Cena detaljno Štampaj

Broj noći111
od13.08.202201.10.202221.10.2022
Do30.09.202220.10.202215.11.2022
SUPERIOR SOBA | POLUPANSION
Dvokrevetna po osobi95 80 65
Prvo dete 2,00-11,9910 10 10
Treća osoba70 65 50
PORODIČNA SOBA | POLUPANSION
Dvokrevetna po osobi105 90 80
Treća osoba105 90 80

CENE SU IZRAŽENE U EVRIMA PO OSOBI PO DANU I VAŽE ZA REZERVACIJE I UPLATE U IZNOSU OD 40% OD UKUPNE CENE ARANŽMANA.

Plaćanje je u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan plaćanja. U slučaju promene kursa dinara, nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula).


Jedinstvena cena aranžmana obuhvata: smeštaj i usluge u hotelu prema izboru, usluge lokalnog predstavnika i troškovi organizovanja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato: avio karte sa taksama Beograd-Larnaka- Beograd (AirSerbia cena od 227 evra –zavisi od raspoloživosti mesta na letu), (WizzAir cena od 399 evra sa prtljagom – zavisi od raspoloživosti mesta na letu), transferi (cena od 20 do 70 evra po osobi po pravcu – u zavisnosti od dužine transfera), troškovi fakultativnih izleta i poseta, međunarodno zdravstveno osiguranje

NAPOMENE: REŽIM ULASKA DRŽAVLjANA REPUBLIKE SRBIJE U USLOVIMA PANDEMIJE COVID-19

Od 1. juna 2022. godine ukidaju se sve restriktivne mere ulaska na teritoriju R. Kipar. Svi putnici koju putuju u R. Kipar, nezavisno od zemlje iz koje dolaze, neće biti u obavezi da prezentuju validan sertifikat o vakcinaciji ili oporavku od virusa korona, niti negativan PCR/ Rapid test. Od 08.07.2022. obavezno je nosenje maski u zatvorenom prostoru za sve starije od 12 godina. Za nepoštovanje ove mere, kazna iznosi 300 evra.

NAPOMENE:

SVI STRANI DRŽAVLJANI KOJI KORISTE USLUGE NAŠE AGENCIJE SU U OBAVEZI DA SE RASPITAJU O VIZNOM REŽIMU REPUBLIKE KIPAR, O USLOVIMA PUTOVANJA U VEZI SA ZDRAVSTVENIM, CARINSKIM ILI GRANIČNIM FORMALNOSTIMA KOJI VAŽE ZA DRŽAVU ČIJI PASOŠ POSEDUJU, KAO I DA U PASOŠU SA KOJIM IZLAZE IZ SRBIJE IMAJU ULAZNI PEČAT NA TERITORIJU REPUBLIKE SRBIJE.


VAŽNE NAPOMENE:

Program je individualan, rezervacija se vrši na upit.

Rok za potvrdu rezervacije aranžmana je najkasnije 2 radna dana od momenta prijave za putovanje i uplate akontacije.

Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.

Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge računa se od 14.00 datuma početka putovanja do10.00 poslednjeg dana aranžmana, bez obzira kada gost uđe u hotel. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu prvog dana aranžmana pre 14h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna plaćanja, direktno na recepciji.

Raspodelu soba u hotelu vrši recepcija po dolasku u hotel. Agencija ne može uticati na spratnost, poziciju sobe, veličinu ležaja.

Dodatni ili pomoćni ležaj su manjih dimenzija od standardnog ležaja, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanje.

Putna isprava (pasoš) mora biti važeća minimum 3 meseca po povratku sa putovanja!

Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.

Minimalan broj putnika 2.

Obavezan dress code u svim hotelima prilikom obroka u restoranima (duge pantalone).

Vreme na Kipru je +1 u odnosu na Srbiju.

Voda iz česme se ne preporučuje.

Rent a car - na Kipru se vozi levom stranom (oprez za pešake).

Svi hoteli iz ponude su na upit. Mogućnost rezervisanja i drugih hotela na upit.

Fakultativni izleti na Kipru plaćaju se isključivo u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta po objavljenim tarifama potrebno je najmanje 15 učesnika, izlete je moguće organizovati sa vodičem na engleskom ili ruskom jeziku.

Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je pet dana pre puta.

Svi putnici su obavezni da poštuju važeće carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue group d.o.o.

Big Blue group d.o.o. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE O KIPRU

Površina: 9.152 km2; Broj stanovnika: oko 900.000 (sa turskim delom koji čini oko 20%) Geografski položaj: U Sredozemnom moru, oko 110 km južno od Turske i oko 120 km zapadno od Sirijske obale, pored južnog i severnog dela na ostrvu postoje jos dva suverena dela koja čine po 2% teritorije (zelena granična linija pod kontrolom UN, kao i dve baze Britanske vojske) Glavni grad: Nikozija; Zvanični jezici: grčki, engleski; Religija: Pravoslavna; Valuta: evro; Vremenska zona: CET (+2 GMT), 1 sat unapred u odnosu na Srbiju; Prosečna temperatura: 15-20˚C zimi; preko 30˚C leti; Električna energija: 240 volti, ali priključak nije kao u Srbiji, nego kao u Velikoj Britaniji (svi hoteli imaju adapter koji se uzima na recepciji); Voda: Voda iz česme se ne preporučuje (isključivo flaširana voda); Telefoniranje: Za pozivanje broja u Srbiji okreće se 00 381... i dalje željeni broj (bez 0 u pozivnom broju grada ili mobilne mreže); sve mobilne mreže imaju roming; Prevoz: vozi se levom stranom (OPREZ ZA PEŠAKE); novac za autobusku kartu daje se vozaču po ulasku u autobus (trenutne cene karata za odraslu osobu: celodnevna 5 evra, jedan pravac 1.5 evra. Taksisti voze prema taksimetru (oko 2 evra po kilometru), savetujemo da se dogovori tarifa pre ulaska u vozilo; Rent-a-car: dnevna cena je od 30-50 evra; nudimo uslugu rezervacije unapred; Kupovina: najveći broj radnji nalazi se u Limasolu i Nikoziji, sredom radnje su otvorene do 14h. Lokalni specijaliteti: Halloumi (grilovani sir), Commandaria (dezertno vino), Zivania (rakija od grožđa); Noćni život: Limasol i Aja Napa. Znamenitosti: Antički gradovi: Kition, Kurion, Amathus, Arheološki park u Pafosu, Venecijanski bedemi u Nikoziji, crkva svetog Lazara u Larnaki, Manastir Kikos, stari gradovi severnog dela; Salamina, Famagusta i Kirenija, kao i grobnica svetog Varnave..

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

NAČIN PLAĆANJA:

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski,
- kreditnim karticama Intesa banke do 6 mesečnih rata,
- kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata,
- kreditnim karticama OTP banke moguće je plaćati do 12 jednakih mesečnih rata,
- čekovima građana do 6 mesečnih rata,
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina),
- preko računa,
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/ predračuna ugovara direktno sa bankom),
- administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP DOO). Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu i slično promeni cenu aranžmana.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom trzištu i slično promeni cenu aranžmana.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja za kategoriju licence A, po polisi br. IM-0008716, počev od 01.10.2021. godine, kod osiguravajuće kuće GLOBOS OSIGURANJE a.d.o. Beograd. Garancija putovanja se aktivira kod GLOBOS OSIGURANJA, pozivom na telefon +381 11 20 20 444, prijavom pisanim putem ili telegramom na adresu GLOBOS OSIGURANJE, Beograd/Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina br. 165d ili na e-mail: office@globos.rs

CENOVNIK KIPAR LETO 2022. br.1 od 27.01.2022.
PROGRAM PUTOVANJA KIPAR LETO 2022. br.1 od 27.01.2022.

BIG BLUE GROUP doo Beograd - Stari grad, Kolarčeva 3.
Licenca OTP 121/2021 od 13.10.2021
Katerorija licence A