Call Center
011 / 41-41 411
Pon.–pet. 9 –21h, Sub.10 –15h
info@bigblue.rs
ZAKINTOS - IZLETI
 

Organizator fakultativnih izleta je lokalni partner turističke agencije Big Blue. Lokalni partner organizator zadržava pravo promene programa i cene izleta u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Ne izletima je prisutan vodič na srpskom jeziku. Agencija Big Blue group ne snosi odgovornost vezano za organizaciju i sprovođenje fakultativnih izleta.

UPOZNAJTE ZAKINTOS - izlet autobusom i brodom.  Prvo stajalište na ovoj turi je plaža „Ksigia“ gde možete uživati u jedinstvenom pogledu. Potom sledi poseta kamenom parku „Askos“, gde ćemo moći da prošetamo, nahranimo i fotografišemo životinje. Dalje nastavljamo ka luci Svetog Nikole, gde malim brodom obilazimo Plave pećine i čuvenu „Navagio„ ili „Shipwreck„ plažu poznatu po olupini broda i spektakularnom ambijentu belih stena i belog peska. Nakon toga sledi pauza za kupanje u jednoj od prelepih uvala tirkiznog plavog Jonskog mora. Povratak na kopno. Pauza za obrok. Nastavak vožnje do tradicionalnog sela Exo Chora, gde možemo da slikamo najstariju maslinu na Zakintosu. Takođe, možemo posmatrati ceo proces proizvodnje maslinovog ulja, degustirati i kupiti proizvode od maslinovog ulja, kao i lokalne tradicionalne i ručno rađene proizvode.

CARETTA KRSTARENJE - Nakon polaska iz hotela, krećemo autobusom prema jugozapadu, do male luke Agios Sostis, gde počinje krstarenje na kome ćete se opustiti i uživati u pogledu na Keri, kao i na poznato „ostrvo braka“, Kameo. Obilazak Nacionalnog morskog parka Zakintosa biće veoma zanimljiv, jer ćemo pokušati da potražimo i fotografišemo zaštićene kornjače Caretta-Caretta, koje su simbol Zakintosa. Takođe, ako vreme dozvoljava, možete se okupati u prelepim vodama u pećinama Keri, pre nego što krenemo ka našoj poslednjoj stanici, Marathonisi. To je malo ostrvo, smešteno u zalivu u kojem žive i razmnožavaju se morske kornjače Caretta-Caretta.

ZANTE GRAD - Nakon polaska iz hotela, naša prva stanica je prelepi Bohali, gde možemo uživati u panoramskom pogledu na grad Zakintos i Jonsko more. Naša sledeća stanica je grad Zakintos, tačnije, Sveti hram Svetog Dionisija, Svetog zaštitnika ostrva. Nakon toga, u popodnevnim časovima upoznaćemo se sa centrom grada i njegovim slikovitim ulicama, obići prodavnice, njegove prelepe trgove i probati tradicionalnu kuhinju u grčkoj taverni na centralnom trgu Dionisija Solomosa.

KEFALONIJA   Celodnevna ekskurzija je odlična prilika za obilazak jednog od najlepših jonskih ostrva. Nakon polaska iz hotela, autobus kreće na sever, do luke Svetog Nikole, gde ćemo se ukrcati na brod za Pesadu. Naša prva stanica je kod najvećeg verskog spomenika, manastira Svetog Gerasima, Svetog zaštitnika Kefalonije. Nakon toga, krenućemo do pećine Drogarati, jednoj od najlepših turističkih atrakcija ostrva. Obilazak će se nastaviti ka neverovatnoj pećini Melisani gde možete iznajmiti male čamce i uživati u čistim, azurnim vodama u pećini, diviti se stalaktitima i drugim prirodnim lepotama. Kasnije ćemo posetiti tradicionalnu tavernu i uživati u ručku pre nego što krenemo nazad. Nastavićemo ka čuvenom Mirtosu, jednoj od najpoznatijih plaža ostrva, gde možete uživati u predivnom pogledu. Za kraj, u povratku do luke Pesada, proći ćemo pored prestonice ostrva i najvećeg grad, Argostolija.