Kaš – pravo mesto za pobornike hedonističkog odmora. Ovaj šaramantan ribarski gradić nalazi se 180 kilometara jugozapadno od Antalije, dok je od aerodroma u Dalamanu udaljen oko 150 kilometara i na turskom znači obrva. Nalazi se na brdovitom području pa se može pohvaliti prelepim plažama u okolini grada. Glavni adut ovog mesta je netaknuta priroda, fantastičan položaj i miris jasmina, koji se oseća na svakom koraku. Čitavo mesto odiše opuštenom atmosferom, a sva vaša čula biće zadovoljena dok se budete šetali ovim još uvek nedovoljno istraženim gradom. Kaš pleni svojom lepotom i ispod morske površine, pozivajući vas da otkrijete tajne raskošnog podvodnog sveta.

Na udaljenosti od 120 km od aerodroma u Dalamanu, smešten je očaravajući gradić Kalkan – jedno od omiljenih letovališta domaćih turista. Sa svojim poznatim plažama i morem, savršena je opcija za letnji odmor, a ukoliko ga posećujete, nemojte propustiti da obiđete i: plažu Kaputas, javnu plažu Kalkan, antički grad Xanthos, drevni grad Letoon, drevni grad Pirha, drevni grad Patara, visoravni Gombe, Morsku pećinu Güvercinlik, pećinu İnbaş, Plavu pećinu, zaliv Firnaz.

Plaža Kaputaš je najpoznatija asocijacija za Tirkiznu obalu i obavezna je za posetiti kada ste u oblasti Kaša ili Kalkana. Oko plaže se uzdižu strme litice. Ovu malu plažu mnogi smatraju jednom od najboljih plaža u Turskoj, ako ne i najboljom.