zvuke fado muzike. Cena izleta: 55 evra

-Pešačka tura: odlazak do Parka nacija (odlazak i povratak metroom, karta uračunata u cenu): 17 eur

 

 USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:

avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put:

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata  

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)

 - kreditnim karticama Intesa banke mogude je pladati do 6 jednakih mesečnih rata

- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata

- preko računa

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)

- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP)

 

OPŠTE NAPOMENE:

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja

• Krajnji rok za otkzivanje putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika koji je potreban za realizaciju programa 5 dana pre puta (minimalan broj za realizaciju ovog putovanja je 15 putnika).

• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja

• Na letu Lufthanse dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.

• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

• Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.

• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena, vremenskim nepogodama i slično).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 24.01.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724, od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 10.08.2019. ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.  BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa n monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

Cenovnik br. 2 važi od 29.07.2019.

 

 

 

 

SMESTAJ PORTUGALIJA Portugalija/Porto
SMESTAJ PORTUGALIJA-
 
 

Sao Jose  3*, Rua da Alegria 172, Porto  ili sličan                              www.saojosehotelporto.com

Hotel se nalazi u centru grada, okružen prodavnicama i restoranima. Svaka od 94 sobe je klimatizovana sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, satelitskom televizijom i mini-barom. Hotel ima bežični internet koji je besplatan i dostupan u celom hotelu.Vip Executive Zurique 3*, Rua Ivone Silva, 18, Lisbon ili sličan

www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Zurique/About-Hotel.aspx   

Moderan hotel sa tri zvedice udaljen od najbliže metro stanice samo 100 metara. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom imini-barom. Hotel ima otvoreni bazen, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.*Agencija Big Blue zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije

• Popust za dete od 2 do 12 godina (u sobi sa dve odrasle osobe) je 50 evra (dete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dve odrasle osobe).

• Jednokrevetne sobe su na upit.

• Nisu na raspolaganju trokrevetne sobe


 
 
 

Sao Jose  3*, Rua da Alegria 172, Porto  ili sličan                              www.saojosehotelporto.com

Hotel se nalazi u centru grada, okružen prodavnicama i restoranima. Svaka od 94 sobe je klimatizovana sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, satelitskom televizijom i mini-barom. Hotel ima bežični internet koji je besplatan i dostupan u celom hotelu.Vip Executive Zurique 3*, Rua Ivone Silva, 18, Lisbon ili sličan

www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Executive-Zurique/About-Hotel.aspx   

Moderan hotel sa tri zvedice udaljen od najbliže metro stanice samo 100 metara. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom imini-barom. Hotel ima otvoreni bazen, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.*Agencija Big Blue zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste kategorije

• Popust za dete od 2 do 12 godina (u sobi sa dve odrasle osobe) je 50 evra (dete koristi treći pomoćni ležaj u sobi sa dve odrasle osobe).

• Jednokrevetne sobe su na upit.

• Nisu na raspolaganju trokrevetne sobe


 

KRUŽNA TURA

First Minute

Portugalija

PORTUGALSKA TURA

PORTO - KOIMBRA - BATALJA - ALKOBASA - LISABON

Polazak: 12.oktobar 2019/Povratak: 20. oktobar 2019.

9 dana (8 noćenja)- avionom i autobusom

 

FIRST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 31.JULA POPUST OD 40 EVRA PO OSOBI. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU

 

VERZIJA PROGRAMA U PDF-U 

 

Uz Grke, Holanđane i Norvežane, Portugalci se ubrajaju u najpoznatije “male – velike“ narode Evrope čiji je  sveukupan doprinos čovečanstvu nemerljiv. Beskrajna i neispitana prostranstva Atlanskog okeana naspram njihovih obala bila su stalni izazov za otkrivanje novih predela i pomeranje granica poznatog sveta. Odvažni moreplovci, uporni istraživači i spretni trgovci stizali su prvi, na svojim karavelama, do udaljenih krajeva zapadne i južne Afrike, Madagaskara, Indije, Brazila, Kine, Indonezije... Upravljali su mnogim narodima na udaljenim i egzotičnim ostrvima i ogromnim teritorijama desetinama puta prostranijim od sopstvene i preneli im hrišćanstvo, kulturu i jezik kojim danas govori preko 230 miliona ljudi. U domovinu su doneli nova znanja i iskustva, izgradili predivne gradove i jedinstvene spomenike velike vrednosti, od kojih su mnogi proglašeni delom svetske kulturne baštine. Srdačni i veoma gostoljubivi, nisu opterećeni slavom i veličinom svojih predaka ali su s pravom ponosni na njih. Danas su kao građani ujedinjene Evrope mnogo više okrenuti budućnosti ali veoma poštuju ličnosti i velika dela sunarodnika nastala u prošlosti širom planete. Takođe, na pravi način i s merom čuvaju svoje običaje i bogatu tradiciju. U svetu najpoznatiji i verovatno najlepši deo te tradicije su jedinstvene pesme uz zvuke gitara - očaravajući fado i čuvena vina “Porto”, “Vino verde”, “Dao” ili “Madera” koja se proizvode vekovima.

 

Dan 1
BEOGRAD
BEOGRAD-FRANKFURT-PORTO Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Big Blue u 04:15 časova. Poletanje za Frankfurt u 06:150 (Let LH1411). Sletanje u Frankfurt u 08:10 časova. Nastavak putovanja za Porto u 09:30 (Let LH1176). Sletanje u Porto u 11:10 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 2
PORTO
PORTO Doručak. Panoramsko razgledanje glavnog grada severnog dela zemlje i jednog od najstarijih na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Vožnja glavnim gradskim bulevarima, panorama Katedrale iz XII i XIII veka i obližnje 75 metara visoke Klerigoš kule, Trg Umberta Delgada, panorama železničke stanice ''Sao Bento'' sagrađene u stilu francuske renesanse. Panorama Berze podignute na mestu nekadašnjeg manastira posvećenog svetom Francisku. Šetnja Ribeirom, istorijskom četvrti na obali reke Douro, koja se, zahvaljujući živopisnoj arhitekturi, nalazi na listi svetske kulturne baštine. Noćenje.
Dan 3
PORTO
PORTO Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Gimaraeš i Bragu. Noćenje. Gimaraeš je kolevka portugalske nacije i prva prestonica kraljevstva proglašenog 1143 godine. Šetnja dobro očuvanim srednjovekovnim centrom grada i obilazak Palate vojvoda od Braganse. Nastavak izleta do Brage, najvažnijeg centra barokne umetnosti u Portugalu; poseta prelepoj katedrali započetoj u XII veku, panoramska vožnje kroz grad a potom odlazak na brdo iznad Brage, do svetilišta Bom Žezus, odakle se pruža predivan pogled na grad osnovan u vreme Rimskog carstva, nazvan “portugalski Rim”. Povratak u Porto.
Dan 4
LISABON
PORTO-KOIMBRA-BATALJA-ALKOBASA-LISABON (oko 400 km) Doručak. Vožnja do Koimbre, jednog od najstarijih univerzitetskih gradova u Evropi i prestonog grada portugalskih kraljeva ukotvljenog na obalama reke Mondego. Panorama starog i novog grada i šetnja istorijskim centrom. Nastavak putovanja do Batalje i poseta dominkanskom manastiru iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu–sa karakteristikama prelaza gotske u renesansnu umetnost (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine). Vožnja do Alkobase i obilazak Crkve Santa Marija de Alkobasa iz XII veka (takođe pod zaštitom UNESCO). Nastavak putovanja za Lisabon. Po dolasku u Lisabon transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
Dan 5
LISABON
LISABON Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i Manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala.Noćenje.
Dan 6
LISABON
LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za fakultativni izlet za Obidoš, Batalju i Nazare. Povratak u hotel. Noćenje. Obilazak slikovitog gradića Obidoš, koji nas vraća u prošlost sa svojim srednjevekovnim zidinama, uskim uličicama i belo okrečenim kućama, impresivne gotske katedrale manastira Batalja (koji je pod zaštitom UNSECO-a) i Nazarea, živopisnog ribarskog sela sa lepom plažom.
Dan 7
LISABON
LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili za celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje. Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.
Dan 8
LISABON
LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili fakultativni odlazak metroom do Parka nacija futurističkog arhitektonskog kompleksa rođenog na istočnom rubu grada za potrebe održavanja EXPO-a '98, poslednje velike svetske izložbe XX veka. U savršenom spoju šetališta kraj reke i moderne arhitekture, svoj pečat su ostavili najveći savremeni arhitekti Iberijskog poluostrva Alvaro Siza Vieira i Santiago Kalatrava. Ovde se može uroniti u čudesni podvodni svet okeana u najvećem akvarijumu Evrope–Okeanarijumu, provozati se žičarom sa koje se pruža nezaboravan pogled na spektakularni 17 km dugi most Vasko da Gama ili uživati u brojnim barovima i ribljim restoranima kraj reke. Povratak metroom do hotela. Noćenje.
Dan 9
BEOGRAD
LISABON-FRANKFURT-BEOGRAD Transfer do aerodroma. Poletanje za Minhen u 06:15 časova (Let LH1793). Sletanje u Minhen u 10:15. časova. Poletanje za Beč u 11:20 (let OS 102). Sletanje u Beč u 12.25. Poletanje za Beograd u 13:05 (let OS 773). Sletanje u Beograd u 14:10 časova.