MAROKO CARSKI GRADOVI 3* 24. MART 2020.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:

prevoz avionom (sa dozvoljenim prtljagom do 13 kg+ ručni prtljag do 8 kg) i autobusom na navedenim relacijama, smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u odabranim hotelima lokalne kategorizacije sa 3*/4* (procena Big Blue-a je da su hoteli 3*) ili 4*/5* (procena Big Blue-a je da su hoteli 4*) u Fesu, Kazablanki i Marakešu, na bazi polupansiona (švedski sto), transferi (aerodrom-hotel-aerodrom), troškovi organizovanja i vođenja putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja od 35.40 evra. Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu aranžmana nije uračunato: fakultativni izleti koji se plaćaju na destinaciji, napojnice za lokalne vodiče i vozače koje su u ovom delu sveta obavezne (oko 5 evra po danu boravka) i plaćaju se na destinaciji, viza za Maroko u iznosu od 22 evra, usluga viziranja u iznosu od 10 evra, međunarodno putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

 

OPIS HOTELA PO IZBORU:

 

Hoteli 3/4*:

Hotel u Marakešu: Labranda Rose Aqua Park 4*             http://www.labrandaroseaqua.com/ ili sličan

Labranda Rouz Akva Park ima 2 bazena (sa grejanjem zimi), spa sa saunom i hamamom. Uređen je u tradicionalnim marokanskim bojama. Svaka soba ima LCD televizor sa satelitskim kanalima. Hotel ima 3 restorana koji služe međunarodne, evropske i marokanske specijalitete. Tokom sunčanih dana gosti se mogu opustiti u dvorištu, sa napitkom iz bara. 

Hotel u Kazablanki: Campanile Casablanca Centre Ville 3*        https://www.campanile.com/ ili sličan

Smešten na 4 km od džamije Hasana II, hotel Campanile Casablanca Center Ville ima: restoran, besplatan privatni parking, fitnes centar, recepciju koja radi non-stop i pristup bežičnom internetu. Sve sobe sadrže klima uređaj, TV ravnog ekrana sa satelitskim kanalima, čajnik, tuš, fen i radni sto.

Hotel u Fesu: Menzeh Zalagh 2Boutique Hotel & Sky 4* https://www.zalagh-palace.ma/ ili sličan

Smešten u centru grada Fes, ovaj hotel nudi klimatizovane sobe. Hotel ima: bazen, noćni klub, restoran i vinski bar, i ima pristup bežičnom internetu. Svaka soba opremljena je: minibarom, TV-om sa satelitskim kanalima i fenom za kosu.

 

Hoteli 4/5*:

Hotel u Marakešu: Palm Plaza Hotel& Spa 5*       https://www.hotelpalmplaza.com/en/ ili sličan

Ovaj hotel nalazi se u četvrti Agdal, novoj stambenoj oblasti Marakeša. Ima pristup bežičnom internetu. Gostima su na raspolaganju udobne sobe sa LCD TV-om. U hotelskom restoranu služi se večera po principu

švedskom stola. U večernjim satima se možete opustiti u tihom piano baru ili se zabavljati u noćnom klubu. Spa centar obuhvata mali bazen, saunu, hamam i teretanu i dodatno se naplaćuje.

 

Hotel u Kazablanki: Oum Palace Hotel & Spa 4*  https://www.oumpalace.com/ ili sličan

Ovaj hotel je smešten u poslovnom delu Kazablanke, na samo nekoliko minuta hoda od Medine. Ima 2 restorana i pristup bežičnom internetu. Sobe u hotelu Oum Palace Hotel & Spa su klimatizovane i svaka je opremljena: TV-om sa satelitskim kanalima i radnim stolom. U restoranu Volubilis Oum Palace služe se jela tradicionalne marokanske kuhinje, a restoran Al Lacout nudi internacionalne specialitete. U ovom hotelu se ne služe alkoholna pića. Spa centar sadrži hamam i saunu.

Hotel u Fesu: Menzeh Zalagh City Center 4* https://menzehzalaghcitycenter.com-morocco.com/ ili sličan

Menzeh Zalagh City Center ima klimatizovane sobe sa TV-om sa ravnim ekranom i kupatilom sa kadom ili tušem. U sklopu hotela se nalaze i: 2 restorana koja služe jela marokanske i internacionalne kuhinje, salon lepote, hamam, otvoreni bazen, noćni klub i bar.

           

FAKULTATIVNI IZLETI:

Razgledanje Marakeša- Obilazak Bahia palate, čiji je najveći deo palate uništen nakon pada saidske dinastije, ali je ostalo dovoljno da se nasluti bogatstvo u kom su živeli. Šetnja uskim ulicama medine, sa mnogobrojnim prodavcima. Poseta nekih od ovih autentičnih prodavnica sa prezentacijom proizvoda i njihove izrade. Obilazak najživopisnijeg trga u Maroku Džema-el-Fna, koji podseća tokom dana i večeri na ogromno šareno vašarište sa akrobatama, ukrotiteljima zmija i muzičarima. Foto pauza ispred velike džamije sa 70 metara visokim minaretom Kutubija podignutim u XII veku, koji je zaštitini znak grada i verovatno najsavršeniji islamski spomenik u severnoj Africi. (Cena 30 €).

Razgledanje bašte Mažorel- Ovaj predivnu pejzažnu baštu je kreirao francuski orijentalista Žak Mažorel u periodu od 1923 do 1963. Godine; da bi je očaran njenom lepotom 80’tih godina, sa sa svojim partnerom Pijerom Beržeom, otkupio čuveni francuski dizajner Iv Sent Loren. Koliko ljubavi i kreativnosti je uložio u restauraciju iste, govori i podatak da se tu nalazio i njegov pepeo. (Cena 19 €).

Razgledanje Kazablanke- Panoramsko razgledanje grada autobusom: trgovi Muhameda V i Ujedinjenih Nacija, sa foto pauzom ispred grandiozne nove Džamija Hasana II (u koju se ne ulazi) i šetnja kornišem. (Cena 25 €).       

Razgledanje Rabata- Prestonica Maroka je prijatno iznenađenje. Smešten između atlanske obale i delte reke Bu Regreg, Rabat deluje kao provincijski grad. Početkom veka Francuzi su odabrali Rabat za administrativni centar zemlje i ukrasili ga trgovima, parkovima i građevinama po ugledu na francuske gradove. Obilazak kompleksa Kule i mauzoleja  Hasana II i Oudaja kazbaha (tvrdjave). Panoramski deo razgleda uključuje prolazak pored kraljevske palate (raskošno zdanje i zvanična rezidencija kralja Hasana II) i stare kapije Bab Ruah. (Cena 30€ ).

Razgledanje Meknesa i Volubilisa-  Smešten u plodnoj dolini, Meknes leži otprilike na pola puta između Fesa i Rabata. Jedan je od četiri carska grada Maroka, koji je u XVII veku ulepšao vladar Mulaj Ismail po ugledu na francusku arhitekturu i graditeljske poduhvate Luja XIV koji mu je bio uzor. Razgledanje starog dela grada: obilazak prostranog centralnog trga El Hedim dugačkog gotovo 200m okruženog radnjama i kafeima i kapije Bab al Mansur, najlepše gradske kapije u Maroku. Odlazak do Volubilisa, najbolje očuvanih ostataka rimskog grada u Maroku, sa čuvenim, dobro očuvanim, mozaicima. (Cena 30€).

Razgledanje Fesa- Fes je smešten u srcu severenog Maroka. Bio je carska prestonica u vreme dinastije Merenida, Vatasida i Alauita i vekovima je intelektualno, istorijsko i duhovno središte zemlje. Šetnja kroz stari grad (medinu), jedan od najvećih živih srednjovnih gradova na svetu u kome vreme kao da je stalo pre nekoliko stotina godina i gde na jednom kvadratnom kilometru posluje 300.000 trgovaca, zanatlija, vidara, pisara, prodavaca i zabavljača. Poseta nekih od ovih autentičnih prodavnica sa prezentacijom proizvoda i njihove izrade. Obilazak čuvenih živopisnih, starinskih farbara kože. Kapije i zidovi starog grada (Fes el Bali)

ostali su netaknuti, što doprinosi njegovoj tajanstvenosti. Obilazak medrese Bu Inanija i foto pauza kod čuvenih zlatnih vrata kraljevske palate. (Cena 35 €).

Cene su formirane na bazi min. 90 osoba.

Cena paketa ekskurzija je 150 evra.

 

KORISNE INFORMACIJE ZA PUTOVANJE :

VIZE: Državljanima Srbije sa novim biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 3 meseci po povratku sa putovanja)  je potrebna viza za Maroko i obezbedjuje se posredstvom agencije. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. Prilikom prijavljivanja je potrebno dostaviti kopiju pasoša.

 

Valuta: Marokanski dirham –  MAD  1 € = 10,4 MAD        1USD= 9,50 MAD

Klima: Mesec mart se karakteriše prijatnim vremenskim uslovima, sa temperaturama preko dana od 18°-26°C, ali se noću mogu spustiti i ispod 12°C. Povremeno moguća kiša.

 

PRIJAVLJIVANJE DO  31. JANUARA 2020.  ILI DO POPUNE MESTA. Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompaniji i stranom partneru. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

 

NAČINI PLAĆANJA:

Uplata akontacije od najmanje 15% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, 60 dana pred put ukupno 35%, 45 dana pred put ukupno 50% , a ostatak najkasnije 30 dana pre polaska na put:

   gotovinski

   čekovima građana do 6 mesečnih rata.

   platnim karticama (Master, Visa, American Express, Maestro i Dina).

   kreditnim karticama Intesa banke moguće je plaćati do 6 jednakih mesečnih rata.

   kreditnim karticama Komercijalne banke moguće je plaćati do 12 mesečnih rata.

   preko računa.

   kreditima poslovnih banaka (koje kupac aranžmana na osnovu ugovora o putovanju/predračuna ugovara direktno sa bankom).

   administrativna zabrana (ako poslodavac/ firma kupca aranžmana ima potpisan ugovor o administrativnoj zabrani sa BIG BLUE GROUP DOO).   

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0065/2019 od 26.09.2019. godine zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU ˮYUTAˮ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059724 od 25.01.2018. godine, Akcionarskog društva za osiguranje ˮDDOR Novi Sadˮ.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 120 putnika. Krajnji rok za prijavu je 31. januar 2020. ili do popune mesta.

Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP D.O.O. je 5 dana pre početka putovanja. Vreme leta navedeno u detaljima leta je planirano lokalno vreme. O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznik, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja.

BIG BLUE GROUP D.O.O. ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O.

                                                                              

                                                                                  Cenovnik br.4 važi od 31.12.2019. godine

 

 

                                                                                        MAROKO
                                                                                                     CARSKI GRADOVI

                                                                           6 dana / 5 noćenja- avionom i autobusom

                                                                   Polazak: 24. mart 2020 / Povratak: 29. mart 2020.

 VERZIJA PROGRAMA U PDF-U 

 

Dan 1
BEOGRAD
(24.03.2020.) BEOGRAD-MARAKEŠ Sastanak putnika putnika na aerodromu „NikolaTesla" kod šaltera Big Blue u 05:00 časova. Poletanje za Fes u 07:00 časova (let JU9092). Dolazak u 11:20 časova. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Marakeša. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 2
CASABLANCA
(25.03.2020.) MARAKEŠ-KAZABLANKA (240 km) Doručak. Slobodno jutro ili fakultativni obilazak bašte Mažorel. Nastavak vožnje do Kazablanke. Po dolasku, slobodno vreme ili fakultativni obilazak Kazablanke. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 3
CASABLANCA
(26.03.2020.) KAZABLANKA-RABAT-KAZABLANKA (198 km) Doručak. Slobodno vreme u Kazablanki ili fakultativni obilazak Rabata. Večera. Noćenje.
Dan 4
FES
(27.03.2020.) KAZABLANKA-MEKNES-VOLUBILIS-FES (351 km) Doručak. Polazak za Fes, sa usputnim stajanjem u Meknesu. Po dolasku u Meknes, slobodno vreme ili fakultativni obilazak Meknesa i Volubilisa. Nastavak vožnje do Fesa. Smeštaj u hotelu. Večera. Noćenje.
Dan 5
FES
(28.03.2020.) FES Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Fesa. Večera.
Dan 6
BEOGRAD
(29.03.2020.) FES-BEOGRAD Doručak. Transfer do aerodroma. Poletanje za Beograd u 10:40 časova (JU9091). Dolazak u 15:10 časova.