Call Centar 011 - 41 41 411

Cena

Cena od - do: 698 €-918 €

Kategorija hotela

4STARS

3

5STARS

1

Hotelski sadržaj

SPOLJAŠNJI BAZEN 2

ATINA, Rezultati pretrage
 
Atina, kolevka zapadne civilizacije, prepoznatljiva po klasičnim mermernim stubovima, ali i kao moderan, urban grad sa gustim saobraćajem. Grad se prostire između ovih krajnosti, a raznovrsni uticaji Istoka i Zapada prepliću se na pijacama, u kafeima i tavernama koji su izgrađeni na antičkim ruševinama, a naslanjaju se na vizantijske crkve optočene zlatom.
Prva asocijacija pri pomenu Atine sigurno je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Podignut u doba Perikla, hram je bio posvećen zaštitnici grada boginji Atini. Kao i mnogi drugi artefakti, statua boginje napravljena od slonovače i zlata nije sačuvana. Sudbina Akropolja neraskidivo je povezana sa sudbinom samog grada, tako da je Partenon tokom vekova bila hrišćanska crkva, tokom osmanske vladavine bila je džamija, potom barutana šo je umalo dovelo do njegovog uništenja tokom granatiranja Mlečana u XVII veku. Međutim, mnogi istoričari tvrde da je Partenon pretrpeo najveća oštećenja kada je lord Eldžin skidao reljefe sa hrama i odneo ih u Englesku.
Tri ključne tačke moderne Atine čine trg Sintagma, Monastiraki, i trg Omonia. Za turiste je nezaobilazan i kvart Plaka koji se nalazi nešto južnije, sa spletom uličica u podnožju Akropolja, a ako krenete ka istoku, naići ćete na obnovljene kvartove Thissio i Gazi.
Rezultata je pronađeno 1 strana(e).
Prikaži po 
BREEZE BOUTIQUE HOTEL NOCENJE SA DORUCKOM -

Butik hotel Breeze Athens je smešten na manje od 5 minuta hoda od Trga Omonija 

Od 349 €

ROYAL OLYMPIC HOTEL NOCENJE SA DORUCKOM -

Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od Novog muzeja Akropolja i Dionizikevog pozorišta odmah pored čuvenog Zevsovog hrama. 

Od 459 €

NOVUS HOTEL NOCENJE SA DORUCKOM -

Hotel se nalazi u popularnoj atinskoj četvrti Metaxourgio. 

Od 429 €

POLIS GRAND HOTEL NOCENJE SA DORUCKOM -

Hotel se nalazi na 200 metara od metro stanice i od Nacionalnog arheološkog muzeja. 

Od 399 €