KUBA 18. OKTOBAR 2019. GRAND MEMORIES

MEMORIES MIRAMAR HOTEL-
 
 
Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi, u evrima.

U cenu aranžmana je uračunato:
Avionski prevoz redovnom linijom na relaciji Beograd-Pariz-Havana-Pariz-Beograd, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu Memories Miramar 4* u Havani na bazi polupansiona i hotelu po izboru sa 4* ili 5* u Varaderu na bazi punih pansiona “sve uključeno” prema programu, razgledanje Havane sa ručkom, razgledanja prema programu, autobuski transferi, usluge našeg vodiča na destinaciji (odlazak i povratak sa Kube je bez pratnje vodiča) i troškovi organizovanja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:
Avio-takse oko 475 evra (podložne su promeni, u konačnom iznosu plaćaju se u agenciji (u dinarima) sedam dana pred put), izlazna taksa na Kubi (25 konvertibilnih pezosa – plaća se na aerodromu u Havani), fakultativni izleti i posete, napojnice za lokalne vodiče i vozače, medjunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLET IZ HAVANE:
Opisi su navedeni u programu putovanja, cene zavise od broja putnika i date su okvirno.
TROPIKANA – 110 pezosa ili VINJALES – 65 pezosa

FAKULTATIVNI IZLETI IZ VARADERA:
Cene zavise od broja putnika i date su okvirno.
GUAMA I ZALIV SVINJA Vožnja kroz plantaže šećerne trske i citrusa do ranča gde se upoznaje sa florom i faunom Kube. Poseta etno parku Guama; vožnja čamcima kroz slatkovodnu lagunu do Ostrva blaga gde je čuvena kubanska umetnica Rita Longa napravila kopiju taino sela sa figurama u prirodnoj veličini koje prikazuju način života Indijanaca pre dolaska Evropljana. Povratak na kopno. Ručak (piće nije uključeno). Obilazak dela farme krokodila i nastavak putovanja do Zaliva svinja gde je 1961. godine došlo do neuspelog iskrcavanja kontrarevolucionara. Odmor i kupanje na Karipskom moru. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Cena: 51 pezosa
TRI GRADA – SANTA KLARA, TRINIDAD I SIJENFUEGOS Celodnevni izlet koji pruža jedinstvenu priliku da se obiđu tri izuzetno značajna grada: Santa Klara, grad heroj u kome su vođene završne borbe kubanske revolucije; poseta memorijalnom kompleksu Če Gevara gde su sahranjeni posmrtni ostaci čuvenog revolucionara i njegovih saboraca. Pauza kod blindiranog voza koji je postao simbol kraha Batistine diktature; Trinidad, pod zaštitom UNESCO, začarani grad uspavan u devetnaestom veku u kome nijedna kuća nema više od jednog sprata. Obilazak kuće muzeja jedne od nekada najbogatijih porodica toga kraja. Ručak u tipičnom restoranu (uključeno jedno piće). Pauza u restoranu “Canchanchara” i degustacija istoimenog koktela uz zvuke kubanske muzike; Sijenfuegos, prelep primorski gradić, jedan od bisera kubanske arhitekture, u kome se posebno ističe Palata Del Valle, uspela kombinacija vizantijsko-venecijansko-mavarske arhitekture. Na glavnom trgu nalazi se i druga trijumfalna kapija Kube, čuveno pozorište Tomas Terry u kome su nastupali Enriko Karuzo i Sara Bernar… Cena: 93 pezosa
KATAMARAN Celodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gde se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima. Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak (uključen u cenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gde se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog sveta kubanske obale. Cena: 109 pezos
JEEP SAFARI (ECO TOUR) Celodnevna nezaboravna avantura. Vožnja džipom seoskim putevima kroz kubansku savanu; prolazak kroz polja šećerne trske. Pauza kod Saturnove pećine i mogućnost kupanja u prohladnoj slatkoj vodi. Vožnja broda rekom Kanimar. Ručak na seoskom ranču. Pauza za jahanje konja ili bikova, i vožnju biciklom po jezeru… Prolazak kroz Matanzas, glavni grad istoimene provincije. Povratak u hotel u popodnevnim časovima Cena: 81 pezosa
CAYO LARGO Predivan celodnevni izlet na karipsku stranu Kube, na ostrvo Cayo Largo poznato po belim peščanim plažama. Let avionom traje pola sata. Po sletanju odlazak do luke a zatim čamcima do ostrva na kome žive iguane i gde gosti imaju priliku da ih vide izbliza i hrane. Nastavak brodom do koralnog grebena i uživanje u bogatstvu podvodne flore i faune karipskog mora. Slede ručak i vreme za odmor i kupanje na čuvenoj plaži Sirena. Povratak na aerodrom i let za Varadero. Cena: 196 pezosa
SPORTSKI RIBOLOV Cena: 390 pezosa (za četiri osobe)
 
KORISNE INFORMACIJE:
Vize:
Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 36 92 441.
Fakultativni izleti:
Plaćanje fakultativnih izleta na Kubi je isključivo u konvertibilnim pezosima. Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
Klima: Toplo, prosečne temperature su između 22 i 31®C, mogući kratkotrajni tropski pljuskovi. Struja: 220 volti. Novac: Konvertibilni kubanski pezos (cuc). U trenutku objavljivanja programu po zvaničnom kursu €1 je približno 1,13 cuc.
Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming -Minimalan broj za ostvarenje putovanja je 15 putnika.
-Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
- Dozvoljeni ručni prtljag na ovim letovima mora biti maksimalnih dimenzija 55cm x 35 cm x 25 cm (uključujući ručku, točkiće i džepove) do 12kg težine. Pored ovoga, može se poneti i ženska torba, torba za kameru ili računar. Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost.
 
USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
 
NAČINI PLAĆANJA:
- gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama izdatim od strane EFG banke, moguće je plaćeni iznos podeliti na 3, 6, 9, 12 mesečnih rata (koje kupac aranžmana direktno ugovara sa bankom).
- Travel & Smile karticom Piraeus Banke na 6 ili 9 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).
 
 
 
 
 
Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora. Polisa osiguranja br. 70002914, od 28.05.2014. god. osiguravajuće kompanije DUNAV OSIGURANJE a.d.o. iz Beograda, ul. Makedonska 4. Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika.
Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.
Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP je 5 dana pre početka putovanja.
BIG BLUE GROUP DOO ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.
 
 
                                                                                                              Cenovnik br. 2 važi od 27.07.2019.
 
 
 
 
 

   
 
Lokacija:
Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada. Smešten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane.

Plaža:
Nije na plaži, gradski hotel.

Sobe:
U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.

Hotelski sadržaji:
Gostima su na raspolaganju dva restorana internacionalne kuhinje u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za decu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš i pristup internetu.

Usluga:
Polupansion (doručak i večera/švedski sto)

Kontakt:
www.memoriesresorts.com/en/resort/havana/dining.aspx

   
 1.dan (21.10.2015.) BEOGRAD–PARIZ-HAVANA
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue u 04:40 časova. Poletanje za Pariz u 06:40 časova (Let JU310). Sletanje u Pariz u 09:15. Nastavak putovanja za Havanu u 16:30 časova (Let AF946). Sletanje u Havanu u 20:25 časova. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

2.dan (22.10.2015.) HAVANA
Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Ruska ambasada, Hotel Riviera u kome je Ester Vilijams odigrala svoj “Bal na vodi”, kvart Vedado, Paseo, Trg Revolucije, poseta fabrici ruma, Univerzitet, vožnja Malekonom, panorama tvrđave Moro, Trg oružja, Hotel Santa Isabel, katedrala, Muzej revolucije, Memorijal Granma, Muzej lepih umetnosti, zgrada Bacardi, Centralni trg sa spomenikom Hose Martiju, pozorište "Garcia Lorca", Kapitol, Paseo Marti poznatiji kao Prado, Hotel Nacional. Tokom razgledanja odlazak na ručak (uključen u cenu). Slobodno popodne. Večera. Noćenje.

3.dan (23.10.2015.) HAVANA
Doručak. Transfer do centra grada, a potom šetnja ulicama stare Havane: Trg Franje Asiškog, Ulica Ofisijos, Stari trg, Ulica Merkaderes, Hotel Rakel, Ulica Obispo, Hotel Ambos Mundos, Ministarstvo finansija, “Floridita” u kome je Hemingvej pio daikiri. Slobodno vreme za samostalno upoznavanje Havane i individualni povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan (24.10.2015.) HAVANA
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja. Večera. Noćenje.

5.dan (25.10.2015.) HAVANA
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Vinjales, na zapadni deo ostrva, oblast čuvenu po plantažama duvana. Vožnja kroz Sijeru del Rozario, panorama doline Vinjales, obilazak Pećine Indijanca i Murala praistorije. Tokom obilaska se posećuje ranč na kome se može videti tradicionalni način zavijanja duvana u cigare. Povratak u hotel. Uveče fakultativna poseta "Tropikani", noćnom klubu sa jedinstvenom revijom karipske muzike i igre. Večera. Noćenje.

6.dan (26.10.2015.) HAVANA - VARADERO
Doručak. Prepodnevni polazak autobusom za Varadero (140 km). Usput, kratka pauza u restoranu “La Terraza” u Kohimaru, a potom poseta Hemingvejevom imanju “La Vigia”. Po dolasku u Varadero smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

7. do 14.dan (27.10.–03.11.2015.) VARADERO
Boravak u hotelu po izboru na bazi "sve uključeno". Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vreme boravka u Varaderu organizuju se raznovrsni fakultativni izleti. Noćenja.

15.dan (04.11.2015.) VARADERO–HAVANA–PARIZ
Doručak. Slobodno pre podne. Transfer na aerodrom u Havani. Poletanje za Pariz (Let AF943) u 20:25 časova.

16.dan (05.11.2015.) PARIZ-BEOGRAD
Sletanje u Pariz u 11:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd (Let JU315) u 20:35 časova. Sletanje u Beograd u 22:25 časova.
   
 Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada.
 
 
 
Cena aranžmana po osobi, u dvokrevetnoj sobi, u evrima.

U cenu aranžmana je uračunato:
Avionski prevoz redovnom linijom na relaciji Beograd-Pariz-Havana-Pariz-Beograd, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu Memories Miramar 4* u Havani na bazi polupansiona i hotelu po izboru sa 4* ili 5* u Varaderu na bazi punih pansiona “sve uključeno” prema programu, razgledanje Havane sa ručkom, razgledanja prema programu, autobuski transferi, usluge našeg vodiča na destinaciji (odlazak i povratak sa Kube je bez pratnje vodiča) i troškovi organizovanja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato:
Avio-takse oko 475 evra (podložne su promeni, u konačnom iznosu plaćaju se u agenciji (u dinarima) sedam dana pred put), izlazna taksa na Kubi (25 konvertibilnih pezosa – plaća se na aerodromu u Havani), fakultativni izleti i posete, napojnice za lokalne vodiče i vozače, medjunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLET IZ HAVANE:
Opisi su navedeni u programu putovanja, cene zavise od broja putnika i date su okvirno.
TROPIKANA – 110 pezosa ili VINJALES – 65 pezosa

FAKULTATIVNI IZLETI IZ VARADERA:
Cene zavise od broja putnika i date su okvirno.
GUAMA I ZALIV SVINJA Vožnja kroz plantaže šećerne trske i citrusa do ranča gde se upoznaje sa florom i faunom Kube. Poseta etno parku Guama; vožnja čamcima kroz slatkovodnu lagunu do Ostrva blaga gde je čuvena kubanska umetnica Rita Longa napravila kopiju taino sela sa figurama u prirodnoj veličini koje prikazuju način života Indijanaca pre dolaska Evropljana. Povratak na kopno. Ručak (piće nije uključeno). Obilazak dela farme krokodila i nastavak putovanja do Zaliva svinja gde je 1961. godine došlo do neuspelog iskrcavanja kontrarevolucionara. Odmor i kupanje na Karipskom moru. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Cena: 51 pezosa
TRI GRADA – SANTA KLARA, TRINIDAD I SIJENFUEGOS Celodnevni izlet koji pruža jedinstvenu priliku da se obiđu tri izuzetno značajna grada: Santa Klara, grad heroj u kome su vođene završne borbe kubanske revolucije; poseta memorijalnom kompleksu Če Gevara gde su sahranjeni posmrtni ostaci čuvenog revolucionara i njegovih saboraca. Pauza kod blindiranog voza koji je postao simbol kraha Batistine diktature; Trinidad, pod zaštitom UNESCO, začarani grad uspavan u devetnaestom veku u kome nijedna kuća nema više od jednog sprata. Obilazak kuće muzeja jedne od nekada najbogatijih porodica toga kraja. Ručak u tipičnom restoranu (uključeno jedno piće). Pauza u restoranu “Canchanchara” i degustacija istoimenog koktela uz zvuke kubanske muzike; Sijenfuegos, prelep primorski gradić, jedan od bisera kubanske arhitekture, u kome se posebno ističe Palata Del Valle, uspela kombinacija vizantijsko-venecijansko-mavarske arhitekture. Na glavnom trgu nalazi se i druga trijumfalna kapija Kube, čuveno pozorište Tomas Terry u kome su nastupali Enriko Karuzo i Sara Bernar… Cena: 93 pezosa
KATAMARAN Celodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gde se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima. Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak (uključen u cenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gde se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog sveta kubanske obale. Cena: 109 pezos
JEEP SAFARI (ECO TOUR) Celodnevna nezaboravna avantura. Vožnja džipom seoskim putevima kroz kubansku savanu; prolazak kroz polja šećerne trske. Pauza kod Saturnove pećine i mogućnost kupanja u prohladnoj slatkoj vodi. Vožnja broda rekom Kanimar. Ručak na seoskom ranču. Pauza za jahanje konja ili bikova, i vožnju biciklom po jezeru… Prolazak kroz Matanzas, glavni grad istoimene provincije. Povratak u hotel u popodnevnim časovima Cena: 81 pezosa
CAYO LARGO Predivan celodnevni izlet na karipsku stranu Kube, na ostrvo Cayo Largo poznato po belim peščanim plažama. Let avionom traje pola sata. Po sletanju odlazak do luke a zatim čamcima do ostrva na kome žive iguane i gde gosti imaju priliku da ih vide izbliza i hrane. Nastavak brodom do koralnog grebena i uživanje u bogatstvu podvodne flore i faune karipskog mora. Slede ručak i vreme za odmor i kupanje na čuvenoj plaži Sirena. Povratak na aerodrom i let za Varadero. Cena: 196 pezosa
SPORTSKI RIBOLOV Cena: 390 pezosa (za četiri osobe)
 
KORISNE INFORMACIJE:
Vize:
Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 36 92 441.
Fakultativni izleti:
Plaćanje fakultativnih izleta na Kubi je isključivo u konvertibilnim pezosima. Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
Klima: Toplo, prosečne temperature su između 22 i 31®C, mogući kratkotrajni tropski pljuskovi. Struja: 220 volti. Novac: Konvertibilni kubanski pezos (cuc). U trenutku objavljivanja programu po zvaničnom kursu €1 je približno 1,13 cuc.
Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming -Minimalan broj za ostvarenje putovanja je 15 putnika.
-Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
- Dozvoljeni ručni prtljag na ovim letovima mora biti maksimalnih dimenzija 55cm x 35 cm x 25 cm (uključujući ručku, točkiće i džepove) do 12kg težine. Pored ovoga, može se poneti i ženska torba, torba za kameru ili računar. Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost.
 
USLOVI PLAĆANJA:
Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.
 
NAČINI PLAĆANJA:
- gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.
- čekovima građana do 6 mesečnih rata.
- platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).
- kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.
- kreditnim karticama izdatim od strane EFG banke, moguće je plaćeni iznos podeliti na 3, 6, 9, 12 mesečnih rata (koje kupac aranžmana direktno ugovara sa bankom).
- Travel & Smile karticom Piraeus Banke na 6 ili 9 jednakih mesečnih rata.
- preko računa.
- kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).
- administrativna zabrana (ako poslodavac/firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP).
 
 
 
 
 
Prema Zakonu o turizmu, Organizator je osiguran za troškove nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska, u zemlji i inostranstvu usled insolventnosti Organizatora. Polisa osiguranja br. 70002914, od 28.05.2014. god. osiguravajuće kompanije DUNAV OSIGURANJE a.d.o. iz Beograda, ul. Makedonska 4. Za realizaciju programa je potrebno minimum 15 putnika.
Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta.
Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP je 5 dana pre početka putovanja.
BIG BLUE GROUP DOO ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.
 
 
                                                                                                              Cenovnik br. 2 važi od 27.07.2019.
 
 
 
 
 

   
 
Lokacija:
Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada. Smešten je u okruženju ambasada i luksuznih vila i udaljen 15 km od međunarodnog aerodroma “Hose Marti” i 10 minuta vožnje od kolonijalnog centra Havane.

Plaža:
Nije na plaži, gradski hotel.

Sobe:
U sklopu hotela se nalaze 427 prostrane sobe sa telefonom, TV-om, klimatizacijom, mini-barom, sefom i potpuno opremljenim kupatilom.

Hotelski sadržaji:
Gostima su na raspolaganju dva restorana internacionalne kuhinje u kome se služe francuski i karipski specijaliteti, bar, snek bar pored bazena, otvoreni bazen, sauna, džakuzi, fitnes centar, igralište za decu, stolovi za stoni tenis, tereni za odbojku i skvoš i pristup internetu.

Usluga:
Polupansion (doručak i večera/švedski sto)

Kontakt:
www.memoriesresorts.com/en/resort/havana/dining.aspx

   
 1.dan (21.10.2015.) BEOGRAD–PARIZ-HAVANA
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera Big Blue u 04:40 časova. Poletanje za Pariz u 06:40 časova (Let JU310). Sletanje u Pariz u 09:15. Nastavak putovanja za Havanu u 16:30 časova (Let AF946). Sletanje u Havanu u 20:25 časova. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

2.dan (22.10.2015.) HAVANA
Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Ruska ambasada, Hotel Riviera u kome je Ester Vilijams odigrala svoj “Bal na vodi”, kvart Vedado, Paseo, Trg Revolucije, poseta fabrici ruma, Univerzitet, vožnja Malekonom, panorama tvrđave Moro, Trg oružja, Hotel Santa Isabel, katedrala, Muzej revolucije, Memorijal Granma, Muzej lepih umetnosti, zgrada Bacardi, Centralni trg sa spomenikom Hose Martiju, pozorište "Garcia Lorca", Kapitol, Paseo Marti poznatiji kao Prado, Hotel Nacional. Tokom razgledanja odlazak na ručak (uključen u cenu). Slobodno popodne. Večera. Noćenje.

3.dan (23.10.2015.) HAVANA
Doručak. Transfer do centra grada, a potom šetnja ulicama stare Havane: Trg Franje Asiškog, Ulica Ofisijos, Stari trg, Ulica Merkaderes, Hotel Rakel, Ulica Obispo, Hotel Ambos Mundos, Ministarstvo finansija, “Floridita” u kome je Hemingvej pio daikiri. Slobodno vreme za samostalno upoznavanje Havane i individualni povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan (24.10.2015.) HAVANA
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja. Večera. Noćenje.

5.dan (25.10.2015.) HAVANA
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Vinjales, na zapadni deo ostrva, oblast čuvenu po plantažama duvana. Vožnja kroz Sijeru del Rozario, panorama doline Vinjales, obilazak Pećine Indijanca i Murala praistorije. Tokom obilaska se posećuje ranč na kome se može videti tradicionalni način zavijanja duvana u cigare. Povratak u hotel. Uveče fakultativna poseta "Tropikani", noćnom klubu sa jedinstvenom revijom karipske muzike i igre. Večera. Noćenje.

6.dan (26.10.2015.) HAVANA - VARADERO
Doručak. Prepodnevni polazak autobusom za Varadero (140 km). Usput, kratka pauza u restoranu “La Terraza” u Kohimaru, a potom poseta Hemingvejevom imanju “La Vigia”. Po dolasku u Varadero smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.

7. do 14.dan (27.10.–03.11.2015.) VARADERO
Boravak u hotelu po izboru na bazi "sve uključeno". Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vreme boravka u Varaderu organizuju se raznovrsni fakultativni izleti. Noćenja.

15.dan (04.11.2015.) VARADERO–HAVANA–PARIZ
Doručak. Slobodno pre podne. Transfer na aerodrom u Havani. Poletanje za Pariz (Let AF943) u 20:25 časova.

16.dan (05.11.2015.) PARIZ-BEOGRAD
Sletanje u Pariz u 11:15 časova. Nastavak putovanja za Beograd (Let JU315) u 20:35 časova. Sletanje u Beograd u 22:25 časova.
   
 Hotel se nalazi u Petoj aveniji luksuzne zone Miramar, koja predstavlja diplomatski i rezidencijalni deo grada.