KEFALONIJA - IZLETI
 
Organizator izleta je inostrani partner organizatora putovanja. Precizan datum odvijanja izleta, vreme trajanja i vreme polaska na izlet saopštiće Vam naš predstavnik na destinaciji.

Do promene programa i trajanja izleta može doći usled vremenskih nepogoda, gužvi u saobraćaju, štrajkova ili drugih nepredviđenih okolnosti.

 

OBILAZAK OSTRVA

Reč je o autobuskoj turi uz mogućnost posete mnogim mestima ostrva koja se ponose bogatstvom istorije. Obilazak počinje iz Argostojila ili Liskurija, a prvo stajalište je  tvrđava Jorgos, koja dominira brdom i  iz koje se pruža neverovatan pogled na ostrvo. Nekadašnji glavni grad Kefalonije nalazio se na ovom brdu, a tvrđava, čije ostatke možemo videti na ovom izletu, predstavljala je njegov centralni deo.  Sledeće stajalište je na plaži Mirtos, jednoj od najlepših plaža Kefalonije, na kojoj se boje mora pretvaraju u čudesni spektar isprepletan sa bojama čistog neba i blještavog sunca. Sledeća pauza je u priobalskom naselju Agia Efimiji. Programom je previđeno vreme za ručak u nekom od brojnih restorana na obali mora. Sledi, zatim, vožnja istočnom obalom, gde možete doživeti Kefaloniju “ispod površine”, tj. provozati se brodićem do prelepih pećina i razgledati bogatstvo pećinskog. Najveća arakcija je u Drogarti, pećini sa akustikom najvećih koncertnih dvorana. Na kraju sledi obilazak najvećeg i najpoznatijeg manastira, odnosne  Crkve Svetog Gerasimosa. Manastir se nalazi u dolini vinogorja Rabola koje ima vinariju.  Postoji mogućnost degustacije vina u lokalnoj vinariji.

KRSTARENJE DO FISKARDA

Brod “Romantika” isplovljava iz luke Agia Efimia, do koje se može doći sopstvenim prevozom ili organizovano autobusom. Brod nudi dve mogućnosti: klimatizovani prostor ili otvorenu palubu.  Tokom plovidbe, gosti mogu da koriste usluge brodskog  snek bara kao i da dobiju sve informacije od pratioca na engleskom jeziku.

Krstarenje je usmereno ka severnom delu Kefalonije i gradiću Fiskardo, koji je jedini ostao netaknut u razornom zemljotresu 1953. godine.  Programom plovidbe  prvo zaustavljanje predviđeno je na ostrvu Itaka. Prelepu plažu Polis, u slobodno vreme, putnici  koriste za kupanje i uživanje u njenim čarima. Sledeće stajalište je ribarski gradić Fiskardo, uz mogućnost da ručate u jednom od mnogobrojnih, autentičnih restorana. Fiskardo je gradić s kućama pastelnih boja uz vidljivu  mešavinu stilova grčke i venecijanske arhitekture.  Izuzetno je atraktivan  i letnja je baza poznatih ličnosti iz sveta umetnosti, posebno onih iz Holivuda, čije su luksuzne jahte često usidrene u luci ovog čarobnog gradića. Poslednje stajalište je  pauzu za kupanje u kristalnoj čistoj vodi na plaži do koje je moguće doći samo brodom.

Na kraju, brod “Romantika” isplovljava sa istočne obale Kefalonije i vraća se u luku Agia Effimia.

RELAX KRSTARENJE

Brod isplovljava iz Argostolija ili Liksurija (u zavisnosti od toga gde ste smešteni). Do luke se može doći sopstvenim vozilom ili organizovanim prevozom. Brod nudi putnicima klimatizovan prostor, kao i pokrivenu ili otvorenu palubu. Gosti mogu da koriste i usluge snek bara kao i usluga pratioca grupe na engleskom jeziku. Krstarenje je usmereno na južni deo Kefalonije, posebno prema netaknutim plažama ovog dela ostrva. Prvo stajalište je na Belim liticama (White Rocks), po kojima je predivna, bela plaža i dobila ime. Slobodno vreme za kupanje u kristalnoj čistoj i tirkiznoj vodi, na mestu do kojeg je moguće doći samo brodom. Sledeća odrednica je jug Kefalonije i ostrvo Vardiani koje je nenaseljeno ali i ukrašeno nekim od najlepših plaža u zalivu. Slobodno vreme za kupanje i uživanje u čarima Jonskog mora. Važno je napomenuti da u slučaju vetrova (koji su jako retki) nije moguće pristati brodom na Vadiani. U tom slučaju, druga pauza za kupanje je na plaži Kounopetra.  U cenu izleta uračunat je i ručak (tradicionalni grčki roštilj)  sa zabavom. Povratak u luku je u popodnevnim časovima.

MIRTOS – ASOS  

Izlet je namenjen putnicima smeštenim na Paliki strani i u regiji oko Liksurija (hoteli Ionian Sea, Apollonion Asterias Resort i Cephalonia Palace). Polazak autobusta je u prepodnevnim časovima, a prvo stajalište je jedna od, smatra se, najlepših plaža sveta, čuveni Mirtos. Kombinacija sitnog šljunka i belog peska, neverovatni prirodni ambijent i boja mora koja varira od modro plave do tirkizne učiniće vaš boravak na ovoj plaži nezaboravnim. Nije bilo potrebno poslaviti je, ali su to ipak učini Nikolas Kejdž i Penelpo Kruz u čuvenom filmu “Mandolina kapetana Korelija”, koji je sniman upravo na Kefaloniji. Drugo stajalište je šarmantni Asos. Mnoštvo kućica pastelnih boja čije fasade krasi cveće, tradicionalne taverne i moderni restorani tik uz obalu, bistro more i prirodni hlad prerastaju u uspomene kojih se mnogi najradije sete nakon boravka na najvećem ostrvu Jonskog arhipelaga.

Napominjeno da ovaj izlet nije uz pratnju vodiča. Na Mirtosu se boravi oko dva sata, a u Asosu sat i po.