VALENCIA MADRID OKTOBAR 2023

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)

*Deca 0-01.99 godine plaćaju kartu po ceni od 60 eur i nemaju sedište u avionu.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije Air Serbia na relaciji Beograd – Valensija – Madrid-Beograd;
-Aerodromske takse za let Air Serbia u iznosu od 48,97 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina
(aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, (EUR12.00-YR, EUR 0.98-RF, EUR 19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG,
EUR 8.01-JD, EUR 0.63-OG, EUR 3.27-QV).
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Valensiji do hotela 12.10;
- Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča,
- Tri noćenja u hotelu EUROSTARS REY DON JAIME 4* na bazi noćenja sa doručkom;
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku (asistencija prema programu);
- Grupni transfer od hotela do železničke stanice u Valensiji 15.10.
- Kartu za voz na relaciji Valensija – Madrid
- Panoramsko razgledanje grada Madrida u pratnji lokalnog vodiča,
- Tri noćenja u hotelu ELBA MADRID ELCALA 4* na bazi noćenja sa doručkom;
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku (asistencija prema programu);
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga;
- Troškove organizacije putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

Smeštaj VALENSIJA 12-15.10.2023.:
HOTEL EUROSTARS REY DON JAIME 4* www.eurostarshotels.co.uk/eurostars-rey-don-jaime.html

Hotel EUROSTARS REY DON JAIME 4* je lociran na samo 15-20ak minuta hoda od Kalatravinog grada umetnosti I nauke koja je ujedno I najveća atrakcija ovog grada. Autobuska stanica se nalazi u blizini hotela, odakle saobraća prevoz koji omogućava dobru povezanost sa ostalim delovima grada i turističkim znamenitostima. Stadion Mestalla je na samo 20 minuta hoda, dok su gradske plaže na oko 3-4 km od hotela. Hotelski sadržaj: restoran u kom se služi doručak, bar, lift, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI u javnim delovima hotela, usluge pranja uz doplatu, iznajmljivanje bicikala, parking uz doplatu. Hotel poseduje 319 soba i sve standardne sobe u hotelu su vrlo komforne i moderno opremljene: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, minibar uz doplatu, telefon.

Smeštaj MADRID 15-18.10.2023,:
HOTEL ELBA MADRID ALCALA 4* www.hoteleselba.com/en/hotel/elba-madrid-alcala

Lociran u širem centru grada, na samo 5 minuta hoda od metro stanica Ciudad Lineal I Suancez, što omogućava dobru povezanost sa centrom i ostalim znamenitostima grada. Nalazi se takođe i u blizini IFEMA kongres centra, kao i CÍVITAS Metropolitano fudbalskog stadiona, Park Retiro i Muzej Prado su na 6 km udaljenosti. Hotelski sadržaj: restoran A la carte, bar, restoran u kom se služi doručak, teretana, lift, prostorija za odlaganje prtljaga, WI-FI u celom hotelu, usluge pranja I peglanja uz doplatu, parking/garaža uz doplatu. Sve standardne sobe u hotelu su vrlo svetle i moderno opremljene kvadrature oko 23m2: kupatilo sa fenom, klima uređaj, WI-FI, SAT TV, sef uz doplatu, minibar uz doplatu, telefon. Aerodrom Madrid Barajas je na 30 minuta udaljenosti od hotela.

VAŽNE NAPOMENE:

* Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

* Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
* Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.
* Vremena letova su podložna promenama. Putnici će o tačnom vremenu leta biti obavešteni dva dana pre putovanja. Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakvih promena leta od strane avio-kompanije.
* Usled promena cene goriva na tržištu nafte, moguće je uvođenje doplate za gorivo, čiji iznos je podložan promeni do početka putovanja i važi će za sve prijavljene putnike.

OPŠTE NAPOMENE:

• Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja
• Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 20. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja je 7 dana pre puta, po ovom osnovu. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor
usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja
• Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 23kg i jedan ručni prtljag težine 8kg.
• Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
• Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 15 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.
• Sadržaj fakultativnih izleta podložan je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično).

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČINI PLAĆANJA:
* gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
* čekovima građana do 6 mesečnih rata.
* platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
* kreditnim karticama Intesa banke mogude je pladati do 6 jednakih mesečnih rata.
* kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata.
* preko računa.
* kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
* administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0012287, počev od 01.10.2022. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs .

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

BIG BLUE GROUP doo
Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021
Katerorija licence A

Program putovanja broj 1 od 07.08.2023.
Cenovnik broj. 1 od 07.08.2023.

 

-Španija-
VALENSIJA-MADRID
Direktni letovi Air Serbia & brzi voz Valensija-Madrid

Polazak/povratak 12.10.2023.-18.10.2023. (7 dana- 6 noćenja)
Redovna linija Air Serbia
ODLAZAK UJUTRU/POVRATAK UVEČE

VERZIJA PROGRAMA PUTOVANJA U PDF-u


Valensija je treći grad po veličini u Španiji i ujedno jedan od najvažnijih gradova ove zemlje. Smeštena na istoku Španije, tačnije, na obali Sredozemnog mora, predstavlja centar oblasti Kosta del Azar (obala pomorandžinog cveta). Valensija je grad inovacija, ovde se nalazi remek-delo Santjaga Kalatrave, futuristički grad-muzej sa kulturnim I zabavnim sadržajem koji nikako ne smete propustiti! Prestonica Španije Madrid nalazi se u srcu Pirinejskog poluostrva, između Atlantika na severu, Sredozemnog mora na jugu, Portugala na zapadu i Katalonije na istoku. Ekonomsko i kulturno središte države obiluje velelepnim građevinama (Kraljevska palata, Edificio España, Metropolis i Telefonica, Palacio de Cristal), širokim avenijama (Alcala, Gran Via) i grandioznim trgovima (Plaza Mayor, Puerta del Sol, Cibeles, Neptuno, Colon), kao i prelepim parkovima (od kojih je najveći i najpopularniji Retiro), bogatim muzejima (Prado, Reina Sofia, Thyssen-Bornemisza). Ovde se nalazi I stadion najtrofejnijeg fudbalskog kluba. Madrid je jedan od onih gradova u kojima se naglašeno sudaraju tradicionalno i moderno.
 

Dan 1
BEOGRAD
BEOGRAD – VALENSIJA (Četvrtak 12.10.2023.) Sastanak putnika na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla” kod šaltera agencije Big Blue u 04:00 časova. Poletanje za Valensiju u 06:15 časova (Let kompanijom Air Serbia JU 590). Sletanje u Valensiju u 09:05 časova. Po izlasku sa aerodroma, odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Grad umetnosti i nauke (Ciudad de arts & ciencias), kompleks savremene arhitekture koji je projektovao čuveni arhitekta Santiago Kalatrava, obilazak jedinstvenog parka dužine 9 km u napuštenom koritu reke Turije, panoramski obilazak 15 mostova, park Guliver, Palau de la Musica, Puente de las Flores (most od cveća) – najlepši most Valensije, obilazak „kapije Valensije“ Torres de Serrano i Torres de Quart, stadion čuvenog fudbalskog kluba Valensije – Mestalla, obilazak Ruzafe (kosmopolitski i avangardni deo grada koji obiluje ateljeima, studijima, barovima, uličnim sviračima i brojnim restoranima), obilazak Banco de España u centru grada (zvanično najlepše zgrade Valensije) i obilazak Plaza de Torros, Estacion de Nord, Plaza de Ayutamiento, barokne gradske skupštine iz XVIII veka, pijaca, Kolumbova ulica i trg… Nakon panorame, transfer do hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
Dan 2
VALENSIJA
VALENSIJA (Petak 13.10.2023.) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet u trajanju od 3 sata- Valensija kroz istoriju-pešačka tura. Prolaskom kroz kapiju Valensije (kojih je nekad bilo 26), vraćamo se u prošlost i preko istorijske rute koja počinje na Taifa de Valencia i Plaza de la Virgen (Bogorodičin trg) putuje se kroz vekove uz arhitekturu i istorijska obeležja. Bitke, osvajanje i rađanje Valensije, zaštitnik grada, Katedrala Valensije posvećena Presvetoj Bogorodici, Sveti Gral – čaša sa Tajne večere, Tribunal de las Aguas – usmeni sud zaštićen UNESCO-m, Bazilika (Basilica de desesperados), Micalet toranj, rimske iskopine, arapska tržnica, rimska kupatila, Mercat Central centralna valensijska pijaca vanserijske arhitekture (Art Nouveau), obilazak zvanično najuže zgrade na svetu, Lonja de Seda – srednjevekovna tržnica mediteranske gotike koja je danas deo zaštićenih „Puteva svile“, palate Bordžija. Mali predah i slobodno vreme u autentičnim barovima baroknog stila. Preporučujemo da probate čuveno valensijsko piće – Agua de Valencia, Churros (španska poslastica), ili sendvič sa španskom šunkom....Izlazak kroz drugu kapiju i put u obilazak arhitekture budućnosti. Povratak u hotel. Noćenje. (Cena izleta: od 25 €). Takođe, preporuka je da posetite neku od pet valensijskih plaža: Malvarosa, Cabanyal, Patacona, Alboraya, Port Saplaya (valensijska Venecija), ili obiđete najstariju špansku luku koja je ujedno i jedna od najvećih evropskih luka. Preporučujemo: šetnja promenadom sa brojnim restoranima i pogledom na Mediteran i usidrene jahte.
Dan 3
VALENSIJA
VALENSIJA (Subota 14.10.2023.) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet – Benidorm i Alikante Benidorm se nalazi na oko 130 km od Valensije i spada u red najpoznatijih španskih letovališta, (godišnje Benidorm poseti preko 8 miliona turista). Šetnja po starom gradu, slobodno vreme. Nakon toga, nastavak putovanja duž Bele obale (Costa Blanca). Dolazak u Alikante, još jedno od poznatijih španskih letovališta u ovoj regiji. Letovalište je poznato po tvrđavi Santa Barbara koja se uzdiže na steni iznad grada. Obilaskom tvrđave, šetnja se nastavlja ka najživopisnijoj četvrti El Barrio de Santa Cruz, poznato po uskim vijugavim uličicama, belim kućicama sa šarenim motivima, katedrali Sv.Nikole iz 17.veka, kao i gradskom skupštinom, koja se nalazi unutar ruševina srednjovekovnih zidina. Nakon obilaska starog grada, šetnja se nastavljam ka aveniji Esplanada de Espanja (popločanom sa 6.6 miliona mermernih pločica). Ovo je i jedan od simbola grada. Šetnja se završava kod najpoznatije gradske plaže Playa del Postiguet, gde se možete odmoriti i uživati u nekom od lokalnih restorana, tapas barova koji nude specijalite ove regije. Povratak u Valensiju u kasnim popodnevnim satima. Noćenje. (Cena izleta: od 70 €).
Dan 4
MADRID
VALENSIJA-MADRID (Nedelja 15.10.2023.) Doručak. Napuštanje soba. Transfer do železničke stanice u Valensiji. Planirani polazak u jutarnjim satima. Putovanje Valensija – Madrid brzim vozom 300km/h, putovanje traje oko 1.50min. Dolazak u Madrid, sastanak sa vodičem, odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim, stepenastim soliterima, Trg Cibeles, Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III. Nastavak putovanja ka južnom delu grada, Matadero, Egipatski spomenik Templo de Debod, korida (bez posete), Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’. Nakon panorame, transfer do hotela. Uveče predlažemo obilazak barova u kojima se služe tapasi (tradicionalno špansko meze:raznovrsni zalogajčići, topli i hladni, sa maslinama, sirom, pršutom, šunkom...) i uživanje u opuštenoj atmosferi tapas barova. Noćenje.
Dan 5
TOLEDO
MADRID-TOLEDO (Ponedeljak 16.10.2023.) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet za Toledo. Jednočasovna vožnja do Toleda, srca Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče reka Taho koja je i najduža reka Iberijskog poluostrva, prolazi i kroz Portugaliju. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri veka, od XIII do XV, razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna i apostolati. Povratak u Madrid. Noćenje. (Cena izleta od 70€); MADRID-TOLEDO (Ponedeljak 16.10.2023.) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni izlet za Toledo. Jednočasovna vožnja do Toleda, srca Kastilje, regije poznate po žutim poljima pšenice, usamljenim zamkovima, vinogradima, plantažama šafrana, vetrenjačama i rodnom kraju Don Kihota. Dolazak u Toledo, staru prestonicu Španije i jedan od najlepših gradova ove zemlje. Sagrađen je na brdu u čijem podnožju teče reka Taho koja je i najduža reka Iberijskog poluostrva, prolazi i kroz Portugaliju. Panorama sa vidikovca na obali reke Taho, panorama palate-tvrđave Alcazar; šetnja starim jezgrom grada karakterističnom po brojnim zgradama koje spadaju u najlepši primer mavarske i srednjovekovne arhitekture Španije, ali i gradu poznatom po proizvodnji marcipana. Razgledanje Gotske katedrale (Catedral de Toledo), građene tokom tri veka, od XIII do XV, razgledanje oltara i riznice u kojoj se nalaze El Grekova platna i apostolati. Povratak u Madrid. Noćenje. (Cena izleta od 70€);
Dan 6
SEGOVIA
MADRID-SEGOVIJA (Utorak 17.10.2023.) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Segovije. Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji koji je na oko 90km udaljenosti od glavnog grada. Nalazi se na listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Kao simbole grada možemo izdvojiti: najbolje očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia, nastao u XII veku. Dvorac Alkazar je poznat i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog dela grada : Plasa Major, obilazak Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Povratak u Madrid. Noćenje. (Cena izleta od 70 €). MADRID-SEGOVIJA (Utorak 17.10.2023.) Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Segovije. Vožnja prema podnožju planine Sijera de Guadarama i gradu Segoviji koji je na oko 90km udaljenosti od glavnog grada. Nalazi se na listi svetske kulturne baštine i jedan je od najživopisnijih gradova Španije. Kao simbole grada možemo izdvojiti: najbolje očuvan rimski akvadukt, velelepni dvorac Alkazar de Segovia, nastao u XII veku. Dvorac Alkazar je poznat i po tome što je upravo tu španska kraljica Izabela obećala finansijsku pomoć Kolumbu u osvajanju novog kontinenta. Obilazak starog dela grada : Plasa Major, obilazak Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Povratak u Madrid. Noćenje. (Cena izleta od 70 €).
Dan 7
BEOGRAD
MADRID-BEOGRAD (Sreda 18.10.2023.) Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme do polaska transfera. Sastanak sa vodičem ispred hotela, transfer do aerodroma (oko 16.00h). Poletanje za Beograd u 18 :20h (Let kompanijom Air Serbia JU 573). Sletanje u Beograd u 21:15 časova. Po sletanju u Beograd, kraj programa.