MAJORKA - IZLETI
 
Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je minimim 20 osoba. Izleti se realizuju uz blagovremenu uplatu predstavniku agencije na licu mesta. Cene izleta su podložne promeni. Organizator putovanja nije odgovoran u slučaju otkazivanja navedenih fakultativnih izleta ili poseta- čiji je organizator lokalna agencija na destinaciji.


ZMAJEVA PEĆINA, BISERI I NAJLEPŠA PLAŽA

Jedan od najzanimljivijih celodnevnih izleta na Majorci. Vozimo se nizijom Es Pla ukrašenom vetrenjačama sve do istočne obale do mesta Portokristo. U Portokristu ćemo napraviti pauzu kako bi otkrili gde Rafael Nadal voli da provodi vreme kada je na svom ostrvu. Posetićemo fabriku Majorica u kojoj nastaju biseri po recepturi alhemičara Mediterana, a nakon toga ulazimo u Zmajevu pećinu. Magična šetnja pećinom u kojoj je temperatura izuzetno prijatna (18-20ºC) završava se koncertom na podzemnom jezeru Martel. Kako bi doživeli istočnu obalu na pravi način, odlazimo do parka prirode MONDRAGO gde se nalazi jedna od najatraktivnijih uvala na Majorci gde je predviđeno slobodno vreme za kupanje. Povratak u hotel planiran je u kasnim popodnevnim satima.
CENA CELODNEVNOG IZLETA: odrasli: od 55€ / deca: 35€

BRODSKA KARTA ZA IBICU

PMI 8:00h - IBZ11:30h / IBZ 21:45h -PMI 01:15h Učinite svoj boravak na Majorci nezaboravnim i otisnite se brodom do susednog ostrva Ibice. Za 3,5h stižete na jedno od najzanimljivijih mediteranskih ostrva koje nikada ne spava. S obzirom da je Ibica maleno ostrvo, rent-a-car ili autobus mogu biti zgodna opcija da se obiđu neke od popularnih plaža. Cena izleta uključuje povratnu kartu Palma – Ibica – Palma. Uz posebnu doplatu i minimum od 20 putnika postoji mogućnost organizovanog transfera od hotela do luke u Palmi i iz luke u Palmi do hotela.

CENA BRODSKE KARTE ZA IBICU: 45-52€ (deca do 13 godina ostvaruju 50% popusta na cenu brodske karte);
doplata za povratni autobuski transfer (hotel –luka u Palmi – hotel) 15€

ALKUDIJA STARI GRAD, ZALIV ALKUDIJE I PLAYA DE MURO

Celodnevni izlet koji će vam pružiti mogućnost da se šetate jedinstvenim starim gradom koji sebično čuva svoju istoriju, ali i da se kupate na predivnoj plaži u zalivu Alkudije. Stari grad Alkudija smešten je u severnom delu ostrva, na 45min vožnje od Palme, dok je zaliv u kojem se nalazi Alkudija dugačak oko 13km, a beli pesak se prostire duž celog zaliva. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje planirano je na Playa de Muro. Povratak je planiran u kasnim popodnevnim časovima.

CENA CELODNEVNOG IZLETA: odrasli: od 23€ / deca: 15€

ROMANTIČNI SEVER TRAMUNTANE SA POSETOM SOLJERU I KUPANJE NA SA KALOBRI

Gradić Soljer smešten u severnom delu ostrva iza planine Tramuntane jedno je od najatraktivnijih mesta na Majorci. Poznati slikari Huan Miro i Pablo Pikaso često su se družili u ovom mestu, a njihova dela danas su izložena na železničkoj stanici u Soljeru. Neobična arhitektura zavodi posetioce koji uživaju u šetnji ulicama sa romantičnim nazivima, kao što je npr. Meseševa ulica. Prepun legendi i anegdota ovaj gradić nikog ne ostavi ravnodušnim, tim pre što se u njegovoj blizini na obali nalazi mesto Port de Soljer koje poseduje šarm francuske rivijere, a u prošlosti je često bio na udaru pirata. Upravo u Port de Soljeru ćemo se ukrcati na brod koji će nas prevesti do čuvene plaže Sa Kalobra koja je smeštena u kamenitom zalivu nedaleko od Soljera. Plovidba traje oko 45min. Pošto su joj u zaleđu stenoviti planinski obronci, ova uvala je teško dostupna sa kopna. Međutim, stići kopnenim putem do Sa Kalobre prava je avantura ako se ide kroz kanjon Toren reke Parejs. Nakon slobodnog vremena za kupanje na Sa Kalobri ka hotelima se vraćamo putem dugim 12km i sa mnogo serpentina koji se, neprekidno vrludajući, provlači kroz lavirint stena. Na tom putu najpoznatija krivina je “čvor na kravati” pošto tu put pravi zaokret od 300 stepeni. Upečatljiv je i prolaz Kaval Bernat gde se put probija kroz usku raselinu između 2 stene.
CENA CELODNEVNOG IZLETA: odrasli: od 53€ / deca 6-11god: 36€

ROMANTIČNI TROUGAO TRAMUNTANE (VALJDEMOSA, PORT de SOLJER & SOLJER)

Izlet na romantični severozapad ostrva vas vodi do malog, veoma lepog rustičnog gradića Valjdemosa, ušuškanog u nedrima planine Tramuntane. Obilazi se Valjdemosa, nekadašnji kartuzijanski manastir u kome su jednu hladnu zimu proveli Šopen i Žorž Sand, kao i palata kralja Sanča. Put vas dalje vodi preko planine, ka obali gde je planirano kraće zadržavanje na jednom od najlepših vidikovaca na ostrvu Sa Foradada, a odatle u pravcu Port de Soljera gde je predviđeno slobodno vreme koje možete iskoristiti za kupanje u zalivu koji sadrži sva tri tipa plaže i za ručak u nekom od brojnih restorana smeštenih uz samu promenadu. Odatle se odlazi do Soljera gde ćete imati priliku da vidite jednu od najlepših crkava na ostrvu posvećenu Svetom Bartolomeju, mesečevu ulicu "calle la luna" i nekadašnju železničku stanicu u kojoj se čuvaju umetnička dela Huan Miroa i Pabla Pikasa. Povratak u hotel planiran je u ranim večernjim časovima.

CENA CELODNEVNOG IZLETA: odrasli: od 59€ / deca: 35€

TRADICIONALNO ŠPANSKO VEČE: ES FOGUERO „SPEKTAKL KARMEN“
Upotpunite boravak na ostrvu prisustvom na spektakularnoj predstavi ''Karmen'' uz obilazak Španskog sela (Pueblo Espanol), svojevrsnog muzeja na otvorenom sačinjenog od niza replika impozantnih građevina iz čitave Španije. U tom predivnom ambijentu, pod vedrim nebom u večernjim časovima, imaćete priliku da uživate u kombinaciji baleta i flamenka španskog koreografa, scenariste i plesača Viktora Mura. Elegancija, strast, energija plesača neće vas ostaviti ravnodušnim. Tokom predstave imaćete priliku da uživate u tipičnim kulinarskim specijalitetima Majorke u vidu tapasa i odličnom vinu iz poznate španske regije Rioha. Dolazak do Španskog sela kao i povratak do vašeg hotela je uključen u cenu.

CENA: od 57€, deca osvaruju popust u iznosu od 50%

INTERAKTIVNI MUZEJ RAFA NADAL i plaža (Manakor i Cala Mendia)
Bez obzira na svetsku slavu i uspehe, najpoznatiji neoficijalni ambasador Majorke, Rafael Nadal nije zaboravio na svoje ostrvo i svoj rodni grad, Manakor. Ovaj poznati teniser osnovao je sportsku akademiju i Sport Experience Rafa Nadal Museum. Ovo je više od običnog muzeja pošto se sa svojom porodicom i prijateljima možete zabaviti i doživeti nezaboravna iskustva takmičeći se u različitim sportskim disciplinama u virtuelanom prostoru koji predstavlja posebnu čar ovog interaktivnog muzeja. Aktuelna postavka koju upotpunjuju pokloni sportista koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji sporta: Đoković, Federer, Kristijano Ronaldo, Mesi, Tajger Vuds, Majkl Džordan, Fernando Alonso, ima obrazovnu komponentu, dok je doživljaj najzanimljiviji deo muzeja koji zastupa vrednosti kao što su napor, lični razvoj, zajedništvo, posvećenost i sportskoi duh. Nakon muzeja, odlazimo na jednu od omiljenih Nadalovih plaža Cala Mendia gde je planirano slobodno vreme za kupanje. Povratak u hotel planiran je do večere.

CENA CELODNEVNOG IZLETA: odrasli : od 35€ / deca(8-12 god): 27€;

Preporučujemo obilazak i uživanje u zabavi koju nude akvaparkovi Majorke. Tri velika akvaparka: Aquacity, Aqualand i Western Park spadaju u jedne od najvećih u Evropi i omiljena su atrakcija kako za decu tako i za odrasle. Na raspolaganju su brojne zanimljivosti, tobogani, vodeni zabavni programi.

Prilikom iznajmljivanja vozila potrebno je imati Visa ili Master Card kartice kojima se plaća depozit za gorivo. Rent-a-car agencije obavezuju putnike da vrate vozilo sa punim rezervoarom.