VIJETNAM ODMOR U HOI ANU 14. MAJ 2020.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: prevoz avionom na navedim relacijama, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu sa 5* u Hoi Anu (8 noćenja sa doručkom/švedski sto), transferi, obilasci prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda), obroci prema programu (doručak/švedski sto),  odobrenje za izdavanje vijetnamske vize na aerodromu prilikom dolaska na destinaciju (40 eur), avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 321 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

 

 

 

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (ako postoje i koji se plaćaju na destinaciji), napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne a plaćaju se na destinaciji (oko 5 evra po danu boravka), vijetnamska viza (oko 35usd), usluga viziranja naše agencije (10 evra po osobi), kao ni međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

 

SMEŠTAJ (lokalna kategorizacija)

 

Hotel: Hoi An –Palm Garden Resort 5* ROH ili sličan, http://palmgardenresort.com.vn

Hotel se nalazi na čuvenoj Kua Daj peščanoj plaži (jedna od najlepših u Vijetnamu), okružen raskošnom baštom. Sve sobe imaju balkon I besplatni wifi. U sobama sa klasičnim drvenim nameštajem nalaze se aparat za pravljenje kafe i čaja, mini bar, sef I kablovska tv. Moguće je baviti se različitim sportskim aktivnostima kao što su odbojka, tenim, ronjenje, pecanje i dr. Hotel ima i svoj spa centar sa različitim vrstama masaža i drugih tretmana za telo, kao i bazen. U blizini hotela nalazi se više dobrih restorana, kafića, klubova i dr.

 

 

 

FAKULTATIVNI  IZLETI: Cene zavise od broja putnika i date su okvirno. Minimum za realizaciju izleta je 10 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i plaćanje se vrše na licu mesta, na destinaciji.

 

-Poludnevni izlet u Hoi An: za 10 prijavljenih putnika cena je oko 28 eur po osobi

-Celodnevni izlet u Hue: za 10 prijavljenih putnika cena je oko 62 eur po osobi

 

VAŽNE I KORISNE INFORMACIJE:

 

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE DO 10.MART 2020. ILI DO POPUNE MESTA

 

Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim  partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

 

VIZA : Državljanima Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebna je viza za  Vijetnam, a se dobijaju po dolasku, na aerodromu. Nepohodno je poneti 2 fotografija i imati bar 2 prazne stranice u pasošu za vizu i pečate.

 

Proces dobijanje vize sa više ulazaka za Vijetnam se sastoji iz dva dela:

1.dobijanja odobrenja vijetnamskih vlasti da se izda viza po dolasku (Visa Approval Letter), što je uključeno u cenu aranžmana i

2.izdavanje same vize po sletanju u Ho Ši Min (Sajgon), plaća se na licu mesta.

1.Odobrenje za vijetnamsku vizu (Visa Approval Letter) dobija se pre polaska, posredstvom  našeg partnera (vijetnamske vlasti moraju unapred da odobre izdavanje vize na aerodromu), ova usluga je oko 40 eur i plaća se u agenciji, uključena je u jedinstvenu cenu aranžmana.

2.Zatim se, po sletanju u Ho Ši Min, dobija viza na aerodromu, trenutna cena je oko 35 usd i plaća se na licu mesta, nakon sletanja u Vijetnam.

 

 

VALUTA: Vijetnam -  v. dong  1USD = 23.194,55 VND  1EUR = 25.710,24 VND             

 

KLIMA: toplo, sa malo izraženijom vlažnošću vazduha, mogući kraći pljuskovi - ovo je period visoke turističke sezone u celom području.

 

Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming

 

VAŽNE NAPOMENE:

 

-Vijetnam je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima (na turi je za vozača i lokalnog vodiča oko 5 eur po osobi, po danu).

-Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

-Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

-Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

-U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika agencija može da otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individulanog putovanja za navedenu destinaciju uz promenu cene putovanja.

-Sadržaj panoramskog razgledanja i i redosled obilazaka lokaliteta predviđenih programom podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno višom silom ili opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

-Lokalna turistička agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 10 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni.

-Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnog partnera.

-Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, obično deset dana pred put, a najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

- Osiguranje od otkaza putovanja se preporučuje.

- Putnici su obavezni da daju tačna imena i prezimena, onako kako je naznačeno u pasošu, prilikom pravljenja rezervacije. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

-Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

 

 

USLOVI PLAĆANJA:

 

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije  na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:

 

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

 

- gotovinski

- čekovima građana do 6 mesečnih rata 

- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina)

 - kreditnim karticama Intesa banke mogude je pladati do 6 jednakih mesečnih rata

- kreditnim karticama Komercijalne banke plaćanje do 12 mesečnih rata

- preko računa 

- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom)

- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP) 

 

 

 

 

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2020 od 10.01.2020. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300068030 od 01.01.2020, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ..

Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika. Krajnji rok za prijavu je 10.03.2020. ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja.  BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa n monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

 

                                                                                                             Cenovnik br. 3 važi od 03.02.2020.

 

VIJETNAM

ODMOR U HOI ANU

11 dana/8 noćenja – avionom

 

Polazak: 14. maj 2020. / Povratak: 24.maj 2020.

(11 dana / 8 noćenja) – avionom

 

Vijetnam i dalje predstavlja mistični izazov za posetioce iz Evrope. Burna istorija, srdačno stanovništvo, autentično kulturno i istorijsko nasledje isprepletano sa viševekovnim kolonijalnim uticajem, plene i privlače sve više turista svake godine.

Lepe peščane plaže okružene palmama i toplo more predstavljaju pravo mesto za odmor i opuštanje.

 

VERZIJA PROGRAMA U PDF-U 

 

 

Dan 1
BEOGRAD
(14.05.2020.) BEOGRAD –DOHA-DANANG Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera Big Blue-a u 10:00. Poletanje za Dohu u 12:05 (let QR 232). Dolazak u 17:55. Nastavak putovanja za Da Nang u 20:25 (let QR 996). Obroci u avionu.
Dan 2
HOI AN
(15.05.2020.) DANANG-HOI AN Dolazak u Da Nang u 07:25. Transfer do Hoi Ana (oko 30km). Slobodno popodne za odmor i kupanje. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
Dan 3
HOI AN
(16.05.2020.) HOI AN Doručak. Fakultativno razgledanje grada. Poseta staroj četvrti i obilazak (peške) ovog mirnog i šarmantnog grada, koji se nalazi na UNESCO-voj listi znamenitosti. Tura počinje kod Istorijskog muzeja, zatim se obilazi pijaca, odakle se odlazi do obale reke malim, uskim ulicama u kojima su stare kuće pretvorene u živopisno dekorisane prodavnice sa šarenim fenjerima raznih oblika. Nastavak šetnje ka pokrivenom mostu u obliku pagode, koji su u ranom XVII veku sagradili japanski trgovci koji su naseljavali grad. Most u obliku pagode je zvanični simbol Hoi Ana. Povratak u hotel. Posle podne slobodno vreme za odmor i kupanje. Noćenje.
Dan 4
HOI AN
(17-19.05.2020.) HOI AN Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Hoi An ima lepe peščane plaže stvorene za odmor i beg od svakodnevnih obaveza, a sam grad nudi različite zabavne i kulturno-istorijske sadržaje, kao i mnoštvo restorana i kafića. Noćenje.
Dan 7
HOI AN
(20.05.2020.) HOI AN Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje ili fakultativni celodnevni izlet za Hue (sa uključenim ručkom). Odlazak autobusom u Hue (130 km). Poseta Citadeli u carskoj palati, iz koje su vladari dinastije Ngujen vladali do 1945.godine. Obilazak Tien Mu pagode, koja se sastoji iz dva dela: prednji deo sa sedmospratnom osmougaonom kulom je postao simbol grada, a drugi deo pagode naseljavaju budistički monasi. Nakon ručka, odlazak do grobnice cara Tu Duka, koja se ubraja među najlepša dela kraljevske arhitekture dinastije Ngujen. U povratku, vožnja kroz najduži tunel u Vijetnamu (6,3 km), izgrađenom 2005. godine. Povratak u hotel. Noćenje.
Dan 8
HOI AN
(21-22.05.2020.) HOI AN Doručak. Slobodno vreme za odmor i kupanje. Noćenje.
Dan 10
DANANG
(23.05.2020.) HOI AN-DANANG Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja do transfera na aerodrom u Da Nangu na let u kasnim večernjim časovima.
Dan 11
BEOGRAD
(24.05.2020.) DA NANG-DOHA-BEOGRAD Poletanje za Dohu u 00:50. Obroci u avionu (let QR 995). Dolazak u Dohu u 04:40. Nastavak putovanja za Beograd u 06:45 (let QR 231). Obroci u avionu. Dolazak u 11:05.