Korintski zaliv je deo obale istočnog Jonskog mora. Zaliv je dobio ime po najvećoj luci u zalivu, gradu Korintu. Na zapadu zaliv se preko tesnaca Rio povezuje na Patraski zaliv. Na istoku se zaliv završavao kod drevnog grada Korinta, a tu je u 19. veku prokopan Korintski kanal.
Obala Korintskog zaliva je dugačaka oko 130 km. Severni i južni deo obale su povezani novim mostom Rio-Antirio, jednim od najvećih mostova Evrope.
Značajni gradovi su Nafpaktos, Itea, Kijato i Egion. Tu je naravno i grad-luka Korint. Postoje i mnoge manje luke sa brojnim ribarskim brodovima, pošto je zaliv bogat ribom.
Unutar regije ističe se Delfi rivijera koja je od Atine udaljena nekih 215 km, a od  dobro poznatog grada Nafpaktos obala Galxidija je udaljen manje od 40 km. Istorijski lokalitet Delfi udaljen oko 50 km. To je jedno od najznačajnih arheoloških mesta u Grčkoj koje datira u 7. veku pre.n.e. Tu su centar i svetilište - Apolonov hram, gde je sedeo i legendarni Orakle koji je govorio u ime boga Apolona, i saopštavao Grcima tajanstveno proročanstvo. U ovom hramu nalazi se čuveni kamen „pupak“ (pupak zemlje) koji simbolizuje centar zemlje. Donji deo je posvećen boginji Atini gde je jedan od najlepših spomenika Rotonda sa stubovima. U blizini muzeja nalaze se vredne iskopine uključujući kipove Apolona i Artemidu od zlata i slonovače.
Regija nudi mnogo interesantnih plaža i mesta kao što su Vounihora, malo naselje u podnožju planine Elatos, Penteoria, selo koje je aktivno učestvovalo u borbi za oslobođenje od Turaka, mesto  Agioi Pantes nudi prelepe peščane plaže i restorane.
Put od Beograda do obale Delfi - oko 980 km, je i više nego lagan i traje u proseku 10h zahvaljujući tome što je gotovo ceo put(preko 870 km ), autoput.