RIM BUS NOVA GODINA 2020

Cena aranžmana po osobi u evrima

(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

 

JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:

Prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji, smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj sobi (sa mogućnošću dodavanja pomoćnog ležaja) u hotelima 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (doručak - kontinentalni), razgledanje gradova prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

Obavezna turistička taksa: Montekatini 1-2€, Rim 4-6€, Rimini oko 2€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela-cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela), fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje i individualni troškovi.

 

FAKULTATIVNI IZLETI:

- Sijena i San Điminjano - 30€

- San Marino - 20€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera.

Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatoram obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

 

OPIS HOTELA:

Smeštaj naših gostiju je u navedenim hotelima ili sličiom iste kategorije:

Montekatini Terme: Hotel Tonfoni 3* www.hoteltonfoni.it; Hotel Delizia 3* www.hoteldeliziagenovese.it; Hotel Concordia 3* www.albergohotelconcordia.com: Hotel Innocenti 3* www.hotelinnocenti.com ili sličan

Rim: Hotel Romulus 3* www.hotelromulus.com; Hotel Cinecitta 3* www.hotelcinecitta.ithotel.site ili sličan

Rimini: Spoaggia Marconi 3* www.spiaggia-marconi.hotels-rimini-it.com; Villa Lalla 3* www.villalalla.com; Calypso 3* www.hotelcalypso.com, Bamby 3* www.hotelbamby.rn.it ili sličan

Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba ima kupatilo (tuš, WC). Svaki hotel ima recepciju, bar i restoran. Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.

Ime hotela biće poznato deset dana pred polazak na putovanje.

Big Blue d.o.o. zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije www.bigblue.rs 7 dana pre polaska na put.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:

Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)

- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata

- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata

- preko računa

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)

- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP)

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

 

Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.

 

Za realizaciju programa je potrebno minimum 40 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.

BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja

(satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - "tax free", pa Vas molimo da to imate u vidu.

 

Cenovnik br.3 važi od 14.10.2019.godine

 

 

 

HOTEL 3* Italija/Montekatini Terme

NOVA GODINA 2020

Italija

RIM NOVA GODINA

SIJENA – SAN ĐIMINJANO – FIRENCA – RIM – PERUĐA – SAN MARINO

7 dana / 5 noćenja – autobusom

Polazak: 28.12.2019. / Povratak: 03.01.2020.

Toskana, regija centralne Italije sa Firencom kao simbolom, čuvena je po živopisnim pejzažima, bogatom kulturnom nasleđu i velikom uticaju na širenje renesansne kulture i umetnosti širom Evrope. Rodno je mesto italijanske renesanse. Toskana je bila stecište i inspiracija najznačajnijih umetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija… Osim po kulturno-istorijskom nasleđu, Toskana je poznata i po kulinarstvu i vinogorju u kome uspevaju poznate sorte vina kao što je Chianti. Lacio ili latinski Latium je oblast u kojoj je nastao antički Rim. Razvojem političkog i kulturnog života starog Rima postaje srce Rimske imperije. Regija je bogata kulturno-istorijskim spomenicima, ostacima etrurske i rimske kulture. Rim je glavna turistička destinacija a turizam je primarna privredna grana regije. Zahvaljujući ulaganju u razvoj turizma Rima u ostalim delovima regije ostala je nedirnuta priroda s mirnim selima i starim gradovima. San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka. Smešten je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela činila je jezgro budućeg grada - San Marina, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301. godine i danas broji oko 32000 stanovnika.

 

VERZIJA PROGRAMA U PDF-U 

 

 

Dan 1
BEOGRAD
BEOGRAD – MONTEKATINI TERME Polazak iz Beograda u 06.00h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Montekatini u večernjim satima. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 2
MONTEKATINI TERME
MONTEKATINI TERME – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – MONTEKATINI TERME Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni polazak za Sijenu i San Điminjano. Sijena je drugi grad Toskane po kulturnom i istorijskom značaju i večiti rival Firence. Obilazak centralnog gradskog jezgra, oivičenog zidinama iz XI veka: Pjaca del Kampo kojom dominira palata sa zvonikom, katedrala izgrađena od crnog mermera bogato dekorisana mozaicima, Santa Marija Dela Skala - nekada bolnica, danas muzej nadaleko čuven po slikama iz perioda renesanse. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za San Điminjano, gradića lociranog u samom srcu toskanske doline, okruženog vinogradima i maslinjacima. Zadržao je autentičan srednjevekovni izgled, opasan zidinama iza kojih se uzdižu visoke kule vidljive sa nekoliko kilometara udaljenosti. Kraća pauza za individualno razgledanje i fotografisanje. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.
Dan 3
RIM
MONTEKATINI TERME – FIRENCA – RIM Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Firencu, glavni grad regije Toskana, smešten na obali reke Arno. Firenca ima ogroman istorijski, kulturni i umetnički značaj. Firencu nazivaju još i kolevkom renesanse, u njoj su živeli i stvarali mnogi umetnici XV i XVI veka: Bruneleski, Botičeli, Leonardo, Mikelanđelo... U dogovoreno vreme polazak autobusom prema Firenci. Na ulasku u Firencu, putnici prelaze na tramvaj, koji ih vozi do centra grada (vožnja tramvajem traje oko 20min, povratna karta za tramvaj je uključena u cenu izleta). Po dolasku u centar grada, obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: trg Santa Maria Novela, crkva San Lorenzo, kapele Mediči, katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kapela, Đotov zvonik, Krstionica, Trg Sinjoria, Galerija Ufici, Ponte Vekio... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje u centru grada, vožnja tramvajem do izlaska iz Firence, gde će putnike sačekati autobus. Nastavak puta ka Rimu. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 4
RIM
RIM Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: trg Republike, Via Veneto, Vila Borgeze, tvrđava Sv. Anđela, ostrvo Tiberina, “Bocca della Verita”, Koloseum, crkva Sv. Petra, trg Del Popolo, crkva Sv. Jovana Lateranskog, crkva Santa Marija Mađore, Termini. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i pripremu za doček Nove Godine. Individualni doček Nove godine. Noćenje.
Dan 5
RIMINI
RIM – PERUĐA – RIMINI Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Peruđu, glavni grad regije Umbrije. Po dolasku u Peruđu šetnja do glavne ulice starog grada Corso Vanući i do trga IV Novembar gde se nalazi čuvena fontana Mađore i katedrala, nacionalna galerija Umbrije... Nastavak puta ka Riminiju. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 6
SAN MARINO
RIMINI – SAN MARINO... Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vreme ili fakultativni izlet u San Marino. Polazak za San Marino, po dolasku razgledanje grada: bazilika Sv. Marina, datira iz XIX veka i čuva relikvije sveca zaštitnika ovog grada, Gradska većnica, kule San Marina (Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale iz XIV veka). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Srbiji. Noćna vožnja kroz Italiju, Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.
Dan 7
BEOGRAD
BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim satima. Kraj putovanja.