ŠRI LANKA 08. AVGUST 2019.

Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi, u evrima

(Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.)


 

U cenu aranžmana je uračunato: Prevoz avionom na navedenim relacijama (Beograd-Dubai-Kolombo-Dubai-Beograd), smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* lokalne kategorizacije na bazi polupansiona (9 polupansiona, doručak i večera–švedski sto), razgledanja i obilasci na turi prema programu, ulaznice za razgledanja prema programu, ulaznice za Peraheru, transferi, troškovi organizovanja i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda).

 

U cenu aranžmana nije uračunato:  Avio-takse 103 evra (a sastoje se od nerefundabilnih taksi: EUR3.42YQ,EUR4.48LG,EUR0.98RF,EUR16.72RS,EUR0.22RS,EUR14.00YR,EUR18.54F6, EUR44.64LK) koje su podložne promeni i plaćaju se u agenciji u konačnom iznosu u dinarima, lokalne avio takse (ukoliko postoje), fakultativni izleti, napojnice (za lokalne vodiče, vozače i za nošenje prtljaga, u ovom delu sveta su obavezne, oko 45 EUR za ceo boravak), međunarodno putno zdravstveno osiguranje, viza (oko 35 evra) i troškovi viziranja (10 evra), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, kao ni osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje.

 

HOTELI:          
Dambula:
Thilanka Resort&Spa 4*-Sigiriana Resort by Thilanka ili sličan www.sigirianaresort.com

Hotel je okružen prirodom i pirinčanim poljima, vešto kombinujući moderne uticaje i šrilankanski šarm I gostoljubivost. Gostima je na raspolaganju otvoreni bazen, wifi, bar, restoran…U blizini se nalaze pećine Dambule, a na 30 minuta vožnje je Lavlja stena Sigirije.

Kandy: Royal Kandyan 4* ili sličan                                                          www.royalkandyan.lk

Hotel je centralno pozicioniran, u blizini Kraljevske botaničke bašte u Kendiju.  U hotelu ima besplatan wifi, restoran, biznis centar. Sobe su klimatizovane, imaju led tv i satelitske programe, kuvalo za čaj/kafu.

Obala Indijskog okeana: Jie Jie Hotel 4* ili sličan          www.jetwinghotels.com/jiejiebeachbyjetwing/

Hotel je lociran na jugozapadnoj obali Šri Lanke, u Panaduri, na oko 29 km od Kolomba. Nalazi se medju kokosovim palmama, a gostima je na raspolaganju restoran, wifi, satelitska tv, sobe su klimatizovane.

 

KORISNE INFORMACIJE:

VIZA:Viza za Šri Lanku je potrebna za nosioce srpskih pasoša, (važnost pasoša mora biti najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) i iznosi oko 35 evra, usluga viziranja je 10 evra. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Za sve informacije obratite se agenciji.

VALUTA: Šrilankanska rupija 1USD = 174,634 LKR; 1EUR = 195,894 LKR

KLIMA: Tropska, toplo sa velikim procentom vlažnosti. U ovom periodu je sunčano i toplo, ali su mogući kraći tropski pljuskovi

Lokalno vreme je plus 3,5 časova u odnosu na vreme u Srbiji

Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming

-Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela

-Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta

-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

-Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, obično deset dana pred put, a najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

-Sadržaj i redosled panoramskih razgledanja i obilazaka lokaliteta predviđenih programom podložni su promeni, ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:
Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

          gotovinski

          čekovima građana do 6 mesečnih rata.

          platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

          kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

          kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.

          preko računa.

          kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

          administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP DOO).   

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 24.01.2019.godina zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018.godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 25. februar 2019 ili do popune mesta.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.

BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

                                                                              

                                                                                                              Cenovnik br. 6 važi od 29.07.2019. godine

 

Ultra Last Minute

 

Šri Lanka

TURA PO ŠRI LANKI I ODMOR NA INDIJSKOM OKEANU

(u vreme čuvenog budističkog praznika Perahera)

 

11 dana/9noći/8 noćenja - avionom

Polazak: 08.avgust 2019. / Povratak: 18.avgust 2019.

 

LAST MINUTE PONUDA: ZA UPLATE DO 05.AVGUSTA VAŽI POPUST 190 € PO OSOBI. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

 VERZIJA PROGRAMA U PDF-U

Dan 1
BEOGRAD
BEOGRAD – DUBAI Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera Big Blue u 11:00 časova (3 sata pred let) . Poletanje za Dubai u 14:00 časova (let FZ746). Sletanje u 21:20 časova. Nastavak putovanja za Kolombo u 23:20 časova (let FZ547). Obroci u avionu nisu uračunati u cenu karte.
Dan 2
Dambula
DUBAI-KOLOMBO-DAMBULA Sletanje u Kolombo u 05:20 časova. Polazak za Dambulu. Doručak. Razgledanje poznatih pećinskih hramova Dambule, koji se odlikuju vrednim statuama Bude i sjajnim fresknim slikarstvom. Dolazak i smeštaj u hotelu. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 3
Dambula
DAMBULA–SIGIRIJA–POLUNARUVA-DAMBULA Doručak. Polazak za Sigiriju. Penjanje ka steni Sigiriji na kojoj je u 5.veku izgrađena palata, zaslužna da Sigirija postane „najlepši grad koji je ikada postojao". Stena i danas predstavlja jedan od najznačajnijih spomenika prošlosti, poznat po lepim freskama „Devojke Sigirije". Uvrštena je u svetsku kulturnu baštinu. Odlazak za Polunaruvu. To je još jedan nemi svedok bogate kulturno-istorijske prošlosti, koji je pod zaštitom UNESCO, kao svetska kulturna baština. Obilazak ostataka čuvene stare prestonice u periodu između 11. i 13. veka. Ceo kompleks je poznat po sjajnim građevinama, koje su još uvek u veoma dobrom stanju. U ovom periodu urađen je veliki broj irigacionih radova širom zemlje, a budizam je ustanovljen kao državna religija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 4
KANDY
DAMBULA–MATALE-KENDI Doručak. Polazak za Kendi. Vožnja kroz veoma lepe i brdovite predele zemlje, sa brojnim plantažama čaja. U gradiću Matale poseta bašti začina. Nastavak putovanja. Obilazak radionice batika. Dolazak u Kendi. Prisustvovanje predstavi sa tradicionalnim plesom i bubnjarima. Posebnu atrakciju predstavljaju hodači po vatri. Obilazak hrama Budinog zuba, najvažnijeg budističkog svetilišta u zemlji. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 5
KANDY
KENDI Doručak. Poseta Kraljevskoj botaničkoj bašti Peradenija, u kojoj se mogu videti veoma retke i endemske vrste biljaka. Vožnja kroz drugi po veličini grad u zemlji, koji je bio poslednja prestonica klasične i nezavisne sinhaleske kraljevine. Prisustvovanje čuvenoj Perahera procesiji, u kojoj učestvuje preko stotinu živopisno ukrašenih slonova, igrača, bubnjara i gutača vatre. Tokom praznika Perahere odaje se počast najvećoj budističkoj svetinji Šri Lanke, Budinom zubu, koji se nosi na ledjima posebno odabranog slona. Sam praznik se slavi deset dana, mi smo odabrali veče najraskošnije i najsvečanije procesije. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Dan 6
KANDY
KENDI–PINAVELA- HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Doručak. Polazak ka hotelu na obali Indijskog okeana. Poseta sirotištu za slonove Pinavela. Nastavak putovanja. Dolazak i smeštaj. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 9
BENTOTA
HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA Boravak u hotelu 4* na bazi polupansiona. Slobodno vreme za odmor i kupanje u jednom od nekoliko poznatih turističkih mesta na jugozapadnoj obali Šri Lanke, koje se odlikuje lepim peščanim plažama i brojnim plantažama palmi. Noćenja.
Dan 10
KOLOMBO
HOTEL NA OBALI INDIJSKOG OKEANA–KOLOMBO Doručak. Polazak za Kolombo. Poseta uzgajalištu kornjača. Nastavak putovanja i dolazak u Kolombo. Razgledanje glavnog grada Šri Lanke, u kome se prepliću ostaci kolonijalne arhitekture i atmosfera novog modernog doba. Stara tvrđava sa svojim svetionikom, predsednička palata, Beli džin - zgrada glavne pošte, Parlament, Petah - četvrt sa tradicionalnim bazarima, budistički i hindu hramovi, samo su deo bogatstva koje ovaj grad može da pruži. Kraće slobodno vreme za kupovinu. Kasni večernji transfer na aerodrom (na aerodrom se mora doći 3 sata pre leta).
Dan 11
BEOGRAD
KOLOMBO–DUBAI–BEOGRAD Poletanje za Dubai u 02:10 časova (let FZ558). Obrok u avionu nije uračunat u cenu karte. Sletanje u Dubai u 05:20 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 09:05 časova (let FZ745). Sletanje u Beograd u 13:00 časova.