NAŠA PREPORUKA ZA IZLETE

 

KRSTARENJE OKO OSTRVA SKIJATOS Jednodnevni izlet brodom tokom kojeg se upoznaju prirodne osobenosti ostrva Skijatos. Krstari se do plaže Lalaria (do nje je moguće doći samo s mora) sa  belim šljunkom i tirkiznom bojom mora na kojoj je predviđeno slobodno vreme za kupanjei uživanje u vodi i suncu. Plovidbu nastavljamo posetom starom naselju Kastru, nekadašnjem glavnom gradu Skijatosa. Šetnja kroz zidine starog grada uz posetu crkava koje su stari više od tri veka.  U nastavku izleta zadržavanje na  plaži  koje se može iskorititi za kupanje ili ručak. Nastavak krstarenja uz plaže Mandraki, Agia Eleni, Banana, Koukounaries. Povratak u luku u popodnevnim satima. 

PUTEVIMA FILMA MAMA MIA Izlet koji nudi prijatan i opušten dan na brodu. Tokom izleta obnavlja se sećanje na filmski hit i mjuzikl „Mamma Mia“ s Pirs Brosnanom i Merli Strp u glavnim ulogama, snimljen na Skijatosu, Skopelosu i obliženjem Pilionu. Mjuzikl je izvođen na 8 jezika prikazivan u preko 170 gradova pred oko 30 miliona ljudi. Izlet obuhvata krstarenje uz predivnu obalu Skopelosa posetu popularnim plažama na ovom ostrvu, uz šetnju kroz stari deo grada i posetu crkvi sv. Jovana Krstitelja. 

TAJNE SKIJATOSA Skriveni delovi ostrva privlače mnoge ... Priče o svakodnevnom životu na ostrvu, o stanovnicima, i  istoriji koje ovo ostrvo čuva, uz posetu najlepšeg vidikovca su samo deo ovog izleta... Obilazak manastira Kunistria u skrivenom delu ostrvu i manstira Blagovesti Bogoridice, Evangelistria  gde je napravljaju grčka zastava, su nezaobilazne tačke svih koji posete Skijatos. Izlet završavamo u restoranu Platanos koji se nalazi na najlepšem vidikovcu ispod najviše kote ostrva. Uz prelep pogled ovde ćete moći uživati i u čarima tradicionalnih grčkih specijaliteta.

SKOPELOS I ALONISOS Celodnevna ekskurzija je odlična prilika za obilazak tri od četiri ostrva severnih Sporada. Krstarenje brodom kojim se plovi do ostrva Skopelosa na kojem ćemo prošetati uzanim živopisnim sokacima i upoznati se sa tradicijom i istorijom ostrva. Nastavak krstarenja do ostrva Alonisos i luke Patitiri. Mogućnost odlaska do starog sela koji se nalazi na vrhu litice odakle se pruža očaravajući pogled na Egejsko more i Marin park koji je dom retkih vrsta foka „monachus-monachus“ i delfina.