SEVERNA INDIJA

FIRST MINUTE CENA ARANŽMANA: 1490 EUR

FIRST MINUTE: ZA UPLATE DO 10. JULA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDE

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:

- Povratnu avio kartu u ekonomskoj klasi na relaciji : Beograd – Delhi – Beograd (sa jednim presedanjem i uračunatim svim taksama i prtljagom)
- Sve transfere prema planu i programu putovanja koji poseduju klima uređaj (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus, minibus, kombi, auto)
- Smeštaj u hotelima sa 2/3* na bazi 11 noćenja prema planu i programu putovanja (1/2 )
- Razgledanje istorijskog centra Old Delhi (ulaznica u Jama Masjid)
- Panoramsko razgledanje Chandigarha i ulazak u „Rock garden“
- Troškove organizacije putovanja
- Licenciranog vodiča sve vreme putovanja i lokalnog vodiča na izletima prema planu i programu

U cenu putovanja nisu uračunati:
- Viza za Indiju (Viza se vadi elektronskim putem i košta 60 $)
- Mogućnost doplate za jednokrevetnu/trokrevetnu sobu – na upit
- Individualni troškovi
- Fakultativni izleti i obilasci
- Ulaznice u kulturno-istorijske spomenike i sakralne objekte koje nisu uračunate u troškove putovanja
- Doplata za prekoračenje težine prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje (možete uplatiti u agenciji)

USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA: Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, do 60 dana pred put uplata još 35%, do 45 dana pred put još 20%, a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

• gotovinski
• čekovima građana do 6 mesečnih rata.
• platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
• kreditnim karticama Intesa banke moguće je platiti do 6 jednakih mesečnih rata.
• kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je platiti do 12 mesečnih rata.
• kreditnim karticama masterata OTP banke Srbije moguće je platiti do 12 mesečnih rata.
• preko računa.
• kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
• administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa BIG BLUE GROUP).
Ukoliko Putnik u roku ne izvrši uplatu u celosti, smatra se da je putovanje otkazao u skladu sa tačkom 12. Opštih uslova. Svaka uplata akontacije vodi se kao uplata za sve putnike, a ne samo za jednog određenog putnika iz Ugovora.

SMEŠTAJ:     

Hotel U Delhiju „The Exotica Grand Hotel“ 3*                                             
Ovaj hotel sa 3* se nalazi na 5 minuta šetnje od Patel Nagar metro stanice,na 15 minuta hoda od main Bazara u delu Delhija koji se zove Paharganj. Na 10 minuta šetnje od hotela je predivan Laxminarayan Temple i Old Delhi je na svega 5 minuta vožnje. Moderne i lepo dizajnirane sobe nude besplatunu WiFi uslugu, TV i klima uređaj, poseduju mini bar i sef. Recepcija je dostupna 24/7. Na vrhu hotela se nalazi odličan restoran koji nudi veliki izbor indijskih, kineskih i evropskih jela.

Hotel u McLeodu – “The Posh Hotel” 3*

Lociran na 6km od Dharamshale, u centru McLeod Ganj, Posh Hotel  je jedan od  najmodernijih hotela u McLeod Ganju. U okviru hotelskog hola nalazi se i prostrana terasa sa restoranom. Recepcija je dostupna 24/7. U okviru soba nalazi se deo opremljen sa foteljama za sedenje, TV-om i privatnim kupatilom.U restoranu hotela se svakodnevno služi kontinentalni doručak.

Hotel u Amritsaru – Hotel “PR Residency “

Hotel PR Residency se nalazo na 10 minuta vožnje od glavnih znamenitosti. Ovaj moderni šestospratni hotel poseduje 30 soba. Sve sobe su opremljene TV-om , klima uređajem i svaka soba ima zasebno kupatilo. U hotelu se nalazi recepcija koja radi 24/7 kao i turistički šalter . “ PR Residency” je udalje 5 km od glavne autobuske stanice i 6 km od centra grada.

Hotel u Chandigarhu “Hotel Seven”  3*

U mirnom delu Chandigarh-a ,na samo  2.3 km od Rock Garden nalazi se  Hotel Seven koji nudi razne pogodnosti za gsote hotela kao što su : room service , recepciju koja radi 24/7 restran i bar u kojima je besplatan Wi-Fi. Sobe u hotelu su opremljene LCD TV-om i imaju zasebno kupatilo. 

Hotel u Rishikeshu  “Hotel Yog Vashishth “

Ovaj objekat je udaljen 6 min hoda od plaže, na 200m od Ashrama Parmath Niketan i 500m od Ram Jule.  U okviru hotela se nalaze restoran i terasa na kojima je moguće besplatno koristiti Wi-Fi. U restoranu se služe jela kineske , indijske i jevrejske kuhinje. U jutarnjim časovima ovde se služi doručak . Sve sobe su opremlejne klima uređajem, LCD Tv-om i kuvalom za vodu. U okviru svake sobe se nalazi kupatilo sa tušem .

FAKULTATIVNI IZLETI:
Razgledanje New Delhija                                                                                              CENA: 30 EUR
Razgledanje New Delhi-ja u trajanju od 4h privatnim prevozom sa lokalnim vodičem. Obilazak počinjemo od  „Humayun's tomb“ raskošnog mauzoleja sagrađenog u čast cara Humayuna, koji je biser Mogulske arhitekture iz 16. veka,a koji se nalazi u sred veličanstvene bašte. Zatim sledi poseta “Lotus Temple“, hrama koji je arhitektonsko remek delo koje podseća na Sidnejsku Operu. Lotus temple je građevina urađena od belog betona i mermera nalik lotosovom cvetu, okružena sa devet jezera i predstavlja najposećeniju turističku atrakciju Delhija. Ovaj hram još nazivaju i „Hram svih religija“ jer su tu svi dobrodošli na molitvu i meditaciju.
Zatim se odlazi do lokaliteta Qutub Minar, koji je najveći minaret u Indiji i datira iz 12. veka. Minaret je visok 70m i prekriven je natpisima iz Kurana. Kratak predah od Delhijske vreve ćete pronaći u „Lodhi Garden“ koji je omiljena bašta lokalnog stanovništva. U njoj se nalaze mauzoleji i džamije dinastije Lodi koja je vladala Indijom u 16. veku.
Pored spomenika kulture, bašta broji preko 100 vrsta drveća i 50 vrsta leptira kao i brojne vrste ptica i veverica. U okviru Lodi bašte se nalazi i Nacionalni bonsai park. Sledi obilazak i Laxminarayan Temple, najlepšeg hinduističkog hrama u Delhiju.
U izlet uključeno: privatni prevoz, ulaznice u Qutub Minar i Humayan temple i pratnju vodiča.

Agra i Taj Mahal                                                                                                                            CENA: 60 EUR

Polazak na fakultativni celodnevni izlet za Agru u ranim jutarnjim satima. Putovanje u trajanju od 3,5 h privatnim prevozom. Po dolasku u grad ,odlazak do  kompleksa Taj Mahala i obilazak u pratnji lokalnog vodiča. Taj Mahal je građen u periodu od 1630-1652. godine i unutar njega se nalaze dve grobnice Shaha Jahana i njegove voljene žene Mumtaz Mahal. U svojim harmoničnim proporcijama i sufisticiranoj kombinaciji dekorativnih elemenata, Tadž Mahal se ističe kao najbolji primer mogulske arhitekture, mešavine indijskih, persijskih i islamskih stilova. Ostale atrakcije koje ovaj kompleks čine veličanstvenim su dve džamije (simetrično postavljene sa obe strane mauzoleja), divne bašte i muzej. Sam Taj Mahal se sastoji od mauzoleja koji je okružen sa četiri minareta i čija maestralna centralna kupola, dostiže visinu od 73 metra. Akustika unutar glavne kupole je takva da  jedan ton  flaute odjekne pet puta što lokalni vodič i demonstrirati. Ispod glavne kupole nalaze mermerne replike grobnica ukrašene niskoreljefnim rezbarijama i poludragim kamenjem (pietra dura). Čitav kompleks je urađen od poliranog prozirnog mermera  sa intarziranim draguljima. Za ovu posebnu italijansku tehniku koristilo se drago kamenje poput tirkiza, ahata, malahita i karneola. Mermer ima takvu sposobnost da na jakom dnevnom svetlu izgleda belo,  u zoru ružičasto , a na mesečini svetlisrebrnim sjajem. Čitav kompleks je proglašen za UNESCO svetsku baštinu 1983. godine. Nakon razgledanja Taj mahala odlazak na ručak i slobodno vreme do povratka u Delhi.
U izlet uključeno: privatni prevoz, ulaznicu u Taj Mahal , ručak i lokalnog vodiča i pratnju vodiča.

Norbulinga , Manastir Gyuto i Jezero Dal                                                                                   CENA: 25 EUR  

Jutanji polazak ka Institutu za tibetansku kulturu - Norbulingka, koji je osnovan 1995. godine i koji se nalazi na sat vremena vožnje od McLeod Ganja. Ovaj Institut ima primarnu funkciju da očuva i sačuva od zaborava tibetansku kulturu u literarnoj i umetničkoj formi. Ovde živi i radi preko 300 tibetanskih umetnika, slikara, krojača, duborezaca, vezilja i pesnika, i oni svi vredno rade kako bi ovu malu zajednicu učinili samoodrživom. Suveniri koje ovde možete kupiti prave se od najkvalitetnijih materijala i nose potpis najrenomiranijih tibetanskih umetnika. Nakon posete Institutu odlazak do Gyuto Manastira. Gyuto Manastir je jedan od najstarijih i najznačajnijih tibetanskih manastira koji je osnovao prvi učenik Dalai Lame u 15. veku na Tibetu. Nakon Kineske invazije na Tibet, ovaj manastir je ponovo uspostavljen u okolini Dharamshale. Danas on okuplja preko 500 monaha koji provode vreme u meditaciji učeći budističku fiolozofiju. Ovaj manastir je i rezidencija 17. Karmape koji je drugi najvažniji tibetanski monarh posle Dalai Lame. Za kraj izleta ostavljamo jezero Dal koje je dobilo ime po istoimenom jezeru u Kašmiru. Prelepo mesto za odmor i rekreaciju, smešteno duboko u šumi himalajskog kedra. 
U izlet uključeno: privatni prevoz, ulaznice u sakralne objekte i pratnju vodiča.

Haridwar                                                                                                                                 CENA:25 EUR 

Polazak za Haridwar u podnevnim časovima. Haridwar je jedan od sedam svetih gradova Indije. Transfer privatnim prevozom u trajanju od 40 min. Dolazak u Haridwar i poseta prelepom hramu Vaishno Devi. Ovaj neobičan hram je replika hrama iz Katra, posvećen boginji Lakshmi, a da bi se došlo do samog srca hrama mora se proći kroz veštačke pećine i spuštati se niz zanimljive tobogane. Obilazimo još i hramove Mansa Devi i Chandi devi. Za kraj izleta odlazak do Har Ki Pauri gata i gde ćete prisustvovati predstavi Arti. Povratak u Rishikesh u večernjim satima.
U izlet uključeno: privatni prevoz, ulaznice u sakralne objekte i pratnju vodiča

USLOVI ULASKA U INDIJU:

Za ulazak u Indiju ne zahtevaju posedovanje polise zdravstvenog osiguranja, niti dokaz o vakcinaciji, izuzev ako državljani R. Srbije u Indiju dolaze iz zemalja Afrike i Latinske Amerike koje ulaze u tzv. endemičnu zonu žute groznice, kada je potrebno posedovanje tzv. „žutog kartona" odnosno potvrde o vakcinaciji protiv žute groznice. Državljanima Republike Srbije je potrebna viza za Indiju i ona se vadi on-line i košta 60$.

KRAJNJI ROK ZA PRIJAVU I UPLATU JE 10.SEPTEMBAR  2022. ILI DO POPUNE MESTA
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska, na telefon 011/2098-000.

OSTALE NAPOMENE:

• Organizator putovanja je turistička agencija BIG BLUE GROUP DOO licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 20 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.
•Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
• Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi nikakvu odgovornost.
• Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
• Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu usled vanrednih okolnosti i stvari koje agencija ne može predvideti, u vreme zaključenja ugovora.
• Prilikom prijavljivanja putnici dostavljaju kopiju prve strane pasoša sa fotografijom. U suprotnom agencija ne snosi odgovornost za štampanje avio karata sa pogrešnim imenom. Agencija ne garantuje dobijanje vize i nije ovlašćena da utvrđuje validnost dokumenata.
• Obavezno je da putnik proveri trajanje i ispravnost putnog dokumenta, kao i broj slobodnih stranica potrebnih za putovanje. Svi pasoši moraju imati rok važenja minimum 180 dana (6 meseci) od dana povratka u zemlju.
• Putnici su u obavezi da se upoznaju sa viznim režimom države u koju putuju. U slučaju da putnik ne dobije vizu, agencija ne snosi odgovornost i postupa se u skladu sa OUP.
• Pojedine ambasade zahtevaju lično prisustvo putnika prilikom viziranja i putnici su dužni da pravila ambasade ispoštuju.
• Putnici su dužni da dva dana pred put provere tačno vreme i mesto polaska grupe.
• Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske carinske propise.
• U prevoznim sredstvima, kao i u smeštajnim objektima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
Kod aranžmana koji uključuju prevoz avionom, nakon kupovine avio karata nemoguće je refundiranje istih i u tom slučaju važe uslovi avio kompanija. Putnici će biti pismeno obavešteni (mailom) par dana pred kupovinu avio karte.
• Za ovo putovanje postoji poseban uslov putovanja,gde svi putnici svojom uplatom aranzmana potvrđuju da su saglasni sa istim. Avio karte se obično kupuju nekoliko meseci unapred i ukoliko putnik nakon prijave i uplate otkaže putovanje, dužan je da plati troškove avio karte u skladu sa uslovima avio kompanije. Gorepomenuta obaveza je istaknuta u člana 71. Zakona - ako lice kome je poverena usluga prevoza zahteva naknadu za promenu imena putnika ili poništavanje karte i izdavanje nove, organizator putovanja ima pravo i na naknadu tih troškova (ova napomena važi samo za avio-aranžmane).
• Agencija ne snosi odgovornost usled promena avio konekcija i satnica od strane avio kompanije.
• Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.
• Agencija zadržava pravo odabira prevoznog sredstva za transfere na destinaciji i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
• Za sve ponuđene ili dostupne opcione doplate u vezi sa planom i programom puta ili smeštajem, potrebno je izjasniti se prilikom prijave za putovanje.
• Ukoliko neki putnik sam odluči da promeni deo plana i programa puta, agencija nema odgovornost da tom putniku obezbedi transfer/raniji ili kasniji check in ili check out u smeštaj/drugačija noćenja u smeštajima, od onoga što je predviđeno planom i programom puta.
• Oko odlaska na fakultativne izlete putnici su u obavezi da se izjasne pre polaska na putovanje . Minimalan broj prijavljenih za organizovanje fakultativnih izleta je 10 osoba.
• Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja
• U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđeni ulasci u javne institucije, sakralne objekte i spomenike kulture, osim kada je to predviđeno i istaknuto programom putovanja.
• Obilazak gradova u okviru programa putovanja je moguće realizovati peške, privatnim prevozom, gradskim prevozom ili bilo kojim drugim sredstvom.
• Putnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporučuje se da unapred provere radno vreme istih i da željene posete usklade sa slobodnim vremenom
• Putnici su dužni da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja ne može odgovarati u slučaju nestanka ličnih stvari , krađe i nepredviđenih okolnosti.
• Kategorizacija smeštaja je određena prema lokalnoj kategorizaciii zemlje u kojoj se smeštaj nalazi, a koja se obično dosta razlikuje od kategorizacije smeštaja na koju su putnici navikli u Evropi.
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka u skladu sa pravilima tog smeštajnog objekta. Najčešće je check-in u popodnevnim časovima (14h ili 15h), a check-out je poslednjeg dana boravka, najčešće do 9-10h. Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredstva na koje organizator ne može da utiče, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost. Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja - već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično.
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Svi objekti zadržavaju pravo izmene načina pružanja usluga ili ukidanje pojedinih usluga koje pružaju, u cilju sprovođenja mera bezbednosti preporučenih od strane Svetske zdravstvene organizacije.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja smeštajnog objekta.
Smeštajni kapaciteti vrše smeštaj putnika i određuju raspored i tip soba prema svojoj raspoloživosti u datom trenutku. Agencija nije u mogućnosti da klijentima potvrdi da li će kreveti biti twin (razdvojeni) ili double (veliki francuski ležaj), kao ni spratnost u samom smeštaju, osim ukoliko to nije posebno naznačeno Ugovorom. Klijent je uplatom aranžmana saglasan sa tom činjenicom i uslovima smeštaja bez prava na žalbu.
Putnici koji putuju sami imaju mogućnost da uz doplatu budu u jednokrevetnoj sobi. Ukoliko putnik želi da se spoji sa nekim drugim putnikom iz grupe i ne želi da plaća doplatu, prihvata da se spoji sa bilo kojom osobom iz grupe, bez obzira na godine. U tim situacijama, agencija apsolutno ne odgovara za bilo kakve eventualne neprijatnosti ili neslaganja koje putnici mogu da imaju na putu.
• Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 10 dana pre puta.
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja
• Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

Molimo sve putnike da prilikom polaska na putovanje provere informacije o uslovima putovanja na portalima Ministarstva zdravlja i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.

Organizator putovanja BIG BLUE GROUP zadržava pravo da usled promene epidemioloških mera koje donose nadležni organi države Srbije, kao i država tranzita ili krajnje destinacije izvrši promenu programa putovanja. Državljanima Republike Srbije koji putuju u inostranstvo preporučujemo da se prethodno detaljno informišu da li je i pod kojim uslovima nameravano putovanje moguće realizovati. Od momenta objavljivanja programa putovanja do momenta realizacije putovanja, moguće su izmene uslova za realizaciju putovanja, ukidanja pojedinih mera ili uvođenja novih. S obzirom da se uslovi putovanja mogu menjati na dnevnoj bazi za realizaciju putovanja, merodavni su uslovi putovanja vazeći na dan početka putovanja. Uvođenje eventualnih novih epidemioloških mera koje ne utiču na realizaciju ugovorenog putovanja ne može biti osnov za otkaz putovanja od strane putnika.
- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue Group doo.

OTKAZ PUTOVANJA:

Ukoliko putnik blagovremeno otkaže putovanje do 60 dana pre početka putovanja, Organizator ima pravo da zadrži učinjene administrativne troškove,
• 15% ako se putovanje otkaže od 59 do 45 dana pre početka putovanja,
• 40% ako se putovanje otkaže od 45 do 35 dana pre početka putovanja,
• 60% ako se putovanje otkaže od 34 do 30 dana pre početka putovanja,
• 70% ako se putovanje otkaže od 29 do 20 dana pre početka putovanja,
• 90% ako se putovanje otkaže od 19 do 15 dana pre početka putovanja,
• 100% ako se putovanje otkaže od 14 do 0 dana pre početka putovanja

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0008716, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs

BIG BLUE GROUP DOO
Kolarčeva 3, 11000 Beograd ;  Tel. 011 / 41 41 411; Tel/fax: 41 444 12
Matični broj: 20179961 ; http: www.bigblue.rs ;  e-mail: info@bigblue.rs
Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021
Katerorija licence A

Program putovanja broj 1 od 09. jun 2022. godine
Cenovnik broj 1 od 09. jun 2022. godine
 

SEVERNA INDIJA Indija//Indija
SEVERNA INDIJA-
 
 

SMEŠTAJ:
Hotel U Delhiju „The Exotica Grand Hotel“ 3*
Ovaj hotel sa 3* se nalazi na 5 minuta šetnje od Patel Nagar metro stanice,na 15 minuta hoda od main Bazara u delu Delhija koji se zove Paharganj. Na 10 minuta šetnje od hotela je predivan Laxminarayan Temple i Old Delhi je na svega 5 minuta vožnje. Moderne i lepo dizajnirane sobe nude besplatunu WiFi uslugu, TV i klima uređaj, poseduju mini bar i sef. Recepcija je dostupna 24/7. Na vrhu hotela se nalazi odličan restoran koji nudi veliki izbor indijskih, kineskih i evropskih jela.

Hotel u McLeodu – “The Posh Hotel” 3*

Lociran na 6km od Dharamshale, u centru McLeod Ganj, Posh Hotel je jedan od najmodernijih hotela u McLeod Ganju. U okviru hotelskog hola nalazi se i prostrana terasa sa restoranom. Recepcija je dostupna 24/7. U okviru soba nalazi se deo opremljen sa foteljama za sedenje, TV-om i privatnim kupatilom.U restoranu hotela se svakodnevno služi kontinentalni doručak.

Hotel u Amritsaru – Hotel “PR Residency “

Hotel PR Residency se nalazo na 10 minuta vožnje od glavnih znamenitosti. Ovaj moderni šestospratni hotel poseduje 30 soba. Sve sobe su opremljene TV-om , klima uređajem i svaka soba ima zasebno kupatilo. U hotelu se nalazi recepcija koja radi 24/7 kao i turistički šalter . “ PR Residency” je udalje 5 km od glavne autobuske stanice i 6 km od centra grada.

Hotel u Chandigarhu “Hotel Seven” 3*

U mirnom delu Chandigarh-a ,na samo 2.3 km od Rock Garden nalazi se Hotel Seven koji nudi razne pogodnosti za gsote hotela kao što su : room service , recepciju koja radi 24/7 restran i bar u kojima je besplatan Wi-Fi. Sobe u hotelu su opremljene LCD TV-om i imaju zasebno kupatilo.

Hotel u Rishikeshu “Hotel Yog Vashishth “

Ovaj objekat je udaljen 6 min hoda od plaže, na 200m od Ashrama Parmath Niketan i 500m od Ram Jule. U okviru hotela se nalaze restoran i terasa na kojima je moguće besplatno koristiti Wi-Fi. U restoranu se služe jela kineske , indijske i jevrejske kuhinje. U jutarnjim časovima ovde se služi doručak . Sve sobe su opremlejne klima uređajem, LCD Tv-om i kuvalom za vodu. U okviru svake sobe se nalazi kupatilo sa tušem. 


 
 
 

SMEŠTAJ:
Hotel U Delhiju „The Exotica Grand Hotel“ 3*
Ovaj hotel sa 3* se nalazi na 5 minuta šetnje od Patel Nagar metro stanice,na 15 minuta hoda od main Bazara u delu Delhija koji se zove Paharganj. Na 10 minuta šetnje od hotela je predivan Laxminarayan Temple i Old Delhi je na svega 5 minuta vožnje. Moderne i lepo dizajnirane sobe nude besplatunu WiFi uslugu, TV i klima uređaj, poseduju mini bar i sef. Recepcija je dostupna 24/7. Na vrhu hotela se nalazi odličan restoran koji nudi veliki izbor indijskih, kineskih i evropskih jela.

Hotel u McLeodu – “The Posh Hotel” 3*

Lociran na 6km od Dharamshale, u centru McLeod Ganj, Posh Hotel je jedan od najmodernijih hotela u McLeod Ganju. U okviru hotelskog hola nalazi se i prostrana terasa sa restoranom. Recepcija je dostupna 24/7. U okviru soba nalazi se deo opremljen sa foteljama za sedenje, TV-om i privatnim kupatilom.U restoranu hotela se svakodnevno služi kontinentalni doručak.

Hotel u Amritsaru – Hotel “PR Residency “

Hotel PR Residency se nalazo na 10 minuta vožnje od glavnih znamenitosti. Ovaj moderni šestospratni hotel poseduje 30 soba. Sve sobe su opremljene TV-om , klima uređajem i svaka soba ima zasebno kupatilo. U hotelu se nalazi recepcija koja radi 24/7 kao i turistički šalter . “ PR Residency” je udalje 5 km od glavne autobuske stanice i 6 km od centra grada.

Hotel u Chandigarhu “Hotel Seven” 3*

U mirnom delu Chandigarh-a ,na samo 2.3 km od Rock Garden nalazi se Hotel Seven koji nudi razne pogodnosti za gsote hotela kao što su : room service , recepciju koja radi 24/7 restran i bar u kojima je besplatan Wi-Fi. Sobe u hotelu su opremljene LCD TV-om i imaju zasebno kupatilo.

Hotel u Rishikeshu “Hotel Yog Vashishth “

Ovaj objekat je udaljen 6 min hoda od plaže, na 200m od Ashrama Parmath Niketan i 500m od Ram Jule. U okviru hotela se nalaze restoran i terasa na kojima je moguće besplatno koristiti Wi-Fi. U restoranu se služe jela kineske , indijske i jevrejske kuhinje. U jutarnjim časovima ovde se služi doručak . Sve sobe su opremlejne klima uređajem, LCD Tv-om i kuvalom za vodu. U okviru svake sobe se nalazi kupatilo sa tušem. 


 

Mala Lasa i Severna Indija
Delhi, McLeod Ganj, Amritsar, Chandigarh, Rishikesh

Termin putovanja: 1.11. - 15.11.2022.

15 dana /12 noći

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Indija, fascinantna zemlja u kojoj se prepliću hiljade godina tradicije ispričanih na njenih stotinu dijalekata, hinduizam i islam, vrhunski stilovi u arhitekturi, bogatstvo gastronomije i umetnosti. Indiju uokviruju moćni Himalaji na severu, Arapsko more i Pakistan na zapadu, i Bengalski zaliv i Bangladeš na istoku. Južni vrh Indije zapljuskuju talasi Indijskog okeana koji ga odvajaju od Šri Lanke. Indija poseduje zadivljujuću raznolikost geografskih karakteristika od večno smrznutih glečera do, gustih kišnih šuma, plodnih dolina, pustinja i srebrnih plaža posutih palmama. Ni reči, ni slike ne mogu dočarati kompleksnost kulture, raznolikost prirode i bogatstvo tradicije u Indiji.


Na ovom putovanju obilazi se rezidencija Dalaj Lame i njegove vlade u egzilu, gradić McLeod Ganj koji još nazivaju i  Mala Lasa(Little Lhasa) a koja se  nalazi u državi Himachal Pradesh. Za ljubitelje budizma ovo je mesto od posebnog značaja na kojem i dalje cveta tibetanska kultura i odakle izbeglice sa Tibeta svake godine kreću na “Marš mira“ u nadi da će se ponovo vratiti na svoje ognjište. 


Ako želite da osetite njenu magiju, budete dotaknuti daškom spiritualnosti, na kratko budete deo njenih jedinstvenih festivala i proslava - jednostavno morate krenuti sa Big Blue u Indiju.
 

Dan 1
BEOGRAD
(1.11.2022): BEOGRAD – DELHI Sastanak na aerodromu “Nikola Tesla“ u ranim jutanjim časovima. Let do Delhija sa presedanjem u Istanbulu.
Dan 2
DELHI
(2.11.2022): DELHI U ranim jutarnjim časovima dolazak u prestonicu Indije – New Delhi. Još pri izlasku sa“Indira Gandi“ aerodroma počinjemo da osećamo jake mirise u vazduhu, očaravaju nas boje šarenih sarija koje Indijke nose, a prag tolerancije na buku nam raste do neverovatnih visina. Delhi je po broju stanovnika među najnaseljenijim gradovima sveta, ali je istovremeno u samom vrhu “Zelenih prestonica“ sa preko 30 % ukupne površine pod zelenilom. Zadiviće vas visoki drvoredi palmi i velelepne bašte kraj kojih ćemo proći na putu do hotela koji se nalazi u epicentru turističkog života New Delhi-ja, u Paharganju. Smeštaj u hotel. Kratak predah uz doručak i čaj pre polaska u razgledanje. U razgledanje idemo privatnim prevozom i obilazimo Old Delhi, stari deo grada sačinjen od spleta malih ulica i bazara. Tu se nalazi Jama Masjid koja je najveća džamija u Indiji, čije dvorište može da primi do 40.000 vernika. U blizini Jama Masjid se nalazi i najlepša tvrđava Delhija - Red Fort, sagrađena još u 17. veku za vreme vladavine cara Shah Jahana, koji je sagradio i Taj Mahal. Odavde je Mogulska dinastija vladala sve do dolaska Britanaca, a usput ćete saznati zašto je neverovatan splet uskih ulica koje čine Chandni Chowk najupečatljivija tačka Delhija. Zatim put vodi do Raj Ghata i Gandhi Smriti , grobnog mesta velikog indijskog vođe Mahatme Gandhi-ja, a u povratku odlazimo do Parlamenta i India Gate -a. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 3
DELHI
(3.11.2022): DELHI Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet u Agru. Putovanje do Agre privatnim prevozom u trajanju od triipo sata. Po dolasku u Agru, sledi obilazak svetski poznatog bisera Indije - Taj Mahal-a. Taj Mahal je u 17. veku sagradio mogulski vladar Shah Jahan svojoj voljenoj ženi Mumtaz i do dana današnjeg je ostao najveći spomenik ljubavi. Izgrađen je u potpunoj simetriji, od belog mermera u stilu "pietra dura" gde su dragim kamenjem formirani mozaici, koji prekrivaju unutrašnjost hrama. Odlazak na ručak. Nakon ručka odlazak do Agra Fort i obilazak. Povratak u Delhi u večernjim satima. Noćenje.
Dan 4
DELHI
(4.11.2022): DELHI U prepodnevnim časovima odlazimo na fakultativni obilazak New Delhi-ja: Humayun's tomb raskošni mauzolej sagrađen u čast cara Humayuna, biser Mogulske arhitekture iz 16. veka, koji se nalazi u veličanstvenom parku. Zatim sledi poseta “Lotus Temple“, hrama koji je arhitektonsko remek delo koje podseća na Sidnejsku Operu. Lotus temple je građevina urađena od belog betona i mermera nalik lotosovom cvetu, okružena sa devet jezera i predstavlja najposećeniju turističku atrakciju Delhija. Ovaj hram još nazivaju i „Hram svih religija“ jer su tu svi dobrodošli na molitvu i meditaciju. Zatim se odlazi do lokaliteta Qutub Minar, koji je najveći minaret u Indiji i datira iz 12. veka. Minaret je visok 70m i prekriven je natpisima iz Kurana. Kratak predah od Delhijske vreve ćete pronaći u „Lodhi Garden“ koji je omiljena bašta lokalnog stanovništva. U njoj se nalaze mauzoleji i džamije dinastije Lodi koja je vladala Indijom u 16. veku. Pored spomenika kulture, bašta broji preko 100 vrsta drveća i 50 vrsta leptira kao i brojne vrste ptica i veverica. U okviru Lodi bašte se nalazi i Nacionalni bonsai park. Sledi obilazak i Laxminarayan Temple, najlepšeg hinduističkog hrama u Delhiju. Slobodno vreme za bazar. Kasno popodne odlazak do autobuske stanice i nastavak putovanja prema severu komfornim autobusom (semi-sleeper). Noćna vožnja sa usputnim stajanjima za toalet i kafu. Vozimo se u državu Himachal Pradesh i penjemo se na planinski venac koji se zove Dhauladhar koji je deo lanca nižih Himalaja. Vrhovi Dhauladhara se uzdižu na čak 4.000 m, a mi se smeštamo u McLeod Ganj koji je na 2000 m visine, u blizini prvog baznog kampa za planinare. Noćna vožnja.
Dan 5
MCLEOD GANJ
(05.11.2022.): MCLEOD GANJ McLeod Ganj i okolinu još nazivaju i “Mali Tibet“ zbog činjenice da od 1959. godine ovde živi tibetanski vođa Dalai Lama sa svojim vladom u egzilu. Sve je u znaku tibetanske kulture, umetnosti, ali i gastronomije. Dolazak u McLeod Ganj u ranim jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel, šetnja i upoznavanje sa šarmantnim gradom okruženim netaknutom prirodom. Kroz grad susrećete tibetanske monahe, obilazite hramove u pratnji vodiča, a poseban je doživljaj okretanje molitvenih točkova, koje po predanju donosi dobru karmu i pročišćava negativnu energiju. Obilazimo rezidenciju Dalai Lame, Tsuglagkhang Complex i Dalai Lama Temple, koji je ujedno i najveći tibetanski hram izvan Tibeta. Ukoliko Njegova Svetost bude prisutna, postoji mogućnost prisustvovanja njegovom jutarnjem predavanju ili meditaciji. Sledi obilazak Tibetanskog muzeja gde ćete se bliže upoznati sa problemima tibetanskog naroda koji je 1959. godine proteran sa Tibeta i koji svake godine pokušava da kroz „ Marš mira“ opet dođe na svoje ognjište. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 6
MCLEOD GANJ
(05.11.2022.): MCLEOD GANJ Slobodan dan ili fakultativni izlet do tibetanskog instituta Norbulingka i jezera Dal sa usputnim zadržavanjem da bi se posetio i Gyuto manastir. Norbulingka je Institut tibetanske kulture koji održava tradiciju i učenja tibetanskog naroda. U njemu možete kupiti tradicionalne originalne tibetanske suvenire. Sledi poseta Gyuto manastiru koji je i središte Lame Karmape. Ovde ćete imati priliku da vidite filmske scene budističkih monaha odnosno njihove svakodnevne rutine: vežbanje joge, meditacije ili pak čišćenje podova. Na kraju odlazak do jezera Dal i uživanje u netaknutoj prirodi. Povratak u McLeod Ganj. Noćenje.
Dan 7
MCLEOD GANJ
(07.11.2022): MCLEOD GANJ Za ljubitelje planinarenja i šetnji po šumi ovaj dan će ostati nezaboravan. Nakon doručka odlazak do fantastičnog vodopada i hrama Bhagsunath, a potom u osvajanje Triund-a (2.800m). Priroda je netaknuta i kroz gusto zelenilo četinara ponegde proviri crvena krošnja Himalajskog rododendrona, autohtone vrste koja cveta egzotično crvenim cvetovima u proleće. Na ovoj turi, ako ponesete zalihe hrane, možete imati neobične vodiče - majmune. Uspon traje oko 4h. Povratak u popodnevnim časovima. Noćenje.
Dan 8
AMRITSAR
(08.11.2022.): AMRITSAR Rano ujutru polazak privatnim prevozom u Amritsar. Amritsar se nalazi u državi Panjab na 30 km od granice sa Pakistanom. U njemu većinsko stanovništvo čine Siki, pripadnici posebne religije, koji su prepoznatljivi po velikim turbanima. Muškarci nose turbane u koje umotavaju svoju kosu koju nikada ne šišaju i po profesiji su uglavnom vojnici. Pandžab je jedna od najbogatijih oblasti u Indiji u šta ćete se uveriti po samom dolasku u grad. U Amritsaru se nalazi jedna od najljepših i najskupocenijih građevina Indije, Golden Temple (Zlatni hram) koji je pozlaćen sa 750 kg zlata i u kojem se čuva najveća svetinja sikijskog naroda. Smeštaj u hotel i odlazak u Golden Temple. Hram je urađen u mermeru i zlatu, a u sredini samog hrama se nalazi jezero u kojem se vernici ritualno kupaju. Najzanimljivija tačka hrama je “narodna kuhinja“, gde preko 40.000 ljudi svakodnevno dolazi da jede besplatne obroke koje prave volonteri. Nakon obilaska, slobodno vreme do polaska na Wagah Border, granicu sa Pakistanom gde se svakog dana u 17 h odžava svojevrsna predstava između indijskih i pakistanskih graničara. Povratak u Amritsar. Noćenje.
Dan 9
AMRITSAR
(09.11.2022.): AMRITSAR-CHANDIGARH Ujutru polazak za Chandigarh (putovanje u trajanju od 4h, privatnim prevozom) u jedan od najmodernijih i najzelenijih gradova Indije. Po dolasku check-in u hotel i odlazak na panoramsko razgledanje. Ova prestonica je prvi planski izgrađen grad u Indiji, a švajcarsko-francuski arhitekta Šarl-Eduar Žanrene-Gri, poznat pod pseudonimom Le Korbizje, pristao je da 1950. godine napravi plan grada. Tokom sledeće decenije Chandigarh je izgrađen od temelja, a njime danas dominiraju građevine u „brutalističkom“ stilu, mreže puteva i mnoštvo zelenila. Osim izvandrednim arhitektonskim rešenjima, grad se može pohvaliti i jezerom Sukhna, koje opčinjava sve ljubitelje ptica, kao i Kamenom baštom(Rock garden), koje ćemo posetiti. U ovom jedinstvenom muzeju na otvorenom, koji se prostire se na 10 hektara, nalazi se preko 2.000 skulptura napravljenih od kamena, drveta i drugih materijala. Slobodno vreme. Noćenje.
Dan 10
CHANDIGARH
(10.11.2022.): CHANDIGARH -RISHIKESH Polazak za Rishikesh u jutarnjim satima privatnim prevozom. Vožnja u trajanju od 4h. Rishikesh se nalazi u državi Uttarakhand i spiritualno je mesto za indijce. Mesto je centar "rishija", svetih ljudi. Rishikesh je poznat po mnogim ašramima i centrima za jogu. Čak su i sami Beatlesi početkom šezdesetih godina bili ovde u ašramu jogija Maharishija Mahesha i napisali preko 40 pesama. Svake godine u martu se ovde održava Internacionalni festival joge koje okuplja naslavnije instruktore i učitelje iz celog sveta. Upoznavanje grada i njegovih hramova. Predveče odlazak do mosta Ram Jhula da bi stigli na Arti, molitvu kojom se odaje pošta reci, na gatu ispred Parmath Niketan ashrama. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 11
RISHIKESH
(11.11.2022.): RISHIKESH Slobodan dan u Rishikeshu možete iskoristiti u šetnji kraj reke Ganga i obilazak Patna vodopada ili možda, za one hrabrije, kupanje u Gangu. Gang je sveta indijska reka koja se proteže u dužini od 2.500 km kroz Indiju i Bangladeš. Na njegovim obalama se vrše ritualna kupanja i veruje se da prosipanje pepela pokojnika u reku obezbeđuje izlazak iz kruga reinkarnacije. Na ovom putovanju ćete imati priliku da vidite kristalno čistu reku Gang, koji je divna planinska reka, gde je voda prozirna upravo zbog blizine izvora. Inače Gang važi za jednu od najzagađenijih reka sveta. Ukoliko volite adrenalinske sportove moguć je rafting na Gangu. Noćenje.
Dan 12
HARIDWAR
(12.11.2022.): HARIDWAR Slobodan dan u Rishikeshu ili fakultativni obilazak Haridwara. Haridwar je jedan od sedam svetih gradova hinduizma. U toku letnjih meseci hiljade hodočasnika putuje u Haridwar kako bi se ritualno okupali na gatovima reke Gang. Svakih dvanaest godina u Haridwaru se slavi poznata indijska hodočasnička svečanost Kumbh Mela. Haridwar je poznat po brojnim vrlo interesantnim hramovima, a jedan od njih je hram Manasa Devi do kojeg se dolazi žičarom i sa kojeg se pruža prelepi vidik. Predveče prisustvovanje molitvi na Har Ki Pauri gatu, na obalama Ganga. Povratak u Rishikesh. Noćenje.
Dan 13
DELHI
(13.11.2022.): RISHIKESH -DELHI Slobodno vreme za samostalno istraživanje Rishikesha do polaska za Delhi u popodnevnim časovima. Putovanje u trajanju od 4h. Dolazak u Delhi u večernjim satima. Smeštaj u hotel i noćenje.
Dan 14
DELHI
(14.11.2022.): DELHI Doručak. Slobodan dan za obilazak hinduističkog hrama Akshardham ili vreme za bazar i kupovinu suvenira. Noćenje.
Dan 15
BEOGRAD
(15.11.2022) DELHI- BEOGRAD Transfer do aerodroma u ranim jutarnjim časovima. Let sa internacionalnog aerodroma za Beograd sa jednim presedanjem. Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima. Istražite svet sa Big Blue Explore! Čekamo vas na sledećem putovanju.