Cena detaljno Štampaj

noći7
Prijava07.11
Odjava14.11
Status
STANDARDNA SOBA | POLUPANSION
Dvokrevetna po osobi1749

Cena aranžmana po osobi u evrima (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate).

Trokrevetne i jednokrevetne sobe na upit.

VAŽNE NAPOMENE ZA POLAZAK 07.11.2024.


Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd–Tenerife(jug)-Beograd preko Frankfurta u odlasku i povratku kompanijom Lufthansa i avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 98,06eur (refundabilne u slučaju nerealizacije putovanja)
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom,
- 7 noćenja u dvokrevetnoj sobi u izabranom hotelu na bazi usluge iz cenovnika,
- troškovi organizovanja i vođenja puta.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
- Boravišne takse

VAŽNE NAPOMENE ZA POLAZAK 10.01.2025.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
- Prevoz avionom na relaciji Beograd–Tenerife(jug)-Beograd preko Ciriha u odlasku kompanijom Swiss Airlines i preko Frankfurta u povratku kompanijom Lufthansa, avio-takse u trenutku pravljenja programa u iznosu od 78,72eur (refundabilne u slučaju nerealizacije putovanja)
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom,
- 8 noćenja u dvokrevetnoj sobi u izabranom hotelu na bazi usluge iz cenovnika,
- troškovi organizovanja i vođenja puta.

U cenu putovanja nije uračunato:
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
- Boravišne takse

FAKULTATIVNI IZLETI
Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Prijava i uplata navedenih fakultativnih izleta se vrši na licu mesta, u evrima u efektivi. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, s obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

VILAFLOR, TEIDE NACIONALNI PARK I MASKA
Prva stanica na našem izletu biće Vilaflor, najviše selo Tenerifa, čije je ime vezano za legendu o lepoj guanće devojci iz Ćasne. Kratkom šetnjom upoznaćemo najznačajnije atrakcije šarmantnog Vilaflora ... crkvu Svetog Petra iz 17. veka na čijem ulazu stoje čempresi stari preko 100 godina, ostatke hacijende Soler i vodenice, koji su takođe izgrađeni još u 17. veku, a potom i javne perionice koje su nekada koristili siromašni žitelji Vilaflora i okoline. Izlet nastavljamo uspinjući se na vulkan kroz gustu šumu kanarskog bora i kedra, a baš nadomak Vilaflora uzdižu se najveći i najimpresivniji primerci bora u Španiji. Ulaskom u zonu Nacionalnog parka Teide, oko nas će se pojaviti jedinstven i nezaboravan krajolik vulkana koji dominira ostrvom. Pravimo fotopauzu na vidikovcu Rokes de Garsija (2250m nv), najlepšem vidikovcu vulkana, a koji je dobio ime po izuzetnim oblicima vulkanskog kamenja i stena. I uživamo u pogledu koji puca na sve strane ... na levo je pogled na Piko Vijeho (3155m nv), na desno na najviši vrh Piko Teide (3718m nv), a pravo pred nama na Las Kanjadas, prostor kaldera i okamenjenih reka lave, čijom je erozijom i nastalo ovo fascinantno kamenje. Kada fotografijama ovekovečimo ove prizore, spuštamo se drugom stranom vulkana u pravcu gradića Santijago de Teide, nakon kojeg ulazimo u zonu masiva Teno, gde se ušuškao najveći prirodni dragulj Tenerifa, selo Maska. Krivudava vožnja do Maske nudi spektakularne pejzaže, a samo selo na ulazu u istoimenu klisuru, može se pohvaliti raskošnom florom i bogatom arheološkom zaostavštinom domoradačkog naroda Guanće. Iako je selo Maska, uz Teide, najposećeniji prirodni lokalitet Tenerifa, i dalje odiše mirom i tišinom, isprekidanim samo pojem kanarinaca i uličnih svirača. Povratkom na jug, duž zapadne obale, panoramski ćemo videti susedno ostrvo La Gomeru, kao i uvalu sa čuvenim Los Gigantesima.
Polazak: oko 09:00, povratak oko 15:00
Vođenje: na srpskom jeziku
Cena: 80 evra odrasli, 60 evra deca 2-12 god.

OSTRVSKA TURA
Izlet započinjemo posetom Kandelariji, priobalnom gradiću poznatom po svetilištu Gospe od Kandelarije. Tzv. Crna Madona je svetica zaštitnica kako Tenerifa tako i Kanara u celini. Njena statua, nalazi se unutar mistične domorodačke pećine, tik uz koju je izgrađena impresivna bazilika. Osim bazilike, uz glavni trg Kandelarije, pruža se priobalno šetalište koje krasi devet bronzanih statua nekadašnjih Guanće kraljeva, kao uspomena na prešpansku istoriju Tenerifa. Nakon posete ovom mestu punom simbolike, produžavamo ka glavnom gradu, Santa Kruzu. Panoramski ćemo proći pored kanarskih "bliznakinja", nekada najviših zgrada Španije, simbola grada - Auditorijuma Santijaga Kalatrave, najveće botaničke bašte palmi ... Po dolasku u srce Santa Kruza, glavni trg Plasa Espanju, na kojem danas stoji, između ostalog, veštačko jezero, a podno kojeg su i dalje očuvane zidine starog utvrđenja, divićemo se prelepim istorijskim zdanjima ... proći ćemo preko trga Kandelarija, pored crkve Svetog Franje Asiškog, trga Princa od Asturijasa, pijace Merkado de Nuestra Senjora de Afrika, šetati glavnom trgovačkom ulicom starog grada, Kastiljo, sve do trga Vejler. Biće dovoljno slobodnog vremena i za ručak, šoping, možda posetu Prirodnjačkom muzeju sa najznačajnijom zbirkom Guanće kulture, Palmetumu ili nekoj drugoj atrakciji grada. Poslednja stanica izleta biće grad u kome kao da je vreme stalo ... duh kolonijalne Španije osetićemo na svakom koraku njegovog istorijskog jezgra ... nekada ostrvska prestonica, danas drugi najveći grad Tenerifa, La Laguna je bila i ostala glavni univerzitetski centar Kanara. Dok budemo šetali duž glavnih ulica između trga Adelantado i crkve Nuestra Senjora de la Konsepsion, nizaće nam se palate iz 16, 17. i 18. veka, perioda kada je Španija bila najveća imperija sveta i kada su veze između Tenerifa i Amerike bile najjače. Upravo zbog dominantnog arhitektonskog nasleđa iz kolonijalnog vremena, La Laguna je izabrana za ambijentalnu celinu koja je dočarala atmosferu urugvajskog glavnog grada u filmu "Montevideo, vidimo se".
Polazak: oko 09:00, povratak oko 17:00
Vođenje: na srpskom jeziku
Cena: 85 evra odrasli, 65 evra deca 2-12 god.

LORO PARK
Loro Park je ne samo jedan od najvećih Zooloških vrtova na svetu, već i ozbiljna zadužbina fokusirana na globalne projekte očuvanja prirode, ugroženih životinjskih vrsta, umnožavanje najbogatije populacije papagaja na svetu i mnoge druge. Brojna priznanja za dosledan i marljiv rad u sferi zaštite životinja (izložena su unutar parka) donela su ovoj cenjenoj ustanovi još jednu titulu, titulu Ambasade životinja. Zato je ovaj park jedan od najposećenijih zooloških vrtova na svetu, koji na svojoj površini od 13,5 hektara pruža nezaboravno iskustvo, s obzirom da predstavlja pravo kraljevstvo flore i faune, koje se pored gustog tropskog rastinja, krivudavih senovitih stazica, tai sela, inkubatora za bebe papagaje, može pohvaliti i najvećim akvarijumima sa delfinima i pingvinima na svetu. Takođe, ovde možete videti: gorile, kapibare, lenjivce, lavove, bengalske tigrove, crvenu pandu, jaguara, flamingose, razne papagaje, kao i pogledati predstave koje izvode kitovi ubice, morski lavovi, delfini i papagaji.
Polazak: oko 08:30, povratak oko 18:00Vođenje: izlet se realizuje u okviru internacionalne grupe, transferista daje tehničke informacije na engleskom jeziku.
Cena: 70 evra odrasli, 50 evra deca 2-12 god.

GUSARSKI BROD

Jedno od najlepših iskustava na ostrvu je plovidba ovim brodom, uz muziku, piće, animaciju, kojim se krstari Atlantskim okeanom kako bi se uživalo u pogledu na delfine i kitove u njihovom prirodnom okruženju. Plovidba se nastavlja i do još jednog simbola Tenerifa, stena Los Gigantesa, impresivnih vulkanskih formacija visine 500m-800m kojima se jedino preko okeana i može pristupiti, gde će biti poslužen ručak, nakon čega će oni najhrabriji imati priliku da skaču u vodu i zaplivaju među “gigantima”.
Polazak oko 10:00, povratak oko 15:30. Ručak (uključen je u cenu) će biti poslužen oko 13:00. Vođenje: izlet se realizuje u okviru internacionalne grupe, transferista daje tehničke informacije na engleskom jeziku
Cena: 70 evra odrasli, 50 evra deca 2-12 god

OPŠTE NAPOMENE:

- Rezervacija se vrši na upit. Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije. U slučaju da rezervacija ne bude potvrđena putnik će o tome biti obavešten i biće mu ponuđene alternative od strane Organizatora putovanja.

- Ukoliko ponuđene alternative putniku ne budu odgovarale Organizator putovanja ima pravo da raskine ugovor o putovanju sa putnikom.

- Putnik je upoznat sa ovom činjenicom i saglasio se sa istom prilikom potpisivanja ugovora o putovanju sa Organizatorom putovanja.

- Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

- Za državljane Republike Srbije nije potrebna viza za ulazak u Kraljevinu Španiju. Putnici koji imaju strani pasoš, u obavezi su da se sami raspitaju o eventualnom viznom režimu njihove države i Kraljevine Španije.

- Od dokumentacije, sa sobom je potrebno poneti pasoš, koji mora biti važeći još minimum 3 meseca po povratku sa putovanja. Organizator putovanja ne snosi bilo kakvu odgovornost zbog neispravnog pasoša ili vize, niti je odgovoran ako pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Sve posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave, snosi putnik. Refundiranje uplaćenog iznosa za putovanje koje nije realizovano zbog neispravne putne isprave nije moguće.

- Putno zdravstveno osiguranje je obavezno za zemlje EU. Organizator putovanja ne može biti odgovoran u slučaju da putnik nema osiguiranje i to bude razlog da ga granične vlasti ne puste u zemlju ili zadrže na granici.

- Datum početka i završetka putovanja utvrđen Programom ne podrazumeva celodnevni boravak putnika u smeštajnom objektu, odnosno destinaciji. Vreme polaska ili dolaska putnika i ulaska ili izlaska putnika iz smeštajnog objekta uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom koje mogu da utiču na vreme polaska aviona i drugog prevoznog sredsta na koje organizator ne može uticati, te zbog toga za takve slučajeve Organizator ne snosi odgovornost.

- Prvi i poslednji dan iz Programa su predviđeni za putovanje i ne podrazumevaju boravak u hotelu ili mestu opredeljenja već samo označava kalendarski dan početka i završetka putovanja, tako da Organizator ne snosi odgovornost zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima i slično. U slučaju pomeranja navedenog vremena poletanja aviona Organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio saobraćaja.

- Za avio aranžmane ugovoreno vreme početka putovanja je sastanak putnika na aerodrom, koji je najmanje 2 časa i 30 minuta ranije u odnosu na prvo objavljeno vreme poletanja od strane avio-kompanije.

- Oganizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika otkaže putovanje ili ponudi putnicima mogućnost organizovanja individualnog putovanja za navedenu destinaciju, uz promenu cene putovanja. Minimalan broj prijavljenih putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15. Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane organizatora putovanja ne može biti kraći od: 20 dana pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju duže od šest dana; 7 dana pre otpočinjenja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju između dva i šest dana; 48 sati pre otpočinjanja turističkog putovanja u slučaju putovanja koja traju kraće od dva dana. Ukoliko je organizator sprečen da izvrši ugovor usled neizbežnih i vanrednih okolnosti, dužan je da bez nepotrebnog odlaganja odmah po saznanju obavesti putnika o raskidu ugovora, a pre otpočinjanja putovanja.

- Vaučeri i avio karte se putnicima šalju putem e-mail-a. Po dolasku na aerodrom potrebno je obaviti čekiranje, predaju prtljaga i pasošku kontrolu. Zbog eventualnih gužvi na aerodromu za navedeno je potrebno više vremena pa molimo putnike da na aerodrom dolaze na vreme.

- Vreme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost beogradskog i odredišnog aerodroma) koji mogu biti otežani.

- O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Vreme leta za povratak se putnicima saopštava od strane lokalnog partnera Organizatora putovanja u Barseloni na sledeće načine: lično, putem sms poruke ili putem oglasne table, najčešce jedan dan pre povratka. Broj telefona predstavnika Organizatora putovanja će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpočinjanja ugovorenog putovanja.

- Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju oštećenja, kašnjenja ili gubitka prtljaga. U tom slučaju odmah se obratiti predstavniku avio kompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatražili odgovarajuću potvrdu (Property Irregularity Report), nakon toga obavestiti i predstavnika na destinaciji.

- Ukoliko se smeštajni objekti nalaze u gradskim zonama, postoji mogućnost autobus ne može da iskrca putnike ispred samog smeštajnog objekta, u tim slučajevima, putnici će biti iskrcani na najbližem mogućem stajalištu.

- U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00 h ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu). Ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta.

- Specijalni zahtevi (pogled, francuski ležaj, lokacija sobe i slično) agencija će proslediti specijalne zahteve putnika ali nije u mogućnosti da garantuje njihovo dobijanje. Navodi o sadržaju određenih usluga ili sadržaja koje pruža hotel, ne podrazumeva obavezno besplatno korišćenje istih. Moguća je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za korišćenje pojedinih usluga (masaža, sauna, spa centar, fitnes, internet, sef, konzumacija pića i grickalica iz mini frižidera/mini bara, sportski tereni i slično). Detaljne informacije o doplati i ceni hotelskih usluga, kao i radnom vremenu barova, restorana i hotelskog sadržaja se dobija po dolasku u hotel, na recepciji hotela.

- Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku u hotel. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.

- Hoteli mogu tražiti depozit na recepciji (kreditna kartica)

- Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.

- Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja. Organizator putovanja nije odgovoran za kašnjenja, kvalitet organizacije i cenu fakultativnih izleta i poseta - čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera. U slučaju primedbi i žalbi odmah se obratiti predstavniku Organizatora putovanja.

- Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIGBLUE GROUP.

- BIGBLUE GROUP ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

POSEBNE NAPOMENE:
Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako piše u pasošu, najkasnije 7 dana pred polazak. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.

USLOVI PLAĆANJA:

- Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Organizator može da poveća ugovorenu cenu iz ugovora o organizovanju putovanja ako je to pravo ugovoreno i ako je ugovoreno da putnik ima pravo na umanjenje cene.Organizator može da poveća cenu, odnosno putnik može da umanji cenu, u slučaju promene: 1) cene prevoza putnika do koje je došlo usled promene cene goriva ili drugih izvora energije; 2) postojećih taksi ili uvođenja novih taksi, uključujući boravišne takse, avio-takse ili takse za ukrcavanje ili iskrcavanje u lukama i na aerodromima; 3) deviznog kursa koji se odnosi na turističko putovanje.Ako je povećanje cene veće od 8% ukupne cene turističkog putovanja, organizator ne može jednostrano da promeni cenu.

NAČINI PLAĆANJA:
-Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- gotovinski,
- kreditnim karticama Intesa banke do 6 mesečnih rata,
- kreditnim karticama NLB Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata,
- kreditnom karticom master OTP banke Srbije do 12 mesečnih rata,
- čekovima građana do 6 mesečnih rata,
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina),
- preko računa,
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/ predračuna ugovara direktno sa bankom),
- administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o poslovnoj saradnji sa BIG BLUE GROUP).
- Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom trzištu i slično promeni cenu aranžmana.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IN-0000005, počev od 01.10.2023. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs.

Cenovnik br.2 važi od 22.05.2024.