DUBAI IZLETI
 

Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije Big Blue Group. Lokalni partner organizator zadržava pravo promene programa i cena izleta u zavisnoti od broja prijavljenih putnika. Na izletima je prisutan lokalni vodič. Big Blue Group ne snosi nikakvu odgovornost za organizaciju i sprovodjenje fakultativnih izleta. Navedene cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera.

ABU DABI OBILAZAK GRADA

Abu Dabi, glavni grad Ujedinjenih arapskih emirata, najveći po površini, administrativni je centar i sedište državnog aparata. Smatra se i jednim od najbogatijih gradova na svetu s obzirom da se najveći broj naftnih nalazišta nalazi na teritoriji ovog emirata. Otuda je i poznat pod nazivom „Arapski dragulj”.

Putovanje iz Dubaija do Abu Dabija pored velike industrijske zone Džebel Ali otvaranjem novog auto-puta skraćeno je na svega 1 sat i 15 minuta. Ovo je grad koji je u poslednjih nekoliko godina doživeo veliku transformaciju a projekti koji su u toku učiniće da se fizionomija celog grada znatno izmeni. Priču započinjemo vožnjom pored „Emirates Palace“, hotelskog zdanja sa sedam zvezdica i nastavljamo ka centru grada gde pravimo pauzu za slikanje. U jednom od hotela u gradu planiran je i ručak. Obilazak novih delova grada podrazumeva odlazak do Sadijat ostrva – gde su trenutno u izgradnji novi projekti  kao što su Luvr i Gugenhajm muzej i do Jas ostrva na kojem se nalazi staza za vožnju Formule 1 i zabavni park „Ferrari World“. Svakako najupečatljiviji utisak sa ovog izleta ponećete iz šeik Zaidove džamije, jedne od najvećih džamija na svetu. Ovo jedinstveno arhitektonsko čudo u kojem je pohranjeno telo oca nacije šeika Zaida poznato je i kao njegov mauzolej.

Cena 90 USD

 

DUBAI OBILAZAK GRADA

Avanturu započinjemo obilazeći prelepu plažu kod hotela “Burj al Arab” – zdanja u obliku jedra i hotela sa 7*. Odatle, zajedno sa našim vodičem, odlazimo do suka Medinat koji je još poznat i kao arapska Venecija, zbog kanala koji se ovde nalaze. U pitanju je čitav jedan kompleks, sa manjim tržnim centrom koji je uređen po naliku na tradiconalne sukove. Obilazak nastavljamo posetom Palmi, arhitenktonskom čudu sveta. U pitanju je veštačko ostvro u obliku palme sa brojnim hotelima i luskuznim vilima.. Provozaćemo se kroz Dubai marinu i obilazak završiti kod Dubai Mall-a gde ćemo prisutvovati fantastičnom muzičko-vizuelnom dogadjaju najpoznatije muzičke fontane na svetu. Za putnike koji se na to odluče, biće omogućeno da se popnu na najvišu zgradu na svetu -  Bur Khalifu - sa koje pruža nestvaran pogled.

Cena 140 USD sa uključenom ulaznicom za Bur Khalifu

 

SAFARI U PUSTINJI

Želite pravu avanturu i nezaboravno iskustvo? Ne propustite pustinjski safari, najpopularniji izlet u Dubaiju i UAE. Iskusni vozači, specijalno obučeni za snalaženje po pustinjskim dinama, učiniće da Vam iskustvo adrenalinske vožnje u udobnim i klimatizovanim džipovima sasvim sigurno ostane u sećanju. Posle ovako atraktivne vožnje, poseta beduinskom naselju pružiće Vam mogućnost da spoznate   sve čari drevne arapske tradicije od jahanja kamila, preko oslikavanja kanom do pušenja nargila u arapskom svetu poznatih pod nazivom “sheesa”… Pravo arapsko gostoprimstvo osetićete uz nezaboravan zalazak sunca ali i lepotu pustinjske večeri sedeći pod zvezdama. Uz ples zanosnih trbušnih plesačica, tradicionalnu muziku i autentičnu arapsku kuhinju doživećete pravi Orijent…

Cena 60 USD

 

VOŽNJA HELIKOPTEROM

Za sve koji žele da dožive Dubai na jedan poseban način, vožnja helikopterom iznad krovova nebodera u Dubai-ju. Pogled iz kabine helikoptera na Dubai oduzima dah i pruža novi pogled na sve najznačajnije atrakcije Dubai-ja.

Cena 250 USD-15 minuta vožnje/400 USD-25 minuta vožnje

 

VOŽNJA BALONOM

Doživite neverovatno iskustvo, vozite se balonom na topli vazduh iznad pustinje ovog jedinstvenog Emirata.

Cena 380 USD

 

OBIĐITE MAGIČNU BAŠTU

Magična botanička bšta Dubai-ja je izgradjena i zvanično otvorena na dan zaljubljenih 14.februara 2013 godine. Sa svojih 72.000 kvadratnih metara površine i preko 109 miliona zasadjenih biljaka ova bašta predstavlja najveću baštu ovog tipa na svetu.

Cena 65 USD

 

YAS WATERWORLD

Posetite jedan od najvežih tematskih akva parkova na svetu, inspirisan tradicionalnim načinom lova na bisere i pričom „The Legend of a lost pearl“. Prvi mega park u Emiratim je opremljen sa 45 neverovatnih tobogana koji pružaju neverovatno iskustvo. 5 tobogana je posebno jer su jedistveni za ovaj park, ne mogu se pronaći nigde više u svetu. Jedan od njih je i Dawwama, prvi hidro-magnetski tornado tobogn na svetu.

Cena 95 USD

 

FERARI SVET

Posetite najveći tematski park u zatvorenom i vozite se najbržim rolerkosterom na svetu – Formula Rossa.

Cena 105 USD